tisdag 16 augusti 2011

Det var Czeck Open och finnich!



Vad tar vi med oss och vad lämnar vi kvar i Prag?
2 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. Jämt och fint kan tyckas men vi gick ju inte vidare i cupen. Jag tror att det kan bero på den snörpliga förlusten fredag morgon. Matchen som vi tog med oss resultatet från in i nästa grupp. Alltså 0 poäng.
Killarna kom in fel i matchen av olika anledningar och det störde nog en del men också att laget som vi mötte aldrig slutade spela, tog ingenting för givet och vilade inte en sekund från sitt intensiva spel. Trots det så vill jag påstå att killarna gjorde en bra match, de hittade varandra, hade bra intensitet i både uppspel och avslut, tyvärr inte lika mycket i försvaret.
Nåväl med 3-3 mot Pixbo och en pinne hemma så var det frågan om att sista matchen spelades med kniven mot strupen. Här föll vi på ungdomlig entusiasm och ungdomlig frustration. Ett härligt gott spel med fart och fina passar men också en frustration som la fokus på fel saker. De gamla killarna som varit med i internationella sammanhang vet att det är bedrövligt med den internationella kvalliten på domarinsatserna så där fanns inte så mycket som störde utom möjligen att man tolkade Kim Nilssons långa armar som ett hot och att han omöjligt kan nå runt utan att lyfta motståndarnas klubbor vilket gav Nilsson 2 minuter på bänken vid 2 tillfällen.
Hur det än är så finns det inte mycket som talar för att man ska räkna bort AIK från slutspels-striden den här säsongen heller, det bevisade det nya unga lagets insatts i Czeck Open 2011.
Övrigt att notera från den här resan så här långt är att sportkommiten har fått ihop ett skönt gäng grabbar som har kul ihop och en tränartrio som funkar väldigt bra ihop. Sköna coachningasrepliker, snabba beslut och användandet av Fischerströms spelerfarenhet, Mikas gamla kunskaper och Stefans lite tysta sköna betraktelser och iaktagelser är en trio med krut.
Trots att jag nu fått ledigt och kan göra stan så känns det ändå lite tomt utan alla resor till och från hallen, inköp av vatten, materialhantering och allt det där som hör innebandyn till.
Men snart mina vänner, snart är det dags igen.
Träningsmatcher ggr 3 på 3 dag under helgen 26-28 augusti en tripp till Helsingfors och ett antal matcher sedan den 21 september då dras det riktiga spelet igång, borta mot Tyresö Trolbäcken innan vi ses i Borgen den 25 september.

Återkommer säkert senare med fler alster men till dess tar jag vara på dagen och tycker att ni ska göra detsamma. 

Inga kommentarer: