fredag 30 april 2010

Valborg eller fyllborg ala 80-talet

Ja så kan det vara om man är född på 60-talet.
För då var man med på den tiden då man jagade någon som kunde köpa en flaska Aurora (typ det enda som man tyckte var gott på den tiden) så man kunde få i sig skiten och bli påverkad så det räckte och blev över.

Är det likadant i dagens 2010?
Skulle tro att det finns ungdommar som har samma syn på denna kväll då det ska tändas brasor över hela landet. Hur ser det då ut för familjen Nygren nu när vi är i den moderna tiden??
Ska det fyllas med en flaska Brezer för det är väl dagens motsvarighet?

Nej så blir det inte!
Tanten är nämligen hysteriskt irriterad på den svenska lagstiftningen.
Min numera 18-årige Skalman är fortfarande för ung för att ta en öl med mig och gubben men han är tillräckligt gammal för att åka och tömma sitt konto på Bredsands campingrestaurang och då är det den personalen som ska göra bedömningen på om han fått nog eller klarar en öl till.
Precis som att de har annat än vinstsyfte i sitt beslut?????
Personligen kan jag inte ge honom en öl till maten för då utför jag ett lagbrott!!!
(Lika bra jag skriver det själv så slipper andra få för sig att börja fjanta runt i det - ja, jag ger honom en öl eller 2 lite då och då, alltså begår jag lagbrott!)

Sverige är ett underligt land med underliga lagar som ibland placerar oss föräldrar i ett moment 22.
Vi får inte bjuda eller köpa för då är det langning men vem som heslt som bedriver en restaurang för sälja hur mycket som helst till honom, men han får inte handla på det svenska glasbolaget själv.

Är han myndig eller inte??????

Nåja, jag litar på att denne unge man har fått med sig lite sunt förnuft hemifrån och sett och lärt sig varför man dricker alkohol, när man dricker alkohol och framförallt hur mycket alkohol som är lagom mängd.
Han har ett sunt grundtänk och kan han bara hålla alkoholnivån under det strecket då han tappar omdömmet så ska nog den här Valborgsmässoaftonen bli lika lugn och trevlig som de andra numera 24 stycken varit sedan vi fick barn.
Tro det eller ej men hitintills har vi inte hämtat upp någon av våra barn ordentligt berusad någonstans, någongång så jag tror på vanligt sunt förnuft och en vanligt hederligt samtal med ungdommarna med en vuxens vakande ömma öga riktat mot ungdommarnas förehavanden och att alltid vara redo för utryckning.
Svårare än så behöver inte tonårsföräldraskapet vara.

Om man hämtar upp dem redlöst berusad någonstans så är man inte en dålig förälder men man kanske har sänkt gardet aningens för lågt. Det kan man inte göra förrän de är fyllda 20 år för det är först då som de faktiskt får gå på glasbolaget och ingen annan kan drabbas av att de lyckts få tag i eldvattnet.
Detta eldvatten som de kan få tag i (för halva priset av vad vi betalar på glasbolaget) från vilken bakrucka på en skåpbil som helst, bara skicka en beställning till ett av alla tusentals oregistrerade kontantkort!

torsdag 29 april 2010

Godmorgon sköna värld.........

trots att du är mulen och grådaskig utanför fönstret.

Hur står det till med alla i dag???
Är Kompis på gott humör inför helgen med Falken?
Är Skorpan medveten om att hon lovat sig själv en lugn helg hemma?
Är Gubben med på att det ska tapetseras i helgen?
Är tanten medveten om att det du gör i dag ger koncekvenser i morgon?

Hur var det med renoveringsbilderna? (kamerakabeln är fortfarande på rymmen)
Hur är det med Heffan i vagnen? (hon vill ha sol och sommar och småsyskon hos sig)
Hur är det med mamma i Skåne? (hon håller på med någon spännande behandling som jag inte förstår)
Hur är det med AIK´s trupp inför kommande säsong? (allt hålls innanför den låsta dörren med det vackra klubbmärket på)
Hur är det med tantens tvättmaskin? (den började rulla så sakta igen igår)

Jag skulle kunna skriva en halvmeter med frågor och besvara de flesta men inte alla.
Kanske för att jag inte vill, kanske för att jag inte kan, kanske för att jag inte får.
Hur som helst så kommer det nog att klarna snart.

Jag jagar kamerakabel och sedan ska jag blogga dagligen igen för nu kommer det förhoppningsvis hända lite innanför vår ytterdörr som ni gärna får följa med på  ;)
Ha det gott i gråmulna luften och glöm inte bort att våren doftar juvligt just när vårregnet faller så ge er ut i naturen och skogen eller bara till parken. Videkissarna står strax i full blom :)
Me like!!

onsdag 28 april 2010

Nu så ska vi se här :)

Nu har jag beslutat mig för hur jag ska göra med mina 2 bloggar under sommaren :)
Eftersom plasten ligger på sparlåga så känns det som att det är svårt att hålla den levande och risken att man glömmer bort att börja blogga i tid till hösten är stor så har jag tagit beslutet att bara blogga på den här bloggen mellan maj och augusti varje år.
Under vintern så skriver jag bara innebandy här och allt annat på tankar under sommaren slår jag ihop allt på samma blogg, alltså den här :)
(Det är ju trots allt min första blogg och den som var tänkt som min blogg om mitt liv och mina tonårsungar som jag fortfarande följer med glädje, sorg och oro men också en hel massa skratt, glädje och stolthet)
Visst kan det hända att det blir ett litet inlägg på tankar även under sommaren men det är i så fall för att jag behöver skriva om något som ligger utanför gränsen av vad jag delar med mig av till "hela" världen.

Jag har fortfarande en massa idioter i min omgivning och jag har fortfarande problem med en viss camping med innevånare men de går numera att hantera inom en gräns som faktiskt är mänsklig.
Jag har numera bara 2 "barn" som bor kvar hemma - Skorpan och Skalman.
Kompis har flyttat hemifrån och det är ju precis så det ska vara när man är 24 år gammal :)
Han har landat på ett ställe som kan bli tokbra för honom vad det lider men jag tror inte han kommer bo resten av sitt liv där utan han kommer vilja komma närmare stormetropolen så småningom.

Nåja, det var dagens beslut som nu är beslutade och klara. De närmasta dagarna får jag väl lov att uppdatera er som inte följt med på tankar i ett virrvarr lite lagom kortfattat och så. Dessutom kan ni få följa med under renoveringsprojektet här hemma också ;)

Ha en bra dag och njut av solen - mot kvällen ska det bli regn :(

tisdag 27 april 2010

Snabbuppdatering från full fart i metropolen


Trodde ni att man kan ligga på latsidan när laget tar spel och träningsuppehåll???
Glöm det!
Full fart för att fixa allt det man upptäckt att man behöver göra bättre....


Vilket innebär att gubben jobbat på i rasande fart för att förrådet ska vara förberett för nästa säsong och när allt rullar igång igen. Men nu börjar han bli ganska nöjd tror jag. Skalman fick naturligtvis hjälpa till att göra jobbet men det var bra för han kom med en massa bra ideer :)


En snabbtitt från målet rätt ut i ett tomt Globen. skönt att han fick titta på det så här innan han spelade för det kan vara lite överväldigande annars eller vad säger ni??

måndag 19 april 2010

Nej jag har inte glömt bort......

hur man använder tangentbordet  =)

Jag lovar att komma med uppdatering ska bara leta efter kamerakabeln så jag kan få in lite bilder från Globen.

Återkommer senare

fredag 16 april 2010

Förbannat också! :)

Jag bestämde mig redan 18 April 2009 att jag inte skulle befinna mig i Globen nästa SM-final!!
Jag har motat Olle i grinden sedan slutspelsupptakten för att inte vara i Globen den 17 April 2010.

Jag har lyckats!
Jag ska inte vara där!

Eller ???????????????

Skalman ska dit och spela som ni vet och nu när AIK INTE ska spela där så finns det liksom ingen chans att få tillträde till bollen.
Nu måste jag bara försöka prata med min bästa Kalmarit så jag kanske kan få en liten ackreditering och få se Skalman i Globen ändå.
Vill man ju inte missa nu när man inte vet vad som händer.
Skalman vill ju inte spela i Hawks!!!
Samarbete mellan AIK och Hawks och ihopslagning av juniorlagen :(
Vad gör man ????

Hoppas han biter ihop och skiter i var han spelar bara han får spela men det är som han säger....................risken är 100 % att det blir till att nöta bänk igen.
Visst det hör till men han klarar inte en säsong till med träning, träning, träning och bara spela 1 eller 2 matcher för att det finns favoritmålisar som får stå även om de inte tränar eller ställer upp för laget.

Tro mig, det är det som händer i de yngre årgångarna i innebandysverige.
Ungarna bänkas och rankas redan som småkottar. Därefter ligger stämpeln kvar och det är ett smärre helvete att få bort den.
Nu har Skalman fått veta av väldigt många stora profiler att han är en skicklig målvakt och att de hoppas han fortsätter så han utvecklas för han har det som behövs, kanske kan de orden hjälpa honom vidare och kanske kan sådana här jippon få honom att orka hålla kvar sitt mål och sina drömmar om framtiden.

Återstår att se vad som händer i framtiden, ingen vet i dag vad som händer i morgon och det är faktiskt ganska skönt att inte veta   ;)

Men får jag önska så står IKSU med guldhatten på i morgon och senare på em. Storvretas Klintsten även om jag tycker han är en mycket sämre målvakt än Ramsin. Att han spelar fult och går in för att skada utespelarna när han blir purken. Ramsin får gärna ha guldhatt men inte med Caperio som jag inte gillar.
Varför??
Läs tidigare inlägg så förstår ni och om ni inte förstår så kan det vara så enkelt som att - Jag är svart/gul råtta! =)

torsdag 15 april 2010

Nu blir jag lite ledsen.............

för jag har upptäckt att en av mina favvo bloggar läggs på is nu när säsongen är över.
Patrik Janssons Behind the mask är numera en blogg som finns men som inte fortsätter att leva. Visst förstår jag att Patrik behåller sitt privatliv för sig själv och det är ju heller inte det som är intressant men hans innebandyvärld är det. Hans alster om hur det är i laget bakom den stängda dörren med det vackra klubbmärket har varit både kul och lärorikt att följa.
Men nu är det slut och Patrik bjöd på det mest intima av allt innan han stängde dörren.
Titta in hos honom och se vad det är i hjälmen som är så viktigt för honom.
Romanstisk innebandy eller ????

I går var jag och gubben i Solnahallen och hängde upp matchstället för sista gången den här våren. Allt hänger på sin plats och förrådet är redo för en total sanering för att gubben ska kunna förbereda kommande säsong på ett smidigt och ordentligt sätt vid höstens intåg.
Nu väntar han bara ut styrelsens godkännande på att det blir han som kör materialet igen.
Det finns ju inga säkerheter i livet även om det finns en grundplanering för samarbetet i de kommande 2 säsongerna också. Vi får se vad de bestämmer sig för när de haft tid och ork att göra en utvärdering av den gångna säsongen.

Jag har bestämt mig för att jag kommer med inlägg varje dag i veckan.
Men ni får fortätta att följa den Nygrenska familjens färd i innebandyhallarna även under eftersäsongen och senare försäsongen.

måndag 12 april 2010

Japp då var det semester ;)

Som ni säkert vet allihopa så är det Caperiotäby FC som representerar huvudstaden i Globen på lördag.
Giganterna orkade helt enkelt inte ända fram.

Efter en tung sista halva av säsongen så gick det inte att komma upp i 100%. Det blev flera härliga försök till att hitta sitt eget spel men när man nästan var framme så gick luften ur dem igen.

Trist på många sätt och vis men samtidigt så finns det nog en och annan familj som känner den där lilla lyckognistan som betyder.................................


att man får ses någon annastans än i en halvsunkig innebandyhall =)

Trots att AIK hade förstärkt sin hejarklack med en Hammarbyare (produktionsfel av mig och gubben) som inte fastnar med mer än benen på bild och.......

 

K-J höjer armarna som målgest och .....


Alex Egebrant kämpar hårt bakom Ramsin och.....


Patrik jobbar hårt i mål för att täppa till......
så vill inget riktigt gå AIK´s väg i kväll och vi lyfter på hatten, tackar Caperio för en jämn semifinalserie genom att avsluta kvällen med att säga grattis till Globenplatsen.

MEN sen kan jag bara bekräfta det ni alla vet, alla som känner mig och Fredrik Roos i Hedemora........
Nu är det Storvreta som är mina favoriter på Lördag!!!!
Go Vreta! Go Vreta!

Äntligen är vi framme....

vid den dag då vi får svar.......................
på om AIK eller Caperiotäby FC är laget som representerar huvudstadens innebandy i Globen nästa helg.

Hur det går vet vi i kväll vid 9 tiden men tills dess är det uppladdning och allt vad det innebär. Kommer jag att vara på plats???
Vet inte!
Vet inte om jag ens vågar vara på plats, om jag ens vill vara på plats.
Jag med mitt jädra temprament och inget sekreteriatsuppdrag att gömma mig bakom...........................
nog bättre att stanna hemma framför tv-apparaten. Om inte annat för att jag vet med mig att jag kan bli lite hulligan om jag inte har ett uppdrag att ta ansvar för.

Inte stolt men medveten om det. Alltså får jag se hur säker jag känner mig på mig själv innan jag beslutar mig för hur jag ska göra.
Jag vill så innerligt gärna att de ska gå hela vägen, jag vill så innerligt gärna att AIK med alla sina sektioner ska ligga bäst i sina serier och helst så högt upp i seriespelet som det är möjligt.
AIK Hocky hör hemma i Elitserien och nu kan vi äntligen få till lite bra derbyn i huvudstaden igen.
AIK innebandy hör till i SSL men det är det väl inte så många som ifrågasätter, sen är det bra att även Caperiotäby har tagit en fast plats i SSL för det behövs derbyn även i innebandyn men inte fler stockholmslag än 2. Storvreta har tagit plats i Globen och därmed i finrummet. De har varit på gång i många år och nu är det dax. Dax för dem att sätta sitt klubbmärke ordentligt på innebandykartan i Sverige.
De har en fantastisk cup för barn och ungdommar varje år och de producerar härliga innebandyspelare så de ska ha en plats i toppen.
Warbergs blå tåg har fått motorstopp i södra landsdelarna vilket bara kan betyda en sak.
Innebandyn utvecklas hela tiden men hänger vi med???
Är vi för säkra på våra platser och spelar vi mer på rutin än skicklighet?

Någonstans mitt i allt ska vi just i det här läget stanna upp och fundera på vad innebandyn behöver för att ses och synas även under andra tider på året än just vid slutspel och SM-finalen varje år. Vad behövs för att sporten ska bli större och bredare i media?
Vi vet att vi behöver profiler och då menar jag inte den negativa profilering som det är när det blir diciplinnämnder och smutskastning, tråkiga och oseriösa uttalanden från den ena korkade spelaren efter den andra.

- Vi behöver sådana som Jihde. Ett namn och profil som brinner för innebandyn som sport.
- Vi behöver en förening som är villig att backa upp sina mogna spelare med mycket mediatid och som tillåts göra uttalanden för laget och sig själv (utan munkavel från styrelser osv).
- Vi behöver ödmjukhet för att kunna låta innebandyn växa i media, utan den hets som en del spelare använder sig av. Det viktiga är inte att synas för att ses utan synas för att man har något vettigt att säga.
Kan man inte säga något gott och idrottsligt om sin motspelare, så ska man vara tyst.
- Vi behöver media som kritiskt granskar varje uttalande som en spelare gör innan det publiceras.
- Vi behöver visa hur mycket arbete som läggs ner på innebandyn ideellt under många år innan en spelare är färdig för spel i högsta serien.

Jag skulle önska ett långt och ingående reportage om Sandra Mattsson i Täby, där man får följa hela hennes långa väg till sin landslagsplats.
Jag skulle vilja ha ett långt och ingående reportage om Klintsten i Storvretamålet, där man får följa hans bakgrund och resa till sin plats i SSL-laget.
Hoppas det finns någon journalist som vågar ge dem utrymme och tid för att hela bakgrunden och själva kärnan till innebandyn ska komma fram. Någon som vågar lyfta innebandyn till en annan nivå. Ursprunget må vara fritidsgården men numera är det inte fritidsgårdens förtjänst att man spelare innebandy. Man måste hitta de där 30 - 50 taggarna för att hitta dem som började på gården.
Nu börjar man spela för att det finns föreningar på bygden som erbjuder möjligheten!!!

Jag är säker på att dessa båda unga talanger har många många många års erfarenhet av innebandyn på en helt annan nivå än den som syns i media. En bild långt ifrån fritidsgårdens stämpel.

söndag 11 april 2010

Lyckad kväll med olyckliga inslag

Sista hemmamatchen i borgen gjorde Giganterna det som alla förväntade men ingen riktigt vågade sätta en miljon kronor på att de skulle lyckas med.
De spelade för att behålla möjligheten till Globen och de lyckades med det.
De mötte ett Caperio som är hårt skadeskjutet av förkylning och feber. Det far som en löpeld genom laget att lägga sig i febertoppar och halsont. Inte helt osannolikt sanningen eftersom jag vet att Niklas Eriksson som saknades under Semi 3 i Tibble låg hemma i febertopp då.
Inte bra att träna varje dag i veckan tillsammans när det är förkylningstider!!!!
Man smittar varandra då!
Det kunde varenda kvinna som är mamma ha talat om för tränarna redan innan men Caperio gör som de vill som vanligt!

Att AIK hade hemmamatch och dessutom måstematch syntes på planen medan Caperio trodde de skulle kunna springa ner Giganterna under de 5 första minuterna och sedan sluta tätt. Slutresultatet visar med sin tydlighet att den taktiken inte höll......6 - 1 till AIK och fortsatt semispel på måndag.
Skilnaden på den matchen och den vi såg i går är att nu blir det en måstematch för båda lagen, nu har inget av lagen fördel av att kunna gå in och knyta ihop säcken medan det andra måste vinna.
Nu står de äntligen på samma nivå och har lika villkor så nu ska vi äntligen få veta vilket av dessa 2 Stockholmslag som är bäst under säsong 09/10.

Det har varit en hel del snack om smutsigt spel och spelare men också en hel del snack om sandlådor.
I går kväll tog Caperio allt det här till en ny nivå....................

Bakgrund:
AIK har en tuff hård kvartsfinalserie med Falun som öppnar upp för nya risker vad gäller bortalaget i Borgen. Vi förösker hitta nya lösningar på hur vi kan göra bortalagets närvaro i hallen säkrare och trevligare för dem att vistas på besök i Solnahallen och vi hittar en lösning som vi tror på.
Bortalaget ska under uppvärmning använda den dörr som finns bakom sekreteriatet men under matchen använda dörren vid planens ena hörna. Detta meddelar vi Caperios ledare som säger-
Ja ja ja det blir nog bra, det löser sig ska du se.
Därefter gör de som de vill och använder hörndörren redan under uppvärmningen. När jag ber dem att använda den andra dörren så går de bara förbi mig utan att ens titta på mig eller notera att det är någon som pratar med dem.

Jag får lov att erkänna att jag är snuskigt irriterad på ett helt lag med vuxna gubbar som är så rent respektlösa mot andra vuxna men det som stör mig mest är nog att det som dessa gubbar gör ses av massor av unga killar som tror att det är så man ska bete sig. Titta bara vad AIK´s egna sargvakter har lyckats skriva på "sportbloggen" som kommentar!!!!!
Snyggt jobbat av dessa helt otroligt puckade varelser!!!
Så inspirerande och så helt fantastiskt omoraliskt att ni i era divafasoner banar väg för ungdomarna i hallarna. Ni påverkar och berör men det är inte i possitiv bemärkelse och det är inget som jag förstår mig på.
Hur tänkte ni där???
Min tanke är att dessa sargvakter som är så unga och kan formulera sig så bra på en sportblogg kommer att vara precis lika diviga och tro att de är något, precis som de juniorer som numera lämnat AIK och sporten för att de inte vill göra hundåren som krävs för att bli någon eller något.
De har helt enkelt inte psyket som krävs för att bli en ny Hyvärinen, K-J Nilsson, Svensson eller Jidhe.
De är ute ur leken redan nu.

Men till ert försvar så ska ni få med er de här orden........
det var lugnare på gnället (i alla fall mindre än sist) och det var skönt. Trots att ni spelade i underläge så tog ni inte till munlädret och började leka dada. Men det är klart att det kan bero på feber och halsont snarare än att ni ville skapa situationer.

AIK´s största flopp är att man inte heller denna gång lyckas täppa till munnen på den vansinningt fula i munnen och busvisslande skampålen som sitter och skriker det ena fula påhoppet efter det andra. Ska det vara så j-vla svårt att antingen neka honom tillträde till hallen eller helt enkelt lyfta ut honom när han inte kan sköta sig bland normalt fungerande människor?????
Jobba på det till nästa säsong säger jag till eventet för han är rent ut sagt värre än Bron-Sundbom och Egebrant tillsammans. Helt enkelt en skam för klubbmärket!!

lördag 10 april 2010

Med kniven mot strupen...........

men kan någon förklara varför jag är nervös????

Men hallå tanten! Det är inte du som har match och det är inte någon av dina barn så vad är du nervös för??
Låt nu gubbarna i laget och deras tränare sköta det hela och sitt och njut av att få se matchen irl istället :)

Ska det vara så omöjligt??
JAAA! Det är ju faktiskt AIK och det är ju faktiskt så att det kan vara lite kul om gubben får följa med hela vägen till Globen!
Dt finns sidor av innebandyn som vi ännu inte upplevt och kanske kommer det heller inte att hända men när det nu finns en chans så är det inte så svårt att förstå varför jag har minst 2 x 60 minuters nervositet i kroppen. Med otur eller oskicklighet så blir det bara 60 minuter och sedan är det klart.
Det hoppas vi inte!!!

Nej nu ska vi samla positivitet ochta med oss till Borgen i eftermiddag och bara tanka härlig energi :)
Ha det gott i etern :)

fredag 9 april 2010

Storvreta har tagit plats....

i Globen =)
KUL!!!

Visst gillar jag Warbergs blå tåg men det kan också bli lite tjatigt om det alltid är samma lag som spelar final och jag tror inte att det gagnar innebandyn.
Nu är jag ju råtta så den regeln gäller inte AIK (skojar) så de ska ut och jobba för att se till att ta den andra spelplatsen i Globen den 17 April.

Jag och min kunsins man sa redan i September 09 att det vore superhäftigt med AIK vs Storvreta i Globen eftersom han är uppväxt med Storvreta och jag med AIK så har vi våra hjärtan i varsitt lag ;)

Vi får se om AIK kan knyta ihop laget och insattsen som behövs för att ta sig hela vägen.
Hoppas Uffe har tagit sig igenom det värsta av förkylningstiden så han klarar av att stå i båset och manövrera skeppet i hamn. Både på lördag och sedan på måndag för det är ju 2 dagar som insattsen måste göras av hela laget. Håll er friska och skadefria killar :)

Vi älskar inte situationen med lördagskvälls match vi som jobbar i eventet men inte tänker vi låta Caperios ovilja till torsdagsmatch störa oss. Nej vi kommer vara på plats som vanligt och när matchen är slut så får vi se om det blir gravöl eller firaröl som intas i soffans tystnad. Det är bästa stunden av alla under matchdagarna. Stunden i soffan när man kommit hem och det är alldeles tyst och lugnt. Kaffekoppen brukar vara sällskapet då men nu är det ju faktiskt lördag eller hur?

Matchstället är tvättat och upphängt i materialrummet, klart att hängas upp i Borgens hjärta lagom till killarna dyker in i hallen. Nu är det bara bananerna och kexchokladen som saknas men det fixar vi i morgon på väg till hallen :)

torsdag 8 april 2010

Så där ja! Spiken i kistan och vad händer nu?

Ja nu är det tydligen officiellt och klart att AIK startar upp ett samarbete med Hässelby sk eller Hawks som vi här ute i förorten väljer att kalla dem.

Ni som varit med på bloggen från början vet att Skalman lämnade sitt lag i Bele Barkarby IF efter att ha nött bänk i måånga år.
Efter att ha varit utsatt för favorisering av den andra målisen tröttnade han och gick upp en årskull för att få spela matcher också. När det började vibrera i de leden efter att Bele Barkarby bestämt sig för att satsa på Junisarna så valde Skalman att provspela för AIK Juniorer och där har han huserat under säsongen med blandade resultet. Tidigt insåg han att även AIKs juniorer är ett skepp som kommer bli ett vrak, allt för många av killarna valde bort träningar eller viktiga matcher för andra aktiviteter.

Nu ska alltså AIKs juniorer slås ihop med Hawks och där tränar den tränare som Skalman nötte bänk för under alla tidiga år. Där spelar också en av de målvakter som svek Bele Barkarby och skapade luckan i laget som Skalman gick till efter att ha tröttnat på bänken.
Han ser nu hur han kommer att få spela i div 3 B för att han inte kommer bedömmas utifrån dagens insattser och därmed återigen kommer att utsättas för matcher där han inte har det backstöd som en målvakt måste ha i i nnebandyn. Han kommer inte ha ett lag med sig som skapar mål framåt och då blir det återigen en tung säsong med många nederlag rent mentalt.

Nej, nu kan jag inte låta bli att fundera på vad som kommer hända framledes med min lilla målvakt.
Ni vet den där killen som man ringer till när det fattas målis och som alltid ställer upp. Den där killen som kan ta lyror på bollar i 120-130 km/h.
Den där killen som tränat med SSL gubbarna och fått mycket bra feedback och den där killen som spelar med de roliga killarna i Journalistturneringen.
Vem vet? Kanske blir det ett korp lag som får chansen att leka med honom i framtiden, kanske blir matchen i Globen den 17 April hans sista innebandymatch.
Nu undrar jag vad som ska få honom att fortsätta tycka att det är roligt, spännande och värt varje träningstillfälle och varje joggingtur?

Tvi fan för AIK som viker ner sig och ingår samarbete bara för att det är skakigt i juniorleden, vart ska de yngre spelarna ta vägen när det är dax för dem?
Tvi fan för DIF och Balrog som slår i hop sina damlag, kommer tjejerna i DIF att få sspeltid eller petas de för de "duktiga" Balrogtjejerna som ju faktiskt är ett elitlag?

Ja sättet att slå ihjäl den hälsosamma idrotten är många och allt ska bli så bra för det skapar fler lediga halltider och jag vet inte all konstiga förklaringar som ska rättfärdiga detta märkliga fenomen som härjar i Stockholms innebandyvärld.

Eller har jag fel??
Är det på det här sättet vi kan utveckla innebandyn och få fram enbart individuellt specifika spelare som vi sedan kan placera på toppen och vinna allt som finns att vinna i Sverige så att alla andra städer ger upp och slutar bedriva sporten i sina hallar för det inte är någon ide?

onsdag 7 april 2010

EFT-truppen uttagen.....

slås direkt av en tanke i huvudet när jag ser målvakterna somär uttagna!!!
Vad F-N gör Klintsten i truppen????????????????
Vid inte mindre än 2 tillfällen ( en mot Gillek och en mot något annat lag som jag inte minns men det var en TV match och det var inte AIK) har jag sett denne målvakt sparka eller slå efter sina motståndare och det har inte varit i några trevliga situationer. Denne unge man är fortfarande obstinat och tittar efter sina synder på domarna med sina små gulliga rådjursögon i totalt oförstånd till bestraffningen.
Men hallå!!!
Vilken planet befinner du dig på Klintsten???
Du kan väl ändå inte tro att ett domarpar (som är av samma kön som dig och dessutom skulle kunna ha egna barn i samma ålder som din) ska falla för den blicken???
Nej, Klintsten är inte färdig mentalt för landslaget i mina ögon i alla fall och säkert tänker ni nu att det är en j-kla tur för innebandyn att jag inte har något att säga till om ;)
Nej Alexander Egebrant ska inte heller vara med i landslaget för han behöver stanna hemma i Borgen och jobba med kroppsspråk och träna mentalt tuffa situationer samt mediaträning.

OCH det kan så vara!
Det kanske faktiskt är bra att jag inte har det, det kanske är bra att ingen större notis tas mot mitt utspel men jag vill ändå få lov att säga (skriva) det, och nu har jag gjort det.
Jag hade hellre sett Patrik Jansson eller varför inte Balrogs Filip Ausmaa (eller får han inte spela för sverige?)
Det skulle vara ett skönt tillskott och ge de yngre förmågorna möjlighet att långsamt aklimatisera sig i det klimat som kallas landslagspress och stora arenor  ;)

Sedan undrar jag varför inte Caperiotäbys Jämtdahl är med??
Tittat lite på honom under säsongen och det är en kul innebandyspelare som tar ordentligt ansvar på planen och som dessutom spelar en tuff men ren innebandy. Ok, kanske lite klen i kroppen men det tar han igen på teknik och hans förmåga att inte vara rädd för de "stora" killarna.

Men men vad spelar det för roll?
Jag skulle med all säkerhet inte kunnat ta ut en bättre trupp själv om jag varit i den positionen så det är väl bara att ställa sig i kön bland alla bänkcoacher eller åsiktsmakare för det är ju faktiskt där mina åsikter hör hemma, inte i något landslagssammanhang ;)

Tvättonsdag................

skulle ha tvättat allt i går men orken fanns inte riktigt!
Inte vet jag om det berodde på den halvtaskiga insattsen från laget i Täby eller om det helt enkelt är så att jag faktiskt börjar bli mätt i innebandytarmen nu när det nalkas ett avslut för säsongen?

Det är ju ett fenomen som brukar inträffa så här års och har gjort det de sista 10 åren i den Nygrenska familjen. Sedan brukar den ligga och grutta runt i vila till midsommar ungefär och då brukar den börja suga igen. Det brukar bli väldigt långa somrar för oss och när säsongen äntligen drar igång igen i Augusti så är det taggat värre :)
Då inträffar det där märkliga............................................
Almenackan som är tom hela resten av året fylls först på med alla Skalmans träningar och matcher när serieschemat släpps, därefter fylls Skorpans alla träningar och matcher i för att avslutas med alla Gubbens åtagandes uppdateringar. Sist fylls alla AIK:s matcher i SSL in under mammans namn.
Därefter är almenackan oftast smäckfull och letar man efter en helledig helg så brukar man få landa runt jul om inte Skalmans lag får för sig att de ska till Storvreta och "leka" innebandy.  =)

Jag antar att en del av er som läser de här raderna tänker........JA! Precis! Vill man träffa er så får man åka runt i Stockholms alla innebandyhallar!!! Hur kul är det på en skala???
Hihi.......i vår värld är det väldigt ok och väldigt kul :)

Men som sagt just nu så är nog mättnadskänslan ganska stor ;)
Men ett ryck till ska göras eftersom att det nalkas final. Den 17 April ska jag till Globen oavsett om Giganterna tar sig dit. Skalman ska ju faktiskt spela i Globen med de här killarna.
Foto Klas Pettersson.
Det kan jag ju bara inte missa eller hur? När journalistera ska göra upp om vilket bolag som har bäste innebandyteamet så finns det ju inget annat att gör än att ta sig till Globen och se om Skalman kan hjälpa Viasat att lyckas att sno åt sig årets guldtitel :)
Enligt PJ som ju var lagets förstemålis så funkar Skalman som en alldeles ypperlig vikarie för honom och det får man väl vara lite stolt över, eller???
Att vår Skalman skulle kunna jämföras med Giganternas förstemålis är inte fel för självförtroendet hos denne långsamma, trötta, ätandes och sovandes "lilla" sköldpadda som dessutom har fått en egen fan-grupp på facebook =) 

Jag hade gärna sett finalerna på plats in live så att säga men Globen är slutsåld och jag tänker inte ställa upp och jobba som publikvärd i år också. Förra året var jag helt slut i kroppen i 4 dagar men visst var det en upplevelse, visst var det värt det men inte en gång till, tack   =)

Nu måste jag dessutom komma underfund med hur jag ska göra med bloggen under sommaren................ska jag lägga den i träda? ska jag fortsätta blogga nästan  obefintlig innebandy eller ska jag låta er följa med Gubbens fortsatta arbete runt materialet??
Jag får helt enkelt avvakta och se om det är så att Giganterna är nöjda med hans insatts och önskar att han stannar kvar hos dem för fortsatt förtroende. Det vet vi inte förrän i mitten av Maj.
Vi får se hur det blir men först ska vi ta oss igenom de sista 2 (?) semifinalerna.
Kom till Borgen på lördag och var med på plats vet jag!
Alltid kul med mycket folk på läktarna :)



tisdag 6 april 2010

Hej Peter ;)

Det var ett tag sedan jag såg dig kommentera sist, kul att du är tillbaka :)

Nej jag ska verkligen inte glömma att det finns fler lag som lägger sig i gnällbältet mellan varven :)

Om jag inte missminner mig så spelade självaste Giganterna en match den 7 Januari mot Dalen där jag kanske också var lite gnällig. Men den gången var det visst domarna och Giganterna själva som fick sig en skopa av mitt missnöje ;)

Sen är jag av natur en sån person som gärna tar åt mig av konstruktiv kritik och har nu läst mina sista inlägg lite granna efter tid så att säga och där skådar jag en viss sanning i både Tomas och Peters åsikter om att jag gnäller.

Jag skulle ju faktiskt också kunnat berätta om den sjukt trevliga Caperiospelaren (kommer inte ihåg namnet eller siffran, kollar det på lördag) som i den senaste matchen hemma i Borgen under en dubbeltackling från AIK:are råkade ta emot sig i sekreteriatet så datorer och allt annat flög all världens väg och som sedan reste sig och kom fram för att fråga om det gick bra med min dator och om den klarat hans mycket oömma behandling. Datorn är min egna privata så det uppskattades verkligen att han visade respekt för den.
Stort tack till dig och all heder speciellt med tanke på att ingen av de 2 iblandade AIK:arna brydde sig om att ens fråga eller titta efter!!!

Därmed vill jag ha det förtydligat att det inte är hela Caperio som gnäller.
Därmed vill jag också ha det förtydligat att även Giganterna skulle kunna visa lite bättre respekt för ideellt arbetande och publik i sitt agerande.
Dessutom vill jag gärna ha det förtydligat att även om jag är "råtta" så vet jag att det finns stolpskott i alla sammanhang.

Vad gäller att Niklas smet så kan vi inte annat göra än att lära oss av det.
Nästa säsong kommer sekreteriatet i Borgen att bli ännu bättre och ännu vassare i vår strävan att vara domarna behjälpliga för det är ju trots allt det som vi ska vara eller, hur?
Vi är inte mindre än 4 personer med erfarenhet från VM och vi kan fortfarande lära oss saker och förbättra saker så att innebandyn som idrott kan fortsätta utvecklas och leva vidare för att roa alla spelare, publik och andra intresserade.

Aha............så här ligger det till................

(sett ur mitt perspektiv)

Gubben fick frågan direkt han kom innanför dörren
- Var det rättvist med en 5 minutersutvisning på Egebrant???
- Nja, jag tycker inte det. Det var nog mer olyckshandelse än med flit men det blev en 5:a och därmed jämnt. Killen han stötte ihop med började trots allt blöda så det var tryck i sammanstötningen. Men helt rättvist var det nog inte.

Okej, då kan vi dra slutsatsen till att Egebrant har gjort sig ett rykte om att vara en mycket tuff spelare som går väl hårt in i närkamperna, det har medfört att domarna väljer att sätta hårt mot hårt när han är inblandad.
Jag hoppas att AIK inte faller för trycket och gör sig av med honom med tanke på att han skrivit på för 2 år till men att de kanske tar och hjälper honom lite bättre med de mentala bitarna i att gå i närkamp.

Förlust blev det för Giganterna i går och enligt gubbens utsaga så var det visserligen jämnt till mitten av sista perioden men set ur spelmässigt perspektiv under hela matchen så hör giganterna inte hemma i globen i år om de inte kan lyfta sig minst 5 snäpp.
Det går inte att spela till sig mål mot ett taggat Caperio............man måste skjuta också!!!
Caperio sköt och bollarna satt bakom Jansson, AIK sköt inte och de tog sig inte förbi Ramsin heller.

Nu blir det ytterligare en nervpirrande match i Borgen på lördag och tyvärr spelas det inte för en säker plats i Globen utan för att behålla sin chans till platsen i Globen. Lyckas de med det så måste man dessutom vinna borta i Tibblehallen på måndagen och det verkar vara väldigt svårt för Giganterna att vinna borta i Täby. Kanske blir den här Semifinalserien präglad av vinst på hemmaplaner och då ligger ju Caperio bäst till med tanke på att de har 3 matcher hemma mot AIKs 2. Vem vet kanske blir det så att Caperio tar platsen i Globen med just siffrorna 3-2 i matcher. Det luktar nästan så i luften..........................................
OM inte killarna kan ta tag i sitt spel och alla i laget inklusiva tränare, ledare, nappar och materialare kan greppa chansen och göra det som måste göras........vinna 2 matcher i rad.

måndag 5 april 2010

Kan Egebrant få................

en vanlig 2 minuters utvisning??????????

Undrar om det kommer hända någon mer gång under säsongen??
Känns som att alla andra får 2 minuter för hårt spel medan Egebrant får 5 minuter per automatik.
Kan det vara hans rörelsemönster som skapar denna bestraffning?? Hans fart som han har når han går in i närkamp??
Kan det vara så att hans specifika kroppspråk är boven i dramat??

Vet inte men en sak är säker. Räknar man 5 minutersutvisningar genom säsongen så ligger han i topplasering i SSL. Nästan pinsamt för domarstaben att det blir så genomskinligt.
Hmm....nåja nu är den där och då är det bara att gilla läget och vem vet?
Kanske den var förbannat rättvis!!!!

Hej Thomas :)

Du har helt klart en poäng i det du säger i din kommentar men jag vet inte riktigt om jag anser det vara lågt och att jag låter som Gittan kan jag kanske tolka som en komplimang då vi har hjärtat på samma ställe ;)

Hur det än är med saken i sig så upplever jag Caperio väldigt gnälliga och på sandlådenivå utifrån vad jag hör i hallen och korridoren MEN vad gäller våld på planen som du tycker att jag lämnar utanför sammanhanget så vill jag passa på att förtydliga den biten med att hänvisa till en av Sveriges legender inom innebandyn. Det gör jag för att jag anser att när en legende öppnar munnen och utalar sig om våldet på och utanför planen så lär det vara det närmsta sanningen vi kan komma.

Lyssna på Jidhes ord om Tex. Egebrants aggerande i Falun här
Jag tycker inte att jag med mitt intresse för sporten utan att själv utöva den har någon rätt att sätta mig över hans ord.
Han har sagt att det är fel och att det är oacceptebelt och då anser jag att det är en korrekt uppfattning och tänker inte sätta mig på höga pedistaler för att anse att jag skulle veta bättre.

Vi kan alltså konstatera att jag håller på ett lag som spelar med lite för mycket våldstendenser ibland (vilket jag inte står bakom men för mig är det inte klubbmärket som spelar fult utan personen) och att jag dessutom tycker att Caperio gnäller för mycket ( i det här fallet Danne Bron-Sundbom).

Nu har ju Danne i alla fall en möjlighet att låta mig revidera mina ord om han kan låta bli gnället och vara mera konkret i sina uttalanden i Borgen på lördag. Då ska jag mer än gärna rosa honom för den otroligt skickliga spelare han är. Att Niklas Eriksson gick ut en sekund för tidigt är något som jag är fast övertygad om att även någon av giganterna gjort många gånger förr.

Dagen då det blir 2-1 eller 1-2 till AIK


Kanske får vi se detta täta försvarsspel på planen i dag eller så blir det full fart framåt.
Efter gårdagens träning kom gubben hem och berättade att det var en skön intensitet och fart på träningen som de körde inför dagens match.
När man sitter i sekreteriatet som jag så hör man en hel del av tråkningarna på planen men också en hel del av vad som sägs mellan kaptenerna och domarna mellan perioderna och efter matchen. Jag lovar att det är sandlådenivå på mycket av snacket. Caperio må spela en rolig innebandy men de är SSLs största jättebebisar vad gäller sandlådan. Danne Bron-Sundbom är den värsta av alla trots sina 32 år. Min familj som träffat honom utanför planen säger att han är ubertrevlig men personligen kan jag inte se annat än babybear när jag ser honom i hallen. Visst finns det en sådan tendes att haka på sandlådan även i AIK men inte lika uttalat och utpräglat som hos Caperios spelare.
Hur många noterade tex att Niklas Eriksson smet från utvisningsbåset en sekund för tidigt??? Det skulle ha varit Kranberg som gjort det....då hade vi genast haft en protest från Caperio som ett brev på posten!!!

Blir spännande att se vilken nivå spelet ligger i dag. Förhoppningsvis så ställer sig giganterna över det här fenomenet och spelar innebandy som bara de kan.

lördag 3 april 2010

AIK gick på pumpen...........

Efter gårdagens förlust står det nu 1-1 i matcher mellan dessa 2 Stockholmslag och det är naturligtvis roligt men...MEN.....nu blir det en fjärde match och den har placerats mitt i nästa helg!!!!!
Klockan 19.00 i Solnahallen på LÖRDAG!?!??

Shit! Jag som verkligen hade sett fram emot en helledig helg i hopp om att kanske till och med slippa fredagsmatchen om Giganterna hade tagit 3 raka segrar :(
Men det är klart att ser man det ur rent innebandyperspektiv så kan det ju vara en glädjekälla och det får man väl lov att göra då. Trots avbräck mitt i helgen.

Hoppas nu att AIK kan plocka fram sin vinnarskalle och glöd för innebandyn så de kammar hem segern på måndag kväll i Tibblehallen och att de sedan bjuder oss tappra i Solnahallen mitt i helgen påå en vinst till för då kan det helt plötsligt kännas väldigt bra att få helgen avbruten mitt i  =)

Skalman håller på att ge upp med denna förbannade lampa som ska fungera vid introt men bara gör det när den själv vill. I går hade han full koll på när var och hur lampan skulle blinka men då helt plötsligt ska skiten hitta på att strejka!!!
AIK får nog titta över sin utrustning till nästa år och samtidigt se till att spotligthskötaren vet när han ska vara på plats för annars blir det svårt att få något arrangemang att se proffsigt ut. Då är det bättre att låta bli.

Tro det eller ej men något fint företag hade sponsrat AIK med pengar som gjorde det möjligt för föreningen att bjuda alla goa eventpersonal, funktionärer och VIP häxor på påskägg!!!
TACK AIK och det sponsrande företaget som jag har för mig heter Kamerala ;)
Det uppskattas verkligen och det behövdes nu när vi börjar känna oss lite slitna och längtar ut i solen i stället för att sitta i en mörk innebandyhall :)
Jag har sagt det förr och jag säger det igen........man får tillbaka något av AIK när man ställer upp på AIK. Ungefär som spelarna säger......man ska inte bara ha en AIKtröja man ska kunna  BÄRA den också.

Edgren blev hyllad för sina 200 mål för AIK som han gjorde den 29/3 och förhoppningsvis får vi tillfälle att fira honom på  lördag också för då har han sprängt vallen på 400 spelade matcher i AIKtröjan och varje match är spelad med stolthet. Den 400 hundrade matchen spelar han på bortaplan på måndag i Tibblehallen.

fredag 2 april 2010

Dax för tvåan!


Min favorit är tillbaka på planen! Riktig höjdare för mig men det kommer kännas konstigt för varken Jojje eller Eleonor är i hallen. Med lite otur är inte Seke varg eller Lilla musen där heller.
Men AIK tänker nog inte vika ner sig av den anledningen. Hoppas att Uffe är tillbaka men samtidigt ska han ta det lugnt nu.


Så här ser det ut när man kommer innanför Kompisens dörr i hans nya egna hem :)


I den här miljön ska han fixa frukost, lunch och middag. Fint va???


Ett fint vardagsrum har han fixat till sig med soffa och allting.


Han har till och med en egen TV så han kan följa innebandymatcherna, Simpsons och alla de där programmen där man bygger om bilar och sånt :)


Här sover han säkert gott :)

Nu skak jag som sagt ladda för Solnahallen men utan stress för stället fixades ju klart redan i onsdags kväll av gubben när det ändå var träning. Nappen Camilla fixade resan till Stadium för att inhandla lite smått och gott till skadelistan och passade då på att fixa tröjorna som varit på omtryckning.

Håll tummarna för en rolig innebandymatch och gärna en ny vinst. Skulle vara tokbra om de kunde ta det i 3 raka så vi slipper nästa lördag som det blir om det blir en 4:de match. Vilken j-kla öktid!!!
Hela helgen avbruten med match mitt i. Bättre att starta upp helgen eller avsluta helgen i hallen tycker jag.