lördag 31 juli 2010

På måndag är det dax.............

för Skalman att dra på sig målvaktsstället igen =)

Jag ser fram emot kommande veckor med tillförsikt och hopp om att han ska hitta tillbaka till glädjen med innebandyn och målburen.
Kanske är det rätt väg att ta kanske blir det en bekräftelse på att det är rätt att sluta. Rätt för honom.
Vilket det än blir så är det helt hans eget beslut men jag sticker inte under stol om att jag hoppas på nytändning.

Tror att jag ska kolla med Tian om jag kan få smita in någon dag och ge er lite uppdatering om allt som ungdommarna fär vara med om under en dag på Summer Elit Camp i Borgen :)
Vore lite kul att se lite på de ungdommar som snart ska ut i junior/seniorspel. Man tappar greppet lite granna när man inser att man inte sett en ungdomsmatch på väldigt länge.

Annars vet jag att det finns en sunkig hall i Björkebyskolan där det rullas plast varje dag i veckan. Har hört rykte om att den hallen ska rustas upp för 17 miljoner kronor!!!???
Vore på tiden!
Hoppas bara ryktet är sant.

AIK-Kickoffen rullar vidare och tydligen är det väldigt roliga saker spelarna får vara med om men som sagt det får nog stanna på platserna där det utspelas.

fredag 30 juli 2010

Kickoffen är igång!!!!

Kul har de kan jag rapportera....spännande uppdrag som vi får se mer av i framtiden...vad kan det vara?

Hm...skit samma för jag har just upptäckt att Peter Sjögren tog hem guldmasken för 09/10 och äntligen fick han känna på den efter att ha varit 2 i 4 år i rad..............tarvligt att bli 2:a så många gånger när vi pratar om en så pass duktig och jämn målvakt som Peter är. HAn har vad jag vill kalla rutinen som krävs för att lura varenda forward att tro på sig själv för att upptäcka att Peter har större koll än de själva.
Känns verkligen rätt!!

Patrik Jansson kom på en 6:e plats men det lär han ändra på nästa säsong. Killen är på uppsving, kan han bara visa i sitt kroppsspråk att han är lika säker som han känner sig, så blir det tufft att göra mål på honom i år. Han har egentligen allt tycker jag - utom just kroppsspråket - snuskigt bra utkast, reflexsnabb, uppe i grundpossition som en blixt, öga för finter OCH ett jäkla driv i träningen och härligt social tills han fått på sig utrustningen. Blir spännande att se hur han matchas med Ausmaa :)

Även Ramsin finns med på listan, i år på en 8:de plats och det vet jag inte om jag håller med om. Killen kom in och spelade sitt eget spel och med sin egen stil vilket gick hem till 100 % men sedan tappade han bort sin stil och försvann ut i nervositetens land (eller vad som hände?) flytet var borta och skönheten och det roliga i att se honom spela försvann spårlöst. Helt enkelt en mycket blek målvakt i mina ögon förra säsongen.
Men hans spel räckte för att stoppa AIK från Globen så man kanske har lite för färgade ögon när jag bedömmer honom ;)

Hur som helst så är hela säsongen i uppstart och alla hallarna står bara och väntar på att den första bollen ska rulla över parketten eller mattan, vilket man nu föredrar :)
Jag kommer att rapportera som vanligt vid protokollet men också sitta vid everysport.com med live rapporteringen där, vem vet? Kanske jag börjar göra en Jojje  =  åka med på bortamatcherna för att rapportera direkt även från dem =)
Skulle vara kul men kostsamt.

lördag 17 juli 2010

En tanke slår mig i huvudet.....

och då måste den ju ner här på tangenterna :)

Sitter och lyssnar på en av de cd-skivor som gjordes till en av de första herrlagsmatcherna för Bele Barkarby IF´s herrlag i tidernas begynnelse.
Det var tider det och när man hör den pulsmusiken så långtar man genast in i en hall där det finns ett gäng adrenalinstinna gubbar som värmer upp och psykar ut motståndarna precis som det ska vara 30 minuter före matchstart :)

Ibland läser man om att det hänt något med innebandyn i Sverige och det är ju sant.
Spelet har utvecklats och det har speaker och musik också.
Det är då jag slås av tanken .................
Är det för att man inte har behållit pulsmusiken i hallen som det är manfall på publikläktarna???
För hur det än är så finns det inget som kan jämföras med att kliva in i hallen och känna pulsen öka i kroppen samtidigt som matchklockan långsamt rullar närmare matchstarten hela tiden.

Det måste upplevas på plats och det måste kännas i kroppen när man kliver in i hallen för att heja på sitt lag. Det ska vara musik som gör en glad och drar igång vårt omedvetna rörelsesystem.
Viljan att följa takten och pulsen som ångar upp av sig själv samtidigt som kroppen fylls av glädjeendorfiner.

Undrar om publiksiffran skulle öka igen om man återtog den gamla hedliga pulsmusiken i hallen innan match???
Kan inte någon göra en studie på det???

Hm....kanske får prata lite med Niklas och Per om det när jag träffar dem igen efter en mysig skön semester :)
Tills det får ni fundera och kanske ge mig ytterligare vinklar på min tanke men glöm inte bort att njuta av sommar och semester också =)

torsdag 15 juli 2010

Där kom nästa utryckning.....

ett samtal och ett svar!

- Vi behöver samtliga tröjor till uppstarten och samtliga ska vara rena igen till fotograferingen inför säsongen....................... (personen i luren verkar lite stressad för han upplever kanske inte att han har 100% kontroll på läget)
- Jaha....säger gubben, då åker jag till hallen i morgon och inventerar samt kollar med sponsorn om alla beställda varor är klara sedan återkommer jag till dig med korrekta svar i morgon em.
- Kan du göra det?
- Visst jag fixar det, du får svar i morgon.
- Toppen! Jag visste att det skulle lösa sig bara jag pratade med dig :)
- Självklart! vi hörs i morgon.
- Ja, tack och hälsa frun och familjen
- Detsamma :)

Så i dag bär det av till Borgen en sväng för kontroll av tröjor och sedan till Bromma för sponsorkontroll :)
Därifrån ska vi till staden och hämta dotter vid tåget och sedan myser vi runt ett par timmar =)

lördag 10 juli 2010

Stiltje råder men.....

det är bara lugnet före stormen.
Om bara 3 veckor så är försäsongen igång igen för materialaren.
Killarna i AIK har redan startat upp sin säsong med egenträning flera gånger i veckan och det är den här tiden på året som är svårast för lagidrottare att hålla igång men det är också den här tiden de för en gång skull har möjlighet att träna i sina egna tankar.
Lite som yoga fast det är i löpträning :)

Hoppas ni alla tänker på att dricka extra mycket och kanske kliva upp riktigt tidigt på morgonen eller vara upp sent så ni kan ta löpträningen under nattens svalare timmar. Drick mycket vatten!!!

tisdag 6 juli 2010

Akututryckning =)

Hur gör vi nu?
Med vad?
Aausma´s tröja!
Jaha! Ja jag har inte riktigt fått något bra svar men jag har tagit upp det med experten på området.
OK, men har du någon aning om storleken för i så fall kan jag fixa det på en gång för jag har sponsorn på andra luren just nu.
Visst, jag kollar upp och skickar sms till dig inom ett par minuter.
Fint då fixar vi till det så det finns för fotograferingarna inför säsongen.
Bra, trevlig sommar och hälsa familjen.
Det samma.

Det var gårdagens utryckning för materialnissen =)
Men problemet löste sig och det är det enda som räknas.

Ha det gott

lördag 3 juli 2010

Men ser man på!

Det är inte alla som är sportintresserade som är imponerade av årets VM i fotboll i Sydafrika :)

Innebandyn och AIK´s egna Lasse Granqvist har gett AIK sin syn på hans arbetssituation just dessa dagar då han har ett öga väldigt nära allt som händer i detta märkliga fotbolls VM.
Det VM-et som kommer gå till historien som det största skräll-VM-et genom tiderna och det smutsigaste också om man får tro på vad Lasse rapporterar från landet i fjärran.

Han kommer säkert att uppskatta VM i Finland senare i år inte bara för att det är innebandy det handlar om utan också för att det kanske inte hunnit bli så korrupt ännu som fotbollen blivit genom åren. Trots FIFA och deras åsikt om Fair Play ;)

torsdag 1 juli 2010

Check!

Ja det har vi nu, tror vi :)

Vi har fått iväg listan med uppdaterade storlekar till berörda personer så alla nya kläder för nästa säsong hinner bli tryckta i rätt storlek med rätt siffror och namn =)
Mycket runt materialet som man inte tänker på när man ser matchställ och andra attiraljer som killarna har på sig och med sig på matcher och resor.
Bara det här kapitlet med klubbor som ska vara leftade eller rightade, långa eller kort, med mjukt eller hårt blad och allt annat som tydligen spelar en enormt stor roll för utespelarna. Skorna är tydligen också en hel vetenskap och olika möjligheter och modeller.
Många tror kanske att materialaren kan ta ett långt skönt sommarlov men det är bara att konstatera att gubbens sommarlov är förbi och nu är det mycket som ska vara klart till slutet av Juli när nästa säsong ska startas upp och dra igång på allvar.

Kul och spännande att få vara med på den här resan och massor av erfarenhet att dela med sig av men också att få lära sig. Fantastiskt att vi fått den här möjligheten att se hela maskineriet bakom varje SSL-lag.
Bara att tacka AIK för att de ger gubben förtroendet och att föreningen är så bra på att ge både positiv och negativ feedback. Konstruktiv kritik är utvecklande och kul  =)