måndag 30 november 2009

Pappa Nygren....

är hemma från sjukhuset igen =)

Nu ska vi bara se hur vi strukturerar upp hans dagar så han hinner med att äta också :)
Sen ska han nog vara på tillbaka på banan om ingen tänker roa sig med att göra fler liknande idiotiska handlingar likt de som familjen utsatt honom för och sedan han själv också samt den oro som han först nu har uttalat om sin svärmor (!) som jag alltid vetat varit en viktig person för honom men som jag ändå trodde att han släppt lite granna de sista åren.

Nåja, många saker kan vi inte göra något åt och därför behöver vi nog träna på att låta dem ligga och bero, utan att tillåta en massa energiläckage.
Ingen får välja föräldrar eller syskon men alla får välja umgänge :)

Kusinvitamin i Hedemora befinner sig på uppvaket på Faluns lasarett och där ser allt ut att fungera som det ska. De beräknar att hon ska vara kvar hela dagen så vi lär inte se några inlägg i hennes blogg i dag. =)
Men inte skulle det förvåna mig om hon är en sån där patient som bestämmer sig för att hon vill ha en stinkpinne och bara därför ger sig ur sängen vilket innebär att det blir avdelningen istället för uppvaket :)
Hon är ju så där härligt livsglad och sprudlande när hon får som hon vill och det har hon ju verkligen fått nu när operationen är överstökad.

Ses i etern senare eller i morgon, vet aldrig när tangentfingrarna drar igång igen.


Måndag morgon och sista....

dagen i November 2009.
En dag som har många olika meningar i mitt liv.
Systeryster på ön har en svåger som fyller år i dag och en man som har namnsdag. Själv har jag 2 pojkar här hemma som har namnsdag, Pappa Nygren och Skalman. Fast vi brukar egentligen inte hålla på med det där utan det blir just Anders-dagen som man kommer ihåg.
Från och med jjust detta datum så kommer det dessutom att vara Flisaspetans nya födelsedag också =)
Hon gör en gastrik by pas operation just nu när jag hamrar på tangenterna. Lite flachpack blir det ällt som dyker upp i huvudet på oss alla, inte minst i hennes eget huvud har det poppat upp en massa otäcka tankar men hon liksom gubben Nygren behöver verkligen det här för att vi nära och kära ska slippa den oro det är att leva med en människa som man vet är en tickande bomb.
Froddybear i Hedemora har ett par långa timmars orolig väntan framför sig men han kommer snart bli varse att allt gått som det ska och att han kommer få tillbaka sin älskade fru i slutet på veckan, men visst förstår jag honom. Jag har ju varit där själv för bara 1 år sedan.

Nu ska Skalman upp ur sovlådan för nu är det bara en timme kvar innan vi ska låsa dörren och bege oss in till den där eländiga specialist tandläkaren för att se om de kan ge honom en käftsmäll så käken lägger sig rätt och slutar hoppa ur led :)
Men någon räls i munnen tänker han inte ha!!
Kan det vara fåfänga eller är han helt enkelt bara så van vid att det smäller så han inte tycker de ska göra något om de inte kan åtgärda med ett ingrepp och sedan är det klart???
Vet inte men vi får pratat om saken när vi vet vad de säger.
Upp med Skalman, ut med Sigge, fixa till mig och studs iväg. Har jag tur avslutar jag dagen med att hämta gubben Nygren och då blir det förhoppningsvis den sista resan jag gör till Danderyd ( i alla fall för att hälsa på gubben).

Ha en riktigt bra sista dag på November för det har en glad Skorpa som jobbar med sin egen handledare Peter :)


söndag 29 november 2009

En liten uppdatering :)

Brända mandlar och marknadsnougat är inhandlat och undangömt i skåpet ;)

Pappa Nygren såg mycket piggare ut i dag, han hade till och med återfått färgen i ansiktet men var fortfarande både blek och kall om händerna.
Nu har de tittat klart i magen och fixat det samt tryckt i honom 2 påsar med extrablod så nu tror de att han ska vara på benen igen i morgon. Funkar allt som det ska så kanske han till och med kan få komma hem och se vårt julfönster i verkligheten också :)

För den som inte känner till hur det brukar vara så kan jag bara tala om att jag har tagit bort allt som har med barnjular att göra :)
Annars har jag de mest underbara gröna julgardinerna med gamla vackra julkort och nallar på men i är är det mer stilrent (?) och avskalat som Skorpan så snällt säger och sedan tillägger hon att hon undrar vad pappa ska tycka??
Men snälla Skorpan -
Pappa är 51 år gammal så jag tror nog att det är dax att även han lägger en del av sitt julsinne på hyllan! (Jag tror inte han kommer att lyckas med det för någon större julfantast än honom har jag inte hittat)
Men så här får det bli några år tills det är dax att plocka fram barnajulen igen åt våra efterlängtade barnbarn, när den dagen kommer.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa ytterligare en av mina lagomböcker från Harlekin :)
Perfekt läsning när man inte orkar bry sig om vad som egentligen står, bara tankarna håller sig ifrån allt elände ;)
Ha det gott under natten och sov gott =)



Aik vs lidingö


Den första matchen för nya laget är ingen smekmånad. Lidingö ligger i toppen medan aik inte lyckats lika bra i den här serien. Men de kan inte få in hur enkla bollar som helst den här dagen i alla fall.
Slutresultatet blev 10-12 så segern blev inte så stor men det är ju inte det som räknas i den här sporten.
Nå väl, jag tycker faktiskt inte att Skalman ska skämmas för mycket, han gjorde en bra match men han kunde ha täppt igen tunneln mellan benen lite bättre.
Men det ska nog bli ordning på det också vad det lider. Lite fler träningar bara i det här lite snabbare tempot så ska nog tunneln stängas igen.
Nu ska vi upp på Skälby marknad och köpa brända mandlar och marknadsnougat som vi ska gömma undan till julafton, som en liten extra julklapp till Pappa Nygren som ju missar hela grejen med att köpa dem själv den första advent som han brukar.
I dag ska han äntligen ner och få sitt sår ihophäftat så de kan få i honom det där extra blodet så det blir fart på honom igen.
Sen måste vi åka till sjukhuset med en laddare till mobilen så vi kan fortsätta höra hur det går för honom. Sedan behöver jag ju ha honom i luren så jag hittar till Eastmanna i morgon bitti :)
Visst jag har en "mio min mio" men det är inte alltid den funkar när man är mitt i staden. Det blev både jag och systeryster varse i Lund för några veckor sedan.
Vi hörs senare men ha en riktigt bra och mysig första advent allihopa.

lördag 28 november 2009

Jul i luckan.......

säger lillasyster Yster och skrattar åt tanten :)
Nu kan du och alla andra galna julälskare få sno tips och idéer hej vilt av mig om man tittar in i juliluckan-bloggen =)
Äntligen har systerYster öppnat sin adventskalender för oss alla. Ska bli skönt att upptäcka vilka roliga, vackra och snygga arrangemang man kan göra med sina gamla krukor och fat som står instoppade längst in i skåpen
Mycket har hänt sedan jag var här och skrev sist fast det bara är ett och etthalvt dygn sedan.
För att börja med det trevliga så kan jag berätta att vi hade goda vänner från AIK-hallen här i går på middag, fredagsmys och annat smått och gott.
Sån där kväll som man gärna gör om med en liten korrigering i registret bara.
Det ville sig nämligen inte bättre än att herr Nygren inte var så pigg. Han hade en väldig yrsel och mådde illa fast han hade inte ont och inte feber.
Nåväl, kvällen flöt på och varken gubben Nygren eller vi andra lät kvällen gå i moll för det. Vi gjorde bara en om möblering och vips kunde gubben sitta i fåtöljen och vara med i alla fall =)
Men väl i morse så tog beslut om att konsultera det gamla "kära" Danderyd sjukhus för att bara be om ett råd med tanke på yrsel.
Då vi berättar om hans mindre trevliga start på dagen i går och att han dessutom faktiskt svimmat hemma i hallen så vill de gärna se honom på plats.
Väl inkomna till Danderyd får Herr Nygren en brits att ligga på och det konstateras att det blir till att ligga kvar på sjukhuset för att man ska kunna plåstra ihop ett magsår som blöder och därför har gubben dåligt blodvärde vilket ger yrsel. Inom loppet av 1.5 timmar har han blivit inlagd på avdelning och sedan börjar väntan på att man ska kunna utföra själva om plåtringen av såret för att man sedan ska kunna få ordning på yrseln genom att man fått stopp på blodförlusten.
Nu vet vi att det inte blir omplåstring förrän i morgon men det spelar inte så stor roll för nu är han ju på ett ställe där de har kontroll på både honom och hans värden. Nu blir det ju ingen Skälby julmarknad för honom i år heller :(
Dessutom missar vi julfikat ute på ön som vi sett fram emot, vi har inte varit där sedan i augusti.
I morgon bitti blir det tidigt, Skalman ska hämtas klockan 8.00 i barkarby för vidare transport till Råstapark där han hoppas att han äntligen ska få spela match med sitt nya lag och inte sitta på bänken en helg till. visserligen tycker han att det är rätt för man kliver inte bara in i ett lag och tar en plats från någon annan - det har hänt honom själv så många gånger- men nu är han bra jäkla matchsugen =)
Hoppas bara han klarar av att hålla fokus och inte tagga över gränsen så att det blir så bra som han tänkt sig ;)
Men eftersom jag inte bara är mamma utan också en förbannat bra curlingmorsa så är det klart att jag ska göra allt för att han ska lyckas med sin vision.
Jag åter kommer säkert efter matchen i morgon för lite uppdatering av både plastboll i Råstapark och livet med gubben Nygren.
Ha det gott allesammans och har en riktigt trevlig första advent.

fredag 27 november 2009

Sista fredag före julruschen.......

betyder som vanligt i det Nygrenska huset att fönstren ska sprayas och julgardinerna ska upp i köksfönstret ;)

Jag älskar den här tiden på året och älskar att få fixa till hemma när det blir så där mysigt med alla ljusen tända och då får det gärna både regna och snöa ute hur mycket det vill =)



Gårdagen var en snorig historia i metropolen men som vanligt när det gäller förkylningar och tanten så är det något som dyker upp från klarblå himmel och sedan försvinner under nästa natt sömn ( iallafall så pass att det känns helt ok igen).



AIK matchen i Solnahallen blev lite historisk faktiskt. Enligt min kära sekreteriatskollega Josef så hade Varbergs och AIK HJ rekordet på 9 vunna matcher i rad från 2007 ända till i onsdags.

Nu förvaltar AIK´s herrar det rekordet. 10 raka vinster i högsta serien =)

Inte illa även om det var med bara 3 sekunders marginal.

Hela matchen kändes det som att AIk bestod av ett gäng sömngångare som inte riktigt kände för att jobba just den dagen.





Trots Mr Q´s jättejobb med att försöka provocera både motspelare, domare och AIK:are så tände det mest brasan i Dalens avbytarbås. AIK reagerade knappt, inte ens pappa Kranberg var sitt vanliga jag när han satt på utvisningsbänken trots att det var en väldigt hårt dömd utvisning.

Nej, ska AIK lyckas med mästerstycket att ta hem den 11:te raka så lär de få kränga i sig lite dunderhonung eller spenat innan.

Eller helt enkelt skita i vilka domare som dömer matchen för det ska ju inte vara avgörande på något vis.

AIK behöver helt enkelt Mr Q och lite mer vinnarskalle för att de ska kunna fortsätta sitta på segertåget.


4-4 klockan 19.57 in i tredje period och K-J Nilsson (Kalle kallas han av pappa Nygren medan jag föredrar K-J) trycker in bollen bakom Dalens målvakt assisterad av Lorendahl och segern var ett faktum. Snörpligt för Dalen, skönt för AIK.




Jag kan helt enkelt sammanfatta matchen med att det stod mellan målvakterna som båda två serverade en hel del riktigt vassa, snygga räddningar :)

Ser ni att jag skaffat mig en ny pressfotograf ?? =)
Nu när jag inte längre har tillgång till DN:s Clas Svahn så har jag letat och äntligen hittat vad jag önskade mig. JOJJE!
Dessutom så hade jag möjlighet att fråga honom personligen om jag fick låna bilder av honom vilket gick bra.
Som ni ser så har han en egen hemsida, kika gärna in där och dessutom kan jag varmt rekomendera honom speciellt om ni ska på ett event där det behövs en bra kamera och en fotograf med förmågan att placera sig rätt.
Me like :)





onsdag 25 november 2009

20000 spräckt så nu ............

struntar jag i räknaren, jag har helt klart uppnått målet över förväntan.

Jag antar att det är Kompis förtjänst :)
(Du är en guldkille)
Ja, hade inte han fått för sig att göra rätt men på fel sätt så hade nog inte så många som inte känner oss varit inne och läst så ofta.
Bara de som har den verkligt sanna historien bakom den tiden har en aning om vad som egentligen försegick i vår metropol.
Om Kompis kan jag berätta så här mycket:
Han mår förbannat bra men han vill gärna ha något att göra på dagarna.
Han håller på att ordna upp lite saker i sitt liv som ser ut att kunna lyckas riktigt bra.
Han funderar på att börja studera till våren och det tror jag är helt rätt.
Nu är det bara ett fel med allt han gör!
Han har valt att göra det så långt bort så han kan inte dyka in och ta en snabbfika med morsan =)
Men snart ska han väl ha sitt hett efterlängtade körkort och då kan han komma och fika hur ofta han vill. Vi saknar dig Kompis, men snart är det jul och då kommer du till oss :)

Skalman har sovmorgon men jag ska nog driva upp honom ur sovlådan ganska tidigt i alla fall för han ville tvaga sig innan skolan eftersom det kan bli kärvt innan den stora matchen i Solnahallen i kväll.
Hoppas Seke Vargs familj har det någorlunda bra och att han orkar komma i kväll, annars får Skalman skola in någon annan på introt. Men det löser sig med all säkerhet. Bara allt är ok i fam. Ollikainen. Tänker lite extra på er i dag :)

Skorpan är ju varslad om uppsägning på grund av arbetsbrist och det är ju aldrig roligt.
Måste nog ändå fundera på om det är hela sanningen för en hel del mycket märkliga saker har hänt på Ekenshuset på sista tiden. Höger handen har ingen aning om vad vänster handen gör och det verkar som att det är cheferten på norra sidan som är allsmäktig trots att han sa till mig och Skorpan att han hade framtida planer för henne.
Hon har nu gått hela sin lärlingperiod på det jobbet och nu när det bara fattas ett yrkesprov så påstår de helt plötsligt att de inte har jobb????
På norra sidan sätter de plattor hela tiden trots att det är en vattenskade avdelning.
Nej, jag är ganska övertygad om att det är för att det saknas ett körkort i hennes ficka. Men ge henne ledigt då så kan hon ju ge sig upp och ta en intensivutbildning i stället!!!
Tänk att karlar alltid ska ha så j-kla svårt att hitta lösningar på problem!!!
Nåja, nu har de ju använt hela tjejens tålamod med att glömma bort henne, inte veta hur lång lärlingstiden är och fördröja att skriva på i lärlingboken och allt vet inte gudarna vad de pysslat med så nu är det företaget ganska kört i hennes huvud och i mitt också om sanningen ska fram.

Gubben Nygrens vita tröja ska hitta in i tvättmaskinen för att vara ren och fin till kvällens match, vore ju attans om han bytte till den svarta och att AIK sedan skulle gå på pumpen. Det skulle ju gubben få äta upp i all evighet.
Det handlar ju om 10:de raka nu och då kan man ju inte bara vika ner sig.
Hoppas gubbarna håller i sitt spel och sitt humör i kväll. Det är ju dessutom premiär för pappa Kranberg på planen ;)
Nej, ett hett taggat AIK vill vi se som bara har en sak i huvudet = 3 pinnar ska vara kvar hemma i Solnahallen när slutsignalen går.

Nog för mig den här dagen för det lär inte hinna bli något mer i dag.
Hoppas lillasyster Yster öppnar sin adventsblogg under dagen så jag kan länka er till den under morgondagen :)
Ska bli så spännande och se vad hon hittar på för tips och idéer till oss alla.
Ha det gott och tänk på de små glädjeämnena vi faktiskt har i vår gråzons vardag.


tisdag 24 november 2009

Yes!! Äntligen tisdag :)


Nej det händer inget speciellt just i dag eller så men jag tänkte att jag ska försöka se något trevligt och positivt utan natt egentligen ha en orsak ;)

Skalman har tunga dagar i skolan :)
I dag har han egna studier på svenskan och börjar kl. 10,00, slutar 12,30!
I morgon har han egna studier i Cad-teknik så då börjar han 12.00, slutar 13.50!
Torsdag har de öppet hus på Kista så då blir det lång dag i stället men det kan han gott ha nu när han fått så mycket ledig tid i början på veckan =)

Kan inte riktigt komma på något vettigt att skriva om just nu så jag lägger helt enkelt ifrån mig tangentbordet och ser om jag kanske dyker på något nytt senare.

Ha det bra i dag allesammans och var rädd om varandra.

måndag 23 november 2009

Någon tycker att


Det inte är roligt med storvretas storpisk på caperio :-D

OJ!!!!!


I augusti funderade jag på om jag skulle lyckas spränga 10.000 besökare på ett halvår men vad är det som händer egentligen???
Nu får lillasyster Yster snart dra igång sin hemlighet så att jag inte hinner ikapp henne på besöksantalet =)


Måååndagmorgon och .........

tyst det är i huset, tyst i huset.
Ingen sover, alla andra jobbar, alla jobbar :)

Haha...här satt jag och skrev om att det inte gick att ha bloggfri dag???
PUCKO!
Klart det går att ha det. Jag lyckades ju faktiskt i går :)

I går var vi i Hässelbyhallen och tittade på Hawks vs AIK i junior 1:an. En trevlig tillställning trots att Skalman satt som reserv.
Det gjorde att vi inte hade riktigt det fokus som vi brukar ha på spelet även om det var hyfsat rolig plastboll att titta på.
Nej vi roade oss med att titta vad som händer runt omkring i hallen och utanför sargkant.
Vi bröt ut i ett hysteriskt skratt när en av Hawks killar skadade foten (INTE för att det var roligt att någon skadade sig!) och fick hjälp av planen.
Under tiden som han linkade över planen så säger Skorpan -
- Kolla nu när han försvinner ner bakom sargen, sen dyker hans huvud upp varje gång publiken eller spelarna börjar gapa som en sån där tittut-docka =)
15 sekunder inträffar just det fenomenet och vi bröt ut totalt.
Haha...svårt att förklara men gå gärna in i en hall och vänta på att någon skadar sig så kan ni själva se hur kul det ser ut, men glöm nu inte att vi inte önskar någon att skadas.

Det gjorde inte saken bättre när vi ser hur tränarna börjar jaga en stol till den stackars skadade...... foten!
Självklart ska foten upp i högläg men när man ser det ur den synvinkel som vi roade oss med så är det faktiskt ganska komiskt.
Självklart ska den stackars foten få se matchen till the bitter end! =)
De klädde dessutom av foten både sko och strumpa så den stackarn fick följa resten av matchen i naket tillstånd =)
Bara en linda att skyla sig med =)

Nej, den som säger att innebandy är en tråkig sport den har väldigt fel och dessutom inget sinne för humor alls :)
Till skillnad från familjen Nygren som hittar glädjeämnen i de mest konstiga situationer.
Hoppas nu bara att Hawks-spelaren snart är tillbaka på rätt sida sargkanten med strumpa och sko på foten, krya på dig och tack för underhållningen :)

I övrigt skulle man kunna tro att AIK bestod av en spelare - Wilmer Winamäki (jag gillar att få använda W). Det var dock inte riktigt hela sanningen för Agge och Wille har varit parhästar länge och det märktes.
Sen fick AIK dessutom hjälp av en gammal AIK-spelare som stod rättplacerad om han varit AIK-are fortfarande, nu blev det ett av de apsolut snyggaste självmålen jag sett på mannaminne.
Klockrent fri i målgården bakom målvakten och helt omarkerad. bara att vinkla klubban och gå på direktskott ;)
Stackars kille!!!! Men trösten är att det var inte något avgörande mål och dessutom var det riktigt riktigt snyggt!!! =)
AIK vann med 6 - 4. Sköna poäng som behövdes i serien.
Såg att det tyvärr inte gick riktigt lika bra i HJ2:an där AIK fick rejält med däng av Hawks i Råstapark med 1-9.

Sån är innebandyn, det går fort och ingen match är slutspelade förrän slutsignalen gått.

Efter god middag tillagad av gubnben så fick puckot ett ryck och det blev inte mindre än 9 säckar med kläder och vinterjackor som får åka till de sälla jaktmarkerna senare i veckan.
Jag är inte klar men det blev i alla fall möjligt att gå in i förrådet på övre våningen. Fortsätter kanske senare i dag eller inte.
Kroppen brukar ju säga ifrån men kanske jag ska försöka att damsuga av golvet som bleb synligt i alla fall.
Promenad med Sigge och inköp av stinkpinnar står på dagordningen närmast det är säkert och sedan en nybryggd kaffeskvätt i magen :)

Ha det bra i dag, i kväll blir det plastboll på TV och jag kommer sitta i fotöljen och mysa.

lördag 21 november 2009

Bloggfri dag??????

Nej, det gick inte :)

Kan man verkligen bli beroende av bloggning???
Jag tror det faktiskt. Det är inte många dagar som jag avstått från att skriva några rader på bloggen. Det kanske inte alltid varit så innehållsrikt men det har ändå varit lite bokstäver :)

I dag skulle jag kunna roa mig med ännu ett iq-befriat inlägg men jag väljer att fylla upp det med lite andra detaljer.
Tex. att gubben Nygren fixat med julbelysningen i tujorna på baksidan, ett sånt där fint ljus som softar ut och sedan softar på igen, så där pfhooo och sedan pfhoo som Skorpan vill beskriva det =)
En adventsstake står redo inför nästa helg när det är första advent och gubben är hemma (jag har sagt att han har bortamatch på söndagen hela dagen vilket är fel!)
En tripp till skälby Julmarknad är planerad till Söndagen, den har blivit obligatorisk i det Nygrenska hemmet i metropolen :)

I kväll ska Skorpan träffa sin nya favvokille. En riktig goding som dansar bugg och spelar trummor och sjunger i ett dansband!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ni som känner Skorpan och hennes musiksmak förstår varför det är så många utropstecken bakom den meningen :)

Vi har precis blivit bjudna på Tacos med alla goa tillbehör och ett glas vitt av gubben som visar sin kärlek till oss genom att fylla våra magar till bredden och lite till =)
Tvi för att vara så här mätt!

I morgon bär det av till Hässelbyhallen där vi tänkt titta på Skalmans lag när de tar upp fighten med Hawks i deras hemmaborg. Det är div. 1 och vi har ingen aning om ifall det är Skalman eller Edde som står men det ska bli kul att se honom på banan med de nya lagkamraterna :)
Hoppas han visar sig från sin bästa sida och inte taggar upp allt för mycket. Gränsen är hårfin mellan kollaps och succe :)
Men han brukar klara att hålla sig på rätt sida även om det är hårfint ;)
Spännande ska det bli i alla fall med tanke på att han inte räckte till för att bli upplyft i ett herrlag i ett div. 3. Då borde man verkligen inte klara ett div. 1-lag i herrjuniorerna med tanke på den intensitet och fart som de unga killarna har både vad gäller teknik och motivation, sen att inte erfarenheten finns det är något annat för den måste man få spela sig till.
Nåja jag tänker inte gnälla för jag är nöjd så länge han spelar för att han tycker att det är kul och så länge som han gärna går på träning i stället för att festa hjärnan grön.
Det är bra att man får skynda i sin egen takt och utvecklas på den nivå man själv lägger ribban just här och nu.
Det har Skalman fått göra i det stora hela även om jag gärna sett att han väntat ett år med att ta steget så ångrar jag inte att jag skrev på pappret nu när jag ser hur glad han är igen och hur gärna han drar i väg till hallen. Det är glädje med att få vara så nära sina ungdomar så länge som jag har fått vara :)

Nu önskar jag er alla en trevlig lördagskväll och var rädd om varandra

fredag 20 november 2009

Tomt hus....

är det helt plötsligt här i metropolen :)

Bara gubben och jag hemma!
Inte ofta det händer men det blir oftare och oftare ;)
Det är liksom den här tiden jag sett fram emot under de senaste åren. Inte för att jag vill vara utan mina barn men för att det är ett sunt och friskt sätt att leva sitt liv.

Barn ska liksom finnas där och stoja och stöka under en period i livet sedan ska de söka sig ut i världen men ha kvar vårt hem som sin återvändspunkt och rekreaktionsplats, innan de tar det slutliga steget ut i vuxenvärden med egna hyror att betala och egna matinköp på Willys eller vad de väljer själva. Sen ska de förhoppningsvis hitta sina livskamrater, landa och skaffa egna små barn som vi kan få glädjen att låna och dela glädje och sorg med.

Cirkeln ska liksom slutas och börja om igen medan vi ser på under tiden som vi åldras och till sist faller bort.

Det är det som hela livet handlar om - att cirkeln ska vara evigheten som vi alla är en lite del av på olika sätt. I bland blir vi hårt prövade av olika saker och omständigheter men i det stora hela så handlar det om att cirkeln ska vara sluten.


Jaha, nu har jag varit djup igen tänker lillasysterytster när hon läser kvällens inlägg (och ler för sig själv) det stämmer väldigt väl för jag har haft anledning till att medvetet tänka tanken och då blir det så. Det spelar ingen roll om det är en fredagskväll eller onsdagsförmiddag :)

I det stora hela så är jag en väldigt lyckligt lottad kvinna!
Jag har 3 underbara (snart vuxna) barn som det går hyfsat bra för
Jag har en underbar man som stöttar i nöd och lust (sista tiden mest i nöd)
Jag har ett hem som jag är nöjd med och en fantastisk vän i husses 50-års present Sigge.
Jag har många fina vänner som hjälpt, stöttat och orkat lyssna under en lång tid och som fortfarande står kvar brevid mig och håller i när det behövs men vågar också släppa när jag klarar det själv.
Ja, jag är en lycklig kvinna trots värk, oro, funderingar och annat både gott och ont :)

Ha en bra fredagskväll där ute i etern och gör inget som inte jag skulle ha gjort ;)

Ny fas av väntan.............


Efter ett telefonsamtal i går fick jag förhandsinformation om beslutet som någon annan skulle ta om min framtid.
Beslutet togs helt i den klass som jag sagt under det sista året till berörda personer.
Jag klarar inte av att både jobba och ha en någorlunda livskvalitet. Kroppen har svikit och spottar mig i ansiktet titt som tätt. Tyvärr oftast när det är något som jag verkligen gärna villl göra :(

Nåväl...nu börjar väntan på det skriftliga beslutet så att jag i lugn och ro kan ta kontakt med min arbetsplats och lämna plats åt någon annan arbetssökande/behövande.
Ska bli riktigt skönt när allt är över och jag kan få använda min lilla energi till något annat i livet.

Nu kanske jag så småningom kan få orken till att fixa för mina "vuxna" (?) barns tillvaro.
I morse blev det en snabbresa med bilen ner till bussen för att Skorpan skulle hinna med rätt tåg och nu har Skalman tydligen problem med ett papper från sin praktikplats.
- Det ska vara inlämnat i dag!!!!
Vilken fantastisk framförhållning och ansvar man kan ta då???
Inte konstigt att man kan bli lite lätt irriterad ibland.
Klockan är kvart över sju på morgonen och redan har man fått lösa 2 problem åt familjen trots att de borde vara fullt kapabla att ta det ansvaret själva. :)
Kärt besvär men irriterande =)

Fredag hela dagen och det är aldrig fel med fredagar. Mäniskor brukar vara trevligare då på något konstigt sätt :)
Ska bara vara hemma och ta det lugnt, äta gott och kanske smaka en god wiskey. Vem vet vad dagen/kvällen bär med sig.

Nu ska Skalman skickas iväg annars blir det väl en ny utryckning med Lovlon som behöver en ny bromsskiva så det blir jämn bromsverkan sen får den rulla på ett år till ;)

torsdag 19 november 2009

4 timmar ???


Ja, de säger på tv att vi i storstaden bara haft 4 timmar sol på hela November!!!!

Säkert är det sanningen men jag har ändå svårt att förstå det.
Jag tycker nog att det känns som att det funnits fler soltimmar än så.

Tex.
- Timmarna som AIK spelat hem vinster mot både Västerås och Sirius (det är aldrig lätt att spela mot lag som man tror ska vara en baggis)
- När jag träffade mamma igen (efter flera månader)
- När Skalman böt ut BBIFs blå/gröna färgre mot AIK´s svartgula (och fick träna med SSL-laget)
- När Kranberg blev Pappa Kranberg (i måndags)
- När Elsa kom till jorden (Tintin blev mamma i tisdags)
- När Skorpan skrattade så där juvligt som bara hon kan (blåbärspangkakans förtjänst)
- När Kompis landade (efter att ha letat sig fördärvad efter att bli vuxen)

Ja jag kan ge många exempel på ljusa stunder i mörkret om man bara ser på vardagen med lite andra ögon :)
Kanske blir även den här dagen fylld av ljus? I dag avgörs det ju hur min framtid kommer att te sig. Håll tummarna för att F-kassan äntligen har förstått att mitt liv inte går att leva om jag ska vara arbetsmarkanden till lags. Kroppen räcker helt enkelt inte till.
Dessutom kanske min älskade Lovlov kan få godkänt på bilprovningens genom lysning och jag får åka ett år till med den utan att plånboken ska tömmas ytterligare.

Nu ska jag hålla Skalman i sällskap medan han intar frukost och sedan stormar i väg till bussen, gå en sväng med Sigge så han klarar sig själv när jag besiktar Lovlon och sedan blir det en lång väntan på ett samtal från Carina (min handläggare)
Kanske att jag ska försöka mig på att plocka ihop en massa jackor och annat som jag behöver få ordning på i hallen.
Ha en bra dag och försök se det ljusa i novembermörkret så ska ni se att det inte känns lika grått längre :)

onsdag 18 november 2009

Tvära kast i livet


Här sitter jag och njuter av att prata lite skit med pappsingen en stund.
Som vanligt avhandlar vi lite om allt och ingenting.
Vi har liksom en konstig teknik när vi pratar med varandra, vi kan börja med att prata om hur mamma mår och vad läkarna gör för att hjälpa henne och genom ett virrvarr av årtal, minnen och annat landar vi i ett samtal om hur Skorpan har det på jobbet :)

Helt plötsligt får jag veta att Kompis har bestämt sig för att förkovra sig!
Han har hittat en utbildning som börjar i Februari 2010 som han är intresserad av. Nu måste han bara ta reda på vad som krävs av honom för att få gå den och hur han försörjer sig under utbildningstiden ;)

Därefter kastas jag in i ett samtal från mamma som känner sig lite vilse på det stora sjukhuset för helt plötsligt upptäcker hon att hon ska skickas på röntgen. Jag tror nog att det är den där röntgen som jag och läkaren kom överens om att de skulle göra på henne vid nästa behandlingstillfälle bara för att säkerställa att inget nytt dykt upp under de här veckorna som gått. Men hon har säkert glömt bort det så det är därför hon känner sig lite vilsen :(
Hade gärna varit där med henne så inte väntetider och sånt blir så långsamma. Det vet jag att även hennes sambo gärna gjort men han har dragit på sig en förkylning och ligger nerbäddad hemma för att vara frisk och kry när mamma kommer hem igen.

I kväll ska jag och gubben ta en tripp på Ikea :)
Ni kommer väl ihåg att Skorpan gav oss nya tapeter i köket och att vi rev överskåpen vid kyl och frys??
Nu behöver vi ett högskåp så att Kompis kan få tillbaka sin flyttlåda och mina skafferi saker kan få ett eget hem att bo i =)
Det blir dagen/kvällens uppdrag.

Ha det nu så bra i etern och *irl* så ses vi snart igen.

Kafferast med pappa :)


Så ni får hålla till godo med att veta om att jag lever och inte har försovit mig.

Tänker lite extra på min mamma som läggs in på sjukhuset igen för den 2:a behandlingsomgången.

Återkommer lite senare :)

tisdag 17 november 2009

Försovningsmorgon.......


men inte enda tills nu =)

Jag har bara inte kommit igång ordentligt ännu.
Som ni vet så finns det mindre bra dagar och dåliga dagar i mitt liv under den här årstiden men idag är faktiskt bara en mindre bra dag ;)

Skalman har fått sina direktiv av pappan i huset och mamman har fixat de småsaker pappan ville ha hjälp med samtidigt som Skalman håller på att genomföra sitt uppdrag.
Ni ska se att lagom till helgen gör sitt intåg så kommer den Nygrenska huset att ha koll på läget igen.
Skalman ska visserligen träna i Solnahallen i kväll men vissa skoldagar är ju kortare än andra och då blir det några timmars lucka mitt på dagen :)

Skorpan jobbar med en "riktigt skön snubbe" (??) med konsumentjobb och nu vet vi vad det är för något. Det är helt enkelt jobb hos privatpersoner som beställt hela jobbet av företaget i stället för att knåpa ihop flera olika hantverkare.
Några varselpapper har inte dykt upp i lådan och heller inget samtal om att lärlingboken är påskriven för bokning av yrkesprovet.
Hm.....nåja, så länge jag har något att göra så bryr jag mig egentligen inte om det säger Skorpan. Det kanske är rätt inställning även om jag personligen känner en liten irritation mot företaget.
Som mamma ska man lära sig att bita ihop och låta barnen ta eget ansvar på det sätt som de känner är rätt för dem =)

Kompisen har haft en period i livet som varit både tung och lärorik. När jag pratade med honom i morse slogs jag av hur mycket han vuxit under den här tiden.
Vilken förmåga han har fått att kunna se varje sak ur sitt eget perspektiv, att ha förståelse för hur saker kan bli som de blir och att allt beror på hur man bemöter och verkligen lyssnar på det man säger till varandra. Att man verkligen blir bemött så som man bemöter andra.
En stor kille som vuxit upp till en man :)
Inte utan natt man blir lite stolt.

Mina 93-killar har fått en träningstid till i veckan och det tackar vi föreningen för.
En riktigt bra tid blev det också :)
Onsdagar mellan 20-21!! Hur kunde vi förtjäna den??
Men sen kan jag bli lite ledsen när man får höra att en del av mina Junis-killar inte får åka med på cup trots att de faktiskt aldrig svikit föreningen och spelat i juniorlaget från början.
Är det de nya tränarnas sätt att avverka de killar som de inte tycker platsar i B-laget??
Hm.....måste nog kolla med föreningens styrelse om de är medvetna om att det här händer i föreningens namn?
Det är trots allt ett B-lag och dessutom har ju föreningen ett motto som heter -
- så många som möjligt så länge som möjligt-
och då borde väl de spelare som fanns i laget ha förtur och inte behöva kickas av spelare som inte satt sin fot på innebandyplanen det sista året??

måndag 16 november 2009

min måndagkväll :)

Vad skulle kunna göra kvällen bättre??
Jag kan inte komma på något annat än att både Skalman och Gubben skulle varit hemma så vi kunnat ta en fika tillsammans som vi tittar på innebandyn ;)
som ni ser så dricker jag faktiskt annat än kaffe eller wiskey ibland =)
Pucko!!!!
Min egen favorit i 1-litersförpackning och ett sugrör (egentligen helst ett blått?) det är bland det bästa jag vet :)
Skorpan håller på att fixa middag mitt i SSL-sändnigen.
Köttfärslimpa, sås, potatis och hingelingsylt för den som gillar det.
Familjen och speciellt Skorpan är barnsligt förtjust i köttfärslimpa :)
Men Skalman lär försöka sno en bit när han kliver innanför dörren och upptäcker vad han storasyster har fixat till åt oss =)
Nog för dagen, i morgon är jag tillbaka igen.
Ta vara på er och sov gott när det blir dax för den sysslan också.

Äntligen måndag ;)


Man kanske inte ska säga så men ibland är det svårt att låta bli :)
Efter heldagar i innebandyhallen är jag ofta väldigt trött och har ofta väldigt ont i kroppen, då är det riktigt skönt när huset långsamt töms på människor och tystnaden lägrar sig i köket.
Att sitta helt ensam och bara njuta av att ingen pockar på uppmärksamheten är en underbar känsla som man ogärna ger upp utan fight.

Visst, Skalman har inte åkt iväg ännu men bara det att jag vet att det snart blir helt ensammet och tyst är en fantastisk känsla. Den är helt enkelt underbar :)
Får man säga så om man är mamma?????
Ja, jag tror det. Eller jag vet det! Jag har helt enkelt bestämt mig för att man får det.

Undrar hur Patriks fingrar mår i dag?
Men viktigast av allt blir nog att läsa alla åsikter om hur domare dömer nykomlingar i högsta serien hårdare än de etablerade lagen.
Man kan säga vad man vill om det men efter att ha suttit i sekretariatet där man hör allt som sägs av domare och spelare så kan jag inte annat än att råda nykomlingarna i SSL att lära sig sluta gnälla.
Det är ett evigt gnäll om varje domslut och det förekommer inte i den utsträckningen bland de etablerade lagen.
Sirius skulle ha spelat ett par matcher med Herr Polverari och Bengtsson så kanske de skulle förstå var ribban ligger i Svenska Superligan.
Inte ens när man sitter utvisad för protest mot domslut så förstår man att det inte håller på den här nivån.
Man till och med ger sig på sekreteriatet och menar att vi släpper spelarna för tidigt efter en utvisning! Visst i ärlighetens namn så ska vi erkänna att AIK-aren lyfte över den ena benet när det var en sekund kvar men den andra foten stod kvar på vår sida av sargen tills klockan slocknade. Sen höll vi verkligen koll på de utvisade att de inte myglade till sig några hundradelssekunder. Men, han hade kvar sin vänsterdoja på golvet på rätt sida om sargen till the bitter end.

Hur många SSL-lag kan stoltsera med att ha inte mindre än 4 personer i sekreteriatet som alla har erfarenhet och rutin från VM-Matcher?? Ett klart proffsigt sekreteriat på internationell nivå. Fattas bara att vi inte skulle klara av att vara både proffs och bemöta båda lagen på ett opartiskt sätt. Rätt ska vara rätt, vi ska vara domarna behjälpliga inte hemma eller bortalaget.

Den enda etablerade spelaren jag stött på med samma attityd är Herr Kranberg när han har en av sina vinnarskalledagar. Han kan också gnälla vidare en stund men det är mera mutter för sig själv än ett totalt misslyckat försök att få medhåll om något som redan är dömt och genomfört.

Måndagkväll betyder träning för Herr Nygren och troligen Bålsta för Skalman medan jag och Skorpan landar framför rutan eftersom det är innebandy på Tv i kväll :)
Älskar dessa dagar då det serveras trevlig underhållning på den där lådan som jag annars bara använder för att uppdatera mig om världen i stort och som sällskap på morgnarna ;)

söndag 15 november 2009

Oj vilken AIK-dag :)


Ja, nu är det äntligen dax att krypa till kojs och det ska bli riktigt skönt faktiskt.
Kul att vara i innebandyhallen men man blir väldigt trött i huvudet efter så många timmar.
Därför gillar jag verkligen att få krypa ner under täcket, sträcka mig efter min bok och bara njuta av tystnaden en stund för att sedan läsa några helt oviktiga sidor i en av de där totalt oviktiga harlekinromanerna som man kan läsa och hoppa över några sidor i lite som man vill ;)

Patrik Janssons fingrar sitter kvar och fungerar som de ska även om de fick sig ett rejält rapp. Det är liksom en av de stora avigsidorna med att vara just målis. Alla slag på fingrarna, men den som tror att man kan sänka en målvakt genom slag över fingrarna bedrar sig rejält.
Inget annat på jorden ger dem en större energi/adrenalinkick än just ett välplacerat rapp.
Det händer något konstigt i huvudet på dem och de får en väldigt speciell blick. Den blir riktigt svartsvart och den blir fokuserad på något som vi andra vanliga inte förstår men j-klar om man tror man ska få kliva in i deras målgård en gång till ostraffat :)

Ett något sjuk/skadedrabbat AIK-läger intog sin borg som de brukar och vägrar ge ifrån sig en enda poäng så här långt in i serien. Inte ens ett litet välkomstpoäng till Sirius för att de är nykomlingar för i år. Nej de liksom Storvreta får jobba hårdare för att ta med sig några pinnar från Solnas stolthet.
Inte för att det är omöjligt utan bara för att det är en sån vilja och vinnarskalle i varje spelare som klär sig i det svarta stället.

I morgon börjar en ny vecka och det blir många spännande saker som händer då.
Kompis kanske får lite nya råd ang. hans projekt. Det håller jag verkligen tummarna för :)
Skalman tränar återigen med sitt eget lag eftersom vi hoppas att Blomman ska vara på benen igen.
skorpan ska ut på äventyr med en ny jobbarkompis och kolla vad som menas med att göra konsumentjobb? Spännande, spännande.
Själv ska jag få veta vilket beslut som tas ang min varaktiga sjukersättning och mamma ska ta sin andra cellgiftsbehandling så kanske att det kommer att börja märkas några små små framsteg efter den här omgången men hon kommer att bli trött igen och det tycker hon inte om. Men mamma, jag har ju sagt till dig att lägga huvudet vid fotänden för då ser rummet helt annorlunda ut. Allt får ett nytt perspektiv liksom :)
Älskar dig så mycket och det vet du!!! Vill att du ska bli piggare så du kan njuta av att bo och leva där du trivs så bra. Kram på dig.

Nu ropar kudden på mig så nu önskar jag er alla en riktigt god natt. Speciellt Eva på VIPen för nu är det många timmar sedan dina ögon fick vila sist.

Kan det vara den vita tröjan?


Slutresultatet 9 - 3

Även aik fingrar


Kan få ont om man slår hårt nog på dem :-(

Intro


Nu är det dax


För aik att ta sig an sirius :-P

Aiks damer


Spelar också hemma i solnahallen där ekerö får känna på aik andan

Den vita tröjan återfunnen......

på golvet under herr Nygrens säng!

Betyder att Pucko (husets ena katt) har använt den som säng :(
Bara sparka igång tvättmaskinen och sedan studs in i tumlaren för att åka med mig till Solnahallen och överaska pappa Nygren.
Undrar just vad killarna hade tyckt om han inte haft med sig den vita tröjan i dag. Vågar man utmana ödet???

=) =) =) =) =) =)


Jaha...nu har man sovit och kommit över....

gårkvällens besvikelse över att den så lugna sköna kvällen som vi tänkt oss blev ett enda virrvarr och tjafs.

Men sådana dagar är vi ju egentligen rätt van vid i det här huset. Så vi går bara vidare till nästa dag och hoppas att den blir bättre :)

I dag blir det mer eller mindre heldag i Solnahallen. Skalmans lag ska lag- och indivd- fotograferas och en hel massa matcher ska avverkas innan det är dax för AIK att ta emot Sirius på hemmaplan.
Jag jagar Herr Nygrens vita matchtröja som en dåre och börjar fundera på om den åkt med matchstället av bara farten men det blir jag snart varse om för han och Skalman är strax på plats i hallen medan jag sitter hemma och väntar på att en liten Skorpa ska orka vakna och följa med på promenad med hunden :)

Även han måste ju få sina behov tillgodosedda nu när vi kommer vara borta några timmar, han klarar det fint men jag får lite dåligt samvete :( Herr Nygren säger att alla hundar måste kunna lämnas ensamma lite då och då vilket jag håller med om men jag tycker i alla fall att 5 timmar är lång tid även om han fått ordentlig promenad och aktivering innan och direkt efter också. Jag är för blödig säger familjen och kanske har de rätt? Men det är en av de saker som jag inte kan ändra mig på. Jag vill inte att mina djur ska behöva vara ensamma mer än 1-2 timmar.

Nu ska jag leta vidare efter tröjan och sedan ska jag försöka fixa så att jag kan göra lite mobilinlägg på sidan under dagen från Solnahallen :) Kan vara kul att titta på när man kommer hem sedan. Det är ju alltid lite av en chansning om inläggen blir så bra som man tänkt sig =)

Vi ses senare i etern och ta vara på er alla nu när vi är framme i mitten av November och om bara 2 helger är det första advent. Tiden rullar på hela tiden i rasande fart.


lördag 14 november 2009

Antagligen totalt väck.......

i hela j-vla huvudet :(

Men ärligt talat så skiter jag i det för just nu vill jag befinna mig i ett tvär-obstinat känslorus!!!

OCH det har jag rätt till!!

Jag vill inte veta av att jag ska behöva sitta hemma och ha druckit ett glas vin vilket betyder att jag inte kan hjälpa något av mina "barn" att ta sig hem från någon av världens hörn.

Jag vill inte veta av att mina barn använder mig som chaufför och stöttepelare när de ska till nya ställen för att sedan kunna ta sig runti vida världen helt utan problem på helgerna och jag vill heller inte veta av att andra ungdommar använder mina barn som ursäkt för att få träffa andra perosner som de har intresse av.

Då blir jag obstinat och dessutom är jag så j-vla trött på att de människor jag lever med tar mig för givet och inte förstår att det finns mer än bara en ilsken hagga i huvudet och kroppen på den här tanten.

Jag är för F-N ingen j-vla idiot som lever och andas bara för att alla era behov ska tillfredställas.

Så nu har jag varit obstinat klart och nu tänker jag skita i världen och gå och lägga mig och läsa. Vinet och räkorna kan ni kasta eller äta vilket ni vill.

God natt jord.




I dag blev det. .


Varm pucko med vispad grädde :-P

Mellandag =)


Ja det blir så när man tänker på den här helgen :)

I går var vi hos våra goa vänner i Bro och åt mumsig Tacos spelade både tärning och Wii, skrattade och skojade. Skjutsade skalman till pussapåtjejentimmarna :) och var på väg i diket med Sekes Lovlov men det gick bra :)

I morgon är det Solnahallen hela dagen. Vi spelar tillsammans och då bler det många matcher att titta på samtidigt som man kan få träffa killarna i SSL-laget och dessutom titta på SSL-match. Speedschoting och diverse andra roliga upptåg sker i hallen hela dagen och AIK passar på att köra lagfotografering av hela föreningen :)

I dag ska vi bara vara hemma, försöka få igång Lovlon och kanske äta lite gott med lite gott vin till. Alltså blir det en mellandag hemma i metropolen.
Sigge ska nog få sig en sväng i skogen och Skorpan har ju tänkt sig att göra stan osäker så det blir nog bara jag och gubben hemma med hunden =)
Riktigt nice !!!
Men om nu Skorpan ångrar sig och stannar hemma så ska vi nog terrrorisera henne på en omgång tärning i kväll också :)
Det är ju så förgjordat kul!

Ses säkert senare i eter annars får ni alla ha en bra dag och ta vara på varandra allihopa :)

fredag 13 november 2009

Fredag 13:de........

säkert många som ryser bara vid tanken men jag är en av dem som inte tittade på den gamla skräckfilmen och dessutom aldrig haft mer otur en sådan dag än alla andra dagar vilket medfört att jag inte bryr mig så mycket om det.

Men jag är ändå lite skrockfull och spottar 3 gånger över vänster axel när en svart katt korsar gatan :)
Jag går ogärna under stegar men det beror mer på att jag är orolig för att ha ner den så någon annan gör sig illa :)

I går fick jag veta en hemlighet!
Jag fick veta att min lillasyster Yster har tänkt sig att bjuda bloggvärlden på en adventskalender!!!
Jag misstänker att hon kommer bjuda på enkla tips om hur man kan fixa julblommorna själv, tips om gåbortblomma, kanske dagisfrökenblomman osv.
Hon är florist och hon har dessutom en helt otrolig fantasi när hon får för sig att fixa ett arrangemang som ska ha ett visst tema eller inte får kosta mer än en viss summa.
Passa på alla som brukar läsa min blogg!
Nu får ni möjlighet att träffa 2 totalt olika typer av människor trots att vi har samma ursprung :)

Även denna helg blir matchfri för Skalman eftersom AIK tar emot IK Sirius hemma i Solnahallen. Nu blir det spännande att se om AIK´s segertåg stoppas av ett Sirius som har haft medvind den sista tiden, de har ju inget att förlora :)
Inget att skämmas för heller, komma som nykomlingar och ta stryk av SM-mästarna är ju inget att stå i skamvrån för. Däremot lär de vara mycket sugna på att ge AIK en riktig kamp och kanske en liten smäll på fingrarna ;)

Gårdagens träning gick bra och Skalman är nöjd med sin insatts. Däremot är han inte lika glad när jag talar om för honom att han måste infinna sig i Solnahallen 10.30 på Söndag för lagfotografering :/
Han hade ju ställt klockan på pussapåtjejentimmar till lunch i alla fall.
Nåväl det är bara att gilla läget och bita ihop. Ta med tjejen till hallen i stället, vet ja!!!!
Livet är mycket enklare om båda flyttar på sig ibland men det är väl sånt som man lär sig med tiden.

Skorpan planerar för filmkväll på fredagen och ut på stan på lördagen för att avsluta helgen på AIK´s VIP på söndagen :)
Lika bra att ha full fart på helgerna eftersom veckorna ska segas igenom med väntan, väntan och väntan.
Inte helt enkelt att vara byggarbetare i dagens läge.

Nu ska energin riktas mot Skalmans sovlåda eftersom han ska vara på plats 08.20 i dag :)

Take care där ute i etern och i verkliga livet också för hur det än är så är det Fredag 13:de i dag :)


torsdag 12 november 2009

Gott eller gott?


Men inte så nyttigt! Hm;-) we like!

Helt j-vla sjukt!!! (kul)

Jag börjar från början.......

Jag och gubben Nygren insåg snabbt att vi behövde 2 bilar om vi skulle få livet att rulla nu när han är så många timmar i Solnahallen.
Sagt och gjort inköptes en "Goffe". tyvärr har tanten inte kroppshydda för att köra denna underbara lilla bil så precis när tanten tankat Goffen så bestäms det att vi ska byta.
Jag ska använda Lovlon och Nygren Goffen :)

I går tog han alltså Goffen och for i väg till Solnahallen som sig bör och jag skulle köra Skalman till Råsta Park för träning med sitt nya lag - AIK Hj.
När vi ska åka så ringer gubben och säger -
-Kan du köra honom till Solnahallen i stället? Vi behöver honom här och vi fixar så hans tränare blir informerad.
- Jaha, f-n vad kul! Det blir en ny upplevelse för honom svarar tanten.
MEN.........Lovlon vill inte starta!!!!!
Ingen bensin i bilen!!! De som känner tanten irl inser väl snabbt åt vilket håll tantens adrenalinhalt for iväg??

Nåja, vi har ju en underbar granntant med eget sportintresserad son så vi fick låna hennes Saab och svich for vi iväg till Solnahallen för Skalmans första riktiga träning med ett SSL-lag.

Oj vad glad han var efter träningen men oj vad trött han var :)
En stor portion ny energi lastades in vid 22-tiden på kvällen och sedan en snabbvända i duchen.
I dag är han kallad till samma hall för att träna med samma lag och det är han mycket nöjd med för som han själv säger...
- Ja då kan jag ju inte ha gjort för j-vla dåligt ifrån mig då =)

Nej Skalman!
Om man gör sitt bästa och själv är nöjd med sin insatts så brukar det vara tillräckligt även för tränarna.
Det är ju viktiga ord som du fick med dig av den tränare som du började din innebandy med. Glöm inte honom för det är en klok man.
Sen har din pappa alltid sagt att du ska göra allt på ett sätt som känns rätt för dig men med grundpositionen i bakhuvudet :)

Skorpans tripp till den stora huvudstaden i går blev en landning i storstadens södra regioner för där finns det fler små mysiga fik än inne i city. Mycket nöjd med dagen kom en trött Skorpa hem till mamman för att släpa runt tanten i metropolen Skälby =)
Hon är en pärla den tjejen.


onsdag 11 november 2009

Skogen :-P


Fler av skogens varelser alla på sina egna höjder :-D

Parkeringsvaktens vän och vaccinerad :)


I går var det då dax för pappa Nygren att gå på 1-årskontroll.
Jo men visst är han äldre än så men i dag den 11 november är det exakt 1 år sedan han påbörjade sin viktresa på ett operationsbord.
Det var ett par tuffa dygn i vårt liv som slutade så lyckligt att han i går var på 1-års kontroll :)
Totalt 74 kg lättare = en hel fru (!) mindre att släpa runt på =)

När vi kom till DS fanns det inte en enda parkeringsplats att hitta, inte på någon av parkeringarna!!
Jag betalar p-avgiften och skriver på den att det inte fanns någon parkering och sedan parkerade jag på den handikapparkering som var längst bort från huvudentren. I hopp om att slippa betala både avgift och bot sprang vi in för att komma 15 minuter för sent till besöket. (vi letade parkering i 40 minuter!)

Nåja, vi fick komma in och pappa Nygren vägdes, mättes, synades och diskuterades både på långden och tvären. Till sist konstaterades det att han rent medicinskt är väldigt pigg och frisk men att han behöver bli bättre på att äta ALLA sina 7 måltider.
Sen blev det en influensavaccin och tydligen hade sköterskan en dos över för huxflux så satt det en vaccinationsspruta i min vänstra arm också :)
Smidigt och enkelt!
Glada men oroliga för P-bot stormade vi ut och ner till parkeringen varefter vi ser på långt håll att lapplisan varit i farten på handikapparkeringen men denna vänliga människa hade helt sonika hoppat över vår bil!!! :)
Tack snälla parkeringsvakt, du får den 10:de november-rosen av oss!!!

Nu har jag kopplat ihop min mobilblogg med den här bloggen så nu kan jag blogga när helst jag vill men jag måste först komma på hur jag får mobilfotona att stå/ligga åt rätt håll :)
En hel vetenskap att blogga men jag kan liksom inte riktigt sluta heller ;)

Skalman var inte helt nöjd med sin insatts på träningen igår men jag har en känsla av at han lagt ribban lite väl högt. Sen har vi pratat om det här med att gå på alla träningar man kan vilket ju är bra men samtidigt tar det väldigt mycket tid från skolarbetet.
Därför tog vi nu ett gemensamt beslut att han ska lägga sin energi på Juniorträningarna och på skolan, de andra lagen får helt enkelt lösa sina målvaktsproblem själva.
Då blir det numera 2 träningskvällar i veckan och skolarbetet sen har ha ju pussapåtjejentimmarna också så han lär inte sitta hemma hos mamma i alla fall ;)

Nu ska jag försöka mig på att få upp vissa ur sovlådan, i dag ska Skorpan också upp för hon och Blåbärspangkakan ska ge sig till stan och ta en lunch tillsammans och fnittra lite åt folket som går förbi på gatan, det lär väl bli någon skvätt kaffe också för det håller ju Blåbärspangkakan på att lära sig att gilla =)

tisdag 10 november 2009

Its the final countdown......



Undrar vilken planet denna varelse kommer från?
Först intogs en halvtimmes övertalningsinsats på Lilla musen för att sedan använda några timmar på att vänta på en kompis för att till sist inta en sittande position där både Lilla musen och mamman härjar runt i allt hår :)
Då kommer denna märkliga varelse fram från ingenstans.
Jösses vilket gott skratt vi fick =)
(syns att mamman skrattar när hon ska hålla mobilen stilla för fotografering)

Skorpan som av naturen gärna bjuder på sig själv poserade gärna med alla antenliknande färgglada piggar rätt upp. Hade Skalman varit hemma och sett det här så hade han genast börjat planera för att inta samma fina utstyrsel :)

Resultatet känns lite olikt och på något sätt väldigt rätt men väldigt fel :/



Skorpan har ju en tendens att alltid se så vårdad ut trots att hon kanske inte alltid är det men nu ser hon helt vild ut :)
Joe Tempest släng dig i väggen!! :)
Här kommer Skorpan alá 80´s

Skön avslutning på kvällen kom när telefonen ringde och en glad Kompis uppdaterade familjen om senaste nytt på fronten, härligt när ens barn mår bra :)
Sen kom en glad Skalman hem efter en tur till sin kärlek. Han är alltid så glad när de har träffats och smånynnande intog han en av pappans goda klämmisar.
Jag säger bara det - Skalmans klocka funkar för högtryck men han har helt klart modifierat den med ett stort antal pussapåtjejen-timmar =)
Men i kväll har den visst några träningstimmar att avverka också. Nu när han faktiskt har intagit de svartgula ränderna på riktigt :)

måndag 9 november 2009




Öhm


Snygg eller inte :-P

Årets fight........

Innebandy VS Camping

Kampen är i full gång och här kommer lite historik om de senaste sammandrabbningarna

Taktik:
Innebandy VS Camping 1 - 0 = 3 poäng till innebandyn

Intriger:
Innebandy VS Camping 0 - 1 = 3poäng till campingen

Intensitet:
Innebandy VS Camping 1 - 0 = 3 poäng till innebandyn

Spänning:
Innebandy VS Camping 1 - 0 = 3 poäng till Innebandyn

Glädje:
Innebandy VS Camping 1 - 1 = 1 poäng till innebandyn och 1 poäng till campingen

Tärar:
Innebandy VS Camping 0 - 1 = 3 poäng till campingen

Tabellen ser således ut på följande sätt i dagsläget
6 avgjorda kapitel
2 segrar av campingen
3 segrar av innebandyn
1 oavgjord

Innebandyn leder med 10 poäng mot campingens 7 poäng.

Kan detta bero på att campinglivet ligger i ide???
Eller kommer resultatet att bestå säsongen ut och därmed vinst för idrottens hus?
Inte vet jag hur det slutar men i innebandyn så kan man konstatera att man är förälder och den som har sista ordet fullt ut tills man är myndig.
Här springs inte mellan klubbarna/(vagnarna) utan målsmans underskrift och ingen tar ifrån en rätten att säga ja eller nej.

Regelboken är tydlig och gällandes för samtliga deltagare vilket är väldigt skönt att veta. De är satta av en kommite som har idrottens bästa för ögonen och inte sina egna behov av att styra eller ställa i allt och ingenting.

I love innebandyn!!!!

söndag 8 november 2009

Hm...vilken dag eller inte ?

OK! Jag kanske är en jävla klimakteriekossa ibland!
OK! Jag kanske inte är så himla rolig de dagarna!
OK! Jag kanske till och med är rent otrevlig sådana dagar!

OK ! Jag anser att även jag kan ha sådana dagar utan att be om ursäkt!
ELLER rättare sagt jag har rätt att ha sådanan dagar utan att behöva stå till svars för annat än att jag kan vara rätt otrevlig då.
Om jag nu mot förmodan skulle råkat träffa på någon och att jag dessutom varit otrevlig så vet ni i alla fall nu att det inte beror på er utan på mig.

Klart och tydligt eller hur?
Så nu skiter jag i världen för idag och ser fram emot att vakna till en ny strälande vacker måndagmorgon i morgon bitti i stället.

Take care där ute.

She is back....det hörs =)

En typ av hysteriskt fnitter som låter typ som en massa grymtningar och hrpf!!!!

Dessutom så fick vi en lektion i att det Svenska språket låter som at vi sjunger enligt folket i Malaga :)
Den kommentaren spann Skorpan genast vidare på genom att förklara att o tex låter glatt och trevligt med p låter.....liksom, då blir det ooooooop, förstår ni????
Inte jag eller Blåbärspangkakan heller men jisses vilket gott skratt vi fick =)
För att inte tala om skorpans totala hysteri när hon insåg hur hon lät :)

Därefter konstaterade Blåbärspangkakan att Skorpan som utlovat henne ett kliniskt rent rum att titta på inte riktigt överensstämde med sanningen men hon höll med om att det arkeologiska fyndet är den svagt vårgröna mattan som Skorpan har på golvet faktiskt syns (vilket den inte brukar) =)

Efter att ha fnittrat och fjollat en stund till kom vi på tanken att Blåbärspangkakan säkert skulle gå hem till mamma och tala om att hon tänkt åka till Egypten för att studera det språket en tid ;)
Allt efter att ha intagit en portion av Skorpan-fnitter och därmed lite magont speciellt efter att Skorpan tyckt att Blåbärspangkakan kan få adoptera halva Skorpans lår och sedan kan Skorpan offra sig på att ta hand om en 3-del av Blåbärspangkakans =)

Jag vet inte hur de är funtade de där 2 tjejerna men de är störtsköna att lyssna på!!!
Snacka om att jag är glad för i kväll har jag fått höra Skorpans glada skratt och det var länge sedan sist.
TACK Blåbärspangkakan!!!

lördag 7 november 2009

Går inte att låta bli........=)

EC-GULD 09 innebandy
SM-GULD 09 innebandy
SM-GULD 09 Fotboll
SC-GULD 09 Fotboll

Finns alltså bara ett lag eller hur??????
:) :) :) :) :) :) :)

Skogen har så många ansikten :)

Så här ser den ut om man bara går och egentligen inte tittar på den :)



När man använder ögonen så kan man hitta sådana här fina kontraster



Tar man sig tid att verkligen titta så kan man hitta små växter som har flyttat ihop med resten av skogens innevånare



Ja vi människor och vårt samhälle påminner mycket om skogens och det kanske inte är så konstigt det heller :)

Nu ska man ur huse för att städa området inför den kommande vintervilan, själv kommer jag ta mig an mitt badrum medan Skalman erbjudit pappan att hjälpa till med vinterstängningen av fram och baksidan :)
Han är en pärla våran Skalman! We love!!!
Skorpan förbereder hemkomsten av Blåbärspangkakan och väntar och väntar och väntar ;)

Kanske avslutar jag dagen med ett till inlägg annars får det bli morgondagens uppdrag.
Take care där ute i etern och njut av dagen

fredag 6 november 2009

Skogen


Bara ett par dagar senare :-)

Skalman, Skalman..........

måste fundera en stund på hur det kommer sig att det alltid är så segt att få upp Skalman ur sovlådan när det är skolveckor?????

Efter 4 veckors praktik då han börjar 07.00 varje morgon och utan varken knorr, gnäll eller andra ursäkter har klivit upp vid 05.45 så har jag blivit bortskämd med att slippa hålla på att tjata och skrika på morgonen men nu!
Inte ett svar hur högt man än ropar och när man väl får svar så är det en grymtning som han använder i minst 30 minuter.
Har jag tur så hinner han en sväng förbi köket för att tysta matklockan innan han intar sitt ofrivilliga(?) motionspass till bussen.

Puh, vad jag gillar praktikveckorna!!!!! :) Jag rent ut älskar praktikveckorna!!! =)
Fram med fler praktikveckor får vara mitt slagord för en bättre skolvärld ;)

Nu ska familjen starta upp en helg helt utan åtaganden och utan innebandyhallar eller matcher!!!!
Tro det eller ej men det är spelledigt hela helgen, visserligen för att Skalman inte är spelklar för AIK förrän på måndag men jag har väl rätt att njuta av en ledig helg i alla fall :)
Okej, det är städning i bostadsrättsföreningen i morgon men det är ju ändå här hemma och ett perfekt tillfälle att vinterstänga både fram och baksidan. Hade det varit spelhelg så hade jag ju fått fixa allt det där själv efter bästa förmåga men nu får jag hjälp och inte gråter jag för det inte :)

Blåbärspangkakan kommer hem!!!!!!!
Välkommen tjejen :) Inte roligaste vädret men jösses vad skönt det ska bli att få se och höra dig igen. Jag hade ingen aning om hur viktig du har blivit i min vardag men du har funnits runt mig i snart 14 år och du har helt klart fattats både mig och Skorpan under dessa 2 månader då du vidgat vyerna, hur ska det inte kännas för din mamma och bror då??

Nej nu ska jag ta den här dagen innan den tar mig :)
Full fart mot helg! Som jag hoppas alla får njuta av i lugn och ro.
Take care

torsdag 5 november 2009

Nästsista dagen före vila???

Ja med lite tur så kan det här bli dagen före att helgen glider in över metropolen i långsamt skönt tempo :)
Hoppas att vi äntligen kan få till en helg där vi kan göra precis som vi själva vill och då vi kan få sitta i soffan och titta på tv eller gå långa skogspromenader.
Hälsa Blåbärspangkakan välkommen hem till kalla Norden och till varma duchar och frukostar med juice =)

Återstår att se!

I dag ska jag träffa Karolina Ö från mitti då hon har bestämt sig för att titta närmare på hur utförsäkringarna slår mot personerna bakom siffrorna och har jag tur så får jag hem lite papper från f-kassan som ska fyllas i för att min handläggare ska kunna göra sin sammanställning och skicka den vidare till de två beslutsfattarna.
När jag frågade henne hur stor chans det är att de ska gå på hennes förlag (att det är en varaktig sjukersättning som ska gälla framledes) fick jag svaret.....
Om det inte godkänns, så vet jag faktiskt inte hur jag ska göra mitt jobb. Jag har utrett dig och du har gått hela cirkeln i rehabiliteringskedjan och jag har utrett dig igen.
Jag har haft en otrolig tur som fått just henne som handläggare för aldrig har jag bemötts med större förståelse trots att hon inte alltid kunnat godkänna alla underlag, till och med när det var frågan om att hon var tvungen att ge avslag på sjukintygen så har hon alltid haft direktkontakt med mig. Helt fantastisk tjej. Tänk om jag fått henne från början då kanske det inte behövt gå så här långt och jag hade helt klart inte behövt må så dåligt och kännt mig så ifrågasatt som jag har gjort under de här åren.

Nåja nu ska energin riktas mot Skalmans sovlåda för nu när han återgår till skolsalen så måste man jobba med honom på morgnarna igen :(

Ha det gott i dag allesammans

onsdag 4 november 2009

Då var det dagen D.....

nu ska jag få veta om jag missförstod något under bilfärden förra veckan eller om det verkligen är så att jag äntligen slipper bråka mer med f-kassan :)

Om jag förstod det hela rätt så har man med hjälp av det nya läkarutlåtandet och intyget för rätt till sjukersättning konstaterat att det är en varaktig nedsättning av arbetsförmågan. Men jag avvaktar samtal från min handläggare under dagen för att få kontroll på den biten.
Alltså ser jag fram mot dagen på ett annat sätt än jag brukar ;)

Gårdagen var en turbulent dag på många sätt och vis. Vem vet vad som kommer ur den virvelvinden när det stillat sig?
Kanske kan det bli något bra, kanske blir det totalt rappakalja igen.
Jag börjar bli van vid att kastas mellan stiltje och orkan i känslospektrat men igår gjorde jag tyvärr en riktig snedtändning och var väldigt elak mot en person som jag tycker mycket om.
Min enda ursäkt är att det är den personen som fått det sista halvåret att gunga i alla möjliga och omöjliga väderstreck. Jag har lärt mig mycket om min släkt och vilka som är mina vänner men jag har också tagit otroligt mycket stryk av gungningarna som helt enkelt tog ut sin rätt igår. Jag har framförallt lärt mig att alla barn, ungdommar och vuxna inte har full kapacitet att se konsekvensnotan av att ljuga och gå bakom ryggen på folk. Resultatet blev en tant Nygren som inte var talbar alls och som helt enkelt bad vissa att dra så långt åt pepparn så jag aldrig skulle behöva se personen igen. Jag la på locket. Tack och hej, leverpastej.

Säkert kommer det inte att sluta här för det vore att lura sig själv till förbannelse, om det hållt på sedan april så kommer det säkert inte att avslutas bara så där snabbt för att jag lackar ur och spyr fulheter och elakheter omkring mig.

I övrigt hoppas jag på en skogspromenad med Skorpan och Sigge i dag, det har varit mumma för själen med dessa promenader som Skorpan dragit ut mig på varje dag trots att jag varit mycket motsträvig och kroppen skrikit åt mig att sitta stilla, men icke sa nicke!
Kom nu mamma nu ska du med ut och gå! Du kan inte sitta med stinkpinnen i all evighet utan du behöver röra på dig och frisk luft. Nu ska du ta ansvar för den stackars fyrbenta vännen i mitt sällskap.
Hon är en klippa denna Skorpa :)

Skalman satt länge och tittade på övergångspappret till AIK innan han till slut fattade pennan och skrev på sin namnteckning.
Det känns konstigt det här, sa han.
Ja men ta då ett tankevarv till innan du skriver på, sa jag.
Nej det är dax att ta steget, sa han.
Du väljer själv, det är du som ska tycka att det är roligt vi finns bakom dig så länge du vill men du ska göra det för dig, inte för att du tror att vi vill det, sa jag.
Bra! Då gör jag rätt för du vill ju egentligen att jag stannar i BBIF säsongen ut ;) sa han och skrev på =)
Så nu är det officiellt att Skalman är AIK:are han också :) i alla fall om man tittar på trycket på utrustningen =)

tisdag 3 november 2009


Slag under bältet...

Jag skulle kunna falla ut i ett rent ordbajseri om vissa saker som händer i innebandyhallen i metropolen men jag tänker avstå från det.

Både för att jag ser fördelarna för många unga juniorer men också för att jag inte tycker att saker och ting har skötts helt bra men ändå följt de riktlinjer som en mycket viktig person haft önskemål om.
Dessutom så har det gett många gamla "avdankade" Beleiter möjlighet att återinta innebandyplanen vilket jag gillar. Sen finns ytterligare den där vinkeln av att jag oroar mig för utvecklingen inom innebandyvärlden, att man flyttar upp ungdomsspelare i seniorspel för tidigt.

Nåväl nu är det genomfört och personligen tycker jag nog att det bästa för killarna (oavsett ålder) skulle vara arbetsro och lugn i leden hos oss vuxna som varit inblandade i olika stor utsträckning Låt allt landa och ta dagen som den kommer, det är ju trots allt bara resten av den här säsongen kvar innan trupperna återigen ska slås ihop och bli en trupp igen.

Själv kommer jag finnas kvar i klubben säsongen ut men jag blir den enda av den här grenen Nygrenare som stannar i föreningen.
Skorpan blev först petad från damlaget och nu som målvaktstränare, Kompis valde att lämna in handuken som tränare efter att inte fått någon uppbackning alls varken från killarna eller föreningen, Pappan tröttnade på sekretariatet och blev materialare men sedan kom förfrågan från SSL-laget som lockade mera och nu sist så har Skalman (som inte ser några som helst utsikter för annat än bänknötning i föreningen) provtränat tillsammans med flera intressenter om en plats för AIK och tagit platsen :)

Kvar blev tant Nygren som är den av oss som egentligen valde att lämna föreningen först av alla då jag för 3 år sedan erbjöd mig att ställa upp som volontär under senaste VM-spelet på hemmaplan. Därefter har jag fått förfrågan om att ställa upp under SM samtidigt som jag under åren varit AIK behjälplig under deras hemmamatcher i Solnahallen. När förfrågan kom om att hjälpa till under dam-VM nu i december vart jag tvungen att tacka nej eftersom jag känner att det är förlångt hemifrån och att jag inte har den orken just nu att göra en bra insatts.

Jaja nog om innebandy för i dag :)
I dag ska jag få besök av min pappa och det är alltid trevligt när han dyker upp, vi avhandlar lite av det mesta och bästa, lite skitsnack och lite glädjeämnen sedan brukar vi knyta ihop påsen med att säga
- Vi har ju faktiskt tur som har varandra och att vi trots skröplighet är vid ganska god vigör båda två :)

Kommer ni ihåg rubriken "Rättegång i Västerås" ???
2 års fängelse blev domen så nu kan Trulsa andas ut och känna att hon fått lite upprättelse för sitt lidande, att personen får sitta bakom lås och bom ett tag och fundera på hur man ska bet'e sig mot kvinnor och tjejer i världen,
Ett NEJ är alltid ett NEJ!!

Sedan blir det till att försöka ducha hela badrummet för nu är det dax att ta tag i de små vardagliga sysslorna för att på det sättet ta makten och kontrollen över mitt liv igen. Snart är det ju jul igen och då vill jag ha det som jag alltid haft det. Fönstrena ska sprayas och alla tomtar ska plockas fram från loftet =)
(de som inte sitter permanent i mitt eget huvud)

Ha det gott i etern i dag och ta vara på varandra.

måndag 2 november 2009

Nu är det måååndag morgon..

Jag sitter här igen precis som jag brukar.
Det känns rätt gott att göra det, man vet liksom vad som sker och man har en liten liten känsla av att man i alla fall har kontroll på den närmsta framtiden :)

Det gick inget bra för P93 killarna i helgens cup men det spelar inte så stor roll, det viktigaste nu är att killarna hittar varandra igen och att de behåller intresset för innebandyn. Jag tror att cupen fungerade bra överlag i alla fall men visst känns det konstigt att inte ha varit med.

Dessutom blir det ingen mer Scorpionscup för oss i familjen Nygren. Det beror helt enkelt på att vi inte längre kommer ha någon Bele-spelare längre. Efter 10 år lämnar vi föreningen för att gå vidare men visst kommer vi hålla ett öga både på supertrean och damtvåan :)
Själv kommer jag finnas kvar på ett hörn för att hjälpa P93-killarna den sista säsongen som de är ungdomsspelare och sedan har ju ungarna en kusin som gått och blivit bbif:are :)

Vad gäller AIK så finns det väl inte mycket att tillägga?
SM-GULD i fotboll (första på 11 år) och 8 raka vinster i innebandyn!!!
Det var en ljus dag för Solna i går :)
Värmer gott i höstmörkret =)

Nåväl, ny vecka nya utmaningar.
Vet att jag kommer få samtal från f-kassan under veckan och det ser för en gång skull ut som att jag kan få bli lite lättad men jag ropar inte hej ännu. Återkommer i den frågan när jag själv förstår alla turerna.
Det ser också ut som att Kompis har gjort en landning någonstans i Sverige. Hoppas han kommer trivas och att allt kommer lösa sig för honom så även han kan börja leva sitt liv i lugn och harmoni. Alltid svårt att veta innan man bott in sig och hittat rätt. Men som vanligt så tror jag på honom och kan han bara landa ordentligt så tror jag han har alla förutsättningar att lyckas bra :)
Lycka till killen, mamma älskar dig!

Nog för i dag, ha det gott allesammans där ute i etern.

söndag 1 november 2009

Long time no seen....

Hemma i metropolen sedan några dagar och smälter all information sakta men säkert.
Ska nog bli bra vad det än blir i slutändan, det viktiga är bara att mamma får det så bra som möjligt.

Trött efter resan och helt slut i kroppen kom jag hem och tänkte att nu måste jag ta tag i mitt liv och vardagen men se det ville sig inte riktigt.
De sista dagarna har gått åt till att finnas som en stöttande hand åt en mycket kär person. Kanske kanske kan det bli lite lugn och ro i sinnet nu så alla kan landa och vila, titta i backspegeln och sedan lägga i ettan för att gå på styrfart.
Det är alltid det bästa i livet (kanske lite tråkigt man ack så skönt).

Återkommer nog under mera som vanligt efter att ha sovit en god natt med svart/gula färgerna för ögonen :)
SM-GULDET är hemma i Solna och 8 raka vinster för det lika svart/gula laget !!!
En härlig AIK-dag är till ända och det är dagens energiutsläpp också.

Sov gott allesammans och speciellt 2 personer på planeten för det är ni värda :)

17 år och klipsk


Eller inte ? :-D