tisdag 18 november 2008

Snabb uppdatering....

om läget i Skälby.

Äntligen kan jag säga det - Anders kommer hem igen! :-)
Total lycka för oss alla i familjen och tacksamhet för att läkare, maskiner och framförallt Anders som själv tog sig igenom några mycket jobbiga dygn. (i respirator på intensiven)

Så småningom ska jag sätta mig vid tangenterna och ge er en redovisning om allt som hände, gick fel och gick rätt men nu använder jag all tid åt att svara barnen på frågor, hämta tillbaka lite sömn och komma igång att äta själv igen.

Jag har förstått en mycket värdefull sak som jag levde och trodde på förut men som jag nu kan säga och vet att jag verkligen menar -
Anders, jag älskar dig så ord och handling inte räcker till för att visa. Du är det värdefullaste jag och barnen har.

måndag 10 november 2008

Måndag = SSL på Tv4 sport :-) och date....

med tangentbordet ;-)

Helgen tillbringades uppe i Bredsand i husvagnen (nästan bara)
Lördag var jag i Hedemora hos kusinvitamin (ni vet hon som skagifta sig i Maj). Jösses vilket fint hem hon och Fredrik har skapat sig!!! Supermysigt men tvärtjock dimma att köra bil i hela vägen hem!

Varför har jag då inte hittat hit tidigare?
Jo, i morgon är det dagen D för gubben Nygren.
Äntligen ska det ske säger han :-)
En operation på ett par timmar, en konvalesens på ett par veckor och sedan äta varannan timme ett bra tag framöver.
Pia och jag var lite innovativa i morse och konstaterade att det blir en 6:a julnubbe mixad med lite jansson och skinka med en skvätt senap så är julen räddad ;-)

Nog skojat om det hela. Anders ska bli smalare är det tänkt för han vill slippa insulinsprutor, en arsenal med mediciner och framför allt vill han bli gammal gubbe med mig!!!
Visst är han go?!?!?
Eftersom att jag älskar honom precis som han är så skiter jag i att visa före/efter bilder utan låter er som känner honom se själva vartefter ni stöter ihop med honom, i familjesammanhang eller hallar :-)
Det kommer säkert en raport i morgon kväll om jag orkar för först ska jag och ungarna fördriva tiden i Solnahallen med ytterligare en AIK match.

Nog för nu!
Jag ska kika tv och kanske belasta mina lungor en sväng till innan kudden ska få sällskap.
Ha det gott allesammans så hörs/ses vi

onsdag 5 november 2008

Se vad som flyttade hem till mig igår!!!

Detta helt underbara par med tomtemor och tomtefar damp ner med posten och jag blev så j-la glad! :-)
Jo men visst, jag är tokig i julen, tomtar och troll! Dessutom barnsligt förtjust i att vänta på julafton. Det är inte julklapparna som är viktiga för mig utan själva väntan och upptrappningen mot en dag/kväll med familjen nära.

Det här paret såg jag på ett kort genom en digitalkamera. Den första Oktober på Ålandsbåten med systrar och mamma. Direkt sa jag att dom där ska jag ha! Det är smulfar och smulmor!
Jag fick mamma att ringa från mobilen till min morbror hemma i Danmark för att kolla om han sålt dom ännu. Tur hade jag - dom fanns kvar hemma hos Ole. Men nu har han skickat upp dom till Järfälla och jag är lyckliga Lotta!

Tänk att man kan skapa så här fina saker av nylonstrumpor, ståltråd och tyg!! Dom är ca 50 cm höga när dom står men jag och Linda var uppe i skogen och släpade hem en trästubbe som dom ska få sitta på. Enda från nu till efter jul!!

Har jag tomtar på loftet???? JA, varje år :-)

Helgen gick i innebandyns tecken och måndagen var jag helt slut men tisdag kväll bar det av mot Solnahallen för en sittning i sekreteriatet för AIK då dom mötte Balrog och vann med 7-3. Det var ingen rolig innebandy att titta på och jag var ganska besviken. Tjurigt i leden hos bägge lagen och ruffligt spel. Inte ens målen var speciellt snygga. Halvstökigt i hela hallen helt enkelt :-(

Sist ska jag väl nämna att vi som lever i dag får vara med om en hel del historiska händelser :
86 - mordet på Palme
89 - Berlinmuren föll
92 - ? (jag kan inte komma på något speciellt. Hjälp mig för Skalman tycker att det är tråkigt att inget hände det året han föddes)
?? - Elfte September
?? - Tsunamin
08 - Färgad president i Amerika

Ja det är en värld i förändring vi lever i ;-)

lördag 1 november 2008

En stund av stilla ro och frid.......

en liten tår på min kind.
En tanke till alla de män, kvinnor och barn som står mitt i sin första alla helgona helg utan just den där nära och kära.

Måste bara tala om för mina egna -
Jag älskar er - glöm aldrig bort det!
Ni är så värdefulla och underbara - sluta aldrig med det!

Till alla er som har er första alla helgons helg utan er nära och kära -
Låt tåren trilla på din kind men glöm inte att en stilla vindpust på din kind är en smekning och hälsning från någon som håller dig kär.

Andningspaus framför tangenterna

Jo, jag fick till en liten paus i total ensamhet (om man räknar bort 2 hundar och 1 katt).
Ja sen måste man ju bortse från sms via mobilen också ;-)

Anders, Skorpan och Kompis befinner sig i Viksjöhallens sekreteriat. Skalman skulle gå ner till Björkebyhallen och titta på F96 som han lovade dem i går men hamnade i Björkebyhallens sekreteriat i stället för publiksidan!

Alla i BBIF har fått tider och ansvarsområden som man ska sköta för att cupen ska behålla sin status som "bra cup" och det funkar för det mesta aldeles smärtfritt. Alla drar sitt strå till stacken. I år måste jag nog ändå säga att organissationen runt cupen verkar flyta på ovanligt bra. Det känns som att vi hittat rätt i leden och fått till en struktur som kommer att kunna vidareutvecklas och bara bli bättre och bättre!

Men mest av allt är jag stolt över BBIF HJB!!!

På bara 15 killar har vi täckt sekreteriatet i 3 hallar hela torsdagen och i 3 hallar halva fredagen med bara 2 små missar. En kille blev sjuk och en kille hade missat informationen om tiden.
Eftersom jag satt 3 killar på varje pass så var sjuktillfället inget problem att lösa för man klarar det med bra standard även på 2 killar. Vad gäller tidsmissen så var det svårare för det var i den hallen jag bara räknat på 2 killar under varje pass men cupgeneral Marcus Grapne fixade till det och jag behövde inte vända upp och ner på arbetsdagen för att försöka avhjälpa problemet själv.

Vi har fått mycket kritsa för insatsen och jag är som sagt STOLT över "mina" killar och deras jobb för klubben och cupen! :-)