torsdag 31 mars 2011

Nice när man får förklaring :)

Jag har ju förr skrivit om den där mindre lustiga musiken som Caperio kör med på sina hemmamatcher. Som ni vet har det dessutom retat mig en hel. Ett irritationsmoment som jag i min enfald trodde var för att jäklas med just mig :)
Det är ju dumt att tro något annat eller ens fråga vad det ska vara bra för eller hur?

Men så i dag när jag landade på IBM för att läsa om den numera utnämnde (??) Jan-Erik Vaara som ny förbundskapten för herrarna som jag hittade orsaken till detta i mina öron oväsen.

08-bloggen ger mig förklaringen och vips så slipper jag irritera mig på eländet för det har ju en anledning som inte alls har med mig att göra. Inte ens en miljondelsmillimeter är det för att jäklas med Tant Nygrens högst ogillande musikåsikt. Skönt med anekdoter från golvet för nu kommer jag kliva in i Tibble och lyssna på den där bedrövliga musiken och istället höra -
Boris har röda moccaskor =)

tisdag 29 mars 2011

Re(h)na sportsmän är det ont om.

Men de finns och de verkar där ute i hallarna.
varje gång de kliver över sargkanten, ger en intervju, spelar osv.
De verkar för sporten, sitt lag och alla unga som tittar på och tar efter.

Att erkänna att det inte var givet att laget skulle vinna är också stort men jag känner att den största trösten idag kommer från Falun och deras "braiga" målvakt. Rehn!
Vi vågar spela innebandy säger han, och det stämmer, de vågar att spela mot AIK i Borgen men också mot AIK i Falun. Jämna täta matcher har det blivit och när jag ska sammanfatta Rehns storhet så blir det så här
- Rehn är precis så bra som en målvakt behöver vara när han spelar i ett lag som täcker boll och ställer sig i rätt läge för att täppa till skottlägena. Rehn får fantastiskt mycket hjälp av sin backar.

Han är så sportslig så han ger AIK väldigt fin kritik genom sitt uttalande om att kan de vinna mot AIK så kan de vinna mot Warberg.

Han vet...... och är inte rädd för att säga det..... AIK är ett av Sveriges topplag, att vinna över AIK är aldrig någon promenadseger....inte ens om man vinner med 9 - 3.
Stort av honom att jämställa AIK med Warberg som ju haft en fantastisk säsong.
Stort att ge AIK den etiketten så där bara minutrar efter att Rehn och Falun satt stopp för AIKs fortsatta spel för säsongen.

Nu skriar olyckskorparna om att det ska vara spelarflykt och annat i AIK och hur ska det gå???
Gör er själva och AIK en tjänst - vänta och häng med i nästa säsong så ska ni få se hur AIK löser utfyllnaden av de luckor som alla med lite tankeverksamhet har kunnat räkna ut redan för 2 år sedan.
Sportkommiten och sportchefen har med all säkerhet en röd tråd i det de gjort den här säsongen och det de kommer göra inför nästa. För AIK gör precis som K-J så fint beskriver - satsar alltid på guld!

Måtte nu Warberg gå vidare till Malmö för annars har jag svårt att se hur man ska kunna fylla Malmö Arena den 16 April. Själv avstår jag den resan för att umgås med familjen istället. För vad ska jag göra där?
Uppochnedvända säsongen 2010/2011 är inget som går till världshistorien för någon utom möjligen Falun som tagit sig ett snäpp längre än tidigare och Linköping som gjorde sin superdebut i SSL.
PS! Vad ska lagen skylla på nästa säsong när det ligger ett nytt fint golv i Linköpings Sporthall? Gläds åt Linköping och ge dem kritsa för den säsong som de gjort.

fredag 25 mars 2011

Tänk att få höra....

tex. Gunnarzon säga till killarna att de sitter i en kanot tillsammans allihopa.
Att det är viktigt att de alla tar långa, lugna årtag i samma takt så kanoten kan glida lugnt och fint över vilket oroligt vatten som helst, i vilka vågor som helst och i vilket kölvatten som helst.

Jag har fått mig berättat att det var ungefär så han uttryckte sig när han satte sig i kanoten i höstas, full av trygghet och förvissning om att de här killarna skulle hålla honom hel och torr i alla väder och alla stormar.

Med det i minnet (glöm inte att jag inte vet om det är sant, jag har bara hört det som "fairytale") så önskar jag att han återigen pratar med killarna om den där kanotfärden......
att han ber dem att sitta stilla i kanoten, att ha tålamod och att ta långa lugna årtag i samma takt.
Då kommer kanoten att glida så fint över alla vågor och oroliga vatten som ett slutspel innebär för alla dem som står där nere vid och på planen.

Viljan att ro för varandra är fel väg att gå, det är viljan att ro för kanoten som är viktig för det är bara den som kan föra med sig alla till målet....
bara den som kan se till att alla kommer iland utan att ha trillat överbord och utan att ha blivit allt för blöta.

Vem vet? Kanske var det hans bild av :
Ibland så kan det blåsa kalla stormar
Ibland kan himlen vara ganska grå.
Men när det gäller laget som vi älskar,
så skiner solen snart på oss ändå.
Vi hör om stora tider som har svunnit,
vi vet att snart så är det dags igen.
Åh vi e AIK
å alltid e vi med er,
och alltid ska vi se er ta poäng.
 

torsdag 24 mars 2011

Full fart i egen takt :)

Det är precis det vi ska göra ikväll :)

Full fart mot Malmö är målet och för att ta oss dit så måste vi bege oss upp till Falun igen.
På önskelistan hos alla spelarfruar/sambos står en vinst i kväll.
Då kan killarna se fram emot en helt vanlig helg trots att vi befinner oss mitt i slutspelstiderna.

Webbsändning som konkurrerar med min liverapport på everysport.
Radio är säkert på plats de också.
Börjar kännas som att min rapportering för AIK lider mot sitt slut precis som säsongen.
Känns som att utvecklingen mot webbsända matcher går framåt i rasande fart :)
Riktigt roligt för det var ju därför jag började raportera...för att jag hatade att sitta hemma framför livematch som inte fungerade och inte berättade något om stämning, spelet och spelarna, publiken och allt annat som hör en bra innebandymatch till.
Vi får se vad som tas för beslut i "mitt AIK" om det blir fortsättning nästa år eller om de väljer att följa med i utvecklingen och webbsända matcherna. Hoppas det för publikens skull samtidigt som jag oroar mig lite för att det kommer drabba den riktiga publiksiffran i hallarna.

Alla lag borde liveraportera matcherna och sedan visa dem i sin helhet på Webben dagen efter =)
Då kan man kanske behålla karamellerna från alla håll?
Vet inte vad som är mest rätt eller fel men visst finns det risker med alla beslut.

Nåväl...idag bjuds vi på risk för snöfall på vår färd precis som sist och det är ok om resultatet är positivt precis som sist.

Just en liten detalj till Falun och deras eminenta säkerhetstänk!
Hur kan ni skicka ut brev där ni rekomenderar samma matställe som ni sedan själva använder till ert lag???
Hur tänkte ni där?
Självklart använder vi oss av våra egna samarbetspartners som också är ett ställe som ni rekommenderar men hur kan ni då låta ert eget lag äta där samtidigt?
Ni har ordnat och fixat med allt som jag gnällt om och ni har gjort det förbannat bra....därför måste ni se även till den här frågan inför kommande slutspelsmatcher.
Vi använde samarbetspartnern när vi var uppe i grundserien och då fanns det inte en Falunspelare i sikte på hela Scandic men nu när det är ett grinigt tätt slutspel så ska ni helt plötsligt dyka upp på det ställe där vi alltd äter när vi åker till er vackra stad.
Inte bra alls!

onsdag 23 mars 2011

Irriterande skönt....att kunna irritera sig på något/någon :)

Nu är det slutspelstider och det märks så väldigt väldigt mycket i alla "förståsigpåbloggar" och på tidningars krönikasidor, journalisters artiklar och bloggare som kan (?) innebandy.

Läste Bults blogg som vanligt...blev väldigt full i skratt han hänvisar till någon landsortstidning som skickat en "sportreporter"? till Solnahallen på förra matchen. Jag fanns också där och jag satt 60 cm från sargkanten. Undrar vilken hall han befann sig i för jag känner inte igen en enda av de beskrivningar av AIK-spelarna som han bjuder sina läsare på.    =)
Men det var ett störtskönt inlägg Bult. :)

Läste också Capellos blogg, även det som vanligt.....ytterligare ett skratt rikare!
Hans syn på "Stolta AIK" som jag själv är stolt anhängare av är lite lagom sarkastisk men rolig att läsa och fundera vidare på :)

Alla kan inte göra allt men allt kan göras om det är rätt person på rätt plats!

Det är min syn på saken och min personliga beskrivning på AIK´s stolthet ;)

Hur det än är med alla dessa förståsigpåare så vill jag (som amatör) tala om att för mig är AIK så mycket mer än vad ni ser. Jag försvarar "mitt lag" = hela AIK som klubbmärke för att det är en naturlig del av mig ända sedan den där dagen 1971 då jag satte min fot i Sverige för första gången. I med och motgång har jag personligen aldrig vikt av eller förbi.

Men det är klart...jag är ju heller inget proffs ;)

tisdag 22 mars 2011

Hm...det luktar lite konstigt .....

Är det bara jag som reagerat på allt skriveri om kvartsfinal serien mellan Storvreta och Caperio?
Ja..den som Storvreta gick ur som vinnare med 3 - 0  i matcher i går kväll på TV!
Det har varit skriverier om fult spel storbråk och annat som mediatystnad.
Senast av mig själv igår om jag minns rätt, det var väl någon kommentar om att det skulle vara så att Caperio inte uttalat sig i någon situation under och runt den här serien.
Det har däremot kunnat läsas kommentarer om att Caperiospelarna spelar över gränsen på fult och har en taskig attityd på och utanför planen. Attityden betvivlar jag inte ett ögonblick men efter att ha sett ett mycket kort klipp från den numera berömda armbågen som var så ful igår och gav en 5 minutersutvisning så kan jag inte låta bli att tänka......
Vänta nu! Var det där verkligen med flit? Är det verkligen en rättvis utvisning? Kanske domarna velat statuera ett exempel men låt det vara en 2:a då!
Nej det luktar illa av att Storvreta beskyller Caperio för en massa som de kanske själva gör sig skyldiga till.

Jaha...då har det hänt!
Jag har faktiskt försvarat Caperio för en gång skull. Hm...nej jag har inte fått fnatt men jag gillade inte smutskastningen som Caperio höll på med förra årets semifinalserie och jag gillar inte smutskastning i år heller. Jag har antagligen blivit för gammal och förstår att innebandyn inte gagnas av sån skit i media. En rättvis sågning av ett lag som verkligen inte spelar bra eller ens innebandy under matchen är ok men inte om matcherna mellan Storvreta och Caperio speglas av den lilla snutt jag såg på TV i morgonnyheterna.
Ska sätta mig och titta sen så kanske jag har en annan uppfattning.
Återkommer :)

Nu till det som är viktigt för mig =)


 Den bäste av dem alla även om det finns andra målvaktsnamn som jag också kikar på under säsongen.


Den där kändes riktigt gott i Anteners mage nu när föräldrarna var på plats för sista gången i Solnahallen.


Det finns plattfall och så finns det rumpfall....det här får gå under kategorin rumpfall och jösses vad snyggt han fixade det hela. En sittande avblåsning och situationen var räddad :)


Kan någon stänga av hjärnspöket som tydligen ligger och härjar i denna mannens hjärna....han kan och han vill men det är precis som att det har gått troll i honom varje gång han får boll. Lugna dig Norman...tålamod!


Ibland skjuter man rätt på den man försöker missa, ibland skjuter man över eller förbi det man försöker träffa...bara att gilla läget och fortsätta försöka om man misslyckas....Ibland sitter den precis där den ska :)

Visst var det lite av det vi fick se i går på parketten...en härlig blandning av alla typer av skott, på, bredvid, över osv....


Den skönaste stunden i hallen igår! Den stund som gav Koffe revansch för alla nedskrivningar av hans skicklighet och allt annat som man säger om honom. Beviset på att han fortfarande håller måttet och lugnet när det verkligen gäller och när laget och klubbmärket absolut behöver hans distinkta skott i rätt placering!

 Stunder av lycka, stunder av sorg men alltid med sitt lag och alltid tillsammans. Har du inte varit med om det så kan det vara svårt att förstå men med minsta empati-gnutta i kroppen så inser man vilken otrolig känsla av samhörighet, lagkänsla, "där fick dom" och "vi är på väg"känsla som fanns på Solnahallens parkett i går kväll.

Tack killar! Tack AIK! Tack publiken! Tack alla som jobbade, hejade, ropade, och manade på runt planen. Tack coachtrion! Tack nappar och medecinare! Tack spelarfruar! Raden med Tack från tant Nygren kan göras hur lång som helst men nu tänker jag bara njuta av segern och matchbollen som ligger i lagets händer på torsdag kväll när bussen styrt upp till Falun igen. Ni vet den där tokhärliga hallen med det tokhärliga eventet som har vuxit sig stort och starkt under säsongen som gått. Ska bli kul och skönt att få hälsa på hos er igen.

Nu tar jag tillvara på dagen och önskar att ni gör detsamma.

måndag 21 mars 2011

Oj vilken dag!

Jag har en del roligt och spännande framför mig idag :)

Först och störst är att jag äntligen ska bli reservmormor!
Min älskade kusinvitamin i Hedemora ska bli mamma för första gången efter 7 års försök så är det äntligen dax. Planerat snitt och allt enligt planerna hoppas vi.
En lite Ellie väntar vi på...vilken stund som helst nu :)
En tanke går till Ellies pappa som kommer bli en av de bästa papporna någonsin.
En underbar kille som har ett hjärta lika stort som universum och en värme som skulle få tjernobyl att verka som ett kylrum.
Jag är så glad och lycklig att de här 2 människorna äntligen får sin högsta dröm uppfylld.

Sen är det förstås en dag i innebandyns tecken också :)
Kan AIK hålla ihop och ta ett strypgrepp om kvartsfinalserien mellan AIK och Falun?
Skulle vara väldigt skönt om vi kunde få åka till Falun på torsdag och veta att allt ligger i våra egna händer..... klubbor är väl mer korrekt =)
Skön känsla i truppen i går enligt Nypan som var på plats....känns gott när det kommer från honom för han brukar alltid avslöja om det inte ser taggat ut.
Jag har hört att AIK kommer sätta några spelare på vilobänken?
Hoppas inte det men om det är sant så hoppas jag verkligen att Djurling spelar.....Anti och Kim gör sig så mycket bättre när de har Djuret mellan sig =)
Sen vill jag absolut se Mr. Lorendahl på planen.....snacka om underbar lirare som styr och snackar med sin femma......en fantastisk spelare att ha bakom/bredvid sig när man är ung och behöver lite styrning och hjälp. Norman är också ett måste....han kan väl få lite mer speltid?
Han jobbar och jobbar....jag gillar honom men vad jag förstått så har han inte riktigt hittat rätt efter sin långa rehabilitering så ge honom chansen, viljan finns och orken också :)

Tur det inte är jag som ska ta ut laget och femmorna...jag är alldeles för mycket höns mamma för att det skulle kunna bli någonting som man kan kalla innebandy =)
För mycket gullgull och Mmmm...tycker om och tullinuttnutt.
Nej jag ska nog sitta kvar i mitt sekreteriat och gullidutta med Bresky och Yuosef ;)

Smutsigt spel säger man om Caperio just nu och det finns med all säkerhet en sanning i det men vi vet ju allihopa att Caperio faktiskt kan spela en riktigt bra och rolig innebandy när de glimmar till så vi lägger ett slag för att det är precis vad som händer i dag när TV-kamerorna kommer att finnas på plats. Då blir det svårt att komma omkring media och bara säga att man inte har några kommentarer längre.
Skulle så gärna vilja se den matchen.....hm.
Kan man se den på TV4 play?
Alltså på en dator bredvid sig i Solnahallen??

lördag 19 mars 2011

Att snäppa upp ett snäpp :)

Ord man hör i var innebandymans mun numera.
Vad betyder det egentligen?

Många diffinitioner på det finns det säkert men för mig, efter alla matcher som jag tittat och "livat" under säsongen så tror jag att jag kommit på det :)

Nu ska vi se om jag lyckas förklara vad jag tror det är......en känsla i truppen som inte har något namn och som man inte kan förklara med en enkel synonym.

Vi tar Faluns event som ex. för här kan man snacka om att snäppa upp ett snäpp!
- Sist jag var i Kuriren Arena så slussades jag ut till Faluns klack för att ta min ordinarie stinkpinne.
- Jag fick sitta på en bänkrad med datorn i knät och raportera efter att ha fått info från speakern ca 1,5 minut efter att det hänt på planen.
- Vi fick ackrediteringskort som talade om iifall vi skulle ha tillgång till spelargången - 5 st trots att vi är 6 + 1.
Jobbigt att stängas av från de ytor där man ska kunna kommunicera med tränarstaben, medicin osv.
- Allmänt ett gott mottagande men med känsla av att man var jobbig om man bad dem ordna det bättre.

Falun har Snäppat upp!! Ordentligt! Rejält och proffsigt!
Jag säger med min erfarenhet av säsongen att alla lag i SSL borde ta ett studiebesök med sina säkerhetsansvariga till just Falun Kurir Arena och deras  personal.
Alla de punkter som jag kritiserde vid förra besöket i Januari har man tagit tag i och löst efter sina egna huvuden och resurser på ett helt fantastiskt sätt!

Nu finns det bara en sak de kan göra för att snäppa upp det hela ett snäpp till.......fixa så man får veta vart man kan lösa in de söta små lapparna som ger en festis och en smörgås i utbyte mot lappen, se till att man inte behöver jaga runt halva hallen för att hitta rätt till kaffestället eller ordna så att man kan få kaffe till omklädningsrummet =)

Så fantastiskt och så proffsigt! Jag är sjukt imponerad!

Efter den här kvällen så kan jag skvallra om att AIK och deras spelare snäppte upp ett snäpp i går före och under matchen. De fick till någon konstig känsla av att de hade en hemlighet tillsammans som ingen annan i hallen förstod. Känslan låg kvar i bussen och orden om att nu är vi på väg att hitta rätt väg känns som att killarna anser sig ha minst 4-5 snäpp till att plocka av.
Så jag säger som vi brukar göra i spelarkorridoren i Borgen mellan eventpersonalen

- Låt det komma, låt det hända, låt det ske!

torsdag 17 mars 2011

När det osannolika inträffar.......

så är det lätt att hamna i kris, att ifrågasätta allt och att inte klara av att hantera det mest ellimentära.

De här orden är inte nya och egentligen inte heller klyschiga men man har hört dem förut.
Det osannolika hände igår när Falun "superskrällde" mot AIK?

Nja...håller inte med media på den punkten.
AIK och Falun spelade kvartsfinal även förra året och AIK vann med 3-2 i matcher.
Alltså har Falun vunnit mot AIK förr senast på AIKs hemmplan under grundserien. Varför ska det vara så osannolikt att AIK skulle kunna förlora mot just Falun?

Hur som helst...ska vi nu utgå från att media har rätt så är det ju helt plötsligt sannolikt att Falun ska lyckas upprepa bravaden på sin egen hemmaplan redan på fredag. Vad säger vi om det?
Icke troligt om ni frågar mig men(!) risken att AIK:arna forstätter fokusera på vad Falun har för hårband, vad publiken säger, vilka domslut som tas, vad polarna på bänken säger osv osv så finns det en sannolik tanke att Falun skulle kunna "superskrälla" igen.
Hur det än är så har jag svårt att tro att det osannolika ska inträffa mer än en gång per vecka så jag håller min tro på AIK levande och fortsätter hålla tummarna för att killarna får ihop psyket och vänder alla felfokuseringar mot ett enda mål........vinst genom AIKspelet.

Jag åker naturligtvis med till Falun och raporterar på everysport för dem som orkar följa med.
Nu ska det tvättas, och städas i huset för i kväll ska det synas. Skönt att få det klart.
Ha det gott och ta vara på dagen för man vet aldrig när den blir osannolik ;)

onsdag 16 mars 2011

3 femmor?

Ja hur fungerar det här med 3 kontra 2 femmor på innebandyplanen?

De flesta lagen ställer upp med 15-17 utespelare på pappret och de börjar oftast att gå runt på 3 femmor och ha 2 extra på bänken.
Sen kan man byta med dem på bänken, flytta runt och gå ner på 2 femmor och allt annat i förflyttningar, precis som det passar coacherna just där och då. Varje match är ju unik.

Innan varje match så frågar funktionärerna efter laguppställningen och i vissa hallar önskar man uppgifter om femmornas utformning. Det är långt ifrån alla lag som villigt lämnar ifrån sig dem.
Varför?
Jag har svårt att förstå varför man inte är mer mån om medielinan. Att man inte väljer att servera dem starten av matchen. Den säger ju faktiskt inget om hur man sedan spelar. Har jag en grundtanke på 3 femmor så kan jag ju lämna den varje gång...alla vet ju att det är coachens ansvar att röra runt i grytan om det behövs vilket är omöjligt att veta innan startsignalen och de första minuterna rullat iväg.

Nej där får jag nog ge hela SSL på nöten för det är inte helt enkelt att ge en bra matchbild av något man inte vet hur det skulle sett ut.
På everysport trycker jag in alla namn och siffror i nummerordning på motståndarlaget vilket kan betyda att tex. Svensson kan landa längst ner och utan lina ;)
Sorry men det är omöjligt att veta var och vad alla SSL-spelarna har för possition och vem de brukar spela med.

Det blir rappakalja och sandlåda när man beteer sig på det här sättet. Gör man så i hockeyn? Fotbollen?
Lämna en kalleankauppställning eller vad ni vill men se till att lämna något till media som är av värde!
Det som sker nu är bara destruktivt och otroligt löjligt.
Vad är det ni föröker dölja?
Ni gör er bara till löje i arrangörernas ögon...vanliga vettiga ideellt arbetande människor som inte har någon inblandning i det rävspel som lagen har sinnsemellan. Fånigt helt enkelt.

Inget lag är inte bättre än något annat men i "mitt" lag har jag förmånen att kunna lägga in grundtänket ca 5 minuter före matchstart. Av naturliga skäl men jag vet att även de har svårt att lämna ifrån sig linorna.
Varför? Alla vet vilka som spelar i laget, alla vet vilka som är backar, forwards osv.....
Jag vet däremot väldigt lite om motståndarlaget. Ge mig info så jag i det minsta kan göra få en egen uppfattning om hur deras dagsform verkar vara.
Hm....förstår inte men å andra sidan behöver jag inte förstå allt i hallen heller. Det viktiga är att jag har kul, att lagen gör sitt bästa och att innebandyn lever vidare och utvecklas.

måndag 14 mars 2011

Slutspelsväntan.....

Nu är det dax.
Dax att gå in i slutspelskänslan.
Väntan fortsätter tills alla har fått koll på de datum som blir spikade slutspelsdatum i de 4 olika serierna.
Grunddatumen finns men det verkar som att man måste vänta in att alla har 100 % koll på sina hallar och att TV4 Sport har fått säga sitt i val av sändningar.
Damernas är i full gång och den följer jag naturligtvis lika mycket som jag kommer följa herrarnas.
Jag hoppas på Djurgården och IKSU i finalen men misstänker att den önskan inte går i uppfyllelse.
Dagens får vara ett kort inlägg utan egentligt innehåll men det är så det blir när man väntar och väntar.
Kul att läsa hur Ingrid tänker och känner runt sitt så kallade AIK-hat, det verkar inte vara så stort som många kanske trott, känner igen mina egna försök till att skola in mina egna barn i AIK.
Det som är mest slående är att jag inte lyckats lika bra som henne men att alla mina barn ändå väljer att lägga sin tid och ideella tid på just världens vackraste klubbmärke ändå. Detta trots att det bara är jäntan som är AIK:are, den ena sonen är grönvit och den andra på Djurgården......undrar om det är damlagets förtjänst? :)

torsdag 10 mars 2011

Demonernas tid är förbi

Balrog har efter många år i högsta toppen fallit av pedistalen.
Nästa säsong är det allsvenskan som får vara deras lekpark. Synd och skönt samtidigt.
Balrog är inget trevligt lag att ha besök av i hallen, mycket trashtalk och trist attityd mot ideelt arbetande samtidigt tillför deras attityd en del hetta och intensitet som också är viktig när det spelas derbyn.

Mullsjö har säkrat sin tillvaro i SSL ytterligare en säsong. Jag tror att deras placering nästa säsong kommer att vara en bra bit högre upp i tabellen. Nu vet spelarna hur snabbt det går i SSL och de har fått känna på alla lagen i högsta ligan. De kommer inte vara nykomlingarna nästa år och dessutom så har de mognat och få lag har ett sådan publikstöd som Mullsjö besitter i sin egen hall.

Tränare slutar sina uppdrag och spelare flyttar runt eller förlänger sina kontrakt. Acke stannar kvar i Caperio i 5 år. Det talar för att föreningen har något som tilltalar spelarna. Även om jag personligen inte alls gillar dem så är det ju varje lags unika sätt att ha sitt interna tjatter som avgör om spelarna väljer att forstsätta eller inte och där har tydligen Caperio lyckats bra. Heder till dem.

Linköping har ju gjort en fantastisk säsong och jag misstänker att flertalet av de 4 topplagen gärna vill möta dem i kvarten. Det kan ju bli en lätt kvartserie om Linköping börjar slappna av och nöjer sig med att ha tagiot sig så långt under sitt första år i SSL. Men man ska komma ihåg att de rider på nyhetens behag och varje match de vunnit stärkt självförtroendet och viljan att visa mer så det kan också bli en mardröm att ha valt just Linköping.

Ingenting är längre självklart utan nu är det minst 3 matcher då det är daxform, fokus och vilja som kommer att fälla avgörandet. Hur det kommer att se ut och möjligheterna kommer att te sig vet ingen förrän efter lördagens matcher som alla spelas samtidigt i olika hallar. Därefter släpper klubbarna sina önskemål i turordning och vi alla får svar på den största frågan för året. Vilka lag väljer vilka motståndare?

De flesta andra klubbarna är det hyfsat tyst om. Inga flyttningar eller rokader som det talas högt om i alla fall. Precis som det ska var så här dax i serien. Nu ska det nämligen vara fullt fokus på det som ligger framför oss alla. Slutspelet!
Vad man ska göra sen och nästa år får vara en olöst fråga tills man har tid att fundera på det.
Ingen vill börja fundera för tidigt och tappa fokus på det som man kanske kan få vara med att uppleva den 16 April i Malmö Arena.

onsdag 9 mars 2011

Återtåget......

AIK spelade match i Linköping i går kväll :)

Förkylning satte stopp för både min och Nypans närvaro i bussen. Men som den organissation som finns i AIK så var det bara ett samtal och Snucke ryckte ut med blåslampa för att efter bästa förmåga ta Nypans uppdrag.
Fantastiskt vilka människor som finns runt de här killarna!

Matchen vill jag helst slippa kommentera men den finns i sin helhet via länken på www.aik.se/innebandy för den som orkar läsa annars finns det en bra snabbuppdatering på förstasidan.
Linköping tog sig genom vinsten till slutspel och det är fantastiskt bra gjort av dem.
Även det är ett lag med stor organissation i ryggen vilket märks på arrangemang och engagemang.

AIK var ju säkra på andra platsen redan innan matchen så många kanske tror att de inte gick för fullt pga det och för att spara sig till slutspelet men så var det inte!
Killarna jobbade tokhårt för att komma in i matchen och kämpade som ett kollektiv.
Besvikelse som ett kollektiv över att de inte lyckades hitta rätt och hitta tempot som de har som sin egen speciallitet.
Men blicken hos killarna efter slutsignal ger mig ståpäls!
Nu tuggas det 16:de Apriltankar i huvudet på dem.
De kommer att långsamt tugga sig till en plats i Malmö Arena.
De har det där som inte går att beskriva...lugnet, irritationen, viljan och vi-känslan som talar för att nu bidar de en match i Katrineholm och ett antal träningar innan de kommer vara som vassast, piggast och framförallt mest sugna och hungriga på segrar igen.

Känns bra....känns riktigt bra!

För första gången någonsin....

ångrar jag ett blogginlägg!

Förlåt älskade dotter!
Förlåt för att mina ord ännu en gång slår dig i ansiktet!
Förlåt för att mina tankar ännu en gång kastas mot dig som sanningen!
Förlåt för att mina bokstäver ännu en gång vinklas som din åsikt!

Hur kan jag veta vissa saker? Saker som inte sagt någon annanstans än i stängda forum?

Jag pratar mycket med mina "barn" vi pratar om situationer som uppstår, situationer som man vill bolla om och situationer som man inte vill skapa.
Ingen tänker på vad jag har med mig i bagaget av erfarenhet eller utbildning, ingen tänker på att jag är förbannat duktig på både psykologi och gruppdynamik....
Alla lag och föreningar är genomskinliga om man väljer att betrakta grupperna utifrån och med öpnna ögon utan att se till känsla för person. Bara titta på hur de använder kroppsspråket när de talar eller tittar på någon eller varandra. Kroppsspråket avslöjar dig hela tiden och det speglar din grundsyn och dina dolda fördommar.

Bättre?

Blogginlägget flyttat i sin helhet till min stängda blogg.

måndag 7 mars 2011

Så arg!!!

Blogginlägget flyttat i sin helhet till min stängda blogg.

söndag 6 mars 2011

Inte utan att man funderar...

på vad som händer i årets SSL.
Caperio svajar fram och åter vilket inte kan förvåna särskilt många på jorden, det är ju ingen ny företeelse att man aldrig kan vara riktigt säker på var man har dem.
Dalens form verkar vika ner sig lite lagom till slutspel...vad händer där?
AIK har dålig koll på första perioderna och spelar sedan in sig i matcherna, brukar inte de vara mera jämna under matcherna?
Storvreta har en skadelista som ingen kan vara nöjd med. Viktiga kuggar saknas men samtidigt finns ju bredden att fylla luckorna.
Mest spännande är kanske den nedre delen av slutspelstabellen ändå.
Vilket lag tar sig till slutspel? Det är små marginaler nu.
Jag hoppas att Linköping klarar att hålla sig kvar trots att jag ser AIK stjäla 3 pinnar på tisdag.
Vilken säsong de gjort och därmed förtjänat en slutspelsplats kan man tycka. Men det är ju inte känslorna som styr tabellen det är prestationen så det är bara att hålla tummarna och önska dem lycka till.

Balrog sprattlar för överlevnad.....jag hoppas fortfarande på Mullsjö och att Balrog får börja om eller kasta in handuken för gott. Synd på en hedersam förening med lång tid i högsta serien men man har tydligen inte lyckats förankra sporten i ungdomarnas sinnen och då blir det så i längden. Där har Mullsjö bättre förutsättningar trots Mullsjös brist på NUI-gymnasium så har de en härlig ungdomsbredd att hämta krafter från. Många av dagens SSL-spelare är ju hämtade från den delen av landet.

Matchen i fredags mellan Storvreta och AIK i Fyrishovshallen hade allt man kan önska sig och lite till.
Många kontringar många snygga skott på mål och 2 storspelande landslagsmålvakter. Härlig publik som stundtals visade stor sportslighet för att i nästa stund bua så fort Egebrant hade boll vilket var höjden av lågvattenmärke på publikens uppförande. För hur kan de försvara armbågar i ansiktshöjd????
AIK hämtade upp 3 - 0 och vann med 4 - 6.....sköna pinnar som gjorde att andraplatsen i tabellen känns lite säkrare i alla fall. Linköping och nya utmaningar på tisdag kväll 19,30 i Linköping. Tuff vecka framför oss med ytterligare en resa på lördag då AIK spelar hemmamatch i Katrineholm!
Konstigt men så får det bli när hemmaborgen är uthyrd till stort evenemang trots den så viktiga sista omgången i grundserien. Picbo sparar ca 20 mil och slipper parketten så de lär inte gnälla och har inget att skylla på om de inte tar med sig pinnarna hem. Då kanske det faktiskt kan sitta på sin plats med en snygg kommentar om att AIK spelade bättre och var det bättre laget för dagen. Men vi vill heller inte höra/läsa att en ev. AIK-förlust skulle bero på att man var tvungen att byta till en sunkig hall någonstans i Sverige, att man inte hade publikstödet som en hemmamatch  osv......

Nu ska jag ta vara på solen och dagen...gör så ni också :)

onsdag 2 mars 2011

En dag som andra....

men kaffekoppen, stinkpinnen och en viss saknad efter hallen.
Helt sjukt vad innebandytarmen kan skrika högt när säsongen nästan är förbi.
Bara 3 matcher och ett slutspel kvar och sedan är det adjö till säsongen 10/11.

Tanken är ju att säsongen ska ta slut den 16 April och då med ett guld i Malmö Arena men vad har vi för garantier? Inga!
Men hoppas kan man göra och se till att killarna får alla de förutsättningar de behöver för att vilja ge allt och det där lilla extra som behövs om man ska gå hela vägen.
Många småsaker att slipa och fixa med så att det blir lite vila för kroppen, lite avspänningsträning och lite laddning för alla situationer som uppstår i ett slutspel.
Ingen vill ju köra match eller träna 7 dagar i rad i 5 veckor.
Då blir till och med innebandy skittråkigt.

Fram med stora pappret, rita fyrkanter med datum uppe i hörnet, skriva in matcherna och fylla på med de ordinarie träningsdagarna som inte krockar med matcher och därefter suddegummi för att ta bort de tröäningar som blir för många dagars halltid. Kolla om träningstiden ska förstärkas någon annan stans i stället och sedan skicka för kontroll till dem som bestämmer och känner killarna bäst av alla - tränarna :)

Sen kan man börja fixa med buss, hotell, mat, och allt annat som bara ska flyta runt killarna.
Inget konstigt i det. AIK har ett väl inarbetat team med alla möjlga kuggar som är skickliga på olika saker så det blir ett härligt lagbygge bredvid laget så att säga. Man kan bli imponerad av mindre kan jag tala om.
Det som är bäst av allt är att det här teamet är lika tätt som laget.
Många vill hjälpa till men få är utvalda att få ta del av allt. Men alla får hjälpa till med något ;)