onsdag 14 november 2012

Tomt i hallen.....

Hallo igen!
Det var länge sedan nu.
Så det kan bli när man inte vet vad man får skriva och vad man inte får skriva.....
finns åsikter i varje hörn och vrå. Men det här inlägget kan jag bara få skit för från 1 håll så jag kör en chansning ;)

Tomt i hallen innebär inte att det är tomt i min hall utan att det är tomt i innebandyhallarna i Stockholmsområdet.
Nej! Det handlar inte om att hela ungdomsverksamheten har tömts ut och skalats ner till ett icke-existerande utan att det är avfolkat på de arrangemang som hålls runt våra SSL-matcher i huvudstaden.

Vad är det folk saknar?

Vad fattas för att man ska lägga en 100 lapp och kliva in i hallen, prata lite plast, se lite kul dragningar och kanske några snygga mål eller räddningar?

Vi tror att man går på sportarrangemang för att få en upplevelse. Att man betalar för att få vara med och dela  en känsla med andra likasinnade eller i alla fall intresserade. Att man vill vara där när det händer och känt det som alla andra kände. Helst vill man vara med om något spektakulärt. En match med massor av mål jämna närkamper och ett spännande och publikvänligt spel.

I Solna har vi valt att fälla ner mellanväggen. Det finns en ekonomisk vinst i det men det är inte anledningen till att den hänger tråkig och fult brun bakom killarnas avbytarbänk. vi har valt att göra det för att upplevelsen ska bli bättre, tätare och mer intensiv. Är vi många som sitter nära varandra så är det lättare att heja, prata, ha åsikter, och känna stämningen av samhörighet. Det blir alltid lite platt när det står tomma stolar mellan små publikklungor......

I Solna har vi skalat av runt introt och tagit bort både lampa och blixtljus. Det finns ingen ekonomisk vinst i den skalningen men det krävs en fysisk insatts för att det ska blixtra och ryka. Vi tror heller inte att det är för att få se rök och blixtar som folk betalar för att komma in. Vi tror att man kommer för att uppleva stämningen av att vi är många som hejar på vårt lag, vi är många som vill se en segermatch tillsammans och vi är många som vill uppleva känslan när domaren tar ett rätt/felaktigt beslut osv.

I måndags var det ett botten-napp på publiksidan i Solna.
Ett totalt misslyckande enligt alla statestiksiffror mätt och intäkterna för matchen blev nog inte ens ett +/- 0 resultat. Men vi var många som upplevde att publiksiffran var fel, vi tyckte inte att den kunde vara rättvis för det var inte så det kändes.

Trots att Solna presenterade ett av genom tidernas 5 sämsta publiksiffror så fanns det något i arrangemanget som AIK gjort rätt! Arrangemanget och spelarna bidrog till att de som betalat för att få se matchen fick valuta för sina pengar. De hade med sig en upplevelse av att det var många fler i hallen än det in fakto var.
Det är något i det arrangemanget som var bra MEN vad?

Underbart!
MEN vad?
Är det någon av er som kan ge en hint?
För alla SSL-klubbarna i Stockholm behöver all hjälp de kan få!
Det börjar brinna i knutarna och det är trots allt publik-intäkter som hjälper till att göra det möjligt, att med förstånd göra alla resor runt om i vårt avlånga land för att spela matcher i Världens bästa liga SSL.



Inga kommentarer: