måndag 31 maj 2010

Vi lever men................

vi drunknar i IKEA-kartonger ;)

Återkommer när jag hämtat tillbaka lite energi.

fredag 28 maj 2010

Nu ska vi se om jag kan.........

skriva ett inlägg om min familjs situation i livet utan att jag blir påhoppad av andras åsikter till höger och vänster. Det är ju trots allt bara vi i familjen som verkligen vet vad som sägs och händer i vårt hem.
Det blir svårt eftersom vårt liv påverkas av andra yttre omständigheter och människor men jag gör ett försök.
Känner sig någon kränkt eller påhoppad så får det stå för var och en.


Jag börjar med att helt enkelt återigen säga:

Mina barn har egen fri vilja!
Mina barn har den frihet de tar ansvar för!
Mina barn får själva ta koncekvenserna av sina egna handlingar och val!
Mina barn blir behandlade med den respekt de själva ger andra!


Skalman har fyllt 18 år och han är myndig!!!!!
Förstår ni att hans sätt att hantera situationer är hans egna val och det är han som får ta konsekvenserna av sina val????


Jag har tillsammans med min man fostrat våra barn med de här grundpelarna hela tiden. Tyvärr har andras sätt att bemöta och hantera situationer som rör/rört mina barn påverkat dem i en negativ bemärkelse.
Att våra barn ifrågasätter våra regler ser vi som något positivt och stärkande för det bevisar att vi har lyckats lära våra barn att kritiskt granska allt som sägs och värdera varje regel i samhället på ett förståndigt sätt och har möjlighet att utveckla både sig själva och sin omgivning.
Att våga ifrågasätta en annans åsikt utan att förneka den andres rätt till sin åsikt är något som fler människor borde träna sig på. Tyvärr har det här tänket fungerat halva vägen bara.

Vi har nu återigen hamnat i den situationen att vårt barn har ifrågasatt våra regler och utnyttjar sin rätt till sitt egna val (som går stick i stäv med vår önskan) vilket vi respekterar och tycker är ett bra bevis på att våra barn vågar ha egna åsikter och tankar även om de trotsar oss som föräldrar.
MEN när vi frågar hur han tänker i situationen att han inte visar vår önskan någon respekt och om han inser att han nu kommer att få ta konsekvenserna av sitt val så är han inte riktigt med hela vägen.

Hur kan jag säga så????
Hur kan jag bestämma det???
Ett litet smakprov som bevis kommer här:

Klockan är exakt 07.03 och det är fredag morgon. Anders väckte honom 05.45 och sa till honom sista gången 06.10 när han gick till jobbet. Jag sa till honom 06.20 och 06.30 och nu 07.03 är han fortfarande hemma!!!
Hans arbete på praktikplatsen börjar klockan 07.00
Är det att ta ansvar för den frihet man anser sig ha rätt till och dessutom hävda att han tänker genomföra???

Om man nu är så stor så man kan sätta sig över de önskningar och regler som gäller under vårt tak så borde man kunna ta ansvar för att man kommer ur sovlådan och iväg till arbete/skola i tid.
Det måste väl varenda vuxen människa hålla med mig om eller ?????????????

Men jag gör som jag är tillsagd av andra vuxna människor. Jag lägger mig inte i någonting och jag låter honom ta eget ansvar för nu är det ju fullt ut han som får ta eget ansvar för sina handlingar.
(Trots att de är tagna pga. andras åsikter utan att han tänkt igen vilka koncekvenser det skapar för honom när han ska söka lärlingsplats, för vem vill ha en arbetare som inte passar tiderna, skickar sms hela tiden och inte har fokus på sitt arbete för att tankarna snurrar runt problem hemma i sina privatrellationer?)

Så återigen TACK till alla som anser att jag ska vara tyst.

Jag sitter och väntar på att mitt barns liv ska falla i spillror medan era barn kan gå vidare i livet och tycka att mina barn är antingen underbara eller dumma i huvudet.

Jag har mycket mer än detta jag vill säga och skriva men det flyttar jag in på den låsta bloggen för det är mer information än vad jag vill dela med en del av er OCH en hel del mer än vad några av er vill ha.


Återkommer men då blir det ett rent innebandyinlägg.

onsdag 26 maj 2010

Har fått ett sms....

från någon som jag inte får avslöja namnet på.
Budskapet är att jag inte får skriva om personen eller någon i personens familj på min blogg.
OK!
Jag accepterar det utan invändning.
Därmed förutsätter jag att jag från och med nu tolkas så som jag vill och tänkt bli tolkad från första dagen i min bloggvärld.
Jag skriver om mig och mina barns vardag och liv på och utanför innebandyhallen.

Därmed kan ni alla räkna ut att mina inlägg på bloggen SKA tolkas utifrån min familj och hur jag upplever saker och ting som händer i vårt liv.

Tycker jag att något av mina barn tar felaktiga beslut så skriver jag om det för att jag vill att andra tonårsföräldrar ska känna att man inte är ensam om att ibland vilja skaka om sina barn och få dem att se saker ur ett vidare perspektiv. Dessutom ska andra unga kunna läsa om att de inte är ensamma om att ha föräldrar som inte förstår dem och inte bemöter dem som vuxna.

För er som läst mina inlägg kan jag bara ge er informatrionen om att alla privata inlägg numera ligger på den låsta bloggen pga. alla olika sätt att tolka min sätt att skriva.

Sist men inte minsta vill jag bara tala om för er alla att jag inte nekat någon av mina barn någonting efter att de fyllt myndig ålder. Däremot har jag talat om var jag står i olika situationer.
Vad gäller Skalman så kan han åka vart han vill närhelst han vill och stanna där hur mycket han vill.
Så länge jag inte behöver lyfta ett finger eller öppna en plånbok för att han ska kunna göra det.
Fixar han allt runt omkring själv och ordnar transporten själv så står det honom fritt att göra som han vill.
Han är 18 år och myndig med fullt ut eget ansvar för sina val och handlingar, därmed också den som får ta koncekvenserna av sina val.

Jaha, någon är nyfniken ;)

Åter har någon roat sig med att sitta och uppdatera sig själv via bloggen =)
Undrar om sökaren fann vad han/hon letade efter?
Kan ju avslöja för er ev. nya läsare att det smaskigaste i vårt liv placeras på http://tankariettvirrvarr.blogspot.com/ och den är lösenordsskyddad, så tyvärr finns det inget annat i den här bloggen än det som jag vill dela med mig av. Jag har ju lärt mig att jag lever i 2 världar och för att inte tvinga den ena världen att delta i en värld som inte intresserar dem så har jag valt att dela upp det.

Speciellt under innebandysäsongerna är bloggarna väldigt delade för då är det bara innebandy på den här bloggen. Ett intresse som jag inte bara delar med min familj utan det finns många runt om i Sverige som tycker att det är den roligaste sporten i livet.
Nu när innebandyn har full fart på sin silly season säsong så är jag inte lika aktiv eftersom jag bara skriver om mina tankar runt information som jag hämtat på lagens hemsidor och innebandymagasinet.
Trots att jag kanske får förhandshintar om saker som är på gång så kan jag inte gärna skriva något innan det är bekräftat att det är officiellt.
Emil Persson (tränare i AIK) har ju länge stått på innebandymagasinet som "lämnande tränare men klubb oklar". Det som är lite konstigt är att man inte ändrat det trots att det numera är officiellt att Emil arbetar på Svenska innebandyförbundet som utvecklingskonculent och arbetar man där ska man inte vara knuten till något förbundslag. Alltså går han inte till en annan klubb det är glasklart!
Med detta vill jag ha sagt att man inte ska tro på allt man läser till höger och vänster i dessa silly seasontider =)

Här kommer lite update om fronten i metropolen   ;)
Skorpan kommer hem i kväll!!! Me like! Saknar henne så mycket.
Skalman ska skriva prov i Naturkunskapen i dag - håll tummarna så han slipper tenta nästa år ;)
Gubben Nygren har börjat sakna sitt materialrum i Borgen  =)
Sigge har tråkigt i byggröran och bär runt på alla verktyg han hittar, lägger dem och alla skor han kommer över i en hög vid altandörren. (Han är söt men en satans terrorist!)

För er som bryr sig och undrar om min mamma så kan jag tala om att läget är oförändrat. Hon har sina skakningar, svårigheter att tala men är still going strong. Hon har ju valt bort cellgifterna som påverkade henne så negativt  så nu mår hon i alla fall inte illa längre och det är skönt.
Själv jobbar jag med kroppen för att överleva de här förbannade lågtrycken som seglar in över metropolen hela tiden. Jag vill ha högtryck, 25 grader varmt i luften och hög klar luft! Kan man beställa det någonstans?

tisdag 25 maj 2010

God morgon i regnet :)

Det var dagens väderläge så nu behöver vi inte gå in närmare på det annat än att jag hoppas det är bättre i London.
Visserligen verkar det inte spela någon roll för Skorpan skickade ett mms i går efter hennes shoppingrunda och jag säger bara att det blir tufft att packa väskan när det är dax att styra kosan hemmåt igen    =)

I går kväll roade jag mig på IKEA några timmar  :)
På torsdag kommer mitt nya kök att levereras till metropolen!
Haha....Skorpan får ligga i ordentligt när hon kommer hem. Hon har lite kvar att hjälpa kompisen med och sedan måste ju resten av parketten komma på plats.
För att göra det så enkelt som möjligt för henne har killarna bestämt att de ska riva ut köket i kväll och i morgon så att det bara är att börja lägga parkett på torsdag när hon varit i huset  ;)

Stackars flicka  :)
Det är jobbigare att vara arbetssökande än att vara arbetare ;)

Nåja, så kan det vara och så kan det bli när man är tidsoptimist och det är ju något som både hon och jag är bra på.

måndag 24 maj 2010

Äntligen!!!!

Jag har länge hört talas om Ricard Norman och jag har sett hans tröjor hänga på sin galge under hela förra säsongen, jag har träffat honom och han är ubertrevlig utanför planen men jag kan inte minnas att jag sett honom spela :(

Alla som pratar om honom som innebandyspelare pratar om energi, tempo, lekfullhet och full fart framåt - håll tätt bakåt.
Nu ska jag äntligen få se honom *irl* för nu gör han äntligen comeback till Solnhallens blanka parkett efter att ha slitit av korsbandet inte mindre än 2 gånger på 2 säsonger.

Kolla här vad AIK säger om att få tillbaka en av sina skadade spelare igen. Verkar vara en riktig höjdare att få se honom på planen, spelar han tillsammans med Kim Nilsson eller har han någon annan som favoritmedspelare? Kanske Mats Carlsson som vi också saknat mycket. Hoppas han blir spelklar efter sin korsbandsskada också.

Nåja, jag ser fram emot att få se denne spelare på parketten med stickan istället för i rehabhörnan med kryckorna  :)
Välkommen tillbaka Ricard säger tanten i seket  :)

Ska bli spännande och se vilken typ att tvätt du lämnar efter dig  =)
Finns några i laget som uppskattar att strumporna är parade när de är rena så de lämnar svettiga strumpor färdigparade i tvättunnan =)
I like them!!!!
Det är mina guldgossar det.

Fortsättning i AIK betyder fortsatt tvätt.

                                          

Eftersom gubben blir kvar sin avtalstid och PJ har skrivit på för 2 säsonger till så betyder det att jag får fortsätta tvätta en målvaktströja med kärlek och omtanke ett tag till   :)
Nu tror ni inte jag är riktigt klok men det finns faktiskt en förklaring till det hela. Jag har under säsongen tvättat PJ´s tröja för sig själv för att han har avvikande förg och eftersom det är rött i tröjan kan man inte tvätta den tillsammans med shortsen. Men sen kan jag ju avslöja att jag hade tvättat den separat i alla fall för den här killen - PJ - är en väldigt speciell kille.
Jag har aldrig tidigare mött en lagspelare som kan vara så otroligt glad, öppen och social timmarna före match och sedan vara så fokuserad timmen innan att han nästan ser manisk ut :)
Påminner jättemycket om hur Gubben fungerade då på den tiden det begav sig i Landhockeyn.
Fotot kommer som vanligt från min kompis Jojje på http://www.jojjesplejs.com/

Efter gårdagens utflykt kan jag konstatera att det finns en camping som får en chans denna sommar. En chans att visa vad den har att ge och vad som kan finnas att hämta på en camping. Skoja inte med mig när jag kikar på servicehuset!!!
Shit!!! Bortskämd???? JA!!
Vattnet som visserligen är en sjö men som då ger möjlighet till lite varmare temperaturer.
Staden som ligger alldeles i närheten och personalens sätt att välkomna och informera!!
Det första ägaren gjorde var att ta i hand med både mig och gubben (inget konstigt med det) sedan ett fast handslag med Skalman och ett välkomnande leende direkt till honom med orden välkommen, det kallar jag att ge unga respekt och det betyder att man genast plockat 5 pluspoäng hos tanten.

Säsongsplatserna är slut för i år men om intresse finns så kan det lösas på ett rellativt enkelt sätt under den här säsongen för att sedan kunna bli säsong nästa år vilket låter lovande för de platserna är verkligen inte att förakta  :)
Me like nästan alla säsongsplatserna och det gjorde sonen och gubben också.
Hunden är inte lika petig men det är ju bra med lite skugga till honom i alla fall. Det fanns bara en sak vi skulle tänka på när vi berättade att vi har hund...........han måste vara kopplad inom hela campingområdet. Vilket är självklart om du frågar mig :)

Ja det var lite kort om vad som händer i metropolen.....nu ska jag försöka ta reda på när mitt kök kommer och dessutom försöka få ordning på min vagn. Båda sakerna ska vara klara inom 2 veckor det är det enda jag har riktig koll på ;)
Ha det gott i försommarsverige för det tänker jag försöka ha. Solen skiner ute så det lär bli en fin dag trots lägre temperaturer än vi hade förra veckan.

söndag 23 maj 2010

Då var det dax..............

att sätta sig i bilen för avfärd mot en ny camping.
Vi ska bara titta på den och se om det kan vara värt att pröva den under sommaren.
I år har vi bestämt oss för att åka runt med vagnen och bara se vart vi landar så att säga. Vi kommer med all säkerhet att ta oss ner till Öland för den ön saknar gubben men vi kanske också försöker ta oss till västkusten och kanske kanske en tur över till halvön Själland för nu har jag inte varit hemma i mitt land på 10 år och hemlängtan börjar slå klorna i mig ordentligt kan jag lova.

Försommarens första riktigt regniga dag ska vi alltså styra kosan neråt i landet eller blir det inåt??
Inte vet jag men jag vet att det finns vatten vid campingen och att den ligger i en sluttning så det verkar lovande eller hur?
Skalman ska åka med och då betyder det att även sigge åker med och tittar, blir kul för honom för han gillar att åka bil och Skalman älskar att åka bil om han har hela baksätet för sig själv :)

Skorpan är framme och allt runt resan hade gått bra nu håller vi tummarna för att tjejerna har kul och att de har bättre väder än vad vi i metropolen har :)
Det är helt underbart med sånt här väder om ni frågar mig. trots att fingrar och knän värker sönder mig vid dessa väderomslag så gillar jag regntunga dagar under vår och sommar för det ger möjlighet att krypa upp i en fåtölj och titta på TV och vara lite asocial under några timmar, dessutom blir det underbart tyst i radhusområdet som vanligtvis fylls av barnens skratt och lek. Underbara ljud men också skönt att slippa då och då eftersom jag är så ljudkänslig när jag har för ont för att orka med mig själv ens.

Nej det får vara dagens snabbrapport från metropolen. Nu väntar frukost och sedan väckning av Skalman för avfärd mot nya resemål.

lördag 22 maj 2010

Imponerad!!!

Skorpans plan lyfter 12.55 från Arlanda och klockan 08.00 blev hon väckt av pappan som alltid är vaken tidigt på morgnarna :)
09.00 knackar det på dörren och Blåbärspangkakan och Skorpan ger sig ut på en powerwalk som de ska avsluta med 20 minuters sol i solariet på Kometen.

Inte ens när det är resor och party på gång ger de sig .........de bara ska ut och gå och sola först.
Härlig inställning....måstena först sedan festen  :)

Visst blir man imponerad???
Jag blir det i alla fall, go fore it girl!!

Skalman trynar gott i lådan och vi andra sitter framför varsin skärm.
Vi håller på att ladda för ett besök på Plantagen och inköp av jord för nu måste vi försöka få till lite gräs efter alla hål som Sigge grävt i mattan :)

Härligt att ha honom hemma även om han säkert gärna velat vara någon annastans. Men det går inte att hålla på och vara elaka mot varandra och projicera ut sin egen skit för att sedan tro att man ska få som man vill. Inte i den här familjen.
Det borde väl alla som känner oss redan ha förstått vid det här laget men det finns fortfarande dem som tror att de kan bestämma över mig.
En hel campingplats har ju redan försökt få mig att ändra på mina ståndpunkter men ingen av dem har gett mig en motivering till varför jag ska tänka annat än att du har ansvar för dina barn till de fyller 18 år. Om de gör olagliga saker så är det ditt ansvar att se till att du gör allt som krävs för att det ska ta slut.
Kan inte vara helt underligt med tanke på att jag har en kompis som till och med gick så långt så hon lämnade över vårdnaden av sitt barn till sociala myndigheterna eftersom hon prövat allt som fanns att pröva.
Ett sant tecken på verklig kärlek till sitt barn.
Så här enkelt är det:
Är man 18 år så får man göra som man vill men man får också ta konsekvensen av sitt handlande.
Ingen nekas någonting men jag har ingen skyldighet att hjälpa till med något på något sätt.
Vill man göra något som inte jag är tokförtjust i så får man lösa alla bitar runt den saken själv.
Det är bara att ta ansvar så fixar man det. Finns inte möjligheten till det så blir det inget av det heller.
Ska man leva med någon i den här familjen så får man lära sig det genast annars är man rätt ordentligt rökt och ett avslutat kapitel. Vilket blir jobbigt för den i familjen som inte förstår det men det är så det fungerar.

Det här enkla sättet att låta alla ta eget ansvar har betytt att ett barn fick valet mellan en yngre flicka eller familjen och han valde flickan. (Numera har de ingen kontakt för flickans föräldrar har äntligen förstått att det är deras ansvar att sätta stopp, vi kan inget göra)
Ett barn slutade med sin älskade innebandy och har nu fått börja om på ruta 1 men har i alla falla hittat tillbaka till sin idrott även om det är en lång och tuff väg tillbaka.
Kanske har jag ett barn till som måste stänga pannan blodig innan han förstår att det inte är nyttigt att leva sitt liv efter en flickas regler, speciellt inte när de reglerna skiljer sig så hårt från dem  han levt med tidigare.
Vart det slutar vet jag inte i dag, men jag vet att jag inte viker en millimeter på att jag inte tänker lyfta en lillfinger nagel för att det ska fungera.

Allt bygger på ömsesidig respekt och att människan har en fri vilja och eget ansvar.

fredag 21 maj 2010

En annan av mina STORA stoltheter!!!!!!!!!!!!!!


Efter att ha knölat runt med mattematiken först i grundskolan och sedan i gymnasiet under årskurs 1 då han fick IG i betyg och sedan årskurs 2 då han egentligen inte tagit fullt ut ansvar för sina studier heller så har han idag tentat upp mattebetyget till ett G!!!!

Där ser du hjärtat! Du kan bara du vill och du är verkligen INTE värdelös. Att livet är både tungt och svårt ibland betyder inte att man inte har något värde. Du är en av de värdefullaste saker på jorden för mig och jag vet att det gäller för väldigt många andra mäniskor också.

Grattis gubben......nu är varje mattetal som blir löst ett eget val att lösa!

PS! Klappa inte till mig för bilden :)
Jag gillar den =)

I morgon är det dax......


Min älskade skorpan ska ut och resa igen :)
Se sig om i världen och vidga vyerna :)
London blir det den här gången efter att ha fått resan i födelsedagspresent av Blåbärspangkakan.
Vilken härlig present va???
Nåja, sist det begav sig för tjejerna så for de till Grekland och det var då jag tog bilden här ovanför. Kanske jag ska ta med kameran när vi åker till Arlanda i morgon så vi kan få till en ny resebild.
Fär se hur det blir med det. Det är då och nu är nu.

Storebro vann igår och tack för det. Jag tror verkligen inte att Danmark skulle orka fortsätta sitt segertåg om de slagit ut Sverige. Jag menar, bara att slå ut Sverige ur ett ishockeyVM är som att vinna guldet. Nej jag är nöjd med resultatet men det blir inte någon klockren och självklar seger inte. All heder till Danskarna som faktiskt gick ut på isen för att vinna.

Nu skiner solen över metropolen och jag känner mig mycket mycket trött. Funderar på om det är ett av de där "skoven" som tydligen hör till Sjögrens Syndrom. Skulle ledigt kunna gå och lägga mig efter att bara varit uppe i 30 minuter. Sitter och slumrar i stolen på baksidan hela dagarna. Hm.....skit samma, inget att lägga energi på. Däremot ska jag lägga energi på att få till en bra sallad till kvällens grillmat. Jag är sugen på en sallad med jordgubbar och melon i men då vet jag att Skorpan skriker rätt ut. Hon gillar inte frukt i sallad :)

Innebandyn ligger lågt och det händer inte mycket alls fast det är silly season. Ska bli spännande att följa de närmsta veckorna för jag tror att det ligger mycket och lurar i vassen. Mycket som klubbarna vill ha klart innan midsommar och semestrar. Sen är det ju skönt att ha trupperna klara när det är dax att köra igång upptakten inför säsongen. Precis som det brukar vara i det Nygrenska hemmet så har det nu varit lugnt med hallvistelsen ett tag och då börjar innebandytarmen suga lite mer eller mindre hos oss alla.

Återkommer vad det lider, kanske redan senare i dag men tills nästa gång så får ni ta vara på värmen och solen för det tänker jag göra.

torsdag 20 maj 2010

Syskonsyndromet.......är ett smärre helvete......

Ja jag vet!
Danskarna kan inte spela ishockey!
Men nu råkar ju dessa danskar ha spelat till sig en plats i VM som innebär en match mot storebror sverige som ju är kungar i denna idrott och dessutom självskrivna segrare.
Ja det svarret får du av mig och jag inte orkar bry mig om att förklara mig.
Sverige tar det....allt annat vore en skam!
Frågar du och jag orkar förklara mig så handlar det om att kan man slå Canada så kan man slå Sverige. Det sitter lika mycket i huvudet som in skridskon.
Tänk om lillebror Danmark tar hem segern!!!!
Stort......men också sorgligt för sen tar nog batterierna slut i Danskarna.
Visst de tog sig längre än storebror Sverige i så fall men sen blev det svart för båda nationerna.

Alltså blir jag inte olycklig vilket land som än går vidare i VMspelet även om jag tror Sverige har större chans att klara sig hela vägen.
Hur det än är så .......för varje vinstmatch tar du dig en bit närmare förlusten.

Så där ja :)

Saker och ting har landat och många är glada :)

Känns som att jag kanske ändå kan få njuta av en lugn och skön Pingsthelg och det känns som en evighet sedan.
Jag sträckte fram en hand i går men ingen tog emot den så nu vet jag var läget befinner sig och då vet jag också att den personen inte kommer att ha det lätt i framtiden. Det kommer ju alltid konsekvenser av sina handlanden och det kanske inte är något man tänker på just när man gör sitt val.
Så kan det vara i livet.

En annan hand som står fast har inte rubbats en millimeter, sorg och andra mänskliga sätt att reagera är följden men saken står fast. Så är det och så kommer det att vara.
Viker man inte för den ena så viker man inte för den andra, inte för millimeterrättvisans skull utan helt enkelt för att det är ett felaktigt beteende. Man kan inte ha hundar som biter bara för att de tolkar fel - då får man avliva dem om man inte lyckas lära om så det blir en ömsesidig relation.

Nåja, nu ska jag ta tag i dagen innan den tar tag i mig.
Jag missade att ringa Kista Gymnasium i går så det får bli dagens projekt.
Ha det gott och njut av värmen...........den är visst på väg någon annanstans  :(

onsdag 19 maj 2010

En av mina stora stoltheter............

                                                                   

Hon har en önskan om att bli behandlingsassistent när hon blir stor :)
Nu blir det verklighet!
Efter att ha sökt för andra året i rad så är hon en av de 30 av flera 1000 sökande som kommit in på Tollarö Skolas behandlingsassistentutbildning.

GRATTIS Gumman!!!!


Silly season............

Ja då var det klart och officiellt att Ausmaa och Thalme kommer stärka upp den svartgula truppen under kommande säsong.
Det blir skitbra!!
Jag kan inte så mycket om Thalme och egentligen inte Ausmaa heller men han är ju trots allt målvakt och då finns det ju ett intresse att titta närmare på honom vilket jag gjort.
Ung, snabb, hungrig, villig, skön blandning på egen spelstil men med väl intränade grunder i ryggraden och framförallt utvecklingsbar!!

Oj vad han kommer att kunna lära sig saker av PJ!!!
Men också åt det andra hållet tror jag det finns kunskap som Ausmaa kan ge PJ.

Det är ju på det lilla viset att den dagen du tror du är fullärd och har nått maxlimit av din kapacitet då är du över och förbi. Bara lägga hjälmen på hyllan och hitta ett pingpongracket i stället.

Ska bli spännande att se vad mer styrelsen och sportchefen har i sin säck inför 2010/2011.

På gång eller?

I dag ska jag
- ha tag i Ikea för att fixa med betalningen av köket
- ändra tiden i tvättstugan
- damsuga
- ha tag i Kista gymnasium
- promenad med hunden
- kolla upp om lämplighetsintyg osv.

Känns som att det är mycket på gång nu och ännu mer lär det bli.
Lillkusinvitamin i Uppsala tar studenten den 4 Juni så kanske det blir en roadtrip den dagen i alla fall.
En titt på en annan camping ska genomföras i helgen
Fika med stora systeryster är något som jag har på önskelistan
Hoppas på en fikagäst i form av KK också
Skorpan ska göra London från lördag och ett par dagar framåt

Ja, en hel del alltså :)
Men det ska nog gå alltihopa vad det lider. Jag får göra som jag brukar.
Börja med alla måsten och därefter använda min överlevnadstrattegi.............
det jag inte gjort i dag får jag göra en annan dag, en annan dag är när andan faller på men rätt som det är så är jag framme vid en annan dag =)

tisdag 18 maj 2010

I love my sister :)

Ok, då kom det där samtalet som var den förlösande startknappen.

En annan vinkel och en tanke som var fel men ändå rätt hur nu det kan gå till.
En tro om att det handlar om att ha för mycket annat i huvudet och att det är viktigare med tjejer och kompisar i den här åldern.
Men nej!
Så är det inte!
Min besvikelse och tomheten ligger i att han inte varit ärlig och sagt att han tappat sugen och att han inte har roligt i hallen längre.

Ingen tycker det är kul att släppa in en väldigt massa mål och ingen tycker att det är kul att ställa upp, ställa upp och ställa upp utan att känna att man får något tillbaka.
Allt det här kan jag förstå och jag har till och med funderat på vad som driver honom att sätta på sig utrustningen när han kommer till hallen och upptäcker att han bara har 5 utespelare med sig.
Jag hade inte ens bytt om utan sagt till killarna att nu går vi ut och tar en WO.
Men han har bytt om och han har tagit så mycket stryk av dessa matcher så nu är inte innebandyn rolig längre. Den är ett ont hål i magen bara.

Men som sagt han har haft så många tillfällen att tala om hur less han är.........senast under en situation i en hall där han höll på med ett intro. Han var ledsen arg och irriterad och när jag frågade honom så hade han bara behövt säga att han är så trött på innebandy så han bara vill spy på skiten.
Det hade räckt för att jag skulle ha tagit diskusionen med honom om hans eget spel.

Det hade varit ärligare än att spela ett helt år utan att ha lust bara för att vi inte ska bli ledsna!!!!
Jag blir inte ledsen av att någon tappar sugen för sin idrott men jag såras djupt in i själen av att man utöver en idrott för att man tror att jag vill det.
Speciellt när jag sagt hela hans liv att han ska göra det för sig själv - inte för mig eller någon annan.
Innebandy spelar man för att det är kul!!!!
Spelar ingen roll vart och när eller i vilket situation man spelar.....man gör det för att det är kul!!!

Jag har mitt intresse kvar och jag har mitt lag som jag håller på och som jag hjälper med glada hejarop om jag kan men det betyder inte att någon annan i min familj behöver dela det intresset.
Jag sitter i Solnahallen för att det är kul!
Inte för att jag tror att mina barn vill att jag ska göra det.

En epok i graven?

Där befinner jag mig nu.........
en Skalman som efter lång och orolig fundering och med en massa andra tankar i huvudet talar om att han inte tänker gå på träningen  :(

Neheppp..............

Jaha...............

Okej.................

Tomt................

Återkommer kanske senare eller en annan dag

måndag 17 maj 2010

Inlägget flyttat i sin helhet till min låsta blogg

Måndag och ny vecka som kunde .........börjat bättre!
Som ni säkert inte missat så blev jag snuskigt irriterad och arg i går kväll när jag kom hem    :(

söndag 16 maj 2010

Inlägget flyttat i sin helhet till min låsta blogg

Åter till verkligheten!!!!!!!!!!!!!!
Som jag verkligen tagit semester ifrån under 24 timmar och vad upptäcker jag då tror ni?????????????



I övrigt hade jag en tokbra fryssning med min dotter och hennes 2 kompisar :)

Lite konstigt men..... 2 av hennes kompisar är mina kompisar också, trots att den ena är lika gammal som henne och den andra lika gammal som mig (nästan) sen är en av dem min kusin som är nästan jämngammal med henne, trassligt......Ja, men vi har förbannat kul ihop!!!     =)
De brukar säga att det som händer på båten stannar på båten så jag får väl respektera deras önskan och avvakta tills de själva lagt ribban för vad som ska kläckas och vad som ska stanna kvar där ;)

I övrigt är det nu officiellt att Mikael Gunnarzon är den nya assisterande tränaren i AIK och det ser jag verkligen som en extra krydda till nästa säsongs serie!
Vilket lyft!
Vilket glädje och vilket härligt tillskott........han ser det som en ära att få representera AIK och jag tycker att det är en ära att han ger AIK sin tid och sitt engagemang för han har verkligen mycket att tillföra det vackraste klubbmärket i världen.

lördag 15 maj 2010

Inlägget flyttat i sin helhet till min låsta blogg

God morgon världen :)
I dag skiner solen på metropolen och jag ska åka med birka paradise ikväll med blåbärspangkakan, skorpan, Lilla musen och Kusinvitaminen =)
Härligt men också lite läskigt. Jag gillar inte att vara instängd på ett ställe som jag inte själv kan bestämma när jag ska lämna.
Jag vill liksom ha kontrollen och ha makten över att själv välja när jag vill vara med och när jag vill avsluta någonting. Därför åker jag heller inte tunnelbanan eller buss. Man kan ju inte bara få stopp på dessa fordon för att man inte vill vara med längre ;) Man får vänta till nästa hållplats och då blir det jobbigt.

Men Skorpan kan sin mamma och vet vad som krävs för att hon ska kunna slappna av hyfsat mycket i alla fall ;) Bara tala om var nödutgångarna är hela tiden och se till att hon har koll på var alla befinner sig så hon vet vart hon ska gå om något händer så ska det nog bli hur bra som helst. Dessutom ligger båten i hamn när man sover så det är också ett extra plus =)

Skalman få vara kvar hemma och sitta "pappavakt" Haha.....(skojar bara) men de har pratat om att bygga om lådan på baksidan och ta en öl i lugn och ro.....grilla gott och mysa under markisen.
Lite avis kan jag känna att jag blir när de planerar sin kväll som jag tror blir en höjdare för dem. Skönt när man kan göra lite roliga mysiga projekt där man har sina nära och kära i närheten.


Nu ska jag skita i allt och bara njuta av den vackra dagen och i kväll ska jag dansa hela natten. Att jag inte kommer kunna röra mig i morgon får vara morgondagens bekymmer  =)

fredag 14 maj 2010

Snabbtur genom renoveringen..........

Det finns fortfarande många saker att ta tag i och alla socklar och lister väntar på att komma på plats i alla rum :) Men skorpan har sagt att de inte kommer upp förrän allt annat är klart och på plats. Mamman får gilla läget eller göra jobbet själv och det är ju inte ens att tänka på. Men vi kikar in där det hela startade och där det hela kommer att sluta om ca 2 veckor........i köket =)


Gamla tapeten rivs och överskåpet som inte passade till nya kyl/frysen åkte ut :)


Fondtapetens första våd sattes upp och motväggen fick den här tapeten....


Som skapade en häftig kombination av mjuka linjer och kall rå sten :)


Som ger det här mysiga intrycket :)


Måste ju bjuda på tända ljus också :)


Vardagsrummets gamla tapeter fick också ge upp och där satte vi fondtapeterna liggandes i stället för det vanliga stående.


Tokigt? Kanske men det är ruskigt häftigt när tapetens bronsfleaks ligger längs väggen och följer parketten som också ligger åt samma håll :)


Svårt att visa på bild men den grå enkla tapeten som är satt stående mot den liggande tapeten är riktigt häftig.


Sen revs det matta i hallen och Skalman fick gå som hjälpreda åt Skorpan :)


Här har Skorpan lagt mitt klinkergolv över värmeslingorna som KK varit här och lagt åt mig :) Inte helt rentvättat men på plats :)


Parkett golv som ligger så att det följer alla rum genom huset så man får en sån där lite flowekänsla som jag kallar den och mina barn skakar på huvudet och säger lite tjusigt.......Jaja mamma det blir bra med ditt floweflowe men vad menar du???   =)


Det här hörnet har jag varit orolig för sedan dag ett när vi påbörjade renoveringen. Tänk om det kör ihop sig totalt och blir katastrof??? Men nej, det funkar. Stengolvet, parkettgolvet kökets fondtapet mot hallens mörka tegel......Det funkar! En hel massa naturmaterial som går fint ihop trots min oro. Skönt!!


Det här ljuset genom ytterdörren har jag blivit nykär i sedan det blev klart med vägg och golv :)


Under trappan där hunden bodde förr lever nu tända ljus och hunden har fått flytta in till oss i vardagsrummet istället. Han verkar gilla läget eftersom han inte inkommit med några klagomål ännu i alla fall =)
Nu har vi bara ett större projekt kvar och det är resten av köket. Vi kommer ha kvar våra överskåp men de behövde piffas upp innan det nya köket kommer om ca 2 veckor. Då ska det ligga parkett i köket också :)



Det funkar ypperligt bra att måla om sina stommar och bara köpa nya luckor om man har sån tur så man har standardmått i alla fall  =)

Nu har ni fått smakprov på allt som är på gång i huset och snart kan jag säkert presentera en massa andra små detaljer som vi valt att ha. Det får bli ett rum i taget  :)

onsdag 12 maj 2010

Bjuder på ett smakprov

Och tänker komma tillbaka med ett längre bildinlägg när jag fått ihop ett inlägg med lite ner ordning på för nu börjar vi faktiskt närma oss det stadie då vi ska knyta ihop vår renoveringssäck för den här gången.


Mitt parkettgolv som ligger ända från altandörren till hallgolvets klinkers med golvvärme....jag älskar det men jag kommer antagligen bli lätt hysterisk med hundens klor ;)


Det här är allt jag bjuder på här för det kommer att finnas lite andra detaljer innan det är helt klart :)


Måste ju kolla om det blir den mysfaktor jag tänkte mig när jag såg gubbens tapetval och fick frossbrytningar, men visst blev det en hög faktor när man ser det så här? Fattas bara lite socklar runt golvet så blir det liksom pricken över i  :)

tisdag 11 maj 2010

30000 står det på räknaren..........

när jag öppnar upp bloggen för dagens inlägg.
30000 sedan den 10 feb 2009 alltså på 15 månader!

Snuskigt intressant blog?
Eller nyfikna människor?
Eller helt enkelt en salig blandning av båda ingredienserna!

Hur som helst så är det ju lite smickrande för det ger en snittsiffra på 2000 besök i månaden eller 67 sidvisningar per dag och det är väl inte illa med tanke på att jag egentligen bara skriver om innebandy och på sommaren vår vardag med en viss censur som landar på min andra blog http://tankariettvirrvarr.blogspot.com och den är lösenordsskyddad ;)
Det är där jag skriver allt smaskigt som inte alla får dela med mig och där jag skriver mina åsikter utan att bry mig om ifall någon känner sig kränkt eller påhoppad =)
Alla de som tycker att alla som läser min blog vet exakt vem jag skriver om eftersom alla läser min blog???

Hallå!
30000 på 15 månader är faktiskt ingen supersiffra i blogvärlden!
Man kan börja gnälla när man vet att vilt främmande personer läser bloggen och att det handlar om flera 1000 om dagen!

Nå väl, kul att jag är nöjd med siffran eller hur? Det är ju faktiskt det enda som är viktigt eftersom jag egentligen bara skriver för att jag tycker det är kul och för att jag gärna delar med mig av mina tankar och funderingar i livet om allt smått och gott i vardagens grå toner.

I kväll ska gubben åka på AIK avslutningen och kanske spela fotboll???
Jojo han gillar att idrotta så det ska nog kunna funka men ändå.........killarna kommer ju använda honom som hörnstolpe  =)
Ska mycket träning till innan han är ikapp deras kondition och prestanda på planen.
Men kul kommer han med all säkerhet att ha och det är ju aldrig fel.

I helgen ska mamma Nygren åka med Birka Paradis för att blåbärspangkakan och Skorpan ska få åka på kryssningen som de blev lurade på härom helgen. De har ju inte uppnått åldern av 23 år!
Stackars tjejer! Först är de för unga för att de inte fyllt 18 år, sedan för att de inte fyllt 20 år och nu för att de inte fyllt 23 år!
Vad kommer för åldersgräns härnäst??? För visst måste det väl finnas en gräns till som kan stoppa dem från att göra vad de vill trots att de är myndiga sedan många år och ska enligt lag ta fullt ut ansvar för sina handlingar själva. Hopplöst att vara ung i dagens samhälle.
Sedan finns det något som kallas jobbgaranti för unga och enligt det konceptet ska man söka praktikplats om man är arbetssökande och helst på ett företag där man ev. kan få anställning senare men om man har en utbildning med yrkesbevis så verkar det lite konstigt att man ska söka inom andra branscher eftersom man inte utbildat sig bara för att lägga yrkesbeviset i byrålådan. Går man över till en annan nisch inom branschen så måste man bli lärling igen och börja om på det steget på lönelistan som ligger lägst!
Som arbetssökande byggare kan man inte helt enkelt vänta ut att branschen ska vända upp igen trots att man vet att byggbranschen är en konjukturkänslig bransch från början.
Märkligt fenomen men hur som helst så kan jag inte se Skorpan framför mig när hon sitter som telefon intervjuvare!!!!  (Hon är den tråkigaste telefon prataren jag någonsin pratat med)
Heller inte som personlig assistent kommer hon göra karriär kan jag säga er för det har hon provat och hon har alldeles för hög empatitröskel för att kunna göra ett bra jobb med en brukare.
Sedan pratar de om taxichaufför men hallå!!!!
Om hon hade körkort så skulle hon kunna ta ett jobb som ligger utanför SL-gränserna och då inte vara arbetssökande eller hur???

Ja ja...det är som sagt var inte helt enkelt att vara ung i vårt samhälle.

Nog för nu, jag ska se till att mina kära chippar kommer iväg till skola och att Skorpan masar sig upp till sin kompis som hon hjälper lite då och då med huset. Härligt med kompisar som ser till att tösen har något att göra på dagarna så mamman slipper hitta på projekt åt henne  :)

söndag 9 maj 2010

Inga bilder.......

ingen kamerakabel och inga tapetvåder........
Ja det är resultatet av gårdagen som var kall grå och trist men som lystes upp av kusinvitamins besök :)

Jösses så snygg tjejen håller på att bli på utsidan! (hon har alltid varit både snygg, vacker och underbar på insidan) Nu när ca 30 kg är borta från hennes kropp så är hon skitsnygg att titta på också. Hon har fått tillbaka sitt vackra ansikte och hennes ögon lyser som stjärnor på en helt klar natthimmel.

I dag blir det en färd till Råsta park och sedan ska vi försöka oss på ett besök på Ikea så vi kan beställa köket som vi bestämt oss för. Det blir skitsnyggt när det blir klart men nu börjar jag verkligen vilja se lite större resultat för jag är trött på att bo på en byggarbetsplats.
Gör ett nytt försök att ta tag i mig själv och sedan får vi se vart jag landat när jag återkommer.

Ha det gott så länge.....
PS Jag snodde en bild på Skalman från Heffas blogg om gårdagen och som vanligt sköter han sig exemplariskt på stan ?    =)

lördag 8 maj 2010

Oj Oj vad händer???

Kan någon ny ha hittat hit och kör uppdateringsläsning eller finns det någon som sitter och snokar runt i inläggen???
Varsågod i vilket fall som helst eftersom jag vet att det finns en del smaskiga saker att läsa för den som följt mig ett tag så är det ju inga nyheter att vi lever i en sience fiktionvärld sedan mer än ett år tillbaka.

Tänk att en helt vanlig familj kan vara så intressant!
Helt fantastiskt egentligen för vi har ingenting som inte ni alla andra där ute också har.
Vi är heller inte utan något som ni har så det är inte ens synd om oss ;)

Men det är klart att det kan finnas ett visst intresse av att läsa om jag avslöjar något smaskigt från SSL-laget AIK nu när jag ju har en nära källa som borde vara 100 % upp to date :)
Men tji fick ni i så fall..........det hetaste jag kan avslöja om det laget är att de har sitt sommarlov och alltså är det inga träningar eller samlingar eller ens telefonsamtal som snurrar i luften i det Nygrenska huset. Tyst och lugnt och ett molande innebandysug från innebandytarmen precis som det ska vara så här års.

Det hetaste jag kan uppdatera er om är att Skalman tydligen har tänkt sig att gå på träningen i Hässelbyhallen den 17 maj och utföra det förhatliga beeptestet som det har flaggats för och sen får vi se vad som händer på den fronten.
Skorpan ska befinna sig i Råsta parkhallen i morgon för då ska hennes lag köra företagscup och hon har parkerat sig själv som speaker vilket passar henne bra :)

Nu blir huset snart fullt av kusinvitamin med Freddy och Trulsa som ska ha en liten vilostund hos mig innan de far vidare mot Vaxholm och Elsas dop. Synd att inte vädermakterna kunde bjuda den lilla tösen på underbart vackert vårväder, det varnas för riktigt blåsigt och regn!! Trist men Elses dag blir ändå vacker och minnesvärd för hennes föräldrar och alla som delar hennes högtidsstund med dem.
All lycka och välgångstankar sänder jag till dig i dag och alla andra dagar i livet Elsa.

En gång i tiden döpte jag mina egna barn men numera har de ju andra tilltalsnamn av mig, undrar om det är likadant med Elsa??
Hon borde heta Milou eftersom hennes mamma har fått namnet Tintin (lugn och klok kvinna som har stor empati men samtidigt båda fötterna på jorden) men det är svårt att säga innan jag fått umgås med perosnen för det är ju personligheten som gör att jag döper om människorna =)

Ha nu en bra dag allesammans och idag när tapeten kommit upp helt så finns det en stor chans att kamerakabeln blir upphittad och då dyker det upp lite bilder från startdatumet till det som är i dag. Långt ifrån färdigt men en bra bit på väg.

torsdag 6 maj 2010

Kallad antar jag men vad svarar han?

Nu har man spikat datum för infokväll med uppstart av 24 pass som har inriktning fysisk uppbyggnad och rehabiliteringsträning som ska gå av stapeln nu under vårens månad och försommarrens kvällar i Hässelbyhallen.
Man startar upp med ett Bip-test och bara där ser jag orosmolnen växa sig sjukt starka och väldigt väldigt mörka.
Sen slår jag en blick på vilka som har fått kallelse och inser direkt att här kommer moment 2 som kommer vara svårt att sätta sig över. En del namn där jag vet att det kommer bli sura miner när han läser.

Jaha......vi får se hur mycket vilja och jävlar och anamma som han kan få ihop när det verkligen gäller, det är ju trots allt det som gör den stora skillnaden på dem som blir div. 4-6 spelare och dem som är uppe i toppen och nosar stjärnorna över axeln.
Bara hans egna huvud och känsla kan stoppa honom. Finns det apsoluta viljan så finns kapaciteten.

Jag missade tvättstugan igår eftersom kroppen inte ville vara med och leka alls. Ryggen hade ett fastlåst läge som bara vägrade att ge sig. Irritationen över hela situationen slutade med att tanten retade gallfeber på hela familjen och det blev högt i tak i går kväll. Jag hoppas verkligen att jag har sån tur att jag inte haft sönder min stenkaklade vägg över diskbänken - den ser hel ut men det finns en risk att den kracklelerar när vi monterar bort diskbänken för att renovera köket med nya skåp och diskho med bänk.
Förlåt i så fall Skorpan!

Kamerakabeln är fortfarande på rymmen och det retar mig också på högvarv för nu har de första våderna i hallen kommit på plats och det blir så sjukt snyggt fast jag inte trodde på iden när gubben stod på sig och ville ha den tapeten. Men shit så fel jag hade och shit vad snyggt det blir :)
Inte modernt alls men just därför så läcker och udda från vad alla andra har i sina hem.

I övrigt så finns det inte så mycket att komma med just nu och det får man ju uppskatta med tanke på att all energi behövs här hemma i bygget. Därför avrundar jag dagen med att säga som vanligt.......
ta vara på dagen och njut av solen.....det ska bli kallt och regna till helgen............kanske med inslag av SNÖ!?

tisdag 4 maj 2010

Ord för ordens skull eller för att få dom sagda.

Det hände ganska många i går........
Kusinvitamin träffade på en stor älgko framför bilen på väg hem från Avesta. allt gick bra eftersom hon använder cruisern på bilen, det finns så sjukt många fartkameror i Dalarna.
Jag pratade telefon med henne när det hände och jag lovar er att trots att hon tyckte det var skithäftigt så skakade benen rätt ordentligt på henne en bra stund efteråt :)

Det finns en mamma i Kallhäll som jag tänker väldigt mycket på de här dagarna.
Hennes son (något äldre än Skalman) blev misshandlad i Valborg. Oprovocerat har jag fått höra att det var eftersom killarna hade en dispyt som de löste och allt var lugnt men så helt plötsligt tappade den ena killen konceptet och gav sig på honom med upprepade slag. (Vet inte om det även var sparkar mot liggande offer)
Som mamma så kan jag naturligtvis tycka väldigt synd om killen men jag lider faktiskt mer med mamman. Jag tänker på hur jag skulle känna om det var någon av mina killar. Vilken otrolig frustration och ilska jag skulle känna men också en känsla av att blivit kränkt in i själen. Både som mamma men också som människa i samhället och inte minst för mitt barns skull.

Sen vet jag att det skakade i marken lite högre upp i landet också. Kan det ha varit en jordbävning eller var det kanske information som var obehaglig??
Vem vet? Inte jag, men jag vet att det påverkar folk ända från Nyköping till Falun  ;)

Sist men inte minst så fick jag ett telefonsamtal i går kväll. En gammal god vän som jag inte haft kontakt med på  de senaste 4 månaderna ringde för att höra hur jag mår och hur det går för mig och familjen i det stora hela. Det skönaste med det samtalet var att den här killen (ja det är en kille och han är "bara" 23 år) alltid frågar utan krav på svar. Han accepterar svaret hur jag än svarar. Orkar jag inte prata så svarar jag halvsvamligt och då går han vidare och pratar om annat tills jag själv tar upp samtalsämnet igen. Han har verkligen ett helt kravlöst sätt att prata med mig. Underbart för själen och han har erfarenheter som jag aldrig kommer få men just därför så är han säker på att han aldrig kan säga att han vet hur saker och ting känns.
Han klär aldrig på sig andra människors erfarenheter och han talar om vad han tycker utan att kräva att jag ska tycka likadant. En helt fantastisk ung person som bara behöver lära sig att sluta be om ursäkt för sina känslor och för sina åsikter. Känslan är alltid sann. Men känslan behöver inte följa sanningen.

Nåväl. nog för nu....................jag letar fortfarande ork till kamerakabeln men så mycket annat upptar min tid och energi. Återkommer vid senare tillfälle.

måndag 3 maj 2010

Med all informations som jag matas med.......

så kan jag inte göra annat än fundera på det där fenomenet att kritiskt granska det jag läser och hör i eter, media och telefon.

En kort sammanfattning av allt som jag just nu funderar på sanningshalten av:

Vad gäller innebandyn i Sverige så är det "silly season" och den har väl inte spunnit igång med all för stor karusellfart ännu men det jag reagerat mest på är att Djurling ska vara på väg utomlands och att Antener är på väg till Finland???

Här har man verkligen något som man kritiskt ska granska sanningshalten i. Kan det vara sant??
Ja, självklart kan det vara det! Men hur sannolikt är det??
Jag har svårt att tro på att Antener väljer att flytta till ytterligare ett land men samtidigt vet jag ju inte vad för typ och hur långt kontrakt han skrivit med AIK och Djurling kanske också kan vara sant men heller inte där är jag övertygad om att sanningshalten skulle vara särskilt stor då han mig veterligen aldrig varit intresserad av att lämna Sverige. Han har uttalat att han är mycket nöjd med det sätt som man hanteras på i AIK vid skador tex. vilket man som innebandy spelare aldrig kan svära sig fri från.  En grundtrygghet som jag tror alla innebandy spelande människor gärna har i ryggen.

Ja visst finns det saker man kritiskt ska granska. Man kan också roa sig med att fundera på hur Obama tänkte när han tillät fler oljeriggar utanför kusten bara några veckor innan ett borrtorn sjönk och naturkatastrofen närmar sig som ett totalt haveri.

För er som är här och läser för andra gången så kan jag tala om att jag valt att dölja en del av min tidigare text eftersom jag påverkade en person negativt och det har jag ingen rätt att göra.
Jag står fast vid texten men jag väljer att inte låta den ligga ute i etern.

söndag 2 maj 2010

Inlägget flyttat i sin helhet till min låsta blogg

Skillnad på folk och folk ????

29 år sedan.........

jag stod som konfirmand i kyrkan i Århus Danmark.
38 år sedan jag flyttade till Sverige.
Snart 45 år sedan jag föddes i Ikast i Danmark
Snart 25 år sedan jag fick veta att Kompis var på väg
1 år sedan Flisan gifte sig och blev Fru Roos.

Hm.......när jag summerar lite siffror börjar jag fundera på om jag börjar bli gammal?
Känner mig inte speciellt gammal men förstår ändå att jag har hunnit skaffa mig en hel del livserfarenhet.
Nu säger jag inte att jag är klokare än ungdomarna för många av dem har erfarenheter jag aldrig kommer att få och som jag gärna avstår från också.
Det är inte enklare att vara ung i dag men det är heller inte svårare.
Vi har alla haft olika förutsättningar när vi var/är unga och det går inte att jämföra dagens samhälle med det vi hade på 80-talet eller 60-talet.
Alltså kan man inte säga att det var bättre förr eller att dagens ungdomar har det så himla bra jämfört med oss.
Nej nu under detta 2010 ska vi i Sverige åter gå till valurnorna och lägga vår röst för det ena eller andra partiet som vi tror ska vara det som bästa kan föra vårt land med vår stora arbetslöshet framåt mot ett bättre samhälle med mer pengar i plånboken och större tillväxt för landets ekonomi. Allt det ska vi ta ställning till om vi inte väljer att vara soffpotatis och lägger vår röst utan att lägga den.

Det är ett val vi har och att inte göra ett val är att välja bort vår valmöjlighet.
Vad jag vill ha framfört är att ett av de 4 benen som är stötteben för min existens och mitt sätt att uppfostra mina barn är just att alla har möjlighet att göra olika val i livet och de valen har olika konsekvenser. Kan jag klaga på ett valutslag om jag valt att inte välja???
Jag har ett val att främja mina barns rätt till sina far/morföräldrar men kan jag välja om de väljer att välja bort mina barn???
Ja.....mitt val att främja deras relation kan jag fortfarande välja. Om de väljer bort barnen så är det deras val men jag kommer aldrig att hamna i den situationen att jag får veta av mina barn att jag tagit ifrån dem något de har rätt till eller har behov av.
Det samma gäller alla i släkten, var och en har ett eget val och var och en får ta ansvar för de val de gjort med de konsekvenser det bär med sig.

Skorpan har kontakt med sin faster igen för det är ett val hon gjort och faster har valt att öppna upp dörren för henne..............så skönt att de kanske kan hitta en ny nivå där de kan mötas och behandla varandra med respekt. Så skönt att veta att hon inte har fått betala ett livslångt pris för att andra gjort val som de kanske inte står för fullt ut. Som de kanske ångrar en dag och som de får svårare och svårare att hantera vart eftersom dagarna går och tiden ger dem möjlighet att fylla ut tomrummet med andra aktiviteter eller känslor för andra människor.

Det finns små val och det finns stora val.............nu ska jag göra ett av de val som jag gör varje dag. Jag ska välja att avsluta morgonens blogginlägg precis som gårdagens.....jag ska ta min stinkpinne och min kaffekopp och gå ut och sätta mig under markisen på baksidan för att samla krafter till att klistra och hänga upp minst 3 våder tapet för nu är taket vackert vitt och listerna skiner ikapp med det. Nu blir det riktigt spännande i det Nygrenska hemmet. Mot eftermiddagen SKA jag sätta in kamerakabeln och då kommer ett långt bildinlägg till er som följer med oss på vår renoveringsresa.
Tills dess må gott och njut av solen för det gör jag.

lördag 1 maj 2010

Maj är en välkommen månad :)

Precis som helgerna i det Nygrenska huset.

Det är underbart att vakna när man hör bryggaren spruta och leva om (dax att kalka av den) och doften av ny bryggt letar sig upp till mig där jag ligger djupt nerbäddad under mitt tjocka täcka och myser i värmen.
Visst det är inte bara på helgerna jag har den lyxen, det är alla dagar i veckan men just helgerna är det inte gubbens rop om att jag ska vakna utan min egen kropp som tycker att jag ska bli medveten om vad som händer runt mig och det är den stora skillnaden.
En helt underbar skillnad som dessutom betyder att jag sovit ca 2-3 timmar längre än vad jag gör på veckodagarna.

Läste i veckans "mitt i" tidning att byggföretagarna i Järfälla är tvungna att tacka nej till jobb för de hinner inte med..........................??????????????? säger både jag och Skorpan som kollar Ams.se dagligen för visst kan hon söka jobb om hon vill flytta till Göteborg eller Skåne. Det är bara där man söker personal.
Jo sen kan hon söka jobb i Huddinge och det gör hon ju också men det skulle innebära att hon får 3 timmars resväg med Stockholms underbara kommunikationsmedel varje morgon :(
Märkligt fenomen...undrar om personalen på arbetsförmedlingen läst den artikeln?

Skalman ska göra sina prov i naturkunskapen nästa vecka...........han har fått med sig underlaget till Bresse och fått order om att se till att han besvarat alla frågor så vi bara kan nöta in dem i huvudet på honom. Hoppas han pratat med Zacke så han får göra det muntligt också. Fixar han det så har han fixat godkänt i alla ämnen utom matten som han tentar upp senare i Maj. Tänk om han kan få gå på sommarlov med godkänt i samtliga ämnen? Vilken glädje det skulle vara och då skulle jag verkligen inte ställa några större krav på honom under sommarlovet för då är han värd sitt sista lediga sommarlov fullt ut.

Jag har en massa tankar runt det här med att blogga och dela med sig av sina åsikter till de som vill läsa.......en del av mig vill få ner dem i skrift nu men jag tror att de ska få mogna lite på mitt alldeles egna klotterplank först innan jag präntar ner dem här i ungdoms/innebandy bloggen :)
Varför man ibland säger att man ska sluta men sedan inte riktigt står för det.......vad är det för mekanismen som styr det.
Varför man ibland låter kommentarer styra sina beslut istället för att lita på sig själv och stå för vem man är.....vad är det för mekanismen son styr det?
Jag återkommer när jag knölat klart i det.

Nu ska jag parkera mig under min fläkt med en stinkpinne och en kopp kaffe för att sedan starta upp kroppen lite försiktigt. Jag tror jag vet vart kamerakabeln ligger och i dag ska gubben slipa väggarna med en maskin han lånat på jobbet över helgen och vem vet........kanske kommer det upp ett par våder av tapet i min hall så alla jackorna kan få krokar igen  :)