fredag 28 oktober 2011

Man kan knappt tro det!

Men så är det faktiskt!
Bussen rullar tidigt söndag morgon och på den sitter minst 19 härliga killar, klädda till tänderna med vilja att åka till Wallenstamshallen och hämta hem de så viktiga pinnarna till Borgen.
Det enda frågetecknet vi har i dagsläget är K-J.
Naprapater och medicinare jobbar febrilt på att få honom tillbaka på planen med det snaraste men samtidigt har vi lite av en balansgång där. Man måste tänka med huvudet och känna med kroppen...aldrig dra på för fullt förrän man vet att skador och förkylningar är läkta.

Vad finns det att säga om årets Pixbo? Har de uppgraderats från 2.0 eller vad har hänt?
Jag ska ärligt säga att jag inte vet.
Tabellen säger 3 - 2 - 1 och 7 plusbaljor......intressant!
Inte stor skillnad mellan gjorda och insläppta mål, faktiskt bara lika många som Linköping har på sitt minuskonto. Jämför man sedan det med AIK´s +/- 0 så kan man ju leka med tanken att AIK är det jämnare laget, eller ;)

Hm...nej jag ska vara lite mer strukturerad kanske?
Jag använder helt enkelt samma teori som jag använt sedan Skalman gjorde sin första match mot Töjnan (på den tiden Bele´s P92 akilleshäl) och slutresultatet höjdes till skyarna för man hade för första gången plockat poäng med 1 - 1 på tavlan vid slutsignal efter 2 x 15 minuter.......
Slutsignalen talar om vem som är det vinnande laget, innan dess är det en öppen fråga och handlar om vilket lag som kan dra ihop mest vilja, fart, glädje och hjärta.
Sen ska jag knappast ljuga om att jag håller tummar och tår för att våra killar lyckas med det till fullo och kanske ser till att målskillnaden ligger på plus-sidan under alla kommande matcher.

Jag rullar med igen....tar datorn och kudden under armen och står på Solnahallens parkering kl. 06.00 på söndag morgon....tur att jag har några timmar i buss så jag hinner vakna lagom tills det är dax för Everysport och mig att återförenas igen.

Nu gäller det bara att få samtliga killar att skruva bak klockorna så ingen står där en timme för tidigt.
För det vet väl alla att man skruvar tillbaka klockan mellan lördag och söndag.

Sen vill jag passa på att önska alla lag och föreningar runt om i Sverige ett stort Lycka Till! med alla cuper, turneringar och minisanktor som kommer att rulla fram i alla hallar nu i veckan. Ni är fantastiska människor och ungdomar och ni bär plastbollen in i framtiden.
Utan er hade alla seniorlag varit helt värdelösa.

lördag 22 oktober 2011

Surt sa räven!

Borde sitta i en buss på väg mot Sundsvall......sitter i metropolens kök, dricker en drink med Skorpan och Blåbärspangkakan :( / :)

Bältrosen tog min Umeåresa och jag lämnas ensam kvar i den stora staden men jag är ju som sagt i gott sällskap ändå. Surt känns det för hjärtat säger att jag vill vara med i bussen men förnuftet säger att jag är på rätt ställe.

Hur som helst så blir det en del tittande på everysport både i dag och i morgon. Vi får hålla till godo med Hasse Anderssons rapporter från matchen eller titta in på livematch.com. Alla sätt är tillåtna.

Nu ska jag fortsätta titta på Tv och tycka synd om mig själv för det var det som läkaren ordinerade i kombo med tabletter. Tacos blir jag bjuden på av tjejerna och det känns ju helt ok.....kanske kan lura på dem att dela den där flaskan med vin också ;)

Ta vara på er och Ubbe! Tänk på att det är en massa guld du har i bussen ;)

Tills vi ses igen...ta vara på er för det gör jag.

torsdag 20 oktober 2011

50% och 2 - 1 - 2

50% av Nilsson följer med till Umeå som det ser ut nu i alla fall. (Vi väntar på medicin-teamets utlåtande)

Kim följer med!
Klartecken från DG så det är ju ett härligt +tecken på kartan.
Men vad jag önskar att alla 20 gubbar kunde få bli friska och hela så vi kunde rulla fram längs motorvägen i full trupp. Jag kan tänka mig att den gode Packalén skulle njuta av att få coacha med hela sin trupp i stället för att snickra med silvertejp.

Men visst har han gjort det bra så här långt?
5 matcher spelade med  2 - 1 - 2 i resultatlistan.

Man kan bara konstatera att Packalén, Fischer och Sinerius kan få spelarna att skänka oss manna från himmelen. Skalpen mot Warberg känns härlig medan JIK-matchen känns som årets botten-napp. Jag förstår att JIK gärna ser det ur en annan vinkel men jag är tyvärr tvungen att säga att det inte räcker.
Ni spelar tillräckligt bra för SSL men inte tillräckligt bra för att för evigt vara bättre än AIK.
Revanchlystan lär ligga och puttra till den dag då ni besöker parketten i Borgen.
Även Storvreta är en skalp som jag vet att "Gnagarna" gärna tar men man måste ju också se sina begränsningar. Vi börjar med Dalen på deras "nya" hemmaplan.
Har fått höra att det numera är matta som gäller där uppe i norr. Hallen är inte heller Gamliahallen utan nu heter det Gamlia Arena.
Ja utveckling inom vår sport är bra men nog kommer vi sakna möjligheten att få spela på parkett. Speciellt en parkett som inte är lika hal som Solnahallens är just nu. Kanske ska fråga Nypan om det är någon annan gummi i sulorna på årets skor?  ;)

Damlaget får vara utan målvakt i kväll för Linda har lyckats dra på sig en förkylning som jag hoppas att hon har vett att behålla för sig själv. Jag klarar mig bra utan den!
Nåväl, tills Söndag så tänker jag ta vara på mig och hoppas att ni gör detsamma.

tisdag 18 oktober 2011

Har vi båda Nilsson´s på plats i Umeå?

En fråga som hängt i luften en veckas tid och som fortfarande inte går att ge något glasklart svar på.
Vad jag vet är däremot att den ena ska vara spelklar men som alltid med de där Nilsson´s så kan det vara den ena eller den andra :)
En av K. Nilsson´s är spelklar och då hoppas jag naturligtvis att det är K-J   =)

Inte för att jag missunnar Kim att få vara på plats men det är ju ändå något som DG avgör medan K-J´s närvaro handlar om hälsan. Det måste ju ändå vara den som är viktigast eller hur?

Om K-J är klar (= skadefri) så finns det ju också en chans att DG tar ett beslut som ligger i närheten av vad vi AIK:are önskar oss. Det skulle i så fall betyda att vi har dem båda med oss till Gamliahallen.

Det hör till saken att jag vet att de säkert båda 2 skulle vilja hälsa på Uffe men samtidigt plocka med sig poängen hem till Borgen. Lite av själva grejen med att åka buss så långt 2 ggr per säsong är just att bärga de 3 pinnarna. Ibland tänker jag lite på de 2 Umeå-lagen. Tänk att de åker så långt och även längre när de spelar bortamatcher. Vilket de ju faktiskt gör lika många gånger som oss andra i SSL.

Den tanken kan jag vidareutveckla och fundera på hur jag skulle klarat mig ensam med 3 barn hemma och en gubbe som drar iväg varje helg på turne eller bortamatch. Beundransvärt hur många fantastiska kvinnor som ligger bakom plastbollens vara eller inte vara. Vilken heroisk insatts de gör för vår sport!

Nu känns det helt plötsligt väldig spännande att ge sig ner på träningen i morgon...så får det bli!
Tills nästa gång - ta vara på er för det tänker jag göra.

måndag 17 oktober 2011

AIK vs Warberg! Vad blir det?

Många hade redan räknat ut AIK innan matchstart och några få hade kvar tanken att man aldrig ska räkna bort den svart/gula maskinen. Men hur många hade räknat med en kul, fartfylld och snabb innebandymatch på parkettens nylackade golv?

Kim Nilsson avstängd och utesluten från matchprotokollet och Kapten K-J Nilsson hänvisad till bänken med bara uppvärmningen som ett träningspass för att känna på knäskadans status. Vad finns kvar av AIK då? frågade belackarna. Svaret kunde bli - inget eller så kunde det bli precis det resultat som både Kim och K-J önskade sig - full fart framåt och håll tätt bakåt!
Visa alla att ni kan själva, ge järnet så vi en gång för alla kan få tyst på alla åsikter om att AIK inte är något utan oss två. Att AIK är uträknade om man bara får bort AIK´s allt eller inget Nilssons!
Låt oss få njuta av att inte längre vara dem som ska dra lasset och vara dem som ska rädda AIK säsongen 2011/2012.

Som de gjorde det killarna!
En härlig match där det stod 0 - 1 på matchtavlan efter första perioden. I det här läget var alla mer överaskade att AIK inte släppt in mer än 1 mål och att det var många sekvenser där AIK:arna inte stod på fötterna. Golvet var ju inte särskilt halt för Warberg:iterna! Men AIK behövde förvalta sina chanser bättre och vårda boll lite bättre. Ända mot ända kan ingenting hända....




Sedan blev det en period med mer mål och mer spänning. 3 - 3 på måltavlan efter slutsignal och många började förstå att det finns något i AIK även utan Nilsson´s. Både Kapten Nilsson och Kim gnuggar händerna och peppar laget för att de ska fortsätta att nöta och fortsätta visa tålamod, ni är på rätt väg killar! Gå ut på parketten och vinn den sista perioden för oss :)





Sista perioden blev en nervspänning utan dess like. Lika många mål som AIK inte gjorde i första perioden lika många mål gjorde de i sista. Slutresultatet blev 6 - 5 och det var med en djup suck Alexander Egebrant drog på sig en utvisning i tredje perioden där många menade på att nu tappar AIK matchen. Men inte alls! AIK fixade det galant däremot höll de på att tappa under resten av matchen. 6 - 3  och Alexander var ute i spel igen. Men Warberg ville inte släppa taget, de ville behålla poängen på parketten och spottade in 2 bollar till. Då var det nervöst att vara "neutral" protokollförare. Men ack så skönt när slutsignalen gick över golvet och vi kunde konstatera att AIK hade gjort precis det som vi visste att de kunde göra det. Ta hem pinnarna till parketten utan att behöva ha stjärnorna på plats...för i AIK finns det gott om nya stjärnor och gott om äldre stjärnor som visar väg och tar plats. Sista periodens målspottare var Lundgren, Gafvelin och Egebrant.
(Inga bilder där eftersom min favoritfotograf lämnade parketten för en grön gräsmatta i mitten av ett kokande Råsaunda där AIK skördade ännu 3 sköna poäng. Men Jojje bjuder ändå på denna härliga bild av AIK och det team som finns närmast killarna varje dag, träning, match. I tid och otid.


Nästa match spelas i Umeå på söndag. Som vanligt finns jag på plats och som vanligt är ni välkomna att följa mig på everysport. Vi går mot nya matcher nya möjligheter och nya chanser att skörda poäng. Vi gör det med eller utan Nilssons men vi har dem gärna med oss och helst på planen men då gäller det att killarna fortsätter att våga och visa att de kan klara det på egen maskin. Ta inte ett steg tillbaka utan släpp in Nilssons och låt dem haka på er framåtmarch.

Tack Jojje för bilderna, vill ni se mer så kika in på Jojjes Plejs men glöm inte att fråga om ni får låna bilder ;)

tisdag 11 oktober 2011

Mmm...mittiveckan i morgon.

En ny dag i mitten av det som ska vara "lugnet".
Vilotiden när den är som bäst.
Jo jag kör ju en något omvänd strategi i mitt liv.
För att klara av att ha livskvalitet så blir det vila i veckan och ork att vara aktiv med sådant som gör livet värt att leva på helgerna.

Nu har vi spelat några matcher in i säsongen och det har blivit en hel del blanda och ge kan man säga.
Många har åsikter och tankar runt det "Nya AIK" .
Tankar som kanske inte går hand i hand med det som AIK står för men det är just det som är tjusningen med idrott....att fortsätta tro på det som laget gör och det som alla runt laget försöker skapa.
Rom byggdes inte på en dag, inte heller på ett år.
Men det byggdes sten för sten och dagarna gick sin gilla gång med ihärdigt arbete och tungt slit blev det till sist en av Europas vackraste städer.
Följer ni min tankegång?

På söndag kommer det finbesök till Borgen, Warberg kommer till stan och ska inta parketten. Det är också ett lag som har gjort en "skrällstart" på säsongen...till skillnad från Dalen som tuffar på som värsta inlandsbanan. Storvreta åker utomlands för att förlora en match. Synd! Det hade känts lite som plåster på såret från Prag och Helsingfors om Mika Kohonen hade tagit med sig guldet hem till Sverige ;)
Caperio kommer närmare och närmare en förlust och TT trummar på som söderorts trummslagarpojkar.
Nåväl...det kan finnas fördelar med det som händer i serien i år.
Kanske kan det för en gång skull väcka intresse för SSL.
Det är ju inte klockrent vilka 2 lag som ses på golvet i Malmö där borta i April 2012.

Men visst hade jag hellre sett att Nya AIK skulle ta landet med storm och visa vägen med alla unga talanger i samklang med de lite mer rutinerade förmågorna som finns i laget.
Ett lag som jag tror på och som jag känner för.

Kanske borde jag skriva något om Kim Nilssons UM3 men jag struntar i det.....jag var där, jag såg vad jag såg och jag har min bild av vad som hände men den har absolut ingen betydelse i sammanhanget och därför kan jag lika bra ha den för mig själv. Andra får hitta på fantasi-orden och superlativen för att beskriva det. Jag väljer att bara känna med Kim och förstå den frustration som måste funnits hos honom även om han bara visade det med ett ganska litet stamp i golvet med båda fötterna samtidigt.
När de än bestämmer att du får tillgång till matchtid igen så är du varmt välkommen i mina ögon.

Nu håller vi tummarna för att publiken som tar sig till Borgen på Söndag passar på att köpa biljetter till AIK´s fotbollsmatch till bra pris vid Solnahallen och att de som köpt biljett till fotbollen passar på att köra uppvärmingen inför fotbollsmatchen under Solnahallens tak.
Klockan 14.00 går startsignalen.

Tills dess tar vi vara på dagen.

onsdag 5 oktober 2011

Bilder i vimmlet


Här kommer bilderna från Jojje. Ni vet den där underbara fotografen som jag skrev om :)


Tänk vad en fikabiljett kan göra........


PJ var inte nöjd med sin insats, men han glömmer alltid att han gjorde en hel del bra rädningar också


Mika missade kavajen? Nja...snarare hans eget sätt att bära kostym.


Så här kan man göra när man stänkt in bollen


Surt för Sirius målvakt


Hm...undrar om han räknade med att den skulle gå utanför?


Lorendahl dansar och leker! Han har kul och det syns.


Det hjälper inte att stå i vägen för Jon, han gör mål ändå :)


En fd domare har tagit plats i Borgen...nu väntar vi bara på Sven och Glenn.  Välkomna killar!


Då går det fort....när man inte ens reagerat på att bollen är förbi och bakom!


tisdag 4 oktober 2011

2 pinnar och 0 foton!

Jag har inte suttit uppe hela natten och väntat på foton från den helt fantastiska fotografen Jojje.
Men visst har jag väntat lite extra länge innan jag bestämde mig för att nu skriver jag och sedan får jag bjuda på ett inlägg med bilder senare.
Jojje är en eldsjäl precis som många av oss andra. Ideellt och utan att kräva mer än en kopp kaffe kommer han i den mån han har tid = alltid om det inte krockar med AIK fotboll.
Han och kameran, bilderna delar han sedan snällt med sig av om man frågar först och om man inte är journalist på en kommersiell tidning. Nej det finns bara 2 sidor som får glädjen att ta del av hans alster. Vi privata bloggar (om vi frågat och talar om vem som fotat) och de betalande tidningarna.
Så till alla er journalister ute i landet som är innebandyintresserade och som arbetar på en tidning......köp bilderna från Jojje!

De 2 pinnarna som stannade kvar på Borgens parkett sitter fint på kontot. Skulle känts lite tungt att titta på tabellen nu på morgonen annars.
Om matchen kan man säkert säga mycket och säkert kan man vara väldigt färgad när man uttrycker meningar som de här:

Domarna hade ingen som helst koll på alla gånger som Sirius fällde fria AIK:are framför deras mål.
Sirius spelade på gränsen till fult spel.
Sirius hade en hel del felaktiga uttryck för sig på planen och i korridoren i periodpauser.

Men man kan också välja att uttrycka sig så här:

AIK körde en del fula knep med fasthållning av klubban tex.
AIK var gnälliga vid domsluten
AIK spelade i ett så högt tempo så de inte klarade av att haka på själva.

De som tittade på webbsändningen har sin uppfattning och vi 498 som var i hallen hade lika många olika sätt att se på det. Själv bryr jag mig inte så mycket om det utan lägger vikten på att AIK spelade de 2 första perioderna så som de spelat sedan uppstarts-lägret. Full fart framåt och släpp fram den ungdomliga entusiasmen. Den sista perioden däremot så klev Lorendahl och Möllersten fram och skapade lugn och ro i leden. De ser till att bollen hamnar på rätt sida om Sirirus duktiga målvakt. Det blir de mer rutinerade spelarnas tur att visa väg. Lorendahl har tydligen riktigt roligt på planen igen för det var ett tag sedan man såg honom så löp-villig och så skottvillig. Härligt! Det var inte fel att få se Möllersten stänka in bollen heller även om det var en viss osäkerhet hos mig då jag tyckte domaren sa nr 70 och inte nr 40. Hur som helst så är det alltid kul att sätta lite nya siffror bakom mål och assist.

En hyfsat bra match som vi ändå ser till att plocka hem trots underläge. Tror det blir en hel del fina fighter under säsongen. Den nästa är på Söndag och då i Jönköping. Jag sitter på plats som vanligt på everysport. Ses då om inte tidigare. Tills dess ta vara på er och dagen för det ska jag göra.

Matchen mot Storvreta var en match där Storvreta stängde av alla de "gamla" spelarna i AIK och matchen mot Sirius var den match då man stängde av de unga entusiasterna men missade att stänga av de gamla rävarna.

måndag 3 oktober 2011

Mmm....mumma för själen!

Parkerade rumpan i Råstaparkshallen i några timmar under söndagens timmar.
Det är nog inte helt konstigt att jag hade ångest och ont i magen när Skorpan kommer och säger att det är hon som fått förtroendet av tränarna. Glad och stolt över henne men med minne av en total katastrof-match i samma hall för lite mer än ett halvår sedan. Då med ett annat lag nu med mitt älskade AIK!

Fantastiskt att jag fick glädjen att vara på plats igår. Vart efter tiden gick och match klockan stod på 0 - 0 blir fjärilarna mer och mer påtagliga. När AIK gjorde 1 - 0  så var det en sten som föll från axlarna.
Det var kamp och vilja som glödde på Råstaparks golv och jag såg hur AIK har ett speltänk och en ide. Hur tjejerna lyssnar på vägledning från tränarparet och hur mycket de fungerar som ett lag.
Riktigt skönt att skåda.

51,59 släppte Skorpan in bollen bakom sig efter ruffelspel framför mål och svårigheter att se. Surt!
Hon jagar den där 0:an men det var inte i går hon skulle få den heller. Strax efter släpper hon in ytterligare ett mål efter mer ruffel och mycket slarv i AIK-ledet. Tror faktiskt att bollen tog på en svartgul klubba men är inte 100 på det. Nåväl det blev ca 8 minuters ihärdigt tum-hållande, bitande på naglarna och nerver som satt på helt fel ställen.
När slutsignalen gick så var jag inte den enda som drog en lättnadens suck.
Alla i hallen hade fått dagens dos av nerv-pirr och alla hade blivit bjudna på rolig innebandy.
Härligt att Råstapark-spöket äntligen har suddats ut.
Härligt att jag äntligen fick se lite riktig och rolig innebandy i den hallen.
Härligt att slippa höra - Vi gör i alla fall en bra match!

Tjejerna var nöjda med vinsten, lite sura på sig själva för att de höll på att tappa matchen men väldigt glada att de räddat upp situationen och tagit tag i sig själva och bollen igen.
Helt enkelt skön AIK-stil!

I kväll blir det liverapportering från Solnahallens parkett.
Blir skönt att få igång eventet som fortfarande är nybörjare på vår Clublevel.
Är du AIK:are? Tränare i AIK? Ledare i AIK?
Kom till hallen och var med om allt det nya!