söndag 31 januari 2010

Klart ;)

Med packning, listskrivning och allt annat som ska till för att AIK ska kunna rulla mot Falun och förhoppningsvis ett trendbyte från förlust till vinst.
Gubben får nog helt enkelt köra med svart tröja i 9 raka matcher nu, eller vad säger ni???
Klicka in på hans blogg och skriv Svart /Vit i kommentaren så ser vi hur många som håller med honom om att allt sitter i huvudet på både spelare och stab vilket betyder att det bara är att bita ihop och ha tålamod, tänka och prata positivt och plantera positiva tankar i och runt laget ;)
Jag tror han kommer att lyckas för det är svårt att vara negativ när man umgås med den gubben.

Skalman har ingen träning i morgon kväll och antingen kommer han vilja åka till Heffa eftersom de firar 6 månader i morgon eller så sitter han hemma med mamman och tittar på innebandy =)
Skorpan ska i alla fall hålla mig sällskap i vardagsrummet och det ser jag fram emot :)

Ha det gott tills vi ses i etern igen.

lördag 30 januari 2010

Oj nu måste jag ta mig en funderare !

Nu när gubben börjat blogga så måste ju jag fundera på hur jag ska göra med den här bloggen men på den andra sidan så är ju Skorpan i farten att kränga på sig hjälmen igen och då finns det ju 2 målisar som kommer att träna och spela matcher.
Det kommer nog finnas en del att skriva om ändå :)
Skorpan har tex. varit en sväng på Stadium och tittat efter nya benskydd. Men det är ju som vanligt med den detaljen ett litet elände att få tag i dem.
Mina "ungar" har ju alltid haft Rehbands skydd eftersom jag tycker att det är viktigt med ordentliga skydd för knäna. Jag har ännu inte hittat några som fungerar lika bra som det märkets. Men det är nästan omöjligt att få tag i rätt storlek.
Kanske man kan beställa dem??
Gubben har lovat att kolla med det Stadium som han har ett gott samarbete med, de kanske kan hjäla honom med att ta hem dem.

Skalman ska på möte i veckan om ett samarbetsavtal som tydligen är på gång mellan AIK och något annat lag (troligen Hawks), vi har bestämt oss för att gå på det för att informera oss om vad som händer och sker men också hur det kommer påverka Skalmans situation.
Han har ju sin bestämda åsikt om det där med samarbetsföreningar. Man kan inte ha hjärtat i 2 föreningar och lag samtidigt och man kan inte hoppa in och dirrigera en massa backar som man inte ens kan namnet på. Det blir också svårt för utespelarna med ny målvakt innan de lärt sig hur man fungerar och tänker, hur många långa snygga utkast har jag inte gjort men ingen har varit med på dem för det vet inte att jag gärna skapar kontringsmöjligheter på det sättet?
Nåja, vi får se vad som sägs och vad som händer :)

Nu ska tanten äta frukost och ta tag i dagen innan den tar tag i henne.
Må gott så länge

fredag 29 januari 2010

Klartecken och anses ha gott omdöme =)

Det är min gubbe som fått de orden tillskrivna sig av ingen mindre än Lasse G. och sportkommiten :)
Lite stolt?
JA!!!! Mycket =)

Ska bli kul att följa hans blogg under ett analkandes slutspel för nog tar sig AIK dit även om det sett lite knaggligt ut ett tag.
Men kommer ni ihåg alla som skrev - varje vinst gör att man kommer närmare en förlust?
Nu gäller det samma men i omvänd ordning -
Varje förlust tar laget närmare en vinst :)
Gärna på måndag i TV så hela Sverige kan se att nu kommer truppen tillbaka, nu har de landat i skadeparken och hittat rätt med det material som finns för nu är AIK på gång :)

Tvättfredag

I dag ska allt vara färdigtvättat upphängt och till kvällen även nerpackat :)
Alltid skönt att ligga steget före =)
Om ni undrar varför gubbens blogg kommer att vara utan uppdatering över helgen så beror det på att vi måste vänta på ett klartecken från AIK-ledningen.
Vi har nämligen fått veta att det inte bara är att blogga fritt när man arbetar för dem utan att det finns vissa riktlinjer som är viktigt att man tagit del av för att minimera ev. rykten om att allt som skrivs på alla bloggar skulle vara allsmäktig sanning och även ledningens åsikter.

Eftersom hans blogg ska handdla om att hantera material så tror vi inte att det blir några problem.
Vi har pratat om det här rätt mycket innan han startade upp den för det är ju viktigt att killarna i laget känner trygghet med hans bloggande och att de känner att de kan lita på att han inte skriver om dem som personer eller det som sägs och görs vid deras sammankomster och träningar. Även ledningen ska kunna känna samma trygghet med allt som de säger och pratar om för att inte tala om att sponsorernas rättigheter ska tillgodoses på bästa sätt.

Mycket att tänka på men i det stora hela så handlar ju gubbens blogg om allt det här men utan namn eller på annat sätt utpekande information. Vi tror att det kan bli bra men vi vill ändå förankra hela tanken hos ledningen och få tillgång till de ev. restriktioner eller grundpelare som lägger ribban för de inblandade i laget.

Håll tummarna för att han får ett OK och håll utkik på hans blogg så ska ni se att han säkert kommer börja uppdatera igen.

torsdag 28 januari 2010

5 träningar sen vet vi......

om även Skorpans hjälm ska dammas av och vara aktiv igen :)
Hoppas det funkar ikväll, hon är ju fortfarande hostig men nu suger det så hårt i tarmen att det inte längre går att vänta. När de sedan hörde av sig och frågade vart hon tagit vägen och om hon ångrat sig så var loppet kört.
Tarmen började skrika i höga C och Skorpan är på, det spelar ingen roll vad mamman säger.
Vid närmare eftertanke så kommer jag på att hon faktiskt varit förkyld och det ganska ordentligt de senaste 3 vintrarna. Kanske ska kolla om hon dragit på sig vinterastma eller vad det är det kallas.

Hur som helst så är det kul att se henne i träningskläderna igen =)

Nu händer det grejer =)

Gubben har skaffat sig en blogg!!!!!
Tro det eller ej men nu har familjens nya datanörd hittat till bloggvärldens cyberspace :)

Ska bli kul att följa honom och hans tankar och funderingar runt hans arbete med laget.
Många gånger vet jag ju allt men samtidigt har vi sällan tid att sitta och pratat om hur han tänker när han lägger upp organissationen runt alla matcher.
Man skulle kunna tro att man lägger upp en rutin och sedan följer samma mönster vid varje tillfälle men det har visat sig att det inte fungerar på det sättet.
Han har en bottenrutin men sedan reviderar han den från varje matchtillfälle till nästa.
Ingen match är den andra lik och ingen resa är exakt som den andra.

Så ni som gillar att veta hur saker och ting fungerar kan följa honom här

Välkommen gubben =)

Landat i borgen............

sa gubben när han ringde hem för 10 minuter sedan :)

Skönt att veta för oss i familjen. 60 olyckor i Skåne bara och det är klart att man har varit lite orolig även om man litar på chaufförernas skicklighet.
Nu väntar en dag med tvätt och torkning av matchstället som sedan ska packas ner igen för vidare transport till Falun där ny match väntar på Måndag. Då blir det helkväll framför tv:n igen =)

Vi närmar oss en slutspelsmånad som är ännu mer intensiv än seriespelet, vi laddar här hemma och försöker hitta rätt nivå och rutiner på saker och ting för att klara 4 veckor med 2 matcher i veckan.
Stackars Skalman kommer troligen att få fira sin 18-årsdag i Borgen :)
Inte lätt att leva med de här 2 föräldrarna.

onsdag 27 januari 2010

Upp och ner, ner och upp.......

verkar det vara i hela SSL just nu.
Att Caperio vinner över Järfälla är väl inget man höjer på ögonbrynet av. Kanske man lite lojt funderar över den rellativt jämna matchen sett ur sifferperspektiv? 4 - 6 och 3 pinnar hem till Täby.

Att Balrog softar till Storvreta med  7 - 5 kanske känns mer konstigt. Storvreta är ju trots allt ett väldigt hett och kompetent lag med många indivduellt skickliga spelare. Balrog behöver pinnarna och jag unnar dem verkligen varje litet poäng men vad hände?

Västerås matas tydligen inte bara med gurka utan lite taggtråd verkar också vara en ingrediens.
3 - 3 mot Falun på hemmaplan i och för sig men ändå??? Nåja, har man flyt i spelet och självförtroende så har man och då är man farlig i vilken situation som helst.

AIK får åka hem till borgen utan pinnar efter att ha blivit besegrade av Helsingborg med 4 - 2 och därmed är det 2 raka förluster. Kul att notera är att Mattias Norman direktlevererar till AIK med att göra ett mål med världens vackraste klubbmärke på bröstet :)
Men vad hade man matat Ron Sjöblom med???
2 poäng av 4 möjliga tar han med sig och visar ytterligare en gång att det finns många andra än de stora namnen i laget som kan leverera när det behövs. Härligt att du kliver fram och vågar ta för dig Ron, du får göra det oftare om du vill. Jag blir inte ledsen av det inte :)

Kör nu försiktigt hem i natt och försök få lite sömn. Analysera förlusten i lagom portion så ska det bli spännande att höra hur det var med själva spelet. Är ni nöjda med attityden och allt det där andra som är så viktigt, för det är inte bara segrarna som är viktiga även om de betyder en hel del =)
Kul att notera är att de svartgula bara tog med sig 2 minuters utvisnningstid hem till borgen.

Fokus på vägen.......

bör chauffören i bussen ha idag när de svartgula ränderna far ner till Helsingborg.
Snön ska tydligen bli en riktigt otrevlig kompis i dag och det är aldrig roligt att ha sina familjemedlemmar ute på vägarna då. Men vi är vana vid den tanken och litar på yrkeschaufförernas skicklighet precis som vi litar på gubben Nygren när han är på jobbet :)

Däremot bör ränderna ha fokus på kvällens match men bara i lagom dos för vi vill inte höra om en massa övertaggade AIK:are som spelar fult och hårt efter den här matchen och vi vill inte ha några anmälningar till diciplinnämnden i efterhand.
Nu måste varje AIK-hjärta sitta på rätt ställe och göra rätt jobb i rätt tid.
AIK ska hålla sig så intakt det bara går att göra, skador kan man inte göra annat än förebygga men inte ens då står man på säker mark men avstängningar kan man se till att man undviker om man bara försöker att hålla frustration och testosteron på en lagom nivå.
Ta för guds skull inte bort den helt för då blir det söndagsskolebandy och den klarar sig sporten utan =)

I övrigt ska jag bara tala om att jag älskar dig Anders Nygren!
Du är min pärla på jorden, den vitamin jag behöver för att ta mig ur sängen på morgonen och den pelare som jag håller hårt när åskan går och stormarna far runt husknuten.
Du är helt enkelt meningen med mitt liv.

tisdag 26 januari 2010

Ojoj...mycket prat om innebandy

Jaha...då var det tydligen officiellt att AIK har "smygit bakom ryggen" på Hawks och "köpt" Mats Norman och Jocke Ulvhag????????????

Tänk vad konstiga saker man kan läsa och höra ibland. Jag frågade en annan insatt bloggare för ett par dagar sedan om inte Hawks och AIk har ett samarbetsavtal? Han var osäker på det även om han bekräftade att Hawks har hjälpt AIK med träningsmaterial.

Jag tittade in på innebandy.se och hittade sidan med de föreningar som har samarbetsavtal som är klara. Där kan man inte läsa om att det ska finnas något sådant avtal mellan de 2 föreningarna men jag tror faktiskt att det är på gång för vi "föräldrar" och spelarna i HJ är kallade till ett informationsmöte om ett samarbete.

Självklart måste jag gå på det mötet för att få klarhet i mina frågor. Speciellt om det innebär att man som spelare i AIK kan bli utlånad tilll Hawks. Jag vet ju redan innan frågan kom på tapeten att min "slips" som Mange L kallar målisarna INTE är villig att ställa upp på någon utlåning.
Han är över och förbi med förortsplasten.

Skalmans syn på sin idrott:
Antingen spelar jag i en seriös förening där kraven på spelarna är högre eller så spelar jag inte alls.
Jag tar inte längre att B-tränare gullekör sina egna race med sina egna söner eller favoriter. Jag tänker inte konkurera med spelare som har fördel av gamla meriter. Det är bäste spelare för dagen som ska spela - inte någon som inte tränat på hela veckor ooch ändå får spela match.
Jag ställer inte längre upp på herrlag för att sedan få läsa på herrarnas lagsidor att de inte förstår varför inte junisarna ställer upp.
Nej, ska jag spela innebandy så ska jag göra det för att det är roligast i världen och för att jag vill göra det själv, dessutom i en förening där det inte är några föräldrar som är allsmäktiga som tränare. Alla lagkamrater ska fightas om matchplatserna på lika villkor. Annars försvinner hela lusten till innebandyträningarna.

Ja det är väl inget nytt att jag tycker att väldigt många tränare är de som slår ihjäl unga människors lust till idrott och hälsa genom att tidigt bilda sig en uppfattning om vilka som kommer att bli något och vilka som duger för att fylla på träningarna och vilka som lika bra kan sluta innan de ens har börjat ??

Nu väntar packning för Helsingborgsresa som ser ut att bli en snötyngd historia
Känns rätt bra att jag inte ska följa med  =)

måndag 25 januari 2010

En trist historia....

eller vad jag ska kalla den :(

Ibland när man kommer till borgen så känns det i luften att killarna är taggade till tänderna men ibland känns det som att de inte riktigt är på tårna.
I går var det en konstig känsla redan innan matchen. Man kände liksom att Västerås var det lag som var hetast och hade en vilja av stål.

Under matchens gång så blev det bekräftat. AIK stod upp bra men hade inte den där vassheten i avsluten.
Siktet var helt enkelt för högt inställt.....Anteners alla skott på mål som låg 10-20 centimeter över ribban är en bekräftelse på det.
39 - 14 var skottfördelningen under matchen och slutsiffrorna 2 - 3 så det säger väl en hel del.

Nåja nu är den matchen spelad och Koffe fick en hedersstund med blommor eftersom han nu spelat 300 matcher i den svartgula tröjan med världens vackraste klubbmärke på bröstet.
Jag hade gärna sett att Gillek avslutat kvällen med samma sportliga uppförande som han hade på planen men icke sa nicke. När råttboet stod och väntade på att han skulle hämta matchens lirare priset så fick de vänta förgäves. Tyvärr säger jag som under hela matchen satt och beundrade honom för hans lugn och förmåga att hela tiden behålla sitt lugn och sin fokus på innebandy utan natt bry sig om alla tjuvknep som delades ut från både AIK och Västerås.

Kevin Lundgrens 2 + 10 var något hårt dömd med tanke på att Västeråskillen höll fast Kevins klubba mellan sina ben medan Kevin bara försökte få loss den (inte konstigt att Kevin sedan "utan avsikt" (?) råkade putta undan hans klubba. Det hade varit rättvist om både Västeråskillen och Kevin fått 2 + 10 för de var de värda båda 2.  Men det är så livet är som AIK:are, man förväntas kunna uppföra sig bättre efter att ha varit i finrummet så mycket längre tid än alla andra  :)
Bara gilla läget och spela under de förutsättningarna.

söndag 24 januari 2010

Startgroparna är placerade i hallen :)


Hiva ankaret nu mammas hjärta, för nu kör vi igång en heldag i Borgen.
I dag ska AIK ha med sig 3 pinnar när de kryper till kojs för att starta en ny vecka med nya resor genom Sverige. Nästa resa går till Helsingborg senare i veckan.
Laget har tydligen bestämt sig för att bara ha siktet inställt framåt men jag hoppas att de tar med sig de bra bitarna från tidigare segrar även om de plockar bort backspegeln.

lördag 23 januari 2010

Revidering................

Onödig resa till Tullingehallen ???
Onödigt att nöta bänk??
Nej, nej och åter nej...........
det är en del av spelets regler brevid planen, ingen kliver in och tar plats någonstans....man måste färtjäna den och nöta bänk tills rätt tillfälle dyker upp :)

I dag var en sådan dag, efter att ha nött bänk en ganska kort tid i HJ1:an så kom den dagen då förstemålvakten helt enkelt inte dök upp. Kanske vet tränaren varför men ingen talade om det för oss andra och kvar att förvara de svartgula ränderna var bara Skalman.
1 - 1 efter första mot ett Tullinge som inte fick hål på AIK-försvaret men det fick ju inte AIK med tullinges heller.
2 - 1 efter andra men AIK jagade reduceringsmålet och Tullinges försvar fick jobba hårt, lika hårt som skalman fick jobba för att hålla siffrorna nere. Skalman gjorde helt enkelt en sådan där tokmatch som bara vi som sett honom från början vet att han kan göra.
2 - 2 efter halva tredje och då började mamman tugga på naglarna. Aldrig har ett lag varit så välförtjänta av en pinne med sig hem till borgen som i dag. Aldrig har de arbetat så bra som ett lag och haft en så pass allert och taggad målvakt så de varit mer förtjänta av just en pinne.
Tullinge var nämligen också värda en pinne för även de jobbade bra som lag.
Båda lagen bjöd på kul innebandy :)
Nåja, alla sagor har inte lyckliga slut för när det återstår 2 minuter plockar en av AIK´s krigare på sig en mycket onödig utvisning och trots coacharbete från den ständigt leende Antener med plockning av målvakt och allt det där så står det 4 - 2 när slutsignalen brölar i hallen.
Skalman släppte in det fjärde målet och det tredje satt i tom kasse.

MEN Skalman var nöjd med sin insats direkt efter matchsignalen och då kan man inte annant än att gilla läget och önska killarna lycka till i fortsättningen. Nu återstår bara att se om Skalman lyckades visa tränarna vem som har rätt till platsen i målgården :)

Det sket sig rejält med planeringen :)

Som vanligt när man planerar någonting i en innebandytokig familj så får man räkna med att det tänkta schemat spricker mer eller mindre alltid.
Den här gången sprack det mer än lovligt........
Skalmans schema visade sig passa väldigt dåligt ihop med honom själv och oss :/
Han hade tänkt vara hos Heffa till i morgon innan borgen ska intas och vi hade tänkt vara i borgen i dag för att inta borgen under lugn och ro i morgon.

Det blir en resa ut till Tullingehallen för att titta på AIK HJ1 troligen med Skalman på bänken men det är ju precis så det ska vara (hur många mil sitter inte ssl-målisarna i buss för att sitta på bänken??)
Men det skulle vara grymt skönt om denne "lille" man kunde fixa sitt körkort i en något snabbare hastighet än sina äldre syskon :)

Förbreredelserna inför borgen morgon får helt enkelt vänta tills i morgon. Gubben får stå över sovmorgonen och sedan får tanten se till att Skalman fixar med Sigges prommis innan vi far till borgen vi också.

Det skrivs en del om övergångar från div 1 lag till SSL-lag på en del sidor på den här sidan om staden i alla fall. Men vad är det som gäller mellan föreningar som har samarbete???
Måste det finnas samarbetsavtal osv. eller??
Vet att det var en del diskussioner runt Balrogs SSL-lag som spelade någon match för Huddinge (tror jag det var) för inte så långe sedan men då låg ju fokus på en specifik spelare mer än på att ett helt lag blev bänkat för att man skulle lufta killarna som hade ett uppehäll i SSL.

Ibland känns det som att allt som händer i innebandyvärlden är lite fritidsgårds-aktiviteter vilket gör mig arg och irriterad för jag gillar verkligen sporten och tycker att vi alla ska hjälpas åt att lyfta den så högt vi kan.
Det kan bara göras med ett litet stänk av egna åsikter, ett stort gäng spelare och arbete med att vidareutveckla bredden i sporten.

fredag 22 januari 2010

Inför.......


Helgens match i borgen har gubben Nygren bestämt sig för att förbereda allt i god tid så han inte behöver känna tidspress på söndag :)
Vi ska dessutom försöka få till det med inventeringen av materalförrådet och lägga in det i databasen så att allt testkörs innan nästa säsong kör igång.
Det är ett eget ihopsnickrat program som vi hela tiden utvecklar i exel. Ett sjukt bra dataprogram där det nästan bara är ens egna fantasi som sätter gränserna.  =)

Vi ska göra allt vi kan för att killarna ska komma till borgen och känna sig avslappnade men taggade för dagens uppgift och dessutom leverera bättre innebandy än i förra matchen som ju inte kändes helt bra även om det var rättvist med tanke på att killarna verkade kliva in i Sirius "juniorinnebandy" = vi spelar med ett stänk av obstinat sinne och full fart!
Jag menar att man kliver in i ett gnällbälte när man blir frustrerad som inte är konstruktivt.

torsdag 21 januari 2010

Med flit eller inte???

Spelar ingen roll eftersom Edgren officiellt bett om ursäkt för sitt tilltag trots att han vill påpeka att han inte for efter någons ansikte utan "bara" en klubba.
Det viktigaste för AIK och spelarna är nu att fokusera på innebandy och inget annat.
Laget ska bära tröjorna med stolthet och vårda klubbmärket som sitt egna barn.
Vara ambassadörer för Stockholms stolthet - AIK som bär:
SOLEN som står för framgång och glädje (Inte bara vinsten men också glädjen att tillhöra och tillföra klubben en insats.
TORNEN som står för tradition (för mig är det bla. ljudet från Råsunda som ekar över Solna på matchdagarna)
BALKEN som står för styrka.............
inte bara styrkan på planen men också styrkan att alltid bära tröjan som en ambassadör.

Jag har varit AIK:are sedan 1972 när familjen flyttade till Blåkulla från Danmark och vi bodde på 14 våningen. På den tiden fanns inte alla hus som finns idag och ljudet från Råsunda hördes ända bort till vår ballkong (jag och pappa delade många fina stunder på ballkongen på lördagarna när tipslördag gick på tv-apparaten). Den känslan ville jag dela och bära med mig. Jag har inte svikit det svartgula klubbmärket en enda dag sedan dess och kommer inte att göra det heller.

Det betyder inte att jag står bakom allt som AIK:are gör men jag kommer i all evihget att förvara märket :)

tisdag 19 januari 2010

Ständigt integillande Pelle....

såg tydligen matchen i går och är upprörd över att AIK återigen fått spela sin "fulinnebandy".
Jag personligen blir mer och mer upprörd över att alla leker i sandlådan med hink och spaden i högsta hugg i form av ett anmälningshot och en fast övertygelse om att det egna laget är totalt oskyldigt.

Jag är ganska övertygad om att det fälls en hel del halvfula kommentarer och används en hel del halvfula knep bland alla som spelat innebandy i mer än 3 säsonger.
Man hör en hel del saftiga saker när man sitter i sekreteriatet kan jag tala om. Vill man verklligen vara med i matchen bakom matchen så är det just där man ska vara :)

Inget lag är bättre än något annat, det delas tacklingar, gliringar och dumma kommentarer hej friskt över planens mittlinje.
Nog kan jag hålla med om att AIK´spelarna kan se mycket ruffligare och tuffare ut i sitt spel när de har energi och känsla i sitt spel men det är egentligen inte mer än vad andra lag har heller.
Sen kan man ju fundera på hur man kan anmäla spelare som inte är på plats och hur det kommer sig att det är så populärt att anmäla AIK så fort något inte passar in i sitt egna schema??

Eftersom jag inte sett insidenten i verkligeheten och dessutom vet at man kan tolka en match i repris efter egna önskemål så tänker jag inte varken fria eller fälla Edgren utan bara hålla tummarna för att diciplinnämnden gör slag i saken och avstyr dessa efteranmälningar så att domarnas bedömning blir den gällande, för vem ska annars se till att domsluten har någon effekt och vad ska dommarna annars göra på planen om deras domslut hela tiden ska ändras i efterhand????

måndag 18 januari 2010

Shit vad hände????

Inga poäng till borgen och jag missade allting!

Skånes hotell har INTE  Tv4 sport!!!!!????????????

Sur och trött säger jag godnatt.

Sov gott

Gubben far iväg igen.....

mot Uppsala denna måndag och match mot IK Sirius.

Packning och organisering står på dagens agenda medan vi andra bara kan köpa in oss på lite smågott till kaffet och puffa till soffkuddarna för att inta första parkett.
Förutsatt att man inte beger sig till Fyrishov där Sirius har bestämt sig för att göra dagens match till barncancerfondens match på tv.
Det är valfritt biljettpris och allt går till barncancerfonden!!!

Åh vad jag önskar att även AIK skulle hitta en liknande organissation att göra en insatts för.
Varför inte till någon organissation som bryr sig om idrottsmobbningen eller något sådant??

Nåja, vi får se vad som händer i framtiden, nu håller vi tummarna för att AIK tar med sig 3 poäng hem till borgen trots alla skador som uppstått i laget. Med den bredd som finns så ska det inte vara omöjligt att prestera.
Ha det gott i dag.

söndag 17 januari 2010

Men det finns


En gräns även hos målvakten. Straff nr 2 lagd av gamla vapendragaren kjellbris blir en för mycket.

Straff och


Han tar den. Man är så saltå nöjd

Upp till bevis mitt hjärta!


Ja idag blir det verkligen upp till bevis för min älskade son. Att komma in i ett nytt lag i en ny klubb är och ska inte vara en räkmacka för någon. Inte ens Kim Nilsson eller David Gillek hade sin givna plats i killgruppen utan man måste först bevisa att man är värd den. Ta för sig och dessutom visa lagkänsla och vara en god ambassadör för klubben både i laget och i det stora hela.

Hur stor är viljan att bida sin tid?
Hur motiverad är han att lyckas med sin dröm?
Hur mycket annat lockar så han tappar fokus?
Det är bara han själv som vet och bara han själv som kan bevisa det. Ingen annan kan eller ska göra skitgörat åt honom. Vill han tillräckligt mycket så kommer han att sitta och nöta bänk i flera år annars kommer han att lägga hjälmen på hyllan. Det är bara han själv som kan göra skillnaden mellan att lyckas eller att vara en gammal avdankad målvakt som leker innebandy i ett korplag.

Att bli något inom en sport är aldrig en bedrift som görs utan att man får prioritera bort något annat, det är alltid med en massa år av slit i det tysta som ingen ser och ingen förstår. Många varv i skogen med musik i örat och en vilja att ta sig runt i joggingtakt. En massa år på bänken där man sitter och väntar på att man ska få chansen att visa alla att man har rätt till en plats i laget och att man har rätt att bli räknad med. Allt detta slit trots att man inte får igen, något annat än chansen.

Mycket sitter nog i ett väldigt stort intresse men också den egna viljan att lyckas. Drömmen måste helt enkelt vara tillräckligt stark för att man ska ta sig igenom hundåren på bänken utan att man ger upp sin dröm eller överger sin önskan att lyckas med det mål man satte upp för sig själv.

I dag är en sådan dag!
Upp till bevis mitt hjärta, det är helt upp till dig själv, visa oss hur viktig din dröm är för dig och vad du är villig att offra utan att tappa humör och sug om att drömmen en dag ska bli sann.

lördag 16 januari 2010

Något att hålla i när åskan går......


Kan man kalla min gubbe och det är det fler än jag som gör, kan ni själva se på bilden. Kim blir ju som alla vet borta från planen de närmsta 2 månaderna och då kan man ju fundera på hur Hallstensson ska klara det breaket från laget.
Men det verkar som att man har en uppsjö av nya unga killar som står och väntar på att få chansen att visa vad de går för. Ska bli spännande att se vem som får chansen  :)

Förhoppningsvis får vi också svar redan på måndag vad som gäller Egebrant och ev. avstängning efter anmälan från Warberg till diciplinnämnden. Hoppas nu att det inte blir någon avstängning på honom delvis för att jag inte riktigt håller med om att det skulle vara gjort med berått mod men också för att man tydligen kan använda det här avsnittet med att anmäla folk till diciplinnämnden i ett syfte att "göra" sig av med en speciell motståndare under en "egenvald" period. Genom att vänta med att anmäla så kan man flytta fram ett ev. straff till det passar bättre (tex. slutspel?)
Personligen så anser jag att en anmälan som man vill göra mot en motståndare ska lämnas in inom 3 dagar men att man dessutom ska informera diciplinnämnden redan dagen efter match att man tänker komma in med en anmälan.
Om man anser att någon gjort ett så stort fel att det ska avgöras i nämnden så ska man inte hålla på att vänta ut tiden, då ska man stå för det och utföra det på en gång, annars kan man ju inte förvänta sig att någon ska ta anmälan på allvar.
Nej, se över reglerna och se till att det blir lite bättre ordning på det här med at anmäla varandra och lag, till höger och vänster. Läste hos Gittang att man faktiskt har lyckats anmäla en spelare för osportsligt uppförande trots att denne spelare inte ens fanns i hallen!!!
Är det sandlådenivå på innebandyn?????

I så fall vet jag att man kan åka till ön och hälsa på Kim för där finns det tokfin sand att leka med =)

fredag 15 januari 2010

Hallfri helg?

Nepp det tror jag inte i alla fall :)

Troligen blir det i allafall ett hallbesök då Skalman har dragit igång träningarna ordentligt igen och förhopppningsvis blir uttagen till match på söndag.
Annars är det nog risk för att tantens innebandytarm börjar skrika rätt högt fram emot onsdag torsdag nästa vecka  =)
Tur att Sirius vs AIK visas på tv på måndag men jag är inte säker på att vi hunnit fram till hotellet i Lund då och dessutom vet jag inte om denna underbara tv4 sport kanalen går att se i dessa södra landsgränser.
Annars så finns ju datorn och den ska naturligtvis med :)

I övrigt verkar stämningen på topp trots lång skadelista. Skämten med varandra har högt i tak och mycket kärlek till varandra och sporten, trots vinterkylan som biter hårdare än vanligt.
Det har uppstått ett litet akutläge då gubben missat det här med veckans tvätt men efter en snäll fråga och en lovad tulpanbukett så är det klart att tanten ställer upp och kommer att vara kompis med tvätt och tork hela dagen så killarn akan lukta gott i alla fall de första 5 minuterna på träningen i morgon bitti :)
Men det är värt varenda sekund :)

Bara en sådan liten sak som att jag fick en överaskning efter sista bortamatchen.
Egebrant fick ju matchenslirare pris uppe i Umeå men han tyckte tydligen att Nypans tant var värd det mer än han så gubben fick den i handen med orden att ge den till tanten =)
Hur många av er kan skryta med att ha ett matchens lirare pris från en SSL-lirare hemma???
Jag kan och dessutom så är den förbannat fin.....
TACK Egebrant! Den värmde och värmer. Jag är dessutom barnsligt förtjust i Hydman -wallin´s konst =)

torsdag 14 januari 2010

Nu är det klart och spikat......

Gubben får fixa Sirius vs AIK på egen hand :)
Tanten far till Skåne ett par dagar.
Måste påminna gubben om att ta hjälp av den perfekta lilla hjälpmaterialaren som brukar ställa upp närhelst gubben behöver en hjälpande hand :)
Tröja nummer 70 kommer ju inte behöva tvättas de närmsta veckorna så jag håller tummarna för att tröjnummer 89 är en av de tröjor som nu kommer att dammas av efter halsfluss.

Det är inte utan att man funderar på om AIK kommer att spela fulltaligt vid något tillfälle alls denna säsong om man bortser från Norman som man från början visste skulle vara på rehablistan hela säsongen. Han har tråkigt nog fått sällskap av Carlsson men i övrigt skulle det vara trevligt om laget fick bli fullt igen.
Vi håller tummarna för att Kim med expertishjälp, spelsug och en massa kärlek från Öland och borgen kommer att fixa rehab-teamets krav innan slutspel. Att K-J får ordning på sina muskler och att de andra håller sig friska.

onsdag 13 januari 2010

20:dag Knut dansar Kimpan ut :(

Läsning som jag gärna hade klarat mig utan :(
Visst finns det en hel dröse med roliga, tekniska innebandyspelare i truppen och ingen är oersättlig med den bredd och tungd AIK har i sitt materialförråd av spelare.
Det trista är bara att Kim är en av de spelare som många vill betala för att se.
Han kommer att saknas mig i borgen men känner jag honom rätt så kommer han att finnas på plats och peppa killarna, finnas med i gruppen och för en gång skull kommer han natt ha möjlighet att titta på rolig AIK-innebandy serverat på silverfat av sina lagkamrater, dessutom är det nog en hel del rehabiliteringsarbete som kommer att uppta hans tid.
Han verkar ju ha fått den bästa av de bästa och dessutom möjlighet att bli en av dem som hjälper framtidens lårskador.

AIK tänker mycket på träning/intensitet/arbete och skador. Personligen tror jag att det är vettigt att se på de här båda bitarna i samarbete men också att ha förmågan att hålla isär dem.
Hallstenssons tankar är sunda så tuta och kör.

Jojjesplejs.com är min favoritsajt =)


Pantertanterna vågar jag väl inte kalla varken Marina eller Ellionor, så det får bli tjejerna i sekreteriatet :)




Jösses vad jag gillar den här keepern (Patrik Jansson)!!! Blick, fokus och taggning, personifierad trots en liten miss under måndagens match. Det enda aviga med honom är handskarna så jag skyller på dem fast jag tror inte det är rättvist :)

 
Den ständigt leende Antener är en till favorit i tantens hjärta. Han har alltid kul innanför sargkanten och det syns så tydligt. Han är dessutom en utmärkt ambassadör för mitt AIK då han alltid är trevlig att möta i korridorer och hallen. Vi har pratat om att han hälsar på allt för sällan i sekreteriatet för han har aldrig suttit utvisad.

 
Den här killen (Wille) ligger också tantens hjärta nära. Hans spelstil, hans målhunger och hans teknik är en del av det jag tycker om att titta på, en del av det som gör innebandyn till världens roligaste sport. Hur kan man få in bollen i mål från ingen vinkel alls??

 
Tv-matcherna sitter lagen på sekreteriatets sida och då både hör och ser man vad denna coach (Hallstensson) säger men hans mimik är obetalbar :) Man ser hur han funderar på hur han ska kunna hjälpa killarna att utvecklas ytterligare, trots att han redan skapat en vinstmaskin av dem vill han ge dem mer :)


Alla de här bilderna har jag lånat av min nye favorit, privatfotografen Jojje som är ett apsolut måste för mig i hallen, annars är inte AIK fulltaligt =) kika in på Jojjesplejs för att titta på ännu fler härliga innebandybilder men också AIK fotboll och AIK Hockey med andra event =)

tisdag 12 januari 2010

Skadorna haglade in.....

i Borgen men som tur är så haglade de inte in i samma takt som AIK´s mål.
3 skadade denna match och 9 gjorda mål, det hade varit katastrof om skadeläget hade följt målen :(

Jansson var på topphumör och log som en strålande sol trots självmål :)
Edgren var på skotthumör, undrar om inte han stod för 10-15 av AIK´s 35 skott på mål?
Wille lekte med Järfällas Junislag. Men satte inte något av sina 3-4 chanser, siktet var tydligen felinställt :)
På något konstigt sätt såg hela laget ut att ha mer energi och vilja under dagens match än vad vi blivit bjudna på den sista tiden, vad beror det på???????
Inga skador verkade påverka inställningen och det är ju lite ovanligt. Inte heller en Kranbergutvisning fick Koffe att ta till sitt smågnabb, vadan detta???
Nåja, vad det än beror på så var det riktigt kul att sitta i hallen och vara med på riktigt :)
Klacken hördes mer än vanligt och det är alltid kul, en hel del halvroliga slagord fick de till utan att gå över gränsen för påhopp. (Me like)

Skalman stod i straffläggningstävlingen mellan perioderna. Som han säger själv så finns det bara en sak som är trist med sådana här tillställningar =
Målisen är ALDRIG vinnaren i tävlingen. MEN man får lite extra straffträning och utav folk man inte redan känner och vet hur de kommer lägga den. Lärorikt även om det är under en kortkort stund :)

I dag blir det ingen matchtvätt för tanten. Kalle erbjöd sig att ta den och gubben tänkte genast på tanten och tackade ja till erbjudandet :)
Härligt Kalle du är en riktig pärla!

Jojje har tydligen sovmorgon eller så sköter han sitt jobb för han har inte lagt ut bilderna från igår. KAnske bjuder jag på en bildkavalkad när jag kan låna lite av honom senare.
Tills dess ha det gott i etern.

måndag 11 januari 2010

Mot borgen...............

där allt är redo och klart :)
Känns alltid gott i själen när man vet att allt är förberett och fixat så närhelst någon av spelarna väljer att kliva innanför AIK-innebandy´s hjärta så hänger hans tröja och ställ på hans krok och kaffet ska vara lätt att trycka igång.
Gubben vet ju aldrig riktigt hur hans dag på jobbet ser ut och i den här halkan så kan det ju faktiskt hända saker som ingen rår över.
Jag har en viss oro i kroppen för att laget tar för givet att det blir en lätt match men visa av erfarenheten så borde kiillarna komma taggade till tänderna och fulla av energi :)

Själv ska jag ta mig en fika mitt på dagen i borgen, innan allt börjar röra sig innanför dörrarna. Det ska ju riggas kameror och en hel massa annat ska fixas som matta, bollar och annat smått och gott.
Sen ska det handlas banan och kex samt kanske någon annan god frukt.
Därefter är det hem och gå med hunden, fixa kläderna och se till att chipparna får på sig det de tänkt sig för att till sista ratta bilen till borgen för bataljen.

söndag 10 januari 2010

Riverdance


Och massa annat mys

fredag 8 januari 2010

Konstig men rolig............

att titta på läser jag på PJ:s sida :)
Det måste ju ändå betyda att de tappra som betalat inträde fått valuta för pengarna.
Men det är klart med 20 utvisningsminuter, 7 mål och 3 poäng i bakfickan är det lätt att vara nöjd.
Viss statestik kan man ju ta med sig hem och gilla men hur är det med antalet utvisningsminuter???
Är de verkligen rättvisa eller är det dax att titta på domarnas sätt att döma?
Är det här ett sätt att visa resten av innebandyvärlden att man inte tycker att det är ok att domarkollegerna släppte Egebrants sk. påhopp på Sjögren???
Alla spekulationer är just spekulationer men just den här typen av tankar är ingen bra pr för innebandyn som sport och ger nästan ännu mer orsak till att innebandyn ibland kallas fritidsgårdslek.
Måste ju säga att det ska bli intressant att sätta ner rumpan i borgen på måndag för att göra mig en egen bedömning.
Samtidigt så vet vi ju inte om det pågår en intern match i domarligan. Man ska visa framfötterna för att få döma ett slutspel eller?? Räcker det med domarkurs och godkänt löptest på Bosön??
Nej självklart är det inte så!
Jag tycker nog att domarna överlag håller en bra standard i år och en jämn taktik i vad de ska godkänna och vad de ska släppa men visst är det så att det är skillnad i vårt avlånga land. De har ju inte jättemycket utbyte av varandra dessa domarpar som bor i Umeå kontra Helsingborg. Ser de varandra döma någon gång??

Skit samma!
Poängen är nerpackade i trunken och följer med hem till borgen via flyget mellan Umeå och Bromma =) Nu har AIK desssutom varit i norra delarna 2 tillfällen under säsongen så nu ska de vända näsan söderut nästa längre bortaresa. Där kanske det är varmare också :)

torsdag 7 januari 2010

Konstig match........

vinst men mycket konstig match är gubbens kommentar.
Dalen 4 - 7 AIK
tydligen ingen match som Hallstensson eller någon av gubbarna kommer att skryta sig gröna av men resultatet är 3 pinnar varken mer eller mindre :)

Nu sover tanten gott i natt =)

Men vad ända in i glödheta.......

helvetet är det som händer???????
24.42 in i Dalen vs AIK så har AIK redan 16 minuters utvisning!!!!!!!!!!!!
Typiskt att matchen inte visas någonstans så man får en fair chans att se om det är rättvist eller om det återigen är domarna som avgör matchen?????
Jag vet att det är domarna som dömer men jag ser alla hemmamatcher på nära håll och jag tycker inte att det är rättvist alla gånger.
Den här matchen ser jag ju inte irl men det osar inte mumma från domarsidan eller borde Kranberg sitta på bänken hela matchen????
Får fråga gubben efter matchens slut.
:(  :(  :(

Då far vi.......

sa gubben och tag väskan under armen för att transportera sig till Solnahallen och vidare till Umeå.
I kväll blir det till att kolla in innebandy.se och live uppdateringen eller visas den på webtv?
Måste kolla för om den gör det så är 30 kr helt ok betalning för att få se matchen   =)

Uppdatering kommer kanske annars så ses vi i etern igen i morgon när gubben kommit hem från norr och ordningen återställs i köket :)

onsdag 6 januari 2010

Metropolen.....

bor jag i :)
Skulle vara allt för jobbigt att säga Järfälla i dessa dagar.
Jag trodde faktiskt att Spiders skulle behålla poängen på hemmaplanen men tji fick jag :(
Tur man är AIK:are sedan många, många, många år =)

Solnahallen, nu kommer vi ;)

Dax att göra den där omtalade bortamatchpackningen :)
Ska dra med mig gubbens dator och se om jag kan påbörja inventeringen som han så gärna vill ha gjord.
Ett led i hans dröm om vad en materialare ska veta, kunna ta fram och kunna serva laget och ledningen med men också kunna visa sponsorerna att laget tar ansvar för de produkter som sponsorerna faktiskt lägger både sin tid och sina pengar på.
Det ska inte ses som någon slit och släng produkt utan värnas och vårdas ömt av det lag som fått äran att representera just deras produkter.
Ge och ta kallas det i min värld :)

tisdag 5 januari 2010

Hjälmen kommer att dammas av =)

Träning nästa vecka för en Skorpa som just nu använder hela vinnarskallen för att bära sand de sista dagarna på jobbet :)
Ännu vet vi inte om hon är plattsättningslärling eller plattsättare med yrkesbevis. Svaret kommer också nästa vecka men hon räknar med att vara lärling i alla fall till slutet av Januari när hon får möjlighet att göra om provet. Det passar henne som hand i handske för då hinner hon köra ett par träningar och kanske få upp flåset lite granna. Några pass på Nautilus trappmaskin och löpbandet sen ska hon förhoppningsvis klara fyspassen som ingår i lagets veckoträningar :)
Men visst känns det bra att hjälmen nu ska ut och andas svettig innebandyhall igen :)

Skalmans lag ska hjälpa till att rulla TV-matta efter matchen på måndag så hela hans lag ska titta på matchen men jag misstänker att han gör som vanligt = står i spelargången och fixar introt :)
Man kan ju inte bara kliva av hur som helst och laget är ju i samma hall, bara att jag inte kan sitta tillsammans med dem, är hans lösning på problemet :)

Packningsplaneringen är fixad så den löser vi på onsdag, sen bär det av för match och giganterna ska förhoppningsvis plocka med sig 3 pinnar hem till borgen igen =)

Jag såg dessutom en himla kul innebandymatch på TV i går :)
Warberg vs Falun och där fick Falun med sig pinnarna vilket säkert skakat om Warberg i grunden och stärkt Falun inför kommande seriematcher. Det påverkar naturligtvis seren som fortfarande har en hel del spänning att bjuda på även om topplaceringarna verkar vara klara sedan länge.

måndag 4 januari 2010

Stort evenemang i en stor stad :)

Vore kul om Stockholm kunde fixa någonting liknande!
Men storebror klappar sig för bröstet och tänker att vi arrangerar SM-finalen i Globen så det behövs inte.
Men den tiden är snart förbi, 2010 är sista året som finalen spelas i Globen för nu ska det eventet ut på turne.

Jag tror Stockholm kommer tappa en hel del av sin innebandyprofil i och med den flytten i kombination att Jihde slutade efter förra SM-finalen. Det är stora namn som försvinner/försvunnit ur Stockholms innebandyera. Det finns ingen som frivilligt kliver fram och tar över som självskriven på den platsen. På gott och onte ser jag det här ur ett annat perspektiv än vad många väldigt innebandyinsatta personer gör. Jag är ju egentligen bara amatörinnebandyälskare :)

Nåja, innebandyn blir vad vi amatörer, utövare och ideelt arbetande personer gör den till, det finns hur många unga killar och tjejer som mer än gärna spelar men det krävs en hel massa kringarbete för att det ska växa och bli mer än en skolgympasals sport.
Den är på väg ut i etern och i allemanshem men är den det för att stanna???
Då tror jag det krävs något mer från de större städernas arrangörer och komungubbar.

söndag 3 januari 2010

Packningsplanering :)

Hm...blir en knepig vecka den som vi går in i nu :)
Gubben jobbar ju heltid och laget tränar både måndag och tisdag sen måste vi kolla om hallen är öppen på onsdag för sedan åker de till Umeå för att ta en batalj mot Dalen på torsdag.

Allt måste packas och checkas av på listan men man måste hitta tiden att göra det på också.
Kanske blir det en utryckning från tanten som gäller eller så kanske gubben kan delligera ut en av träningarna på sina hjälpassistenter. Får se vad han gör för att lösa problemet :)

Hur som helst känns det bra att innebandyn ska ta upp sin serie igen efterjul och nyår som i och för sig varit fullt av matcher men träningstiderna har ju fått lite stryk i kanten.
Men jag gillar att vardagen är på väg att inta sin normala form så jag kan få tillbaka lite ensamtid vid datorn och ensamtid på dagarna :)

Kul att ha alla hemma men bara i lagom doser =)

lördag 2 januari 2010

Gott Nytt innebandyår .........

och serien har precis vänt.
Nu kan man fundera på om AIK kommer göra om sin vinstserie på 10 raka i returmötena som trillar in under senvintern för att kunna gå in i vårkantens slutspel på eget vilkor.
Men det spelar egentligen ingen jättestor roll för AIK har ju en förmåga att vara som bäst när det behöver det som mest.

Spännande ska det bli i alla fall :)