söndag 29 april 2012

Sista inlägget och stopp!.......

nu lägger vi på locket för säsong 2011/2012!

En kort sammanfattning av säsongen som gick är att vi inte tog oss dit vi ville när vi påbörjade säsongen i augusti 2011 MEN vi tog oss dit vi ville under de sista gastkramande matcherna även om det inte heller räckte till. Kontraktet är säkrat och killarna ligger i vila.

En del är på väg bort, andra är på väg in och en del är kvar på ordinarie plats.

Mycket händer under Silly Season och det är svårt att hålla koll på allt och ingenting. Därför har jag valt att för en gång skull skita i vilket och bara följa med i karusellen. Jag gillar inte att Gafvelin har valt att gå till TT. Ok han kanske inte har tillfört laget det som man förväntade sig men jag tyckte allt att jag så en ljusning under tidig vår men sen blev han ju skadad. Trist.

Där satt punkten för den gångna säsongen - nu tar vi tag i 2012/2013

Janne Gustavsson som den nya huvudtränaren heter verkar vara en trevlig och bra prick med humor i ögat men högt fokus på sitt uppdrag. Noggrann i sitt upplägg så det här kan nog bli väldigt bra för AIK och för spelarna. Klara och tydliga regler och visioner, tiderna för samlingar ute i  god tid, fyskrav på seriös nivå och förmågan att se personen bakom klubbladet. Det kommer bli en spännande säsong.

Vad och hur jag gör själv är inte klart ännu. En del tankar och beslut ska tas från flera håll. Men det som är helt klart är att jag inte kommer fortsätta att skriva liveraporterna på everysport. Men det kommer Rosie att göra för er i stället. Hon har många år som både spelare och matrialare så hon är duktig på innebandy och kommer att leverera med bravur! Nytt är också att AIK inte kommer bjuda på liveraport från bortamatcherna men vi ska försöka hjälpa er att alltid hitta vart ni kan få det om ni inte gillar livematch alltså.

Nu blir det inte mer information från mig i dag för jag ska ta vara på dagen och njuta av solen. Ta en sväng och hämta Hockey-VM ackrediteringen så jag kan följa tre kronor på plats i Globen.
Ta vara på er och varandra.

onsdag 18 april 2012

Är det bara tur om Dalen vinner i Malmö?

Innebandymagazinet har publicerat en intervju men Ulf Hallstensson och hans tankar så här dagarna före den stora finaldagen i Malmö.
Läs den gärna i helhet här.

En bra intervju som jag tror många som känner Hallstensson kan känna igen honom i. Speciellt inför viktiga matcher. Han är ju lite speciell med sina analyser och sitt sätt att jobba med truppen och sig själv när det verkligen gäller.

Eller egentligen tror jag han skulle vilja att jag tog bort den meningen och skriver -
Jobbar med truppen inför varje möjlig chans att vinna en match där man påstås vara underdogs.

För det är väl precis det som hela finalen 2012 innebär?
Inte att vara bäst när det gäller utan att ta chansen när man har den.

Att se möjligheterna att i en enda match ge världens just nu bästa klubblag en omgång.

Att värdera varje avslut med ett distinkt sikte bakom Klintsten.

Att våga vara ödmjuk inför motståndarna. Utan att gå in i underläge.

Jag undrar bara vad Storvreta kommer att säga om de förlorar? NEJ! Jag tror jag vet vad de kommer säga.......det var de 2 bästa lagen som möttes och idag var det Dalen som ville mest och vågade mest. De är ju så härliga människor i Storvreta, ödmjuka och sportsliga. Det är svårt att helt strunta i att hela på dem.....Åh vad innebandy kan vara svårt och göra ont!
Varför måste man välja? Eller man kanske inte måste det när jag tänker efter :)

Tidernas bästa citat!

”Alla tar sig rätten att tycka men inte att tänka efter vad det är de egentligen skriver. 
Tyck, men kränk inte någon på din åsikts bekostnad.” Gina Dirawi 


Ett citat som Ove Johansson på www.innebandysajten.se hittat och jag gillar det!


Säkert finns det någon människa som väljer att vända på det här citatet, som tycker att det är


precis vad jag roat mig med tidigare. 


Tänk då ur mitt perspektiv för en gång skull! 


Du kanske inser att det finns en gråzon som är mycket trevligare att befinna sig i, om du inte 


hittar den gråzonen så finns det inget att göra åt det.


Då lever vi inte i samma värld och det är helt ok för min del.......är det ok för dig?

tisdag 10 april 2012

Oj nu finns det verkligen ett lag till att titta på!!

Öppnar upp för Facebook och får ett helt fantastiskt meddelande från en vän!
Jag blir så sjukt glad och varm om hjärtat!
Bele Barkarby IF Damlag har på bara några år spelat upp sig från div. 3 till 1:an efter att igår ha kvalat in sig via 2 vunna matcher mot Flen.

Bele´s Damlag är ett mycket ungt damlag!
Består av många 93-96:or och har fortfarande en stor utvecklingskompetens. De 2 tränarna Fredrik Ternvall och Thomas Deutgen fortsatte som tränare när klubben valde att lyfta upp hela F93-laget i damlaget för att hålla kvar ett damlag i föreningen. Ge ungdomarna en vision om att man inte måste söka sig till andra klubbar för att kunna fortsätta spela innebandy efter ungdomsåren. En tjej-satsning som nu gett frukt!
Härligt för dem att tjejerna har samma vilja att utvecklas. Måste vara roligt att jobba med ett gäng tjejer som ger allt i alla lägen.

Ett lag med tjejer som har jobbat sig till det här avancemanget, kämpat och lekt. För det är precis vad det handlar om. Att hitta glädjen med boll och klubba och samtidigt utvecklas. Att vilja mer!
Det har Fredrik och Thomas gett dem utrymme för.

Stort grattis till den förening som gett mig och min familj så mycket genom åren och det största Grattiset till Bele Barkarby IF Damlag! Numera ett Div. 1 lag!

söndag 8 april 2012

Ingen mans land.......

Ja där befinner jag mig för tillfället.
Mycket tankar och funderingar på hur jag själv vill ha det under det kommande året. Vad jag vill och vad jag orkar. Hur jag vill och orkar göra det men mest av allt....OM det blir så som jag önskar?

Precis som i hela innebandy-Sverige så finns en ovisshet i stora delar och en visshet i andra. Silly Season är i fullt uppstart och finalerna närmar sig med stormsteg.

Jag följer med i det som händer...glider runt och läser både här och där...konstaterar att det inte alls är bara jag som befinner mig i ett ovisst läge om framtiden. De som spelar fortfarande har ovissheten inpå knuten...varje match blir ett steg närmare Malmö eller ett steg längre ifrån. Några föredrar att se det som ett steg närmare semestern.

Jag är attans så sugen på en tur till Malmö när det drar ihop sig....finns så mycket folk som jag skulle vilja träffa IRL. Så många människor jag stött ihop med som hastigast men aldrig hunnit prata ordentligt med. Många tankar och funderingar så saker jag läst och sett men inte vill ta ställning för/mot utan att först ha bildat mig en egen uppfattning och fått förstahands-information om. Vem vet...kanske att det blir så.
Mamma vill så gärna att vi kommer ner och hälsar på och då kan man ta det i samma sväng så att säga. En snabb tur över bron till mitt älskade hemland ligger också högt på listan. Jag vill ha påläggschoklad, medisterkorv, rullepölse och mest av allt 2 flaskor med kulör! Tänk att det ska vara så svårt att hitta ett alternativ till kulör! Sån som ger både smak och färg!! Vill ha!

Vad har jag gjort och vad kommer jag göra? En hel massa saker! Som jag alltid gjort och alltid kommer att göra.....enda skillnaden är att det numera måste göras med förstånd! Varje "JA" är ett moget övervägt svar. Varje "NEJ" är ett ledsamt beslut men ett beslut som tas för framtiden.

Vad händer då i mitt älskade AIK?
OJ! Mycket fast lite.........Den största förändringen är redan släppt till er alla.
Janne Gustafsson i headcoach positionen i 2 år. Han kan med all säkerhet skapa det lugn som behövs för att de yngre killarna ska kunna få arbetsro. Att Sinerius stannar i AIK på något sätt är också klart vad jag har hört. Även han är skicklig med de yngre killarna. Men sedan är det stopp.
Kommer Fischer att fortsätta som ass tränare? Ingen aning! Men en sak är säker.....han kommer alltid finnas i närheten av AIK. Med den spelarkunskap han har så tar man hand om honom. Sen har det ju tillkommit en flicka som pockar på uppmärksamheten från honom...med de ögonen så förstår jag att han faller som en fura.

Vad gäller spelarna så tror jag mig kunna garantera er att Kim och K-J är namn som kommer finnas i laguppställningen. (Säger jag bara för att de rimligen borde ha avtal på en tid till) Resten?
Ja, det låter jag vara osagt. Men visst hoppas jag att AIK och Järfällas samarbete ska ge lite utdelning på de positioner som ev. blir lediga om Loren och Edgar bestämmer sig för att det räcker. Att sportkommittén hittar en bra balans och får de yngre att krita på för några säsonger till i AIK och att vi får möjlighet att behålla stommen av spelare som numera får räknas till de "äldre" gubbarna.

För er som tror att jag skulle släppa lite roliga nyheter här kan jag bara säga -
Sorry men jag har ingen information.
Hade jag haft det så hade jag skrivit - håll utkik på hemsidan de närmsta veckorna ;)

Ta nu vara på dagen för det gör jag :)