söndag 18 mars 2012

Punktering!

.

Lite så känns det, trots att de flesta förstod redan efter suddenförlusten mot Linköping att säsongen skulle vara slut den 17 Mars i skogarna runt Mullsjö.
En egen vinst i den matchen skulle inte räcka till, Warberg var tvungna att förlora och lite andra matcher måste också gå vår väg. Chansen var mikroskopisk men inte obefintlig.

Hur som haver med resultatet. AIK får vara glada att det uppsatta målet med säkrat SSL-kontrakt är uppnått och ta satts inför kommande säsong.
Hoppas nu att trasiga spelare hinner rehabba klart att sjuka spelare blir friska och att klubben knyter till sig ett lag som kan hitta rätt. Det kan aldrig vara ok att spela i högsta ligan med annat mål än guldbucklan.

Vad händer här på bloggen då? Ingen aning.....måste snurra runt lite i tankarna och fundera. Är lite sugen på nystart och lite annat smått som ligger och gror i huvudet på mig.
Tills dess så låter jag slutspelet snurra, finalerna i Malmö och allt annat med innebandy få ro. Kanske tittar jag kanske låter jag bli.

Men ta vara på dagen och tiden för det tänker jag göra.


tisdag 13 mars 2012

Jag frångår vanorna på bloggen bara för att försöka släppa klägget som etsat sig fast i hjärnan på mig efter helgens match.
Jag har roat mig med att skapa det rum för stilla frid och ro som jag önskar mig när det blir ledigt en dag i framtiden. Kul sysselsättning och härligt att få mixa runt fritt lite som man vill :)

Orkar och tycker du att det är värt det så får du klicka in och rösta mitt bidrag men det är ungefär som med "Maggats" bloggaward. Någon kommer att vinna och känna sig hedrad men det blir inte jag som kammar hem det ;)

Klicka på länken tävlingsbidrag och kika, gör ett eget drömrum och vem vet.....jag kanske gillar det ännu bättre och byter ut min ide till din, det är ju tillåtet att ha ett öppet sinne för förändringar.

Hur det nu än är så kanske jag faktiskt kan gå vidare nu..trots att jag irrat runt i etern och insett att när någon i AIK har en åsikt så ska man hoppa på och klanka ner på den, inte för att man kanske tycker att det är fel utan för att det är just AIK.
Sjukt men också smickrande!
Tänk att en förening som är ända sedan 1891 kan skapa så mycket agg, hat, kärlek, gjädje, stolthet ja allt vad det är som  man känner när man ser AIKs klubbemblem. Ett märke som berör vilket ju faktiskt förmedlar att det är ett märke som alla har någon typ av relation till ;)

Ja det är fantastiskt!
Även om du nu råkar vara en av dem som inte gillar AIK så har du i alla fall brytt dig om att läsa hela inlägget.
Varför?
Jagar du något mer som du kan klägga runt i?
Varsågod och ta för dig ...........   : P

måndag 12 mars 2012

Blytungt!

Lika blytung som vinsten i förra matchen kändes...lika blytung känns gårdagens förlust i sudden mot Linköping! Luften gick ur när killarna tappar en 3 måls-ledning och dessutom förlorar i sudden. Mot ett gäng Duracellkaniner!

Helt sjuk match där AIK på alla sätt och vis hade kontroll i första perioden och Linköpings kaniner for runt på planen som virriga hönshjärnor. Det var inte vackert, inte roligt utan bara idiotiskt!
Redan här skulle domarna varit snabba på att beivra allt för snabba löpningar som allt som oftast slutade men att sargen fick lagas och allt som oftast var det en svartgul tröja som låg närmast sarg.

Andra perioden blev en jämn historia där de inte producerades någonting utom någon utvisning för ena laget.

Tredje perioden var en uppvisning av hur domare kan styra en match utan att vara medvetna om det. Dessutom var det fortfarande fritt fram för hönshjärnorna att springa både runt och på AIKs spelare lite som det passade dem. Jag brukar kunna hålla mig hyfsat neutral och har bra koll på vad som händer på planen när jag tittar på den (beror mycket på att jag skriver samtidigt, då kan man inte hålla på att stanna upp och känna efter) men det var omöjligt. Det första reduceringsmålet var helt godtagbart...det skulle Linköping bara sätta (annars ska de inte vara i SSL). Men de övriga två, för att inte tala om alla de bollar som låg på mållinjen hos Linköpingskeepern kan man ha allt annat att önska om.

Sudden och återigen så fick man springa sönder både sig själva och motståndare hejdlöst!
Om jag inte mins fel så var jag lika missnöjd med domarinsatsen sist det var det här domarparet som besökte Borgen. De håller inte måttet!
Kan SIBF´s kontrollanter plocka fram fingerkänslan och inse att det finns ett litet antal domarpar som inte klarar av att döma vissa matcher/vissa lag! De har helt enkelt inte förmågan att lägga ribban på samma nivå för båda lagen.
Återigen har man lyckats skapa Egebrant-syndromet. Han spelade inte på den nivån att det skulle rendera 9 (!) minuters utvisning! 2 av 2:orna kan jag köpa men inte 5:an och inte att Linköping fick fälla Kim i friläget och på det sättet!

Linköping behöver dessutom freda sig i media!!!
Pojkar, pojkar....kom in i matchen!
Ni var rejält usla människor igår, sorgligt att se hur ett lag som man mycket väl skulle kunnat respektera och beundra för sitt snabba intensiva spel gör sig själva till ett gäng finniga tonårspojkar.
Diskutera Kims skada eller inte?
Har ni den utbildningen så ni kan göra en kompetent bedömning?
Skulle inte tro det med tanke på "valpnivån".

Nåväl...om AIK spelar slutspel eller inte är något som avgörs på andra hall-golv nästa vecka då samtliga lag spelar samtidigt så ingen kan spela på de andras resultat ;)
Skönt för AIK för då är det i det minsta det sportsliga som avgör och inga domare eller snurrhjärnor. Varje match blir lika mycket värd och varje domarpar blir tvunget att döma för "här och nu".
Det är då AIK får spela om det hela och då som alla har en sista chans att göra sitt lag rättvisa.

Tycker ni att jag varit orättvis nu så kan ni kika in på Jojjes plejs för det intressanta är att se alla klubbor mellan AIKspelarnas ben, alla bilder där AIK ligger närmast sarg och kanske kika lite på när Linköpings keeper funderar på att dra av Kim byxorna (såg inte domarna det så stod de felplacerade!)
Färgad av min kärlek till AIK?
Absolut MEN skulle det vara AIK som uppförde sig på det här viset så skulle de få äta skit i flera veckor efter. Riktigt dåligt av Linköpings spelare! Hoppas alla de trevliga Linköpingsledarna ger dem en rejäl avhyvling och ser till att ge grabbarna en lektion i vett och etikett! För det behöver de när de rullar runt i Sveriges hallar. Vi är ett stort antal ideellt arbetande personer i Sverige och vi ska bemötas trevligt i vår egen hall, oavsett hur ni upplever laget AIK!
Blev så arg att jag skulle kunna resa till Linköping bara för att gå in och spotta på er plan!
Det gör ingen skillnad på resultatet men det skulle vara för j-vla skönt!

tisdag 6 mars 2012

Förvirrande och nervpirrande spännande och kanske inte helt rolig tid i innebandyns värld. Eller så är det precis vad den är. Alltså rolig och spännande!
Vet inte.....jag är lite kluven på den fronten. Jag vill gärna se AIK som ett av topplagen men jag vill också att det ska finnas spänning med i seriespelet. Det är långt ifrån självklart att AIK tar sig över slutspels-strecket men det är absolut säkert att killarna kommer göra det som krävs för att klara det - om det sedan räcker återstår att se.

Skön stämning i laget när man konstaterar att man inte ska lägga energi på hur de andra lagen spelar......det är här och nu och det är våra matcher som ska vinnas...hur långt det räcker, det får vi se.

Lite skadebreak blev det i sista matchen i en olycklig situation. Alltid synd med skador och speciellt på unga förmågor som spelar i SSL för att de vill lära sig mer och suger all erfarenhet de kan ur de lite mer rutinerade spelarna. Sinerius var under en kort stund stressad över att han nu skulle missa 2 viktiga matcher - de 2 matcherna som han skulle få spela med Lorendahl. Fokus på rätt ställe där Putte! :)

Hoppas det blir lite positiva nyheter när röntgensvaret dyker ner hos medicin-teamet. Att killen blir borta en stor del av ev. slutspel har vi nog förstått allihopa. Håller tummarna för dig!

Umeå i övrigt då?
Jösses vad jag saknade Gammliahallen! Den är så mycket personligare, närmre och intensivare på något sätt. Gammlia Arena är inte rätt hall att spela en lite avdankad vinna-försvinna match i när man inte får med sig publiken och dessutom kör på en läktarsida utan att dra ner mitt-väggen i hallen. Till och med folket runt omkring hade en tendens att bli opersonliga, visa på dåligt självförtroende och uppgivenhet.
Så synd! Killarna i City behöver ha sitt event som stöd, sin publik på plats. Kanske har de haft så låg uppslutning hela säsongen och då kan man ju snabbt räkna ut att deras självförtroende inte står särskilt högt över den sega, sträva, sugande gummimattan i Gammlia Arena.

Men ljuspunkter fanns det ändå massor av i Umeå.......isstatyerna,, bronsstatyn, solen och ljuset och en del härliga Umeå-bor! Kul att träffa Per igen! Saknar hans humor i Borgen och hans sätt att analysera matcherna. Men han verkar vara Umeå trogen om inte amor slår klorna i honom från något ställe söderöver :)

TV-match i går......gick inte riktigt AIKs väg men som sagt killarna tittar inte på de andra lagen  -  men jag kan inte låta bli! Måste ju kika i tabeller, räkna plus/minus mål, fundera på vad som kan hända kontra vad som borde hända. Tyvärr kan man inte säga att tex. Falun kommer plocka poäng från Warberg....Caperio vinner stort över Dalen osv inte i denna säsong! Finns liksom inga garantier för något lag. Alla måste se på sig själva och ge sig själva allt i alla matcher. I år handlar det om hjärta för innebandyn, för laget och förmågan att stänga av jaget.

I kommande helg är det Linköping som kliver in i Borgen. Sist jag såg dem spelade de ett rafflande snabbt spel men bra bollkontroll så nu får killarna jobba lite extra på att inte tillåta motståndarna vara de som tar kommandot. Pratat ihop sig om att använda förmåga att spela i eget tempo och inte dras med i sura kommentarer och gnäll till domare. AIK har inte råd att ha en gubbe sittandes på botbänken.....det är på planen matchen ska avgöras.

Kom till Solnahallen på söndag 17.00 för det är den sista seriematchen i Solna.....har laget otur så är det den sista matchen i Solna för den här säsongen. Viktigt att inte missa alltså!