måndag 28 februari 2011

Baksmälla....

är något man kan ha på många sätt.
Här kommer jag beskriva ett.

Seg i kroppen och knoppen....lite skamsen och lite förtegen.
Lite som att ha en sån där vansinnigt tung baksmälla i ryggen.
Gubben hoppade inte jämnfota av mitt inlägg kan jag lugnt säga.
Han uttryckte sig ungefär så här:
(Jag har censurerat lite) Även om du har rätt i sak gumman så ska du ta mig f-n låta mig ta mina egna strider och om du känner dig kränkt för min skull så ska du i det minsta fråga om det är ok att du skriver om det innan du gör det. Ta aldrig någon annans strid för då bestämmer du att det ska stridas i saker som den andra kanske inte alls vill ta striden för!

Vilken klok gubbe jag har!
Tänk att det ska vara så svårt att inte ta över andras reaktioner utan bara låta dem reagera och sedan hitta de ljusa glimtarna i det hela. Måste lära mig att inte vara så snabb och intensiv, att stanna upp och tänka till innan jag gör saker och ting, häver ur mig saker och ting och framförallt tar för mig av andras projiceringar.

Hm.....som den klimakteriekossa som jag både upplevs som och som jag faktiskt är så ligger det nära till hands att använda det som ursäkt men den funkar inte heller i vårat hus eftersom jag alltid varit som kokande mjölk. Blir rosenrasande på 2 hundradels sekunder för att sedan lugna ner mig lika fort och då kunna vara objektiv på ett vuxet och vettigt sätt.

Hur som helst så kan man undra vad det har med innebandy att göra?
Jo...så här är det.......
när innebandyspelare reagerar så gör de det här och nu i stunden men när de kliver av planen och fått matchen lite på distans (en halv/hel timme) så har de helt plötsligt en annan syn på den så hetsiga situationen.
Precis så tror jag det kan vara i väldigt många matcher som ju är viktiga för några lag och oviktiga för andra.
Vi närmar oss slutspel och man kan riktigt känna hur det börjar triggas och hetsas lite överallt i landet och i etern.
Spännande tid vi går till mötes...spännande!

En smäll på käften!

En helt otroligt strulig resa har avverkats i helgen. Lång bussresa till Umeå som kändes längre än vanligt eftersom vi först tänkt flyga. Umeå är ju en stad som ligger långt i norr men ändå så vansinnigt centralt.
En lättilgänglig stad helt enkelt.

Hur som helst så var det inte det enda som strulade. Hotellet som vi inte brukar utnyttja visade sig ha noll koll på att det finns mycket mer i AIK än 1 lag och en sport. Strul mellan AIK Innebandyns och AIK hockeyns beställningar och helt fel mat före matchen. Inte bra men killarna är fantastiska och grinar inte illa av den anledningen trots att flera av dem upplever att de kommer helt fel in i matchen pga. tyngdkänsla i magen.

Men det som känns värst så har några timmar efter är hur hallansvariga hanterar en situation i hallen. Aldrig någonsin har någon kritiserat AIKs materialare så hårt och så lågt!
Att AIK skulle lämna utrymmena nerskitade så till den grad att man behöver ta ut städpeng?
Nej....det är en skymf för hela det arbete, den tid och det engagemang han lägger ner på att alla ska tycka att det är en trevlig upplevelse att ha AIK som gäster.

Det finns många saker som jag skulle kunna kritisera men i vilket syfte?
Vad gagnar det innebandyn?
Inte någonting!
Jag väljer i stället att lägga energin på en match som var spännande på många sätt och som innehöll många fina sekvenser från båda lagen. Dalen ska inte alls tro att de vann för att AIK spelade dåligt och satt kvar i bussen hela första perioden. De ska förstå att de vann matchen för att de helt enkelt spelade en bättre innebandy än AIK och att de förvaltade sina chanser bättre.
AIK spelade stundtals sitt eget spel och under dessa stunder bjöds Gamliahallens publik på rolig innebandy. Lite otur i avsluten då Dalens målvakt var riktigt vass för dagen och lite misslyckade uppspel med felpassar skapade en del frustration i laget men ändå med en del riktigt härliga besked om formen som ligger under ytan och bara väntar på att få visa upp sig i all sin glans.

AIK och många andra lag har haft tuffa veckor med upp till 3 matcher på veckan....klart det känns i killarnas kroppar. Speciellt om man jobbar mycket med hårda träningar och finslipningar inför slutspelet. Men det är ingen ursäkt till förlusten mot Dalen.
Nej den enda ursäkten är att Dalen var bättre i långa stunder, AIK kom aldrig in ordentligt i matchen och ett mål åt fel håll på fel sätt skapade kaos i huvudet på killarna som med all säkerhet funderade på hur de kunde släppa. Men de fina beskeden tar vi med oss till Uppsala på fredag när det är dax för Storvreta hemma hos dem i Fyrishov.

Förlust med 7 - 5 är inget att skrika högt över i världens snabbaste, bästa innebandyliga.....det är helt normala siffror.

onsdag 23 februari 2011

Det finns stolthet!


Som den värsta innebandynördsmorsan på jorden blir jag såååå STOLT!
(Nej han är inte en produkt av mig och Nypan, han har egna föräldrar)
Killen som jag följt några år och hela tiden trott på, som tagit sig en plats i landslaget "la" ut bollen till Kim Nillson som i god Ölandston rullade vidare med den mot.....


Citys Domeij och tryckte in bollen i nätet. PJ var inte sen att rusa ut till sin gode lagkamrat och tacka för den fina insattsen och resultatet av hans "utkast".
Inte varje match man ser en målvakt i protokollet, speciellt inte som assist men det fick vi vara med om i kväll. Precis det som saknades för att få en 5:a i betyg...om han nu spelat hela matchen vill säga.
Han kom in i 3:dje perioden för att coachtrion ville skaka om i lägret, höll 0:an och gjorde en assist så därför utnämner jag nu PJ till den äran att få just siffran 5 i betyg och IBM får säga vad de vill!!
GRATTIS PJ och TACK Kim.

tisdag 22 februari 2011

Rör om i grytan.....krydda och vips!

Linköping vs Caperio i TV4 Sport!
Snyggt jobbat!
En riktigt underhållande match där jag satt och väntade på att Caperio skulle släppa taget om bänken och visa Linköping hur man spelar innebandy i SSL.
Som jag väntade och helt i onödan.......Caperio ville mycket hellre bjuda oss tv-tittare på en sevärd match men utan "Caperio-go". Inga grottvarianter, inget direkt fult spel (frånsett Ackevis slag på målisen i början) helt enkelt kul innebandy med många chanser och mycket fart.
Ska bli spännande att åka till Linköping själv och se vad detta glada nykomlingsgäng kan bjuda på när de har sitt hemmagolv under fötterna.
8 - 2 blev det i förra svängen hemma på parketten.

Nåväl...det var inte det jag ville skriva om i dag.
Nej jag tänkte få ner några ord om den här säsongens lite roliga och märkliga tabell.
Nykomlingar på slutspelsplats, Balrog ute ur leken, Storvreta "bara" 3:a, Sirius som såg så vassa ut i försäsongen?
Kan tänka mig att de enda lagen som verkligen är nöjda med sina tabellplatser är AIK och Warberg.
Självklart Linköping. Mullsjö som ju faktiskt har kvar kontraktet till nästa om tabellen ligger kvar och inte Balrog sprattlar till på slutet.
Tabellen är roligare än på länge och ändå skrivs det inget i media om det. När demonerna är på väg att ramla ut så ska det röras om i grytan och när nykomlingar sticker upp som Linköping så ska det bevakas av media.
Men tystnad råder........

Jag gillar årets tabell. Jag gillar iden med att inget är klart förrän slutsignalen går. Jag gillar att det inte är självklart att det är något av de etablerade lagen spelar i Malmö. Jag gillar spänningen inför varje match där det kan bli vinna eller försvinna för några lag medan det handlar om att behålla sin ställning för andra. Inget ska vara klart som korvspad redan innan säsongen startat och så är det i årets SSL.
Vad som helst kan hända och ingen sitter säkert där de är idag.
Tabellen är helt enkelt inte färdig.

Nu får det vara nog med svammel.
Ta vara på dagen för det tänker jag göra.
I morgon är det Borgen och det gillar jag självklart bäst av allt :)

måndag 21 februari 2011

Skärpning på flera håll!

Ja nu får jag nog ta och kamma till mig lite med bloggandet :)
Dålig uppdatering och enformigt innehåll kan jag känna så jag får ta till kraghållaren och kika över kaffemuggskanten.

Hur som så är jag inte den enda som får kamma till mig. Hela AIK får ta tag i storkammen de också om de verkligen tänker stå i Malmö Arena i April. I går var det IK Sirius och Fyrishovshallen som stod på schemat. En match som (när man tittar på tabellen) ska vara en enkel sak utan några större störningsmoment.
Men som vanligt så har AIk svårt för Sirius på deras hemmaplan och som vanligt så blev det heller inte så klockrent som man gärna skulle vilja ha det.
Visst AIK tog med sig pinnarna hem och det blev ju faktiskt en 2 målsvinst. Men (2 - 2) - (3 - 3) - (2 - 4) säger kanske mer om hur jämnt det faktiskt var i målfördelningen i de 2 första perioderna. Man kan aldrig ta en vinst för given......då har man förlusten knackandes på dörren direkt.
Att AIK sedan släpper in Sirius i matchen med 30 sekunder kvar är rena ungdomsinnebandyfasoner!
De borde veta bättre och tacka matchklockan för att de faktiskt inte släppte tidigare för då hade Sirius mycket väl kunnat sno åt sig en pinne eller två.

Nej som sagt....skärpning killar!
Antingen äger man matchen eller så gör man det inte. De rena spelmatcherna finns det inte många av under säsongen. De spelas mot Warberg, Dalen, Storvreta och kanske Täby. I övrigt så handlar det om att hålla i bollen och spelet. Att hålla kvar speliden och tänket och framförallt att jobba tillsammans och lika mycket allihopa. Det går inte att lita på att PJ ska jobba ända in i kaklet om man inte gör det själv också.

Vad gäller "ungarnas" innebandy så har Skorpans lag äntligen hittat en tränare!
Lagkväll i fredags och det var tydligen en höjdare. Kul tjejer!
Nu kanske ni kan hitta rätt och en spelide som funkar. Man måste nämligen ha en tanke bakom spelet annars blir det storstryk i innebandy.
Skalman ska få svar på MR- röntgen i veckan. Hoppas det är något som läkarna kan laga så han är tillbaka på banan till hösten. Men det lär bli en hel del rehab för honom de kommande månaderna.
Måtte han hålla ut och orka fortsätta!

Nog för nu. På onsdag är det Borgen och besök av Umeå City klockan 19,00. Kom dit och se matchen IRL det är så innebandyn ska upplevas :)
Till helgen blir det buss till Umeå och Dalenmöte i deras hemmanäste.
Men först ska det bli Linköping - Caperio på tv4 Sport i kväll.
Jag gillar måndagar!
Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

måndag 14 februari 2011

Känner inte för det men.....

kan inte låta bli heller :)


Härligt med publik trots det så var det bara 805 personer


som fick se Edgren rättplacerad som vanligt, framför motståndarnas målvakt :)


Talme visade att man inte trycker ut en AIK:are över sargen hemma i Borgen.


Medan Antener log som vanligt när han lekte radarpar med Kim Nilsson.


Men Gillek! Man får inte retas bara för att man gör mål ;)


Thorsson ville visa vad han kan och gissa om vi fick se? Grattis till första SSL-målet och första AIK-målet!


Herr Norman fick sin vanliga flygresa och jag blir lika rädd varje gång men killen verkar fixa det utan större bekymmer, han reser sig och gör om det gång efter gång....


Det här är bästa belöningen för det jobb jag lägger ner i hallen.....FRAMTIDEN!
Love it!
Hoppas att denne lilla spelare får en fantastisk alla hjärtans dag.

Tack Jojje! För alla fina bilder och all den tid du ger AIK i med och motgång finns din kamera och ditt leende alltid och lyser upp tillvaron.

måndag 7 februari 2011

Måndag och ingen innebandy på TV :(

Så är det ibland och det är bara att gilla läget för mig liksom för många andra i landet.

Till helgen är det match i Borgen och det är Helsingborg som intar den blanka parketten. Sist lagen möttes blev det en suddenvinst för den sbvartgula maskinen och en knäskadad K-J.
Han är helt återställd och lär vilja vara med hela matchen den här gången. Men lite trevligt mitt i eländet var att få rå om mamma och pappa ett extra dygn så jag tror nog att han gick ur den skadan utan större men än ett ärr och ett minne om hur rädd vi alla var för att det skulle vara ligamentsskador. Inte minst Helsingborgsspelarna var oroliga för det. Det var ju strax före ett viktigt VM. Men allt gick bra.

Nu håller vi tummarna för att vi återigen får se rolig innebandy på parketten och visst håller jag för att AIK ska behålla pinnarna hemma i Solna men ingen match är över förrän slutsignalen gått.

Titta in i Solnahallen på söndag 17.00 och var med på ett festligt, häftigt arrangemang på plats för hur det än är med innebandy på tv så är det aldrig det samma som att vara på plats.
Ha det gott och ta vara på veckan för det tänker jag göra.

torsdag 3 februari 2011

Receptet på världsklass!!

Som de flesta vet så sätter IBM betyg på alla spelarna i SSL-matcherna.
Omdiskuterade betyg, inte satta av samma person varje match och därmed inte satta med rättvist underlag.

En av de samtalsämnen som vi haft mycket av de sista dagarna här hemma är målvakternas betyg.
"Barnen" ifrågasätter betygen på Linköpings och Warbergs målvakter som har hållt 0:an i varsin match under SSL-säsongen 2010/2011.

"Bara" en 4:a!!!
Vad fan krävs egentligen av målvakten???
Helt j-kla sjukt!
Ska man behöva göra mål också för att vara i världsklass??

Där kom vi på det!
En målvakt måste inte bara hålla 0:an utan också få till en assist och helst ett mål också för att få det högsta betyget av innebandymagazinet!!
Så enkelt kan det vara och antagligen är det så enkelt som det är också.

Nu vet du det PJ!
En assist,
ett mål
och håll tätt bakåt....receptet på att bli en målvakt i världsklass med en 5:a i betyg!  =)

onsdag 2 februari 2011

Stängt, klart och nu blir det full fart framåt.....

transferfönstret är stängt för den här säsongen och visst har det rört på sig en del i innebandysverige.
Många har fått möjlighet till mer speltid i Allsvenskan och några har fått förtroende att göra premiär i SSL.
På damsidan har det flyttats mellan Ettan och Eliten i stället.
Till och med i landslaget har man flyttat runt på personer. In med några bort med andra eller till andra stolar att sitta på.
Vad är då den största nyheten, den största överraskningen?

www.innebandysajten.se naturligtvis!!

Hoppsan Kerstin, tänkte jag när jag drönade in för att kolla vad det var för spännande sida.
Glad som attan blev jag när jag insåg att här har vi sidan som konkurerar med innebandymagazinet och alla andra samligssajter. En helhetsbild som är helhet men också uppdelad i de olika dam/herr/elit/landslag osv......allt i en härlig innebandyröra på framsidan men så enkel att få valda delar av genom en fingerklickning!
Fritt val och tillgång till bloggare som är lite nichade på sina olika sidor av innebandyvärlden men ändå väl insatta i helheten........ÅH......jag är bara såå käääär!  :)

Träning i Borgen  i kväll men de får klara sig utan en slagen, hårt arbetande Nypan    :(
Ja, jag vet!
Det är sällsynt men vi står inför ett slutspurt och slutspel, då kommer det krävas många timmar, blod svett och tårar, Nypan på tårna, möta problem, hitta nya vägar och 110% fokus :)
Ni tror väl inte att ett slutspel bara kräver mer av spelarna?
Nej, det är nu det är upp till bevis från hela staben bakom spelarna, alla i eventet och publiken i hallarna. Det är nu vi kliver in på slutsträckan innan det är dax att accelerera upp ett antal snäpp om man vill vara ett av de 2 lagen i Malmö Arena i April.

tisdag 1 februari 2011

Förvirrad, konfunderad och allmänt seg.

Ungefär så kan jag sammanfatta känslan i kroppen.
Man svävar runt i cybervärlden och läser lite här och lite där.
Blir man klokare? Blir man mer insatt i innebandyns fantastiska värld?

Nej det tycker jag faktiskt inte.
Kritiskt granska allt man läser ska man göra numera för det har jag lärt mig av barnens skolgång. Det är så det fungerar nu i 2000-talet.
Då på min tid, under förra seklet då gick det bra med det som vi kallar korvstoppning, det man läste i nyhetstidningarna var sanningen och det som sades i radio och TV var det som gällde. Då kunde (?) man lita på allt som man fick veta ;)

Alla minns väl Lindemans sannolikhet?

Nåväl.....läste på ett forum att ett lag kritiserat innebandymagazinet för en av de bloggar som man hade länkat på sidan.
Läste därefter att innebandymagazinet ursäktade sig med att det var ett tekniskt fel.
Kollade upp innebandymagazinet och upptäcker att alla länkar till alla bloggar är borttagna?
Blir fundersam över varför alla blogglänkar är borttagna....är det tekniskt fel?
Om man länkar till en blogg som skriver sina egna åsikter även om de är obekväma för somliga så måste man väl ändå stå för att man länkar vissa bloggar, någonstans har man ju bestämt sig för att ha det samarbetet  och dessutom kan det ju inte vara en nyhet för magazinet att en av bloggarna inte är bang för att skriva sin åsikt även när den är obekväm för somliga.
Hur fungerar det ihop med tryck/åsiktsfriheten?

Nej det är när det uppstår en massa bråk och tjafs mellan olika personer, tidningar, sajter och bloggar som man får skäl att använda ordet "plaskdamm" om innebandyn.
Skulle se ut om de stora hockey eller fotbollsföreningarna började lägga sig i vad småfolket utanför skriver, tycker och tänker.

Jag tycker att AIK är en väldigt bra förening, jag tycker att AIK Innebandy är en förening som jag kan stå bakom, jag känner värme för det jag sett utifrån och inne ifrån vad gäller föreningens grundsyn och vision om framtiden både vad gäller ungdomssektionen och elitsatsningen.
Är jag dum för det?
Ska någon skriva och ha åsikter om att det är felaktiga uppgifter om AIK?
Ska jag inte ha rätt till min åsikt, trots att det är min blogg eller mitt facebook-konto?

Nej jag blir alldeles seg i huvudet av att det finns folk som lusar runt i etern för att kunna aggera och lägga ut sina inre aggressioner på andras rätt till egen åsikt.
Väx upp, bli torr bakom öronen och framförallt tycker du om innebandyn så låt den växa utan en massa pinsamma bråk och tjafs i etern. Vi vuxna ska vara föredömen för de barn och ungdomar som helt plötsligt har insyn i allt vad vuxna tycker, tänker och gör i cybervärlden.

Barn gör inte som du säger - de gör som du gör.
Därför är det viktigt att vi håller hakan högt så inte våra innebandy barn växer upp och fortsätter tvinga ner innebandyn i plaskdammen.

PS!
Har just hittat orsaken till att bloggarna på "magget" är borttagna!
De byter server så därför liggar alla bloggarna som fanns länkade där nere ett par dagar.
Något som verkar konstigt kan ha den mest självklara förklaringen om man bara söker eller frågar rakt ut.
Livet kan vara enkelt om man vill och inte trasslar till det hela tiden ;)