torsdag 30 juli 2009

Sista Torsdagen....

på den här semestern.
Känns både ledsamt och skönt. Vi har ju verkligen haft möjlighet att njuta av husvagnslivet men det har också varit dagar och situationer i det livet som vi gärna hade varit utan.

Som alla säkert förstår så lever man väldigt nära när man lever i husvagn och det innebär ibland påfrestningar som man inte kan hantera lika bra alla dagar i veckan.
Men vi 5 i familjen har ändå kunnat njuta av några riktigt fina sommardagar tillsammans.

Jag ska se om jag lyckas få ner lite mms från mobilen till datorn så ni alla kan få vara lika avis på Skorpan och Blåbärspankakan som vi är :)

Jag se om jag kan få till lite ensamtid med datorn men först ska det ätas middag.

onsdag 29 juli 2009

Okey! Nu är det gjort!

För första gången i mitt liv har jag åkt ut till Arlanda och lämnat av ett av barnen för en egen utlandsresa!
Skorpan och Blåbärspankakan har begett sig till Grekland för en veckas toksol och annat röj :)

En lite vilsen mamma som faktiskt lyckades hålla sig från tårar (för en gång skull) Jäntan ska ju bara vara borta 1 vecka!
Men det blir en tom vecka och tyst!
Det är ju liksom hon och Pappan som för oväsen i vårt hus :)

Killarna är mer sansade och dessutom har de en massa annat att pyssla med hela tiden. De är nog lite mer lika mig till sättet att vara på medan Skorpan är pappas tjej uti sista hårstrås-snutten :)

Nu sitter jag och väntar på ett sms från henne för att höra att de är framme vid hotellet som de ska och att allt gått bra. Jag vet att de är framme i Grekland men de ska ju till rätt stad också :)

Återkommer i morgon med mer info.
Sov gott Sverige

söndag 26 juli 2009

Sverige är ett fantastiskt land :)

Den här stenbron skulle 2 käcka flickor ta sig över när de skulle förverkliga sin idé om att cykla från Järfälla till Enköping :)
Ena sidan om stenbron
Andra sidan om stenbron
Fortfarande vid gott hopp om att ta sig fram :)

En av alla vilopauserna var vid Kungsängen :)

Många vackra ställen att se och en hel del muskulvärk senare så rullade både Skorpan och Faster Sanne in på campingen, efter 9 timmar på cykelsadel varvad med stopp för intag av proviant och vatten.
Jag tvingade båda 2 till en promenad runt campingen och upp till vandrarhemmet för att "jogga av" så de skulle få så lite kramp som möjligt =) Inte helt populärt men de hängde på och fick en hel del glada hejarop från campinggäster som väntat lika ivrigt som oss andra.
Sen var det bara att börja smörja med "efter sol" kräm och linnement samt en hel del massage av ömma ben.

Torsdagen tog man det lugnt med lite schopping i Enköping och sedan på Fredagskvällen var tjejerna sitt gamla jag igen. Ett antal timmar på trubadurkvällen och ett lagom intag av dryck slutade lyckat :)
Men vi snodde cyklarna och körde hem dem till Järfälla så tjejerna hade inget annat val än att ta tåget tillbaka :)

Nu ska jag kila bort till Bresse och sedan kommer ev. ett inlägg till under kvällen om jag inte ska spöa grannen i 500 =)

Ha det gott allesammans

onsdag 22 juli 2009

Uppstart efter bloggsemester :)

Kanske trodde ni att jag nu håller på att tröttna på bloggandet men så är det INTE :)
Jag har bara haft både frivillig och ofrivillig bloggsemester.

Nu har datorn hittat till Bredsand och det är inte utan att jag är lite lycklig för det =)
Jag kan nämligen följa alla mina bloggkompisar igen :)
Jag ska försöka få till ett inlägg om allt som vi varit med om sedan sist men jag tror jag låter det vara till i morgon när SMHI har lovat regn.

Nu sitter jag och väntar på Skorpan och Faster som fått för sig att cykla upp till Bredsand från Järfälla :)
De började sin färd i morse kl. 08.07 och klockan 09.27 fick jag veta att de var i Kungsängen.
klockan 11.47 fick jag information om att de var i Bälsta och att de intog ett välbehövligt energiintag bestående av en hamburgare :)
De undrade också hur långt ungefär de har kvar =)
Börjar kännas i ben och rumpa tror jag.

Nåväl, uppdaterar när de cyklat in på campingen och tagit sig ett välbehövligt dopp i solen :)

Take care

söndag 12 juli 2009

Liten semesterhälsning från...

Bredsands Camping och solen :)

Visst hade vi liksom resten av Sverige en hel massa regn i Torsdags men i Fredags sprack det upp i vindbyarna och kvällen med släkten Nygren blev en ännu bättre tillställning än vad vi vågat tro på.
Alla hade trevligt och roade sig med Bresse krogens trubadur som för kvällen gjorde ett stort jobb med att både finnas för släkten och för alla andra restaurangbesökare. Bra tryck var det =)

Nu sitter jag i förtältet och svettas i värmen medan de andra sitter och gosar i solen :)
Det ska rattas hem till Skälby mot kvällningen för att klara Herr Nygrens läkarbesök i morgon och ställa sig i duchen samt hälsa på tvättmaskinen som ska få ta några varv med lite förbrukade kläder innan vi återvänder till campingen i morgon kväll.

Återkommer säkert senare under dagen/kvällen med ett inlägg till annars blir det i morgon bitti.
Återstår att se när det blir av. Datorn kommer stanna hemma till nästa helg när jag ska lura upp Skorpan till vagnen igen :)

Ha det gott så länge :)

tisdag 7 juli 2009

Sista svängen innan....

jag lämnar kvar datorn hemma i Skälby.
Så nu blir det ett par dagar med bloggtorka :(
Kommer kännas underligt men det är en bra koll på om man faktiskt klarar sig utan datorn. Speciellt med tanke på att jag har levt så många år av mitt liv då datorn var en stor plåtlåda som bara företagare och riktigt rika människor hade råd med.

Jag har inte fått tillbaka min egen lilla nootbok från reparation ännu så det är bara till att vara utan ett par dagar.

Picnic i Drottningholmsparken under ett "sprayflaskeregn" som svägerskan kallade det :) En misslyckad men lyckad tillställning!
Hade det inte varit så förgjordat kallt så stackars svärmor satt och frös in i märgen och sprayflaskeregnet hade hållt sig borta så hade det varit tokbra. Men vi åt i alla fall den goda salladen innan vi bestämde oss för att kaffe och kaka fick intas i den andra svägerskans vardagsrum i stället.
Småsnack och annat fnitter fram till 22-tiden och sedan bar det av hemåt igen. Mätta nöjda och belåtna med vår kväll utan gubbsen =)

Jag har pratat med gubben Nygren några gånger under de här dagarna och kan konstatera att vi levt så många år tillsammans att vi har svårt att vara ifrån varandra. Det är liksom helt okej att göra olika saker på var sitt håll men vi tycker bäst om att träffas i samma säng för att kunna sova ordentligt båda två.
Det kommer troligen inte att bli sent i kväll och båda kommer troligen att tvärslockna för att kropparna vill ta igen förlorad sömn från de två senaster nätterna.

Nu ska jag fortsätta att fixa till det jag ska ha med mig så att jag kan styra bilen mot Bredsand, trots att det känns jättekonstigt att lämna Skorpan alldeles ensam här hemma i den stora staden.
Trösten är att hon kommer upp på Fredag tillsammans med svägerskorna för ett dygns släktträff på campingen. Då har hon med sig datorn = blogginlägg!
Ungdommarna ska vidare till Hedemora för träff hos kusinvitamin så det blir ett par timmar på campingen helt utan "ungar".
Måndagen bär av hemåt stora staden för gastroskopi på Nygren och en tvättning. Men nu är jag långt fram i tiden, känns inge bra så jag skriver om det när den tiden kommer :)

Ha ett par riktigt bra dagar och håll tummarna för att vädret och solen kommer tillbaka till alla som har semester!

måndag 6 juli 2009

Vem har lånat solen? Utan att ....

fråga om lov????
Visst behövs det regn och visst är det härligt med ett sommarregn men i dag ska jag på picnic!!
Då vill jag ha sol och värme.

Jag gör som jag brukar med sådana saker som jag inte kan styra över själv
- jag skiter i vilket och är nöjd med att få göra något kul utan att bry mig om vädrets makter.

Lillasysteryster har tydligen haft en kaonvecka hemma i Danmark med toppenväder och många bad i havet. Kul för hela familjen men hon berättade att nästa år bär det av mot Mallis igen. De längtar helt enkelt tillbaka dit.

Storasysteryster har nog fortfarande stiltje på husbygget då gubben hennes fortfarande bär korsett. Hoppas att ryggen läkt ordentligt snart så han kan börja spika så smått igen.

Skalman och Kompis ska jobba i dag båda 2 så Herr Nygren får roa sig själv med hundarna och det tror jag passar honom som hand i handske!
Inte fel med lite ensamtid så här i början på semestern. Tid att tänka och hämta hem lite krafter och var gör man det bättre än på Bredsand?

Skorpan klev upp pigg och glad i morse för helt plötsligt är det ju bara 2 veckor kvar till hennes semester :)
Bara 10 arbetsdagar gumman! Sen är du ledig i 3 hela veckor :)

Vill det sig så återkommer jag med ett inlägg om kvällen picnic senare annars blir det morgondagens läsning :)
Ha det gott alla där ute i etern.

PS! I går började Skalman prata innebandy igen så nu börjar det vrida runt lite i innebandytermen på honom, får se hur länge till det dröjer innan Skorpan börjar också =)

söndag 5 juli 2009

Return to Skälby

Nu har jag och Skorpan landat hemma i Skälbys kök :)
Helt utan gubbar, hundar och hembränt äppelvin =)
Det känns helt fel!!!! Men rätt!!!!

Vi har inhandlat förnödenheter på Willys och nu knaprar vi i oss en god Pizza :)
Skorpan ska jobba i morgon och jag ska fixa till så det finns kaffe på termos och dricka till sallad och muggar att dricka ur.
Sedan bär det av till Drottningholms slottspark och picnic med alla svägerskor, och barnbarn av det kvinnliga könet.
Ska bli mysigt att umgås bara med tanttjejer :)

Därefter bär det upp till Bredsand igen medan Skorpan stannar i gröttekvarnen.
På fredag kommer hon och hela släkten till Bredsand för en 24 timmars lång släktsammankomst. Första gången något sådant ska hända så det blir både spännande, roligt och intressant att se hur det går :)

Nåja, nu ska jag njuta av att umgås med Skorpan på tu man hand.
Ta vara på er allesammans och njut av att det är Svensk sommar =)

lördag 4 juli 2009

Oj, vilken start på semestern ;)

Haha...Parkerar bilen på campingen och kikar in för att kolla vad som måste handlas och sedan in till Copp för inköp av nödvändig proviant :)
Sedan var det bara att inta semesterattityd och det är inte svårt alls när man lever med Anders efter operationen.
Allt man andas om att man önskar sig kommer till en direkt :)
Kaffe, mat, wickey, godis bara rasar ner i knät på en. Han har en fantastisk livsglädje och njuter verkligen av att orka serva och bjuda till =)
Åh...vad jag älskar denna karl!

Dagen i dag har inte varit annorlunda från i går. En sväng in på Coop och sedan återta semesterpossitionen :)
Trots regn och åskväder så har allt flytit på så lugnt och skönt som vi önskar men trots att Skorpan bara varit här i 24 timmar känner hon sig rastlös och tycker att man bara sitter hela tiden. Hon har ett par veckor kvar tills hon kan inta samma relaxade possition som oss andra.
Skalman blev hämtad av Farbror och kusin så han tillbringar dagen på powermeet i Västerås :)

Nog för denna gång för nu kommer åskan mullrande över sjön igen.
Ha det tokgott så ses vi i etern senare.

fredag 3 juli 2009

Leva här och nu!

Är något som jag är riktigt duktig på :)
Jag har njutit av att se fram emot första semesterdagen och nu äntligen är den här! Fast jag kan känna mig lite ledsen för det också, vet att det är ett helt år kvar innan jag kan njuta av att vänta på den igen.

Nåja, spela roll egentligen för det är ju dagen i dag som räknas just nu. Herr Nygren ska lägga ifrån sig lastbilsnyckeln och låta den ligga stilla i 4 veckor! Hur ska det gå?
Han kommer att börja längta efter motorljudet redan om en eller två veckor :)
Han har inte riktigt lika lätt som jag att leva i nuet, han far ofta runt och lever ett par veckor före tiden liksom.
Men vi tror att vi lyckats planera den här semestern med en stor portion slappatid som har lite lagom med avbrott för andra aktiviteter =)

Killarna som har varit uppe på Bredsand hela veckan Kompisen sedan 10/6) saknar oss lagom mycket. Det ska bli kul att ni kommer men då måste man ju börja bädda sängen igen, den kommentaren kläckte Skalman när han ringde och berättade att han trampat på en spik men att allt var lugnt. Han berättade också att han var ledig i går men senare på kvällen ringde Kompis och berättade att nu hade de hittat rätt arbetsplacering för Skalman på campingen = Disken i Bresse Krog =)
Haha...massor med bad i Mälaren har det blivit under veckan för killarna i alla fall. Med vattentemperaturer på ca 25 grader och en bastuvarm husvagn så är det riktigt skönt att dyka ner i vattnet säger de.
Du måste prova mamma!
Nej tack mina herrar, jag avstår! Jag är helt säker på att ni luras och att vattnet inte håller mer än 19-20 grader och jag badar bara i kroppstempererat :)

I helgen ska Skorpan följa med och hon har lovat att bada med pappan :)
Det innebär att datorn kommer med under helgen i alla fall :) Så det blir inte tyst på den här sidan under de här dagarna heller. Sedan får vi se om jag lyckas övertala henne om nästa vecka :)

Nu ska jag börja fixa för resa till Bredsand och 4 veckors njutning. Ha det gott och tänk på att njuta av dagen för i morgon kommer en till och då är det andra saker som händer.

torsdag 2 juli 2009

2 söker uppmärksamhet :)


Jag har inte bestämt mig för om de ska få det :)
De vill nämligen ha varsin sockerbit bara för att Sigge precis har lämnat in Skalmans innebandysko i köket =)
Man ska inte äta så mycket socker!
Sen vill de gärna gå på promenad men jag tror det är för varmt för det. Det blir nog en dag på tomten i stället.

Själv lyckades jag sova hela natten och en bra bit in på morgonkvisten också :)
Det gillar jag verkligen!
Herr Nygren är inte lika enig med mig för han lägger minst 30 minuter på att tjata sönder sig varje morgon för att jag ska komma upp :)

I dag har jag en del ärenden som jag måste fixa! Trist men det är skönt när det är klart. Ska också förbi jobbet med läkarintyget så att de ser att jag inte är olovligt frånvarande :)
Ren formalia men ändå ett måste. Ska bli kul att ta en fika med tjejerna för det var länge sedan nu.

Nog för denna morgon, återstår att se om jag dyker upp igen under dagen eller det blir ny morgonblogg i morgon.
Då är det fredag och full fart mot Bredsand för 4 veckors njutning =)

Drick vatten smörj kroppen och njut! det ska bli sämre nästa vecka :(

onsdag 1 juli 2009

Det finns dagar då................


man inte riktigt vet hur man ska kunna få "ungarna" att förstå hur värdefulla de är!

Hur mycket man än försöker få dem att se hur fina de är och hur glad man blir av att få vara tillsammans med dem så ska de alltid ge sig själva en släng av kritik.
När jag igår sa till Skorpan att hon är duktig som fortsätter att springa, gå och hålla konditionen på G trots värmen så svarar hon
- Ja, man måste ju om man inte ska se ut som en flodhäst.


Jag ser inga likheter mellan en flodhäst och Skorpan!!!

Herr Nygren har nedräkning på sista dagar före semester och är allmänt trött på att jobba men jag som har levt några år med honom vet att det fenomenet bara håller i sig halva semestern innan han börjar prata om att han längtar tillbaka till bilen och vägarna :)
I dag ska han ögonbottenfotograferas för att få behålla körkortet i yrkesmässig trafik så håll tummarna att allt ser ut som det ska för jag har svårt att se Nygren på en annan arbetsplats =)

"Barnen" Nygren från ursprungsfamiljen ska träffas uppe i Tanto i kväll, kanske höra med sina föräldrar hur de önskar ha det i framiden. Det är inte helt fel att få höra om det innan föräldrarna blir för gamla och senila för att tala om sina önskningar själva. Hoppas det går bra och att föräldrarna förstår att frågorna kommer av kärlek och ingenting annat.
De har förhoppningsvis många år kvar innan de hamnar i den situationen men de har trots allt kommit upp i den ålder då man inte har några garantier för morgondagen.

Snart ska jag ringa Skalman och Kompis för att höra hur deras dag ser ut. Jobb eller slappa??? Det vet man ju aldrig riktigt med dem :)
Men det ser inte ut att bli 30 grader varmt och toksol i den stora staden i dag så kanske att det är likadant 5 mil härifrån också. Då finns det nog en chans till ett välbehövligt break för alla som jobbar på campingen :)
De har verkligen fått gå på högtryck den sista veckan =)