torsdag 30 april 2009

Valborg eller Fyllborg?


De sista 15 Valborgsaftnar har jag och gubben Nygren varit nyktra. Inte för att vi är nykterister utan för att vi valt att alltid vara kördugliga och ligga i beredskap för våra tonårsbarn.

De sista 4 åren av dessa Valborgsaftnar har vi varit nyktra och ute med hunden/hundarna trots att våra tonårsbarn suttit hemma i soffan.

I år ska vi bryta den traditionen - vi ska helt enkelt lämna förortens tonårsungar i sina föräldrars varma, ömma händer och bege oss till Bredsand.

Endast Skorpan ska vara kvar hemma, Kompis ska åka till sin vagn (också på Bredsands camping), Skalman vill åka till vagnen och kolla Bredsands brasa, självklart får han som han vill eftersom jag är en sådan enormt mäktig curlingmorsa :-)

I går konstaterade jag dessutom att jag är mitt i ett skov. Jag glömmer helt enkelt bort de mest ellimentära saker, trots att jag blir påmind en halvtimme innan. Jag har lyckats betala räkningarna men missar en som jag vet ligger på ett annat ställe = avstängd mobiltelefon innan dess lyckades jag tömma jackan för att den skulle tvättas och klänger på mig den en snabbis (för att skjutsa Kompis till jobbet) plockar ur nycklar och cigg när jag kommer hem och därefter åker jackan in i maskinen. Jacka, lite extra vanich, 40 grader, tryck på startknappen med en mobiltelefon!! :-(
Dessutom har 2 datorer havererat för mig bara de sista 3 dagarna. Den stora har helt enkelt bränt upp grafikkortet och den lilla bärbara har tappat bort sin disk!?!
Nu måste jag flirta med Skorpan om att låna hennes bärbara och med lite tur kan jag kanske få ta med mig den till Bredsand. Kanske kan lura Skalman att ta med datakabeln så det äntligen kan bli lite bilder från campingen också.

Nåja, i kväll blir det Bredsands brasa, god grillad mat med ett glas gott vin i goda vänners lag. Det ska visst bli kubbtävling också :-) Nu blir du lite avis va? Lilla systeryster ;-)

Bäst att ta med "finbyxorna" (= överdragsbyxor modell skidbyxa) kroppen älskar mig inte efter förra helgen och skulle inte uppskatta om jag kyler ner den i det här läget.

Nu på dagen ska jag åka till frissan med Kompis och smita in på Dressman och choppa upp Nygrens presentkort från i julas. Han måste ha en ny skjorta!! Alla de andra sitter som tält på honom :-) Haha...undrar om jag ska ta ett kort på honom i sin gamla kostym - bara så vi alla får lite grepp om hur mycket Nygren som försvunnit de sista månaderna. Men det är synd att en så snygg kostym inte längre passar :-( Hade ju varit perfekt till bröllopet på Lördag.

onsdag 29 april 2009

Alkohol / ungdomar / gråzon???

Okej, jag har nog en avig inställning med en j-kla dos av dubbelmoral.
Alkohol till en ungdom eller inte???

Det finns ingen tydlig och klar regel eller lag på varje enskild människas förmåga och syn på alkohol.
MEN det finns en klar och tydlig LAG på att människor under 18 år inte får köpa och "använda" alkohol.
Därefter är det olagligt om jag som mamma köper en öl till min myndiga son.
MEN det är lagligt att en annan vuxen person som inte har en aning om hur min son fungerar serverar honom en starköl eller till och med ett glas starksprit på krogen???????????

Efter att ha forskat i ämnen som medfödda och miljö mässiga beteenden så har man kommit fram till att alla bär med sig en blandning av arvs/miljö och uppväxtbeteende.
Man har forskat och kommit fram till att ungdomar som bjuds på alkohol hemma dricker mer och oftare än ungdomar som inte bjuds hemma.
Sanning eller konka????
Den ljuva gråzonen gör sig påmind igen!!!

Om jag är en förälder som dricker varje helg och ofta dricker mig märkbart berusad så kommer mina barn med all säkerhet att leva efter den normen.

Om jag dricker ett glas vin någon enstaka fredag eller lördag i månaden (max 3 tillfällen) så kommer mina barn att leva efter den normen, berättar (OCH visar) jag dessutom att jag aldrig dricker något jag inte tycker smakar gott = köpt en flaska vin som inte faller mig i smaken - den häller jag ut. Då kommer mina barn leva efter den normen.

Jag har 3 "barn" den yngsta 17 år och den äldsta 23 år. Vid ett ända tillfälle har det hänt att ett av "barnen" har intagit alkohol utan att först ha kontakt med mig och gett mig vetskap om att de dricker alkohol. Den gången handlade det om en cider med alkoholvolym 2,8 köpt på Willys. *ler*
Koncekvensen av det beteendet blev att "barnet" inte fick ett smakglas öl eller annan alkohol under det närmsta halvåret för "barnet hade ju tydligt bevisat att det inte var moget nog att kunna förstå var/när/hur man kan dricka alkohol och framförallt varför man som vuxen ibland dricker alkoholhaltiga drycker.

Jag är övertygad om att det finns många som tycker att jag gör fel och det förstår jag mycket väl, samtidigt har den här inställningen fungerat för mig och mina ungdomar. Varje förälder känner sina egna barn bäst och bör göra den avvägningen själv utifrån hur de vet att just deras barn fungerar.
Det skulle aldrig falla mig in att aktivt köpa alkoholhaltiga drycker till någon annans barn. Då måste dennes förälder ringa och be mig göra det för att den inte kan göra det själv.

Nu kära läsare står det er fritt att klaga och kritisera mig för min inställning men jag föredrar fortfarande att leva i gråzonen.
Fråga era ungdomar hur lång tid det skulle ta för dem att skaffa fram en flaska sprit eller ett flak öl till er ;-)
Jag kan garantera att 75% av ungdomarna bara behöver ett par timmer eller en dag på sig innan ni kan få det.

Däremot så får jag erkänna att jag är den första i ledet när det gäller att tala om för ungdomar att alkohol är något man dricker i goda vänners sällskap med god mat och bara om det är gott!!
Jag har suttit brevid mina "barn" när de smakat olika typer av alkohol och efter halva ölburken kunnat fråga om det fortfarande är lika gott som första klunken. Alla 3 har svarat Nej!
Då har jag sagt att då ska de heller inte dricka mer för man dricker bara sånt som är gott och aldrig mer än att det smakar gott.
Ingen alkohol är god efter för mycket, då har man kommit till gränsen då man börjat tappa omdömmet och då har man druckit för mycket.

Jag vill bara tydliggöra att mina 2 barn som är 20 år fyllda visst har druckit sig berusade men de gjorde det INTE när de var under 18 år. Utan när de fyllt 18 och kunde köpa av villt främmande människor på krogen och det innebär att deras "fylledebut" kom efter att de intagit myndig-åldern då det är lagligt i Sverige att dricka sig full på krogen, för att sedan ta sig hem i berusat tillstånd med risk för att bli nerslagna och hamna i onödiga bråk på stan.

Länge leve gråzonen

tisdag 28 april 2009

Såååå STOLT!!!!!!!


Jag måste bara skryta lite över Skorpan!!!!
Efter att ha lämnat innebandyn och sin älskade sport efter ett misserabelt åsiktsutbyte med tränaren i Februari så har Bele Barkarby If kallat till provträning för nästa säsongs damlag.
Trots att hon i dag inte vet vem som kommer att träna damlaget nästa säsong (därmed vet hon inte om det är samma tränare) så går hon ner till hallen iförd sin utrustning.
När hon gick så var hon så nervös så hon hade orolig mage!!
Ändå går hon dit!!!
Snacka om att vilja spela innebandy!!

JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG SKORPAN! DU ÄR BÄST!! Mamma älskar dig!!!

Till och med blåbärspankakan är nere i hallen igen :-) Men hon vågade inte provträna innan hon vet vem som blir tränare.
Inte heller hon känner att hon vill/kan spela för en tränare som lyfter fram alla "skolflickorna" och skyller på att man inte är på alla träningar.
Men damlag består av vuxna tjejer! De arbetar! Alla arbetstider är inte 07,00-16,00!!!
Så nu håller jag tummarna för att föreningen tänker på att inga ungdommar kommer vilja vara kvar i en förening där man vet att man kommer lyfta upp alla som kan träna alla dagar i veckan, inte när de själva står med ena benet i vuxenvärlden med extrajobb och skolan med prov och läxor.

Rekordet ett minne blott

för Niklas Jidhe.
det är lätt att få för sig att ingen kan hota kungen av innebandy men lyckligtvis är det felaktigt. Skulle det vara sanning så skulle ju sporten snart dö ut.
Men det finns en nisch som jag tror blir svårslagen och det är medianischen.
Jihde har i alla år varit en sann mediaälskare som har delat med sig av tid och energi för att innebandyn ska synas och höras i media.
Men mesta landskampsrekordet är redan besegrat. Inte för att jag tror Niklas är ledsen för det, han unnar alla sina gamla lagkamrater att få en plats i rekordböckerna :-) Han är ju en sann innebandyälskare och inte nödvändigt en sann egotripp (utom på planen i en fight med en motspelare - då ska han ha bollen)
Peter Fischerström har tagit över tronen på mesta landskampstronen med 84 stlandskamper för Sverige.
Grattis Peter det är du värd.

I går kväll var ju mina "gubbar" och spelade fotboll i korpenvariant. Skalman var med för första gången och det var tydligen en höjdare för både honom och laget. Jag tror inte det har hänt tidigare att Nygren kommit hem och vunnit en korpmatch tidigare men nu när han är 50 kg lättare och Skalman gick på backen så fick laget till det. Grattis Ramirentlaget :-) Hur nu Skalman hamnade där?????
Nåja, nu när innebandyn har lagt sig på lågvarv så kan det väl vara en bra grej att ta till för att hålla tempo och kropp i gång.

Kan man ha det bättre????

Ja ibland behöver man fundera på det.
Visst har jag det bra!?!
Fibro och sjögrens men i övrigt frisk.
3 barn som är välartade och trevliga, friska och hela.
Gubbe med småkrämpor men som gör var dag till en fest och njuter av allt livet har att ge.
Promenader med hundarna och husvagnen på smultronstället.

Via Jenny som lämnat en gullig kommentar på tidigare inlägg hittade jag Timpa och hans familj.
En speciell kille på det sättet att han varit sjuk i canser i snart 5 år.
Frånsett sjukdommen verkar han lite speciell annars också, han har störtsköna blå ögon ett smittande leende och glimten i ögat. Jag kan bara ge hans mycket partiska mamma rätt - han är gullig :-)
Ingen av oss kan göra något för Timpa nu men vi kan alla hjälpa till att stödja barncanserfonden (PG 902090-0 eller BG 902-0900), eller ge en slant till Timpas blivande minnesfond (PG 1533993-0) som Mamma Ahlgren håller på att starta upp tillsammans med Pappa Ahlgren.
OCH...komma ihåg att alla kan drabbas och vi har det fantastiskt bra även om inte alla dagar i veckan är lika roliga.

Undrar....


om Skorpan går ner på Bele Barkarby If´s damlagsprovtrning i kväll??
Jag ska nog försöka ta reda på om styrelsen vet vem som blir tränare för laget. Jag vet ju att det är det som avgör hennes beslut. Men jag önskar att hon hittar rätt och fortsätter med sin idrott.
Hon behöver den lika mycket som hon vill ha den.

Snart är det Valborg och det är eldningsförbud i hela Stockholms län utom Norrtälje :-(
Man får trösta sig med att de som redan fått tillstånd får elda, som det ser ut idag i alla fall. Vore snörpligt utan vårkasen.
Mössorna ska på och en massa ungdomar ska skickas ut till en oviss framtid med hög arbetslöshet men jag tror att de har en helt annan syn på sin framtid än vad vi lite mer pessimistiska 60-talister har. Vi har både Båtsman och Knappen som ska ha mösspåtagning men det verkar som att vi har sån tur så deras utsläpp inte krockar.

Vi ska vara i Bredsand så vi kommer ha det tokbra :-)
Men vi måste åka hem på fredagen för att kunna duscha och fixa till oss innan bröllopet, hämta brudbuketten i Enskede och lämna hundarna hos pappa.
Sen bär det av till Uppsala och kyrkan :-)
Efter bröllopet och festen har vi bestämt oss för att vi ska åka till Bredsand och sova, då har vi bara halva resvägen "hem" och vi får vakna där vi trivs bäst = på Bredsand!

måndag 27 april 2009

Liten blir stor

och då behövs legitimation :-)
Sagt och gjort, Skalman som tog lite slut i helgen har varit hemma från skolan så vi stormade iväg till en bank som bjuder på både konto och legitimation samt har ungdomserbjudande.
Okej, enkelt tänkte jag för jag följer ju med och jag är ju mamma!!!!! :-)
Hahaha.....foto fixade vi först av allt (snygg kille tycker en helt partisk mamma) sen in på banken och tvärstopp!
Har du fullmakt från pappan?
Va ???? men jag är ju mamma!
Ja, men vi behöver en fullmakt från den andra vårdnadshavaren och ett personbevis för att vi ska kunna ordna legg.
Jaha!!!!!! gahh....okej då får vi fixa det då :-(
Men skam den som ger sig. I väg och jaga en yrkeschaufför i stockholm för en underskrift på en fullmakt och sedan full fart mot skattekontoret.
300 personer hade tydligen samma tanke, men tillsist så hade vi det efterlängtade personbeviset, påskriven fullmakt och fotografi!!!!
Tillbaka till banken som tydligen skurit ner personalstyrkan till 3 tappra personer mot de 8 tappra i morse.
ny väntan men till sist så har vi äntligen kvitto på inlämnad legitimationsansökan!!!

Haha...vi lever i en märklig värld där allt ska kunna fixas via datorer men när det kommer till nödvändiga saker som leg och pass osv så måste ändå människan och A4-pappret finnas kvar som grund för det hela :-)
Vem sa att papprets tid var förbi????

Batteri och trötthetshaveri

infann sig igår :-)
Först ville datorns batteri helt plötsligt ha lite energi som jag tyvärr inte kunde ge den, sedan infann sig en helt otrolig trötthet som bara kunde avhjälpas med ett horizontalläge.

Nå, killarna spelade semi och gjorde det riktigt bra men det räckte inte riktigt till. Förlust och därmed hemfärd.
Killarna ville stanna och titta på en flickfinal. Tjejerna som vi just träffat och hjälpt dem vinna sin semi med glada hejarop ville att killarna skulle komma och heja på dem i finalen också.
Jag sa - okej, killar! Vinner ni er egen semi så får ni titta på deras final annars åker vi hem.
Ja, ni vet ju hur det gick :-)
En av bilarna blev dock kvar för att följa tjejerna men det hjälpte inte. tjejerna förlorade sin final men fick med sig en silverbuckla hem till Sten Sture i alla fall.

Jag avslutar cupbloggningen med det här inlägget och vill bara tala om för hela världen att om man ska åka på cup med ett lag - då är det Bele Barkarby If´s HJB-lag som man ska åka med.
Inte en enda gång har jag behövt ta någon i öronen, de har varit helt självgående och har uppfört sig exemplariskt mot motspelare, andra lag, deras lagledare, domare och varandra.
Så himla gott att se dessa killar tillsammans.
(Själv var det premiär för klassrumsinkvartering och jag ser fördelarna men är inte helt säker på att jag gör om det)
Om alla lag skulle vara som vårt så skulle det inte finnas några problem att åka på cup och bo i skolsal :-)

söndag 26 april 2009

God morgon alla goa läsare :-)

Ja nu har vi vaknat, packat, städat, ätit frukost och tagit oss till Orsa där vi ska spela semifinalen.

nu spelar de fotboll och om en stund ska vi försöka få i killarna lite banan, yougurt och dricka så de står sig till matchen.

Allt har funkat kanonbra och killarna i det här laget vet verkligen hur man uppför sig och är trevlig mot alla man möter.
Sammanhållningen är på topp.

Jag jobbar vidare på gruppdynamiken och ni håller tummarna så hoppas vi killarna lyckas nästa match också. Jag återkommer efter matchen och kanske kan vi få till en gästbloggning av någon i laget :-)

lördag 25 april 2009

Yyeess!!!! :-)

Visst det blev B-slutspel men det känns ändå så j-kla gott med en seger!!!
Killarna spelade precis så bra som vi alla vet att de kan. I andra perioden fortsatte de med samma bra spel men la i en växel till, vilket slutade med att de hade så högt tempo att de inte hann med själva ens.
Efter en välbehövlig time out så samlade de ihop sig och hittade det tempo som de kan hantera och samtidigt spela bra innebandy.
Matchen slutade 2-1 till BBIF och det var ett gäng riktigt glada killar som kom tillbaka till klassrummet.
Eftersom killarna är överens om att de vill vinna i morgon också så har vi bestämt att alla ligger i sina sängar och det är väldigt, väldigt tyst i klassrummet klockan 23.15.

Så nu ska jag fösa killarna i rätt riktning så att de lyckas med det.
Önska mig lycka till ;-)

Soft-timme i klasrummet :-)

Efter en intensiv match mot Marma Sk så kan vi konstatera att det blev en 3:dje plats i gruppen och nu väntar B-slutspel och kvartsfinal mot SK Vide som tydligen kommer från Knivsta. Den ska spelas i logiskolans hall som påminner om Björkebyhallen.

Nu är det vinna eller försvinna för varje matchtillfälle som gäller och frågan är om killarna kan ladda om efter förlusten som inte var helt rättvis mot Marma Sk.
Skalman och Dannefalken samt Ralle har lyckats hälla ut en burk energidricka på golvet bland sängarna så de är under projekt städpatrull.
Fille, Björne, Jocke, Simon och micke har fullt sjå att fundera på hur de ska lyckas övertala mig att få gå på Mc Donalds efter matchen om de förlorar.
Eftersom vi redan köpt yougert och frukt så är jag inte särskilt sugen på att ge mig.
Dessutom lär det bli där som morgondagens lunch kommer intas.

Alla är lite trötta eftersom jag införskaffade ett stycke fotboll i morse som killarna roat sig kungligt med ute på gräsplanen en timme eller så :-)

Nåväl jag planerar en stor städorganisation i morgon innan det blir dax för hemfärd och nu är frågan bara om det blir före eller efter 13.00 som den ska påbörjas och denna gång i ett något långsammare tempo så Polis och fartkontrollerna slipper arbeta för högtryck.

Det kommer ett inlägg efter matchen i kväll klockan 20.00.

Ett stort grattis tilll BBIF F93 som fick med sig silvermedaljen hem till Skälby i Mitt i cupens final.
Samma sak för F och P 96. Supergrattis till er alla.
Känns säkert tungt att inte få den ädlare valören men om ett par dagar kan ni säkert njuta av er andraplats.

God morgon ?????

Frågar man Valhalls P94 så är det en toppenmorgon Gaahhh!!!!!
Inte med tant Nygren i närheten, inte när klockan är 06.30!!!!!

Vilket killarna fick erfara med några mindre väl valda ord. Efter att dessutom kallat mig för jävla kärring så kan jag bara tala om att de inte har någon som hellst sympati att hämta från min sida.
Nej det får nog komma ett litet förlåt innan jag kan tänka mig att visa att de har ett människovärde igen. Trots den ringa åldern bode killar/tjejer i den åldern ha bättre förstånd när de åker på cup och representerar sin förening.

Nåväl, 03.50 var det bara familjen Nygren som fortfarande var vaken. så visst blev det ett par timmars sömn. Men nu efter ett par stinkpinnar och ett antal koppar kaffe så börjar till och med jag att kunna fundera på vår grupp.
Alla 4 lag har 3 poäng var :-)
Således beror allt visare slutspel på vinst/förlust i sista matchen i gruppspelet.

Coach Modde har inte bestämt sig för vilket som är bäst. A eller B-slutspel. Det ena betyder att killarna gjort en mycket bra cup och att de kanske inte får så många fler matcher eftersom det i så fall blir Kais eller Frölunda. Samtidigt är det ju kul att få spela så mycket som möjligt och då är chansen i B-slutspel större.

Men nu har vi bestämt oss för att skita i all teori/teknik och spela varje match för vinst och köra så länge det går.
:-)

Där satt den....

Okej, nu har jag haft några gästbloggare så nu kör jag på ett eget inlägg.

Goda nyheter :-) BBIf - Rönnby Sk 2-1 en välförtjänt seger.
tyvärr finns det paragrafryttande domare som gnäller mer på lagen än vad lagen gnäller på dem. Men för en gång skull så kunde killarna hålla kvar sitt goda humör och fortsätta spela sitt spel med tålamod, tålamod och sedan lite tålamod.

Modde gjorde ett kanon jobb som coach och killarna gjorde att kanonjobb på planen.
Nu ska vi se om vi lyckas få killarna att krypa till kojs efter att ha intagit lite yougert och frukt( I alla fall de som gjorde som jag sagt = Maxi för att inhandla lättare påfyllnad efter matchen.) Bra gjort killar. Ni som valde annat har lovat att vara mer lyssnande på coach och ledare i morgon. ;-)

Sov gott alla där ute i landet så ses vi i morgon igen.

fredag 24 april 2009

Buster cup Match 1 marstrand - bbif

första matchen avklarad i buster cup år 2009. Tyvärr slutade det med förlust med siffrorna 7-1 (6-1)(1-0)

Första perioden går inge bra alls vi missar markeringer går kollar bara på boll förare har ingen koll vad som händer bakom oss överhuvudtaget. Vi kan även se på resultatet från första perioden att vi inte gjorde någon bra insats. Men vi tog ett ordentligt prat i period paus och vilken skillnad det blev 1-0 i period 2. Även fast vi ligger under forsätter vi kämpa tills slutsinganel går. Som sagt tycker att vi gör en mycket bra andra period och kan påstå att vi vinner skotten men tyvärr är det bara hälften av dom som träffar mål, det ska också förbättras, måste göras. Vi mötte ett för bra motstånd i denna match och säger att rätt lag vann. Men till nästa match klocka 23.45 så ska vi gå igenom vad vi gjorde fel och försöka rätta till det.

Vi hörs senare ikväll . Mvh coach Patrik modin, Marie Nygren

Framme....

allt har gått bra och alla verkar nöjda med resan till mora.
Alla utom Marie som lyckades skaffa sig en fortkörningsböta 6 minuter från slutdestinationen :-(
Hm...Gillar inte! Förlåt Anders!!!

Vi befinner oss i Ishallen som numera heter FM Mattson hallen och har varit i Ryssahallen som numera heter Unihoc Arena.
Alla verkar ha fått med sig allting utom Skalman som har åkt utan skärp till målvaktsbyxorna.
Haha..ha får helt enkelt hålla upp dom med händerna.
Nu står killarna och snackar ihop sig så nu är det snart dax.
Vi hörs igen när vi tagit oss till vår logiskola Noret efter matchen.

Håll tummarna att killarna lämnar hallen nöjda med sin insatts oavsett resultat.

moooooora!!!


ja då va de skalman här som gör ett gästinlägg på min helt innebandygalna morsas blogg:P
jag, morsan, rasmus och rasmus sitter nu i bilen på väg till mora eller mer specifik info till ryssa. där ska vi checka in. här i bilen sitte vi och lyssnar på innebandy techno o skrattar.
vi har hunnit med mycket idag t.ex käkat på donken där man svullade i sig;P backrasmus säger en kommentar och den lyder sähär: skitnajs me cup o fan va kul vi ska ha, sen säger båda rasmusarna att dom andra billisterna ska hitta gaspedalen... måste ju säga att både jag o morsan håller me om de.
jan då ska vi se här rasmus dannefalk hälsar till sin mamma o säger att allt e bra och att hon inte ska oroa sig.
rasmus dannefalk säger att hammarby är bäst
och den andra rasmus säger att de här kommer att bli riktigt kul.
nu har vi bara 15,2 mil kvar till mora :)

Gasen i botten :-)


Nu är det full fart.
Det sista ska packas, plockas fram och allt ska med.
Apoteket ska få besök för inhandlande av lite grejer till läkarväskan sen är det någon sportaffär för inköp av ispåsar, energidryck och coachtejp.
bilen vill ha lite kärlek också i form av flytande mat och kanske lite smörjmedel. Vintersulorna får sitta på över helgen, visserligen säger de att det är fina vägar men jag chansar inte när jag har andras värdelast i baksätet.
(Jag får inte glömma att Skalman ska ha med datakabeln för lite bilder)

Säkerligen kommer sidan inte att uppdateras förrän jag sitter i hallen ch väntar på att killarna ska göra sig redo för den första drabbningen som sker klockan 18.30 i Ishallen. (Uhh...låter kallt bara att tänka namnet).
Det känns allt för svårt att både blogga och köra bil samtidigt. Men vem vet, kanske kan jag locka någon av killarna att gästblogga åt mig på vägen upp ;-)

Nåväl, nu ska jag sätta fart för att hinna med allt det sista. man brukar ju alltid glömma något på vägen.
Modde påminde mig om bortaställ som inte killarna har men jag tänkte att det inte behövs för de andra lagen i gruppen har andra färger men sedan kom jag på att de helt säkert går till slutspel. A eller B-slutspel och då vet man aldrig säkert.
Marcus G är som vanligt räddaren i nöden!! Han kikar förbi på förmiddan med ett bortaställ så nu behöver jag inte oroa mig för det heller ;-)

Haha...folk undrar hur jag tror det går att ha ansvar för 15 grabbar i den här åldern, själv undrar jag hur grabbarna ska lyckas hålla koll på mig :-)

Mina regler är ju lika enkla som vanligt. Lyssnar ni inte när jag pratar så får ni försöka ta reda på vad som gäller själva. Jag äter inte karbonpapper!!

Har inte mamma eller pappa ringt och sagt att du får röka/snusa/inta alkohol så har du inte rätt att göra det med mig heller. 0-tollerans på allt som inte är förankrat mellan mig och föräldrar. Är man 18 år så är man ju myndig och då förstår man att man är ett föredöme för de yngre killarna ;-)

När vi åker på cup och spelar i Bele Barkarby If-ställ så representerar vi föreningen och är då skyldiga att se till att vi efterlever föreningens policy och representerar allt det fina som föreningen står för. Utöva din idrott och ha kul, var trevlig mot publik, domare, motståndarlag och andra du möter.

Svårare än så kan det aldrig bli.:-) :-) :-)

Nu ser jag fram mot trevlig samvaro med ett gäng helt underbara unga människor, jag är glad att jag får vara med och tycker synd om er alla som är kvar hemma för ni missar verkligen en helg med kul, trevlig och kanske något högljudd umgänge med härliga killar :-)

torsdag 23 april 2009

Ops!!!!.... I did it again....

Vår lilla = minsta i släkten rumpnisse fyllde år igår och jag missade det!!!!

Fy vilken taskig moster jag är nu!
Raffemannen - moster älskar dig och vill verkligen inte glömma dig varje år. Varför kunde du inte göra som planerat??? Komma den 26/4?? Det är ju då du fyller år i min värld.
Nej du hade bråttom och trodde att det var din uppgift att sparka ut dig själv med fötterna före 4 dagar tidigare än vad mamma och läkarna tyckte var lagom.

Moster bjuder på glass i Bredsand nästa gång du kommer och hälsar på. Säger du till innan så ska vi nog kunna fixa lite ballonger också :-)

Kram på dig gubben, saknar dig.

Stora packningsdagen


I dag kommer tiden att användas till tvättning av utrustning, packning, kolla med Marcus om lån av vitt ställ från Belehuset, jaga luftmadrass, försöka fixa så Skalman får med sig hela utrustningen, skapa någon typ av organissation runt avresan, kontrollera det sista.
Ska bli skönt när allt är klart och mio min mio är inställd på Mora och Ryssahallen.

Jag har tänkt mig att Herr Nygren, skorpan och Kompis ska få helt fria händer här hemma. Jag brukar alltid se till att handla, fixa matlista, skriva schema så de har koll på allt de behöver men nu har jag bestämt mig för att släppa allt och bara köra med - gör som ni vill ni är fullt kapabla att klara det :-)


Jag börjar med den här mannen eftersom han ska till skolan innan han kan plocka ihop det han ska ha.
Han körde dubbla träningar i går och var inte alls nöjd med den första men den andra träningen var helt okej tyckte han själv efteråt.
Alltid kul när spelarna själva är nöjda med sina insatser.

Jag brukar aldrig bry mig särskilt mycket om politik men just nu har vi ett politiskt klimat som skrämmer mig.
Peter Altin vill sänka åldern på straffåldern i Sverige, det ville Folkpartiet redan 2005. Man jagar diciplin hos barn och ungdommar. Jan-olof Björklund jagar den i skolan.
Den här tendensen bör man höja ett varnande finger för. Är tanken att man så småningom ska ha små robbotar som alltid lyfter på hatten för vuxna och börja kalla läraren för " Magister Olsson"????
Jag önskar att politikerna i stället söker orsaken till varför så många unga begår brott i så tidig ålder. Varför så många barn hamnar snett och vad det är som vi vuxna bristeri så många gånger.
Jag bygger min mening på att jag tror att barn och ungdommar är vuxnas spegel. Visst är det svårt att se sina avigsidor när man ser på sig själv men med lite självransakan så kan det vara nyttigt.
Barnens bristande respektvisande för vuxna och lagen är ett symtom medan sjukdommen ligger hos oss vuxna.
Bota sjukdommen - inte symtomen.

onsdag 22 april 2009

Paracetamol...

är Skorpans bästa kompis just nu ;-)
Ibland tänker jag att livet är orättvist, som i det här fallet.
Min ena syster har i alla år haft väldigt jobbigt en gång i månaden - värk, kramper och allmänt illamående under 2-3 dagar.
Min svägerska har haft en mindre helvete med samma månadscykel.
själv har jag haft turen att gå genom åren utan att känna av problemen. Bara vetat att när jag snetänder på 0 sekunder i 1 timme så är det dax dagen efter.

Skorpan har ärvt alla systers och svägerskans besvär!!!
Hon har tidigt i livet lärt sig att paracetamol är ett preparat som kommer att finnas i hennes vokabulär under många år framåt.
Man kan ju inte kliva in på ett bygge och säga

- Tja grabbar jag har pms och en jävla värk så nu får ni vara snälla mot mig!

Snacka om att gubbarna skulle ha kul!!!! :-) Gliringarnas högtid skulle infinna sig och gubbarna skulle tycka att Majsan (kallas tydligen alla tjejer på byggen) är guds gåva till byggbranchen.

Nu ska jag se om jag lyckas väcka en annan lite varelse i huset. en väldigt speciell liten varelse som inte riktigt förstått hela vidden med de oskrivna reglerna som gäller i vårt samhälle :-)
En oslipad diamant!


Det är ju skoldag och han lovade mig att han skulle kliva ur kuddlådan utan tjafs i dag:-) Sovklockan skulle inte vara allsmäktig utan mammans ord skulle vara gällande.
Det tror jag när jag ser det sa jag ;-)

Senare ska jag försöka ta en promenad med en löpande tik och en tonårshane!!
Låter som en höjdare va?
Nåväl, Kompis är arbetssökande idag så jag får väl blinka snällt och be honom följa med och ta den ena av dem.
Typiskt, det här med "kvinnor". Först vill hon inte veta av honom och nu vet hon inte hur mycket hon ska kunna visa sin kärlek till honom. Men vi som vet hur hundar fungerar kan ju bara tala om att den här förälskelsen upphör om 3 dagar när höglöpet är över.
Stackars Sigge han fattar ingenting:-)
Han borde söka sig till byggbranchen så han lär sig något om det kvinnliga könet.

tisdag 21 april 2009

Sanningen om daminnebandy?????

Hittade en väldigt bra krönika från SIBF:s ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist på Ladies Edition

Kompetens, Klimat och Konkurrens.

Kompetens: för att vi inom hela rörelsen skall attrahera tjejer till alla poster/funktioner – spelare, ledare, tränare, domare, styrelser etc. Varför avstå ifrån halva befolkningen? Vår statistik är inte lysande, se på representation i skilda innebandy sammanhang, bara drygt 26 % av våra utövare är tjejer, i vissa distrikt väsentligt lägre.
Klimat: för att all erfarenhet visar att alltför ensidiga gruppsammansättningar skapar osunda miljöer som därmed motverkar förmågan att intressera kreativa och progressiva krafter.
Konkurrens: vi behöver fler spelare som ökar konkurrensen så att vi inte sliter på unga talanger alltför tidigt och att tjejer därmed slutar innan de utvecklat alla sina förutsättningar (jämför medelåldern i SSL och Elitserien).
Det blir också svårt att skapa profiler om de oslipade diamanterna slutar för tidigt. Ökad konkurrens utvecklar kvalitén. Men en jämlikare innebandy stärker också vår konkurrensförmåga att attrahera sponsorer och kampen om halltider, mm Med andra ord vår förmåga att svara upp mot det omgivande samhällets krav och förväntningar. Vi skall vara det självklara valet.

Vår förmåga att stärka dam innebandyn är en förutsättning för fortsatt utveckling för hela innebandyn i Sverige!
(Allt ovanstående är direkt kopierat från krönikan på Ladies Edition)

Här hoppas jag att jag så småningom kan lägga in en bild på tjejerna som är fotad av Kenneth Strignérus. Hoppas på att få hans godkännande, eller köpa hans bild av dem.

De här tre tjejerna får chansen att lägga mer tid på sin innebandy och det är ett bra och kul steg i rätt riktning: Elin Reinestrand, back i Karlstad IBF, Emelie Lindström forward i Balrog B/S IK och Karolina Widar center i Rönnby IBK.
Samtidigt har jag en egen dotter som är beredd att gå ner i arbetstid och därmed förlora både pengar och förlänger sin lärlingstid med kanske 6 månader då det är arbetade timmar som räknas innan man får göra det yrkestekniska provet!!!!
Men detta är bara möjligt om han har ett kontrakt som gör att hon kan förhandla med sin arbetsgivare om. Man får inte tjänstledigt till höger och vänster i dagens finanskris, vill man inte arbeta heltid (utan an bra motivering) så har arbetsgivaren möjlighet att välja bort arbetstagaren med orden - kan du inte jobba heltid så kan du söka ett annat jobb.

Nu skulle man kunna tro att bristen på kontrakt beror på bristande förmåga men så är inte fallet. Skorpans brist på kontrakt är att hon valde av hälsoskäl att inte fortsätta i Balrog och att hon valde att gå tillbaka till sin modersklubb och där möttes av att konkurrera med ett antal mycket unga förmågor som inte har ett arbete att sköta.
Modersklubben kommer nu att spela i Div.2 men tydligen utan en av de få spelare som har erfarenheten av spel i div.2. Ingen har hört av sig till henne trots att hon inte har lämnat klubben på annat sätt än att hon inte tränar med tjejerna då hon och tränaren inte har samma syn på att bygga klubbens damlags satsning långsiktigt för att inte tära för hårt på för unga spelare som hon är säker på kommer att bli riktigt "stora" om de bara får den tid att utvecklas som de så väl behöver.
Man väljer att bygga vidare på det mycket unga laget som har en snittålder på 16 år?

Hur många är medvetna om att en innebandymålvakt är som bäst i 23-26 års ålder???
En människas ögon är inte helt utvecklade förrän vid 22 års ålder.
Ögonen, placeringen, spelförståelsen och reflexerna är många av målvaktens egenskaper som avgör om man är en bra eller skicklig målvakt.

Rätt eller fel?
Kan diskuteras i all oändlighet men läser man om SIBF:s tankar så kan man nog säga att Skorpans tankar stämmer bättre överens med SIBF:s och förhoppningen ligger i att klubben ska ta det lite lugnt nu och satsa på att finnas kvar i div 2. under ett antal år innan satsning på vidare avancemang görs. På det sättet så kanske tjejerna kan få mogna och utvecklas i sin egen takt och fortsätta tycka att innebandyn är det roligaste som finns.
För tjejernas skull men främst för daminnebandyn.

måndag 20 april 2009

Innebandytorka?

Nej, inte alls!
Nu kör jag igång nästa händelse ordentligt.
På Fredag ska jag åka upp till Mora och Bustercup med BBIF HJb-killarna.
Ska bli skitroligt att umgås med killarna i 3 dygn.
Jag och 2 andra mammor ska följa med för att hjälpa killarna med ev. problem osv. Ser fram mot 3 dagar då vi sitter och myser när killarna visar hur självgående detta gäng är :-)

Okej! Jag erkänner, det ska bli skönt när vi lägger innebandyn på hyllan och intar vår/sommar kostymen. Lite less är jag faktiskt på innebandyhallar, visselpipor, och svettlukten. Men jag vet ju att det är fråga om veckor innan det börjar dra i innebandynerven igen.

Skorpan som ju inte tränat eller spelat sedan i februari är riktigt sugen redan nu! Vi går i väntan på att Bele Barkarby IF ska informera om hur det kommer se ut till hösten. Hon kommer inte att spela för klubben om det inte blir lite omorganissation kring damlaget. Ska hon spela i div. 2 så måste det vara med ett kontrakt så hon har möjlighet att söka 25% tjänstledigt. Det kan hon inte så länge hon spelar utan kontrakt och då orkar inte hennes kropp med både plattsättaryrket och den träningsfrekvens som behövs för att hålla på den nivån.

Skalman kommer att fortsätta i hjb-laget nästa säsong också på mammas inrådan. Jag tycker att det viktigaste är att man förkovrar sig och hinner med skolarbetet.
sen kan man ha idrotten som fritidsaktivitet och det intresset får inte ta över. I dag behöver man ha en utbilning för att kunna leva utan samhällets hjälp.
Han är inte 100% med mig men som mamma så har jag ju vissa rättigheter ;-)

Kompis jobbar i dag med. Just nu är han glad varje dag som han går hem från jobbet och de säger - vi ses i morgon. Det betyder ju att han inte är arbetssökande den dagen heller :-)
Som många andra i Sverige är han hänvisad till att behövas på arbetsplatsen för att få jobba. Han väntar också på svar från Campingen där han sökt jobb men då blir det ju "bara" säsongsanställning.
Jag håller tummarna för att han ska få något längre på lagret som ju är en helårsverksamhet.

söndag 19 april 2009

Glömde en viktig sak....

Majsan och jag bor i samma stad fast på var sin ytterkant. Stockholm är stort och Globen likaså :-)
Trots att vi var där samtidigt och borde stött på varandra så lyckades vi inte denna gången heller.
Kanske kan det bero på den mycket usla organissationen som fanns bakom alla leende som ni såg i Globen, för trots att man ställer upp ideelt så finns det alltid någon liten människa som utnyttjar sin maktposition och plaserar folk utan att ta hänsyn till deras kapacitet.
Men medialt blev det tydligen den innebandyfest som alla hoppats på medan vi ideellt arbetande människor skulle kunna lägga fram minst 20 punkter som var direkt uselt utförda eller inte utförda alls.

Haha...tjusningen med en liten idrott eller???

Söndag och ordningen återställd

Sigge är hemma igen efter en underbar helg ute på ön. Nu är mosters kompost ren och fin, alla pinnar ligger i en hög tillsammans med en och annan sko. Han har helt enkelt haft det fantastiskt bra.
Fiffin har saknat honom och förstår inte riktigt varför hon inte får vara med honom bara för att hon löper ;-)
Men vi tycker att 2 hundar och 2 katter är mer än nog med tanke på att dammsugaren måste gå på högvarv nu när alla 4 djur fäller vinterpälsen.

Vi är alla 5 ordentligt möra efter Globenpasset igår. 9.30-21.30 är några intensiva timmar som känns i kroppen och som man idag skulle kunnat vara utan. Samtidigt säger alla 5 att vi inte skulle vilja ha det ogjort.

Jag lovade att försöka förklara hur de kommer sig att vi alla 5 ställer upp på sådana här evenemang helt ideellt och här kommer den förklaringen som jag kan ge er.

Utan alla ideellt arbetande personer finns inte den ekonomiska förutsättningen för att innebandyn ska kunna växa och bli en så stor idrott som den är idag och förhoppningsvis blir den ännu större med tiden.
Ingen människa som inte rullat ut/ihop tv-mattan ska uttala sig om huruvida det är ett enkelt jobb som är snabbt gjort.
Den mattan är ett satans helvete att rulla ut och in. Tung som ett as och helt samarbetsvilligt
Ingen människa med förståndet i behåll skulle ta det arbetet. Inte ens om man tjänade 150:- timmen.
Men att göra det 1-2 ggr/säsong kan vara helt okej om man som vi brinner för idrotten och spelet.

När vi ställer upp på de här evenemangen så gör vi det för att betala tillbaka lite av allt det som innebandyn ger våra barn. Lagkänslan, klubbkänslan, samhörigheten, glädjen att vinna en match, sorgen att förlora en match, kamratskapen. Känslan av att duga och vara bra på någonting. Men också att upptäcka att alla inte kan vara bäst på allt utan att det finns en plats inom idrotten för alla som bara vill ge den en chans och att man inte ger upp bara för att man inte är bäst på just det som jag gör nu men jag kan vara bäst på något annat.

Att se glädjen i en 8-årings ansikte när han/hon gjort mål är obetalbart! Att se sorgen och ledsamheten i 8-åringa målvaktens ögon när någon gjort mål är också obetalbart om man sedan kan säga - Jösses vad bra du var idag! Du gjorde nästan allting rätt och var rättplacerad hela tiden. du tänker rätt men glöm inte att innebandymatcher väldigt sällan slutar med 0-0. Det är inte ovanligt med siffrorna 5-7 eller tvärtom. Det är en snabb sport och det gäller att hela laget jobbar åt samma håll hela matchen. - att se ögonen gå från sorgsenhet till lättnad, ja det är obetalbart.
Att se samma sak upprepas vid 15-års åldern är något helt annat för då har både målgörare och målvakt förstått att ingen match är slut förräns slutsignalen gått.

Helt enkelt det vi sagt till våra barn hela tiden -
Kan du inte förlora så kan du heller inte vinna!!!!

Vi förlorar orken i kroppen varje gång vi ställer upp på de här evenemangen men vi vinner varje gång också, för vi visar våra "barn" att tillsammans kan vi hjälpa innebandyn att vinna yta och mediatimmar på ett proffesionellt sätt. Precis som innebandyklubban med vänner gjorde för några helger sedan genom den här insattsen.

lördag 18 april 2009

SM-guld, SM-guld SM-guld....

Balrogs damdemoner gjorde det de kom till globen för att göra! Vinna SM-guld!!! Grattis alla goa demoner och klubben Balrog. För vem kan neka till att Balrog är Sveriges bästa daminnebandylag 2009?????
Ett extra grattis till Majsan, Alexandra, Ludde och Rebecca. Ni har alla 4 olika anledningar till att fira idag. Sen ska ett grattis skickas till farmor Lundin som firade sin 60-årsdag i Globen :-)

Sen som extra krydda på dagen...

Fick jag se mitt älskade "gnaget" lyfta bucklan!!!
Jidhe ta av sig skorna, Peter kasta upp klubban till publiken, Loren dansa och allt annat kul som killarna bjöd på. vilken fest!!!

I morgon ska jag försöka förklara hur/var/när och framförallt varför jag och min familj lägger så mycket tid av vårt liv på innebandyn.
Men det skulle faktiskt inte kunna spelas innebandy på högre nivå om inte sådana som jag och mina familjemedlemmar fanns, det kan vara värt att tänka på ett par sekunder i bland.

Nu är kroppen trött och skriker efter vila så nu ska jag inta horizontalläge. Ha så himla kul alla ni som är på efterfest i annexet.

Tack PJ för att du skänkte din hjälm till Skalman, du gjorde hela hans dag!
Tack KN för att du förgyllde Viktors dag med en klubba.
Ni är guld värda och ni har guldet hemma. Vi ses i Solnahallen till hösten.......Åh...vad länge det känns dit.

Finaldag!!



Ja nu är vi äntligen framme vid den dagen då innebandy sätter punkt för säsongen. Men vi ska ju till bustercup nästa helg så jag kan njuta en vecka till.
Därefter infaller den långa vilan men det är som sagt inte alla de veckorna som är lika sköna. Vid midsommar ungefär börjar familjen att få lite innebandyabstinens :-)

Som alla vet så är det först Balrog som gäller och sedan AIK!!!
Hoppas Falun och Warberg läser det här så de vet vad som gäller :-)
Nu ska man fixa med allt så det blir lite ordning på Familjen Nygren.

fredag 17 april 2009

kvällen före ......

Känns det som att man vill ropa ;-)


Ja e här nuu!!!
Jag är här och väntar....tiden känns så lång...vill ha innebandy nu.....

Ja, de här orden skulle kunnat vara Skalmans :-)
Vad händer då????
Hans mobil ringer och det är nya tränaren som frågar ??????
Jo då ni gissar rätt! Kan du träna med oss i kväll?? Om 20 minuter i Björkeby????
Inte helt oväntat säger Skalman visst! Jag kommer men jag är lite sliten så jag går för fullt men det kanske ser ut som 75%
- Jag kan hämta dig om du vill säger en lättad tränare med ett leende på läpparna.
Haha, (svarar Skalman som vet att tränaren bor i Jakan och vi bor 400 meter från hallen) nej, jag tror nog jag fixar det ändå men tack för erbjudandet :-)

Mamman blir som vanligt stolt över denne unge mans sätt att ställa upp för klubbens olika lag och att han sedan dessutom är aldeles förträffligt hövlig mot tränaren ger extra plus i kanten. Speciellt med tanke på att tränaren faktiskt är yngre än Skalmans äldsta syskon.

Den nya tränaren och hans "gamla" gäng killar födda 1993 kommer att slås ihop med HJB under kommande säsong så de är blivande lagkamrater. Kan inte hitta ett bättre sätt att para ihop de 2 lagen än att killarna gör det själva genom att bygga sådana här broar.
När höstens träningar drar igång så finns det många utav de yngre killarna som redan känner igen och vet namnet på några av de gamla uvarna i HJB.
Det känns gott i maggropen.
Precis som de danska frikadellerna med kokt potatis och brunsås gör. Herr Nygren har lagat maten i kväll och då slagit till med en av mina absoluta favoriter.

Nu ska tanten göra något åt de där silverstänken som vilar i peruken och sedan studsa in i duchen, helt enkelt förbereda morgondagen för att till sist krypa till kojs och förhoppningsvis sova ett par välbehövliga timmar innan morgondagen med stort D gryr.
Jag håller tummarna för att Majsan får hjälp av Rebecca att hålla kol på nerverna i natt.
Becca - tryck in mamma i bastun med ett glas gott vin och prata gamla minnen från Spanska landslaget och VM. För precis det som Ludde och Alexandra gör i morgon det gjorde ni två för några år sedan.
Känslorna finns kvar, minnena finns kvar. Bara att plocka fram och njuta av att lillasyster nu får uppleva det du fick uppleva då. Det är inte många föräldrar som kan ge sina barn den upplevelsen i total gemenskap. Men din mamma och alexandras pappa har gjort det!!! Fantastiskt och väldigt unikt. (Har det någonsin hänt tidigare?????)
Vilken finalfamilj och vilket innebandyhjärta som vilar i era kroppar!

tidigt och kort....


En bra beskrivning på dagen och jag vet att det beror på att jag var så j-kla irriterad i går!!!

Nåja, i morgon blir det bättre!!! Jösses vad Majsans nerver smittar av sig ;-)

Spänningen börjar bli ordentligt kännbar. Ska denne man få lyfta pokalen i sin sista kamp på planen???
Ska Balrogs damdemoner äntligen få lyfta sin hett efterlänktade pokal?
Jag kommer helt säkert att ha väldigt ont i tummarna på söndag i alla fall.

Skorpan ska vara på vipen hela dagen i globen så hon lär vara bra trött efter morgondagen och hon lär väl inte se så mycket av matcherna men hon tycker det är skitroligt ändå.
Skalman och Kompis kommer finnas i hallen och Anders också. Om han inte landar nere i spelargången :-)
Eftersom att jag vanligtvis sitter i seket på matcherna och då ska vara opartisk (?) så ska det bli kanon att faktiskt få visa vad jag tycker om spelet för en gång skull.
Dessutom kan jag vara med och heja på lagen och jag lovar att det ska hejas!!!
På Balrog först och sedan AIK!!! :-)

Till Linda Jidhe - förbered dig på en lång stunds väntan på din man i morgon. Han är ju så förgjordat trevlig och stannar så gärna kvar och pratar med alla sina fans och i morgon lär det ta tid :-)
På Söndag börjar ert nya liv, då Niklas kommer att vara en vanlig familjefar och han kommer att ha tid med att fixa och trixa i ert nya hus. Lycka till och njut av att ha gubben hemma. Tack för att du hjälpt till att göra det möjligt för oss alla att följa din make på planen i så många år.

Men nu är det:

torsdag 16 april 2009

gaaahh Irriterad som F-N

I bland skulle jag vilja strypa någon!
Vem som helst eller någon speciell!

Att det ska vara så svårt att förstå - jag väljer själv vem/vilka jag vill umgås eller ha kontakt med. Jag är fullt kapabel att välja ut alla goa glada människor i världen som är värda att lägga tid och energi på.
Människor som kan se varje barns/ungdoms/vuxnes/åldrings egna värde är de som jag lägger min tid och energi på. De andra vill jag inte veta av!!!!

Nu undrar ni säkert vad jag menar med det.
Så här är det -
Min mamma och pappa är skilda sedan många, många år p.g.a. brist på kärlek och kärlek till alkohol av den ena.
Helt oki med tanke på att alla mina systrar är vuxna med egna familjer så där finns inga hard feelings alls.
Nej, problemet ligger i de ev. nya respektive som våra föräldrar väljer att leva tillsammans med.
Min pappa valde att lägga många år av sitt liv i ett destruktivt alkoholfyllt liv med mamma och sedan med en annan kvinna. Dessa 2 människor beslöt sig till sist för att skruva fast korken på 75-an och ta sig igenom dagarna som nyktra alkoholister. De gjorde ett fantastiskt arbete och la ner sin tid och energi på att bygga upp en fungerande vardag där de värdesatte varje stund i livet. Efter ett antal lyckliga och nyktra år förlorade min pappa sitt livs kärlek, hudcansern tog henne ifrån honom.
I dag lever han ensam, ibland med sällskap av flaskan, ibland utan men han lever och han värdesätter fortfarande oss 3 "barn" och alla barnbarn så som kvinnan ville att de skulle värdesätta oss alla.
Tack för det pappa! Du är en pärla nästan alla dagar i veckan :-)

Min mamma valde att leva med ännu en alkoholist som hon valde att bryta med efter ca 14 år. Denne man blev ändå en reservmorfar till mina barn eftersom jag och mamma alltid haft en nära rellation. Vid det tillfället hade mina barn alltså förlorat 2 "morfädrar" Först den riktiga och sedan reserven. Mamma hittade sin kärlek i södra sverige och flyttade dit. Naturligtvis hjälpte vi henne flytta för det var ju så hon ville ha det.
Sagt och gjort i påsken för 3-4 år sedan gick flyttlasset. Mormor skulle äntligen få närmare hem till Danmark och sina syskon och hon skulle få nära till havet. Men den nya mannen ansåg att alla barn mellan 12-20 år är akoholister och terrorister!!!!!
Vilket han klargjorde nogrant och ordentligt för mina 3 barn!!!
Dessutom fick Skalman absolut inte röra hans dator för med all säkerhet skulle han förstöra den och plocka hem en massa virus och annan skit. Datorer är bara till för vuxna!?
Skalman har inte levt en dag i sitt liv utan att ha kontakt med datorer!!!! Jag har aldrig någonsin haft en dator som kraschat på grund av honom!
Den påsken slutade med att Familjen Nygren satte sig i bilen på Påskafton klockan 16.00 för att resa genom Sverige upp till vår älskade huvudstad. Utan att kunna köpa mat på vägen för inga rastaplatser har öppet på påskafton.

Sedan dess har jag talat om för min mamma att jag inte vill ha något med denne man att göra! Tror ni hon sätter ner foten och markerar för honom om vad som gäller i kontakten med hennes barn/barnbarn??????
NEJ, hon såsar vidare som vanligt och vill inte ha något bråk!?
Mamma jag älskar dig som mamma men jag har inga skyldigheter att tycka om din nya man! Jag vill inte ha med honom att göra. Snälla, Snälla se till att han slutar försöka få kontakt med mig eller min familj!!!!

Nu har jag gnällt klart och ska gå in till mitt hatobjekt (tvättmaskinen) så jag får något vettigt gjort i dag också för nu har den där mannen slukat tillräckligt av min energi :-)

Morgonpigg????


Det finns säkert de som är morgonpigga men jag tillhör inte den gruppen.
Kroppen vill ligga stilla i sängen och huvudet håller stenhårt med kroppen.
Vad är det då som gör att jag lyckas övervinna kropp och huvud varje dag?????
Ingen som helst aning!
Men kanske är det Nygrens ihärdiga rop på sin fru och hot om att han tänker åka till jobbet och då blir det varken morgonpuss, kaffe och cigg serverad.

Efter att ha jobbat många år i vården som mentalskötare så kan jag bara konstatera att även jag har vissa klart autistiska drag. Jag måste ha varje morgon på samma sätt för att dagen ska kännas bra. sitta på just min plats i köket och alltid ha tillgång till "min" stol. Annars känns det som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv.
Haha...ja ibland kan man ju se sig i spegeln även om man upptäcker lite mindre trevliga sidor hos sig själv.

I går när jag upptäckte att jag stoppat in min älskade mobiltelefon i tvättmaskinen tex. Då trodde jag först att hela världen skulle gå under - hur ska jag kunna komunicera med familjen i Globen? Hur ska jag förmedla till Skorpan och Skalman att jag inte kan svara på deras sms? Tänk om Tian från AIK försöker nå mig för att få de svar han väntar på? Tänk om det händer något med bilen när jag är ute och kör? hur ska nygren då kunna veta vart han ska åka för att hjälpa mig?

Ett djupt andetag senare för att lugna ner den kommande stormen lite så kom jag på att vi har ett antal gamla mobiler i en låda i hallen. Fram med alla (6 st.) och kolla vilken som verkade vara i bäst skick. Vips så var den gamla dödliga Samsungen i bruk igen. Inget fel på den bara inte så modern :-)
När Skalman fått info om vad jag lyckats med så kommer ett lugnande sms till mamman:
- Vänta tills jag kommer hem så ska jag se vad jag kan göra ;-)Men hur kunde du?

Sagt och gjort! Skalman kommer hem och inte vet jag vad han gör men "ungen" måste ha magiska fingrar eller något. Men älskade express music är igång igen. OK, det skorrar lite i hörluren och man hör inte vad jag säger helt tydligt men det beror på att det fortfarande är lite fukt kvar i den säger Skalman. Ge den ett par dagars hämtningstid efter vattenchocken :-)
Så får det bli.

Pantaloc och 4 veckor ska det ta innan Anders magsår förhoppningsvis ska vara läkt och då ska de ev. lägga in en liten ballongliknande sak i skarven för att öppna upp lite till, han har ju lite ärrbildning där de sytt i hop honom så kanalen är lite för trång. Det kan de göra samtidigt som de kollar att såret är läkt och det blir utan sövning. Vi ska också se till att det blir utan lugnande medel för han reagerar ju så in i bomben tokigt på det. (Vilket vi glömde i går) Nåväl i dag är han sig själv igen så nu ska väl alla preparat vara ute er kroppen igen :-)

onsdag 15 april 2009

Snabbuppdatering

Ok!!!!!!
En nokia mår INTE bra av att tvättats i 40 grader! Jag har lärt mig det nu!!!
Anders mår bra men har sår vid skarven mellan magsäcken och tarmen. Alltså magsårsmedicin och sedan ny Gastroskopi :-(

nu väntar Skorpan och Willys, kommer tillbaka i kväll.

Se you!

Full fart mot helg ;-)


Visst är den vacker?

I dag har jag inte mycket att komma med igentligen men jag ska väl ändå försöka få ner några rader.
Tvättmaskinen står och centrifugerar så hela huset skakar :-) Får lov att flörta med kompisen om att fixa så den står i lod igen.

Anders ska till Danderyds sjukhus för att göra en gastroskopi. De måste kolla varför han mår illa så ofta och har svårt att äta. De är lite oroliga över hans snabba viktminskning och en sköterska trodde det var ett bråck medan Anders läkare Martin tror att det kan vara för trångt där matstrupen går ner i magsäcken.
Själv hoppas jag att det är så enkelt som att han äter för fort - annars är det risk för en till operation.
Jag vet! Det är inte alls samma risk som den förra operationen men jag tänker på att Anders är rädd för läkare/sjukhus och att "barnen" har en ganska otäck upplevelse bakom sig med Anders.
Fast det är klart att det vore kanske en fördel med en operation som sedan visar sig gå på räls och utan efterverkningar :-)
Aldrig är man riktigt nöjd :-)

Nej nu ska jag gå på sedan ska jag studsa in i duchen. Ha en bra dag. Rapport från sjukhuset kommer senare under dagen.

tisdag 14 april 2009

Tisdag med Måndagskänsla


I dag är det tisdag, svårt att komma ihåg :-)
När gubben Nygren frågade mig i går kväll om vi hade något på schemat i kväll så svarade jag - Nej, det är inget, innebandyn är slut så det är tomt.
Nu på morgonen kom jag på att det är Tisdag (inte måndag med SSL på Tv) och därmed vattengympa! Nåja, vi har bestämt oss för att det blir en lugn hemmakväll i stället.

Det är konstigt att man kan känna sig så trött när man har varit i Bredsand i 6 dagar! Jag har faktiskt vilat mycket och bara gjort saker jag tycker är roliga men endå känns det som att det skulle vara grymt skönt att bara packa bilen och åka upp dit igen för lite välbehövlig vila ?
Fattar ingenting men det är kanske inte så noga heller. Alla jag möter frågar om jag varit utomlands och jag svarar nej, men i husvagnen :-)
Om det är till tröst för någon så kan jag avslöja att det är för att jag äter medicin mot kolera ;-)
Ja, det är sant! Man har upptäckt att en del av min värk i lederna försvinner av koleramedicin. Läkaren vill gärna att jag bara har uppehåll under Juni när solen är som starkast så jag fortsätter enligt ordination och sedan hoppas jag att jag inte blir för mörk i huden trots att jag inte solar. Jag är ju bara utomhus.

Skorpan var också trött när hon kom hem och har inte mailat över sina fina bilder till mamman så de får vänta till i kväll efter jobbet, då ska jag ta henne i örat :-)

Vi närmar oss Lördag och heldag i globen, jag har kommit på en ganska viktig sak!!!!
Jag måste skaffa hundvakt! Jag kan ju inte lämna de små grynen utan promenader och sällskap så många timmar. Nej, ut och jaga rätt på någon vänlig människa som kan tänka sig att ta hand om en liten och en stor byracka ;-)
I värsta fall får de följa med och sitta i bilen inne under Globen men jag tycker de ska ha det bättre än så!
Mina älsklingar måste ha det bästa!!!

måndag 13 april 2009

Annandag Påsk och dax att packa :-(

Jaha, då har den dagen kommit som är den sista på ett par veckor.
I dag ska det packas och åkas mot huvudstaden och jobb igen.
Nästa helg blir det bara söndagen (över dagen) då det är SM-finaler i Globen. Har man följt ett lag under hela säsongen så skiter man ju inte i dem under den sista matchen! Inte för att jag gnäller om det, Globen och finaler är alltid kul. Sen spelar det ingen roll vilket lag som vinner det är kul i alla fall men jag håller på mitt AIK och innan dess så ska jag hålla tummarna så hårt jag bara kan för att Balrogs Damdemoner ska fixa finalen och guldet hem till Botkyrkahallen.
Stå på dig Ludde! Men styr ditt temperament ;-) Det blir så j-la mycket snack annars :-)

Efter Globen helgen bär det iväg till Mora för då ska Skalman och HJB till cup för att ha lite kul och lira innebandy bara för att det är roligt. Undrar hur det ska gå? Men jag har med mig 2 mammor till som kommer hjälpa mig att hålla ett öga på 15 killar som egentligen inte behöver ha någon med sig för det är ett sånt där trevligt gäng som har en fantastisk känsla för rätt och fel. De här killarna kraäver att man är trevlig och sköter sig det är allt som behövs för att man ska bli accepterad :-)
Jodå, jag får en och annan gliring för att jag och stinkpinnarna träffas ett antal gånger om dagen. De frågar ofta om jag vill veta hur skadligt, dumt och dyrt det är att röka och att det bara är korkade människor som röker :-) Ja, killar jag vet!!!

Helgen efter det ska Kusin vitamin vigas i Uppsala och bli Fru Roos :-) Även det är kul men det snor tid från husvagnen och Bredsand!!! Skulle aldrig falla mig in och missa hennes bröllop!!! Då får man ju också träffa en massa goa människor och det gillar jag. Dessutom ska det bli intressant att se hur folk reagerar när Pappa Nygren kommer i mjukisbrallor och T-shirt!!
Han har ju slagit vad med Fredde och det tänker han vinna!! :-)

Sen blir det Bredsand varenda helg och semester (ända till nästa säsong startar) och inget kommer att kunna locka oss från det!
I går var lillasyster yster här med gubbe och 3 barn. Massa trampade på en spik och det slutade med att de skulle infnna sig på Gullmarsplans vårdcentral klockan 18.00. Det gick bra och som det ser ut dagsläget så kommer han varken behöva pencillin eller stelkrampsspruta. Jag håller tummarna för att han kan spela sin match i morgon även om syster yster inte tror på det.

Dessutom kom svärmor och svärfar!!!! Med lilla mopedbilen hade de tagit sig från Kallhäll till Enköping för att titta hur vi har det här uppe. Roligt det med, men helt plötsligt kände man sig klyven. Jag hade så gärna velat visa systeryster och hennes familj hur mycket vackert och roligt det finns här uppe och sen hade jag velat visa svärföräldrarna hur mycket vackert det finns men inte samtidigt eftersom syster yster är mer intresserad av vad som finns för barnen och svärföräldrarna mer av vad det finns för vackert. Om ni förstår vad jag menar :-)

Nåväl nästa uppdatering kommer hemifrån köket och då ska jag sitta vid min egen dator så ni kan få lite fina bilder också. Vill ni så kan ni nog spana in Skorpans blogg snart också för hon har tagit en hel massa fina bilder med sin nya kamera som hon köpte för pengarna hon fick av sina jobbarkompisar. Sees senare och ha en bra dag trots att den inte ser ut att bli lika solig som påsken varit innan.

söndag 12 april 2009

Oj, nu var det länge sedan .....

Jag och Herr Nygren åkte upp till Bredsand i Onsdagsmorse, alla "ungarna" var kvar hemma och jobbade eller passade hundarna ;-)

På Bredsand har Herr Nygren spikat ihop en helt fanastisk altan att ställa förtältet på så nu har även det kommit på plats. När vi hämtat ungar och hundar i Fredags kunde vi sitta ute i förtältet och fika, äta middag och njuta av en helt fanttastisk utsikt.

Lördagen tillbringades med att måla lite här och lite där, flytta Kompis vagn och hjälpa lite grannar. Kratta, räfsa och få fint på campingtomten. Grilla god mat, äta och njuta fullt ut av livet.

Just nu ligger de andra och sover sin skönhetssömn och det är väl inte så konstigt med tanke på klockan men samtidigt så vaknade jag klockan 6.45 av att jag frös!
Skorpan är ju här = fönstrena öppna och gasolvärmen på! Inte så smart men det har hon inte förstått ännu ;-)

I dag ska vi få besök av lillasysyter Yster från Enskade. Det ska bli så himla kul att få visa henne Bredsand nu när det är så sjukt vackert och håller på attt vakna ur sin vintersömn. Nästan all is är borta nu men det finns fortfarande lite kvar. Vi får se om det sista försvinner nu under dagen.

Bilder kommer lite senare när jag sitter vid min egen dator :-)
Man kan ju inte gärna ladda ner bilderna till Skorpans dator!?!
Ha en bra dag så länge så ses vi senare.

tisdag 7 april 2009

WIEWWIEW... en tisdag med påsklov...

innebandy och sista planeringen av Bustercup-resan för HJB :-)

Killarna vill ju åka på cup och om man är en tillräckligt bra lagledare så fixar men det. Planering och betalning och administrering av cup för 15 st. testosteronstinna killar i 17-19 års åldern är en riktig utmaning kan jag tala om. Bara att få dem att anmäla sig så man vet antalet spelare är ett företag :-)
Nåja, det man får tillbaka av trevliga -Hej, hur mår du? - i hallarna gör att det är värt varenda sekund.

I kväll är det Solnahallen som gäller och självklart hoppas jag på vinst. Sen får det gärna bli vinst på Fredag också för då blir det ledigt på måndag. Dessutom önskar jag en vinst till Balrogs damdemoner på fredag så Lundinska familjen kan få lite skön påskvila.



Den här kvinnan vandrar fortfarande för bröstcanser och kopiera henne gärna så hon kan fortsätta sin vandring runt jorden.
nu skajag fortsätta mitt Busterarbete så jag inte behöver tänka på det uppe på Bredsands Camping där jag tänker vara i Påsk nu när inte plånboken vill att jag åker till Danmark.

söndag 5 april 2009

Grattis......

Balrogs Damdemoner!
nu håller jag tummarna för att ni fixar nästa match mot Rönnby och säkrar er plats i Globen den 18/4-09

Åter i Skälby

och nu sitter jag och uppdaterar mig om världen.
visst har jag haft både dator och kamera med mig men jag har helt enkelt intte haft lust att sitta inne i vagnen.
Solen sken och isen börjar ge med sig, fåglarna kvittrade och i största allmänhet var livet riktigt mysigt :-)

Säkerligen kommer det dyka upp bilder från helgen eftersom men just nu är det liveuppdateringen från damernas semifinaler som ligger främst i ledet, samtidigt som jag följer stockholms 17åringar i Nyköping.

Vi höres och synes senare. Ha en bra söndagkväll.

torsdag 2 april 2009

Svenskauppgift på Kista Gymnasium :-)

Säljes!

En moster av toppkvalitet säljes efter moget övervägande.
Moster ställer alltid upp när det uppstår problem, köper alltid de bästa presenterna och bakar de bästa kladdkakorna.
Tyvärr har moster på sista tiden börjat låta som min mamma och anser helt plötsligt att jag ska städa på rummet.
Detta nya beteende som kan var en stor fördel till slutsjasade mammor har resulterat i mitt beslut att sälja henne.
Men som sagt en stor avlastning för mammor som anser sig behöva en hjälpande hand i liknande situationer.
Jag tänkte att priset för denna underbara moster i nordiskt blekvit hy med blont hår och blå ögon skulle vara satt till 1500:- Det är inte prutbart eftersom min ljuddämpare till moppen kostar 1495 :-

Nu när moster varit såld i ett par veckor och påsken närmar sig med stormsteg börjar jag fundera på hur det blir med kladdkaka och påskpresent??
Kladdkaka är sååååååå gott och jag har sett en väldigt snygg Hammarbytröja som jag önskar mig :-(

Hm... om jag säljer moppen som har ny ljuddämpare så kanske jag kan köpa tillbaka moster för de pengarna!?!!?

Jaha, så ser Skalmans skoluppgift ut men jag undrar om man inte kan skönja en liten kärleksförklaring till moster, väl dold i texten????

Den systeryster i Enskede kan du suga på en stund när du funderar på om du är en tillräckligt bra mamma :-)

I dag bär det av till Bredsands camping och njutning på hög nivå, SMHI har lovat tokväder och tandjävelen har lugnat ned sig något.
Livet är värt att leva!!!
Balrog slog Warberg i går och bara det känns gott i hjärtat, ikväll blir det live uppdateringen som gäller från husvagnssoffan.

Ha en tokbra helg

Vår i luften och helg på intåg!


Säger jag bara!!!
Tur att lillasysteryster kunde förbarma sig med lite värkmedel, annars veta f-n om jag inte valt tandläkaren i alla fall. TACK syster!! :-)

Tänkte bara retas lite med kusinvitamin i Hedemora genom att sätta in bilden här under:


nu är det bara 30 dagar kvar tills det är dax att byta ut Jakobsen till Roos.

i övrigt har jag fikat med svägerskan Sanne som premiärcyklade ner till Skälby, cykeln står kvar hos oss :-)
Nej då hon var inte för trött men eftersom jag tog med henne till willys så blev det för många kassar för transport hem på en cykel så hon hämtar den i morgon.

Då ska jag åka till Bredsands Camping och fälla vintertältet :-)
Bilder kommer säkert under helgen.
Ha en bra kväll för nu väntar tv och bok sedan är det tidig godnatt hos mig och min tand.

Torsdag hela dagen



Den här lilla killen påminner mig om Skalman när han var ett år eller så :-)
skalman var en mycket knubbig liten sak som var överlycklig så länge det fanns något att stoppa i munnen och en boll i hans direkta närhet.

Konstigt hur vissa bilder kan få en att tänka på personer?? Av någon anledning så kan jag inte längre se en korv med bröd utan att tänka på Niklas Jidhe!?!?
Pölsa får mig att tänka på Herr Nygren och lila tulpaner på mamma.
Haha...man är nog inte riktigt klok igentligen.

Jag sitter och väntar på ett sms från Skalman som ska få veta vilken inriktning han kommit in på. efter 1 år med rundvandring i byggarbetsplatsernas värld trots att han vet vad han vill bli så är det dax att välja inriktning och därefter väntar 2 år med varvad praktik och teori. Sedan är det dax för lärlingstimmarna ute på arbetsmarknaden.
Jag gillar iden med att ungdommarna läser kärnämnena i skolan och sedan lär sig yrket ute på arbetsplatserna.
Skorpan gick samma linje och se bara hur otrologt nöjd hon är med sitt val och vilket bra jobb hon har!
Håll tummarna med mig att han kommit in på plåtslageri!!!!

Vi höres senare för nu ska hundarna få sin promenad och sedan måste jag ringa tandläkaren och boka om Skalmans tid för han vill prioritera skolvalet före tanden? :-)

Oh..jag ska passa på att ge alla mina bloggvänner en spark i rumpan!!!
Jag vill ha uppdateringar att läsa!! Speciellt systeryster verkar ha grävt en djup grop åt sig, jag skickar en stege så du kan klättra ut och leta rätt på tangentbordet!!! Kusin vitamin - vart tog du vägen efter möhippan??
Fredde - har du inte hämtat andan ännu efter svensexan???
Skorpan - uppdatering per pronto annars får du inte vara hemma i helgen!!!!!

onsdag 1 april 2009

Onsdag kväll

mellan Skalmans träningar och innan Skorpans och mammans promenad med hundarna :-)

I dag när jag var på min vanliga surfingtur i etern så hittade jag den här bilden på svenska innebandyförbundet.



Jag frågade herr Nygren som ju är yrkeschaufför och borde ha koll på nya skyltar om detta var ett Aprilskämt eller inte?
Enligt honom så har han inte hört att det ska bli några nya skyltar i år och han log lite så där lagom finurligt som bara han kan göra. Speciellt när han inser att Fru Nygren är osäker på om hon ska lite på det hon läser eller vara kritiskt ifrågasättande.

Nåväl, hans spjuveraktiga leende gav mig svaret och jag kände mig missnöjd med att han trodde jag blivit lurad medan jag själv är nöjd med att jag faktiskt fortfarande kan läsa en text och vara kritisk i min bedömning av sanningshalten:-)

Åh..NEJ!!!


Jag har under ett par månader följt en underbar människas kamp mot cansern som tagit greppet om hennes kropp.
Hon har delat med sig av tankar och känslor på ett sätt som gjort att denna vedervärdiga sjukdom har fått ett ansikte.
Med ett mod och en empati för både sig själv och sina nära och kära har vi fått följa henne i hennes "vardag".
Nu har hon stilla somnat från sin smärta och det värker i mig när jag tänker på hennes familj och barn.
Som jag sagt förr när tiden tagit slut för någon.....

När inga ord finns.... och tanken inte räcker till....finns inget jag kan göra...vanmakten står som en mur. Mitt i allt känner jag en "grålycka" för att en människa mindre behöver leva i maktlös smärta.

Vila i frid Sabina.

Ingen tandfe...

men treo och alvedon i häxbrygd funkar faktiskt, i alla fall än så länge.

I dag ska jag fixa en kanna kaffe (inget ovanligt) och sedan sätta mig på min altan och njuta en stund av solen. Jag upptäckte igår att den har börjat värma!!!
Då blir jag så glad så!!!
I kväll tränar Skalman och igår kväll var pappa Nygren och Skorpan iväg och vattengympa, Kompis har jobbat över i 2 dagar så nu börjar han bli sliten. Det lär bli tidig John Blund för honom i kväll.

Jag måste dessutom kolla upp vad polisen tycker om dubbade vinterdäck på vägarna nu i April! Undrar om vi inte har missat att det är olagligt från i dag???
Hm...går säkert att få svar på internet så jag jagar i väg och kollar upp det.

Ha en bra dag.