måndag 31 januari 2011

Propagandainnebandy

bjöds vi på i går i Unihoc Arena Mora.
Några fantastiska timmar då jag starkt funderade på varför inte maskinen spelar så här varenda match?

Ausmaa i mål gjorde inga tabbar den här matchen, (han brukar verka lite nervös) säkert och med distinkt självförtroende tog han kontroll på bollen i varje situation. Synd att gubbsen slappnade av en aning i tredje så han fick lite sämre hjälp men han ska vara nöjd med insattsen och dessutom så är jag otroligt tacksam för att han har slutat tänka. Jag menar att han stänger av hjärnspökena som dyker upp från sina första riktigt nervösa insattser i laget.
Han kommer bli stor denna Ausmaa!

Egebrant en hel massa utvisningsminuter för hårt spel igen.
Så trist, så fel och så orättvist. Numera kan man alltså bara se till att man blir nuddad av honom, slänga sig på golvet och rulla lite som att de sista livskrafterna är på väg att rinna ut, då han man fixat PP ett par minuter. Visst vid den andra utvisningen så var det befogat och helt rätt. Man ska inte resa sig och vara aggressiv i sitt kroppsspråk för att man irriterar sig på efterslängar. Så den tar vi (men inte Egebrant, då var han ordentligt sur) den första kan vi låta gå mellan fingrarna för den var nog lite ok i alla fall men den sista? Helt sinnessjukt fel och inte ens publiken köpte den helt förrän domarna gav honom en 5:a då kom applåder och en tro om att det var mycket fult det han gjort.
Men det är ju så att 3:dje utvisningen på en match per automatik ger en 5:a direkt. Därför blev det ännu mer surt och ännu mer sandlåda.

Gunnarzons prat med publiken när de anser att han ska sluta gnälla om efterslängar.......så skön och så korrekt. Saklig trots att han är så irriterad så det ryker ur öronen på honom. Men belackaren i publiken tystnade och var sedan tyst i 10 minuter!
Det kallas visst pondus, vad Gunnarzon sa?
Det spelar väl ingen roll vad det står på tavlan...reglerna ändras inte för det!

Haha...en skön match med massor av fin innebandy, snygga kontringar från båda lagen, en tråkig publik men ett bra arrangemang runt omkring. 3 poäng hem till Borgen och en nöjd tant Nygren =)
Nu vilar vi nästa helg för det ska spelas med landslag och dessutom fyller stora sonen Nygren 25 år!
Kan ni förstå hur gammal tanten är? Har ett barn som levt ett kvarts sekel...........
men still going strong (i alla fall vissa dagar)

Föresten...vad krävs av en målvakt för att få en 5:a av innebandymagasinet?
Att hålla 0:an på bortaplan och få en 4:a...då kan man undra vad mer man kan kräva av dem??
Nej ta bort betygen om det inte ska vara världsklass att hålla 0:an i världens snabbaste och roligaste sport!
Innebandy!

Ta vara på dagen för det tänker jag göra

lördag 29 januari 2011

En liten skrutt!

Spelar match i Hallonbergshallen mot Duvbo. Ett lag hon själv spelade med en gång i tiden. De är 9 utespelare och en målvakt så hon åker till hallen med inställningen - ha kul och skit i resultatet.

Så sorgligt när föreningar anmäler lag till flera serier men inte klarar av att fylla ut en serie ens. Trist för motståndare att möta dem och trist för de tjejer som tar sig till matchstart men har så dålig uppslutning från sina lagkamrater.
Tyvärr tror jag att det här blir döden för svensk daminnebandy i längden. Det borde stoppas från förbundshåll och kanske borde läggas större krav vid anmälningar till fler serier. Det blir inte bra när ett lag anmäler sig till spel både i utvecklingsserien och i damserien. Speciellt när det inte går något bra i någon av serierna. OK om man satsade 100 % på ena serien och vacklade i den andra men när båda serierna körs i botten för att man tar för stor hänsyn till jobb, resor, fester och andra saker i livet så blir det helt fel signaler.
Signaler som dödar daminnebandyn långsamt men säkert.

Det finns lag som gör det här systematiskt för att de har spelarunderlaget att kunna hantera det. Även de lagen kan ibland spela matcher med lite folk men de matcherna är inte dominerande. Har man 10-15 spelare som numera spelar för att det är roligt, 10-15 spelare där några vill mer och andra vill avsluta långsamt, 10-15 spelare som går för fullt och satsar fullt ut. Då är man det perfekta laget för att spela i fler serier och klara av det utan problemlösning varje helg. Den optimala damlagsföreningen :)

Nåväl. Förlust med 5 -3 i Hallonbergshallen. Med 2 - 3 ledning efter andra och 3 - 3 när det var 30 sekunder kvar!! Ja....spelarena slutade spela!!! Hur många målvakter har inte upplevt den mardrömmen någon gång??
Så trist och så tungt att hålla ihop psyke och förmåga att släppa nederlag men samtidigt så stärkande i livet.
Tack innebandysverige för att ni stärker mina barns psyke, kämparglädje och livsgnista. För hur det än är så är det innebandyn som lärt dem att de kan allt de vill bara de ger sig FAN på det :)

tisdag 25 januari 2011

Var det sista besöket av Demonerna?


Uppstart av matcher är alltid lite stressiga. Det är långt från alla lag som har rätt laguppställning inlagd på Everysport. Man får ständigt lägga till nya, ändra namn och siffror. Har inte lagen bättre för sig?


Kranberg tog sig en match mot Kafka och han visar god form denne herr Kranberg. De sista matcherna har han producerat och trixat mer med boll och klubba än vad jag sett honom under de senaste åren. Jösses vad skicklig han är när han spelar innebandy :)


Till och med under djup konsentration ler Antener! Måste vara guld att ha en sån kille i laget. Alltid glad, alltid ett vänligt ord, alltid villig att svara på frågor.


Kvällens kung kallas han efter matchen. Sjukt många poäng till ligan och säkert klättrade han några snäpp men mest klättrade han i alla AIK-hjärtan i hallen. Vi vet vad han kan och nu är det skönt att han har hittat rätt i form och harmoni. SuperKim!


Som inte bara gör mål utan också jobbar hårt i försvaret och runt sargerna. Man ska "dubbla"....det lärde sig killen redan i barnsbenen. 


Haha.....killen som jag nog kallar för kvällens pajjas :)
No hard feelings men PJ, du måste lära dig att hålla tand för tunga. Ni hade ju matchen så den utvisningen var väl onödig. Du hade fått en kraftig varning så du visste vart du hade domarna.


Men när det blev straff då visar du väg minsann.


Man dribblar inte bort PJ när han är i form....


Funkar inte med finter heller....


Sysns att han är i form och har tränat upp fysiken.....


För visst hinner han stoppa bollen...


Hoppa upp på benen och lite nonchigt visa Balrogspelaren hur bollen ser ut på nära håll.......


OCH hålla Balrogspelaren i sällskap på vag tillbaka till båset.


En annan av maskinens killar som inte syntes mycket i går men som ändå gör så otroligt mycket. Visst ska man väl placera kroppen på rätt ställe?


och visst ska man se till att ha de längsta armarna och största viljan!

I går visade alla i maskinen att laget inte faller för att det blir lite skador och annat krafs som skulle kunna få dem ur balans. Nej, Hallstenssson med kolleger har lyckats placera tyngdpunkten lågt i laget så det står stadigt på benen under sin färd mot slutspel och målet...16 April i Malmö Arena.

Tack Jojje du är en pärla precis som vanligt =)

lördag 22 januari 2011

Nya Marie och Tibbles gröna färg.


Till Anonym har Jojje fixat denna bild ;)
Stående med datorn på en 20 cm balk och ätandes middag så hade jag lite att göra.


Den här killen ser nog så sammanbiten ut, här handlar det om att få med sig laget och se till att säkra poängen hem till Borgen inför nästa derby som infinner sig redan på måndag i Borgen.


Det är alltid tätt och hetsigt när Caperio och AIK möte.......vi får hoppas att inte domaren har varit i kamp med killarna tidigare och att benen hänger med hela vägen :)


Ett tag såg det riktigt illa ut för vår PJ i buren...Caperio i ledning med 3 bollar så han chansar inte utan håller stenkoll på den lilla runda plastbollen.


Som sagt tätt och hetsigt är det i matcherna. Jag erkänner! Jag såg inet om det var Caperiospelaren eller Tibblehallens golv som gav Djurling en riktig nosträff. Krya på dig Djurling!


Ännu tätare blev det både på planen och i målprotokollet. Vid slutsignal stod det 8 - 8 och SD tog vid.
 Håll bort Caperio från allt vad kontringar heter!


Visst gjorde den svartgula maskinen det som alla förväntade sig. Tog hem de 2 pinnarna till Borgen, knöt ihop säcken ordentligt och var dessutom nöjda med sin insatts för de hade ju hämtat upp ett stort underläge. Skönt med seger i den gröna hallen och efter rapporteringen i går så undrar jag om Gittans speciella hälsning är till mig? För i går stämde det verkligen in.....jag hängde inte med och var alltså inte snabb nog =)
Annars så har jag en kandidat till hälsningen ;)

torsdag 20 januari 2011

Nej jag har inte glömt :)

Men visst händer det att man kommer hem från hallen och känner att musten gått er en liksom, man bara inte orkar ta tag i bloggen, fixa med alla  fina bilder som mästerfotograf Jojje skickat. I går gjorde jag dessutom något som jag varit på väg att göra länge........jag gick till frissan!
Jo..så är det tant Nygren klippte av alltihopa =) Men nu var det ju matchen som skulle kommenteras så här kommer mitt sätt att dokumentera matchen mellan AIK och Mullsjö.

Dagens målvakt i det svartgula maskineriet var Ausmaa!
Me like! Så härligt att han får lite tid på planen :)

Första perioden sammanfattar vi med AIK i försvar. Ganska dåligt sådant också :(


Ausmaa fick jobba utan särskilt mycket hjälp från backarna men sedan ....


hittade Djurling farten och det hände något i AIK. Man började ta tag i sakerna.


Kim var inte sen att vilja dra sitt strå till stacken mellan de löpvilliga snabba Mullsjögossarna


det kan vara svårt att komma i fart men viljan lyser lång väg...


och nog satt den alltid.......


Kim själv var också på väg att följa med.....


Det måste vara hans sätt att tolka "nu går vi hela vägen"......


"hela vägen in i kaklet" ! Därefter var det en annan bild av matchen


Mullsjö i försvar...


Mullsjökeepern fick jobba på med ganska lite hjälp av sina kamrater.

AIK behöll 3 pinnar i borgen och de behövdes med tanke på att de ska bege sig till Tibblehallen och Caperio Täby står för motståndet. Ett taggat Caperio som bröt Warbergs svit så de vill nog gärna ha ytterligare en fjäder i hatten genom att råna AIK på en ny vinst. De är starka hemma på Tibblegolvet.

Nog för den här gången. Tack Jojje för alla bilderna du är en pärla!
Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

lördag 15 januari 2011

Ledig lördag.....

och nästan ledig Söndag också :)
Skorpans lag spelar match i morgon men eftersom hon lyckats dra på sig en ordentlig förkylning (eller om det är influensan) så blir det hallfri helg.

Hm...hur överlever man det?
Just nu känns det helt okey, många matcher för AIK under Januari och även "ungarnas" lag kör på rätt så friskt så ett litet break är godtagbart för mig.
Många funderingar runt Vaara´s uttagning av damlaget men jag tror han har koll på vad han sysslar med. Skulle det nu barka åt fel håll så finns det väl alltid någon eller något vi kan skylla på.
Om inte annat så kan ju alla "plastförbundskaptener" säga att man skulle lyssnat på dem ;)

Läste om en landskampshelg någonstans i Sverige den 5 Februari.
Är det något speciellt med den?
Jag menar....kan den ge några bra svar på hur Svensk innebandy står sig i världen?
Kan den utveckla innebandyn?
Är det en pengakossa till Svenska innebandy förbundet?
Eller är det en 1-dags lek för förbundskaptenerna och deras lag?

Jag har lite svårt att förstå hur och varför man rycker sönder en serie med sådana här arrangemang.
Spelarna blir slitna, får lite tid hemma hos nära och kära, känslor rörs upp och diskussion sporras till nya höjder. Kör en sak i taget. Uppladdning inför serien kan vara en sådan här typ av lekar.
4-nationsturneringar kan köras ett par veckor efter seriefinaler och säsongen kan dras ut lite längre över året så det inte måste börja byggas nytt varje år i Augusti - September.
Det känns lite som att man rullar runt i en klisterburk som öppnas varje höst och stängs varje April.
Fördela spelen över året så det kan byggas ett intresse av innebandyn - året runt!
Det skulle gagna sporten och motivera varför det är viktigt för medierna att vara med hela vägen.
Speedway är en annan sport som har liknande problem - vem hör något om dem på vintern?
Då ska man ha klart för sig att de kör is-speedway när det är kallt i vårt land men då är det tyst som natten. Man har inte lyckats få folk att förstå att det är samma sport men på olika underlag.
Låt inte det hända i innebandyn men skapa ett intresse som varar året runt.

Färdigsvamlat för idag.
På måndag intar vi Borgen igen, vi får besök av Mullsjö.
Ledsen Mullsjö men vi bjuder inte på samma häftiga tunga gung på läktarna som ni gör i Nyhemshallen.
Men följ med från AIK´s hemsida i länken everysport så kan ni vara med även om ni inte är på plats :)

Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

torsdag 13 januari 2011

Fundrar på lite småkrafs....

Amatörer är alla som ............vad då?
Experter är alla som ..............vad då?
Färdig coach är man ............ när då?
Ansvarsfullt mogen är man ....när då?

Folmell kunskap är den som du har pappersbevis på...eller?
Tyst kunskap är det du erfarit på vägen.......................eller?

När får man tycka? tänka? uttala? det man tror att man har koll på?
Svaret är enkelt på det sistnämnda....
ALLTID, alla får alltid tala om hur man ser på det inträffade OM man varit närvarande eller har sett bildbevis på situationen.

OM man inte har varit på plats eller sett bildbevis så bör man tänka sig väldigt noga för hur man uttalar sig om situationer.

Vad käckt av mig att börja med att ge mitt svar på den sista frågeställningen :)
Så typiskt mig...att bara dra iväg i tal och skrift utan att skapa en röd tråd i tänket.

Hur som helst så ser jag mig själv som en amatör när det gäller innebandyn i stort och smått. Ofta förstår jag inte hur domaren kunde se specifika situationer men jag vet vad dennes utvisningskoder, frislagsrörelser osv betyder.
Men är jag amatör?
Jag ser ibland saker som händer i lag under matcher, störningsmoment som påverkar hela laget eller när de bygger upp ett flyt som de sedan seglar på.
Att ha förmåga att analysera vad som händer i en specifik situation är en kunskap som jag erfarit under vägen. Är jag amatör då eller?

Ja jag är amatör. Jag har massor med tyst kunskap och den kan andra få använda eller vända ryggen enligt egen fri vilja men jag är inte utbildad formellt och därmed är jag amatör.
Jag är fantastiskt duktig på gruppdynamik, gruppsykologi och analys.
Den kan andra däremot inte använda efter egen vilja och heller inte vända ryggen åt för den är formell kunskap. Där är jag "expert" (?).

Jag har aldrig gått något ledar/coachutbildning (annat än det "gröna kortet") men jag kan jag säga att jag varit/är lagledare. Alltså är jag inte coach och kommer med all sannolikhet aldrig att bli det heller.
Men när är man det egentligen?
Varje situation är ju en unik blandning på sina erfarenheter, sin spelide och ett samspel med laget och deras form för dagen. Konstillationen i gruppen och hur tydlig grupprollerna blivit både tilldelade och tagna av coach och spelare.

När är man då ansvarsfullt mogen?
Den dag du har förmåga att se vad du kunnat gjort annorlunda men framförallt den dag du kan säga med ärlighet att du gjort allt du kunnat men att laget inte lyckats ta till sig OCH genomföra det du dikterat.
Den dag du gör det utan att på något som helst sätt skuldbelägga laget för bristen av att följa dina direktiv och samtidigt försöker hitta nya sätt att förmedla samma sak men med andra ord eller sätt att närma dig situationen från en ny vinkel men med samma mål.

Oj...nu vart det mycket tankar och funderingar och visst kan det verka svamligt men läs och fundera vidare själv MEN glöm inte bort att det är ur ett idrottsperspektiv du kritiskt ska granska mina funderingar ;)

Lite skvaller på slutet :)
Jag läste att Lorendahl är på väg tillbaka till AIK men det finns inget att läsa på www.aik.se/innebandy så jag misstänker att det kan vara en önskan som vi får hoppas kan bli sann. Jag hoppas det du hört är rätt Gittang :) för visst saknas han i laget...både innan och utanför sargen är han en trygg och viktig kugge i maskineriet.

Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

tisdag 11 januari 2011

Lång natts färd mot dag.

En busstur på ett antal timmar och ett par timmars sömn har gett lite perspektiv.

Tungt var det att sätta sig i bussen, tungt var det att se killarnas ihopbitna ansikten, tungt var det att ha matchen men förlora den.

Det är egentligen det enda jag kan sammanfatta resan med:
De hade matchen men de förlorade den.

Hade känts lättare om de hade legat under med 1-2 mål genom alla 60 minuter men nu var det inte så. 2 måls ledningen när det bara är att hålla kvar känslan, fortsätta jobba och inte släppa in Warberg i sitt flyt.
Ingen enskilds fel utan en ren lagflopp.
Gå in och vinn bollen....behåll den med eller utan produktion men behåll den!
Se till att de inte får igång startknappen!
Det var allt som behövdes.
Men allt som inte ville sig.

Nu är den matchen förbi och killarna med ledarstab kommer fortsätta nöta........det bästa av allt är att jag vet, jag känner, jag luktar mig till ett AIK som snart har hittat rätt hela vägen och som snart fått ihop alla delarna i den svartgula maskinens bygge för att uppnå det som alla har som mål....
Malmö 16 April!

söndag 9 januari 2011

Ett lag av 3 stjärnspelare...

kan inte vinna en match ens mot ett lag i div.6.

Så sant....... så sant......man måste ha full styrka och alla typer av spelare för att kunna vinna en match.
Med det i tanken så inser man hur viktiga spelare som Möllersten, Sjöblom och alla de andra lite anonyma namnen är.
Hur viktigt det är att alla spelare levererar på sina egna positioner.

Hm....det bästa av allt är att det inte bara gäller den svartgula maskinen utan alla lag som spelar någon typ av lagidrott.
Skorpans Västerort spelade match i går. De for till Tappströmsskolan för att ge Ekerö en omgång på deras hemmaplan. Det var mycket nerver i tjejen innan hon gav sig av hemifrån. Förra matchen vann Vesterort med 8 - 0 men då var det inte Skorpan som vaktade målburen.
När tjejen kom hem var hon sur och trumpen, inte alls nöjd med sin insats!
Men de fick med sig 3 pinnar från hallen även om siffrorna snyggast till lite granna, 4 - 3 till Vesterort.
Det räcker för att räkna hem poängen men Skorpan är inte nöd!
Hon gjorde det hon förväntas göra - släppa in färre mål än medspelarna lyckas göra på motståndarmålet.

Hm.....fortfarande så kan inte en ensam målvakt vinna en match år sitt lag.....laget måste producera mål för att man ska kunna vinna!
Svår ekvation i vissa lägen, i alla fall om man heter Skorpan och alltid tycker att man borde kunna gjort bättre ifrån sig.
Hur får man henne att tänka annorlunda?
Jag vet inte för jag har försökt så länge utan att lyckas :(

I morgon blir det everysport.com trots att matchen mellan Warberg och AIK visas på TV.
Det är ju inte alla som har tillgång till TV4 Sport så för dem och för de som kanske inte kan titta på TV just då finns jag på plats. Vill ni så är ni välkomna att följa med :)
Ser fram emot att få vara med på plats och hoppas och tror att det är den här matchen som Warbergs segersvit ska avslutas medan de 3 pinnarna följer med hem till Borgen.
Väl mött i morgon kväll kl. 19.15

torsdag 6 januari 2011

En dag på slottet eller???


Den svartgula maskinen på väg in på planen


Där vi grattar Jon Möllersten på 28-årsdagen



Matchen är som den alltid brukar vara mellan AIK och Falun......tät, tät och fysisk!


När sedan Rehn håller fast Kims klubba och låser den så alla utom domarna ser det och...


Tydligen får göra det också, ja då blir det så man nästan mår illa.....


för det är väl därför Falunspelaren hänger över sargen långt utanför spelet?


MC missar en straff som läggs på Faluns andrakeeper och då får äntligen Rehn en utvisning eftersom han i sekvensen innan spelat hårt.

Nu uppstod det som inte får hända.....AIK har full fokus på sin frustration och Falun kör för fullt för att hålla den gnistan levande. Det är den strattegi Falun använder för att ta med sig poängen i bataljerna mot AIK. Synd att inte spelarna kan se det och sätta sig över den leken. Men det fanns i alla fall 2 som höll humöret på rätt nivå och det var


säkerhetsansvariga Frida och gammeltanten Mie :)
Vi har alltid kul när vi träffas. Det spelar ingen roll i vilken hall eller var i Sverige. Vi har kul!

Ni vet väl vem som är min stjärnfotograf??
Just det Jojje på http://www.jojjesplejs.com/ en enastående sportfotograf, fantastiskt trevlig människa och underbar kompis. Han är dessutom AIK:are vilket ökar på plusskontot med några 100 poäng :)


tisdag 4 januari 2011

Reprisen på förra säsongen?

Jo men visst tog Warberg med sig 3 pinnar när de lämnade Uppsala i går kväll. Storvreta fick gå ur matchen utan godis.
Det blev den 11:te raka segern för Warberg vilket är riktigt snyggt MEN........
för varje seger kommer du ett steg närmare förlusten!

Kanske vi AIK-vänner ska se som en positiv insikt. Vi var ju där själva förra året.
Har för mig att vi brast vid 10 raka och redan där har ju Warberg gått om oss men vem vet?
Kanske är det i TV-matchen mot just AIK som den där förlusten tänker infinna sig?

Vore riktigt nice att ta med sig 3 pinnar från Varberg på måndag men först ska vi ta oss an Falun hemma i Borgen vilket vi tänker göra i morgon kväll.
Så har du inget bättre för dig på trettondagsafton så ta med dig familjen och kom till Solnahallen.
Tät, rolig och intensiv innebandy lär vi bli bjudna på. Falun brukar ju inte visa särskilt stor respekt för AIK varken på deras egna hemmaplan eller borta. Sist tog AIK med sig 3 pinnar från Kurir Arena och säkert har Falun tänkt sig att hämta tillbaka dem i morgon.

19.00 i Solnahallen eller http://www.everysport.com/ bara att välja det som passar bäst :)

måndag 3 januari 2011

3 nya pinnar och ännu ett domarpar som svek....

Pinnarna sitter på kontot i tabellen och det märktes tydligt och tidigt att AIK hade kul. Redan när de klev in i hallen och man såg farten i benen (trots bussresan) så förstod jag att AIK tänkte spela sitt spel och ha kul.

Inte enkelt när man spelar perioder med 7 - 5. Ordinarie antal spelare på planen är 5 - 5 men när domarna bestämmer sig för att inte fördela sina bedömningar lika för alla så blir det lätt att ena laget spelar i underläge.
Trots att det uppstod en bit in i 2:dra perioden så fortsatta AIK att mala på och visa vilja.

3 spelare på banan tillsammans med Ausmaa (2 i utvisningsbåset) så fortsatte det i flertalet minuter, AIK fortsatte att spela sitt spel. Ausmaa fortsatte att göra sitt jobb och visst störde det Pixbo.
Uppenbarligen domarna också.

Skadelistan är helt klart längre i AIK än i Pixbo men det är självklart när domarna behandlar deras spelare som att de bär högklackat och mascara. Pixbos spelare var inte heller helt nöjda med situationen. De hade gärna spelat om poängen i stället för att någon annan skulle avgöra åt dem.
Skön innebandyinställning det finns i Sverige just nu........bara den orkar stå emot domarnas lite tråkiga insatts och att de höjer sig ett snäpp eller gärna 3.
Man måste våga låta killarna spela om man vill vara delaktig i sportens utveckling.

Domarna ska dömma matchen men killarna måste få möjlighet att spela den.

Nåväl...nu är det bara att ladda om och sikta in sig på onsdag då det återigen blir hemmamatch i Borgen. 19,00 går startsignalen och jag kommer vara på plats naturligtvis.
I kväll blir det match i TV och då har vi några härliga timmar framför oss också.
Jag gillar måndagarna :)

Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

söndag 2 januari 2011

God fortsättning....från bussen :)

Jepp....2011 har startat och just nu så sitter vi i bussen och om jag inte är helt väck i huvudet så är vi runt Norrköping med färdriktning söderut mot Göteborg eller Mölnlycke närmare bestämt.
Wallenstamshallen blir ytterligare en ny upplevelse för mig. Har aldrig satt min fot där tidigare i alla fall.

Några gubbs är inte med på bussen men hela truppen är spelbar, det finns ju dem som valt att bege sig söderut sedan tidigare och därför möter upp på plats i stället.
En väldans massa långtradare gör oss sällskap på vägarna men det är bättre väglag ju längre söderut vi kommer.
Robin Hood spelas på dvd:n och ett par kortlekar är framme, i övrigt verkar det populärt att ta igen lite sömn på vägen :)

I kväll kommer jag sitta och liverapportera på everysport precis som vanligt så vill ni följa med på innebandymatch i Mölnlycke så är ni välkomna.
Spännande att se resultatet...hjärtat säger som vanligt AIK-seger men man vet aldrig med gubbsen. Det har ju hänt att de inte får igång benen och farten efter bussresorna. Materialare och medicinteamet får göra ett mästerligt jobb så alla inkl ledarstaben tänder till ordentligt. Hur det än är så blir det nu efter jul som man börjar skönja vilka lag som tänker avsluta säsongen med slutspel och vilka som nöjer sig med att få nytt kontrakt.

Nåväl...nu ska jag fortsätta min resa söderut och som sagt vill ni så ses vi på http://www.everysport.com/ senare i kväll. 16,00 börjar matchen.