torsdag 11 augusti 2011

En hälsning från ett soligt men inte varmt Prag


Efter att ha haft en trevlig flygresa med lite strul innan avgång och en förflyttning till Buisnes class så stod jag helt plötsligt i ett mycket kallt och grått Prag. Hotellet helt ok och även hallen fick ett besök för att se att allt skulle funka enligt planerna.
Viss omstrukturering fick göras men i det stora hela så är hallen väldigt fin och luften är naturligtvis varm men inte alls rökig eller full av grill-os som vi tidigare fått information om. Men hallen har inte så många år på nacken och Tjeckien folk arbetar hårt för att puffa upp all grå betong och plantera blommor överallt och ingen stans.
Morgonen flöt på och killarna intog Podevinny Mlyn för sin första match i cupen. Det är sjukt att se hur människor tittar och ler åt oss när vi visar oss i hallar och på andra offentliga ställen. Kul upplevelser för alla nya unga spelare.

När väl startvisslan ljudit så spelade AIK med full fart och lite skakig intensitet. Ett härligt driv framåt med säkra bollar hem till back för att styra upp spelet igen. Det tog inte många sekunder innan tränartrion konstaterat att motståndarna var vassa i kontringslägen och att det måste stoppas innan de lyckades göra mål. AIK har gång efter annan målchans på skott men har siktet lite felinställt. Man vill för mycket, glömmer bort att stanna upp den där hundradelssekunden för att sikta och placera bollen rätt. Hela första perioden är AIK´s match och killarna håller ett åskadarvänligt tempo tills de har 3 – 0. Då händer något, man kanske får för sig att det är lugnt och man har klarat matchens poäng MEN som det brukar vara med all innebandy…..när man stänger av tempot och slappnar av så kommer bakåtmålen som ett brev på posten.
Vid siffrorna 3 – 2 hör man Lorendahls lite mörka lugna röst som förkunnar för Bengtsson och de andra killarna på bänken
-      Det här är försäsongs-strul killar, det är inget att bry sig om, det hör till.
Det var tydligen de orden som behövdes från en gammal räv som har erfarenheten för helt plötsligt var killarna igång igen.
De jobbade hårdare i försvaret gav varandra positiv feedback och tips om hur de skulle lösa situationer. Här såg vi också vikten av att ha en fd. spelare i tränarledet tillsammans med Mika och Sinerius tänk om AIK´s spelide och tanke.
När Fischer förmedlar en tanke så är både K-J och Loren där och hjälper de unga killarna att få infon och tips om hur de kan lösa olika situationer.
Så snuskigt härligt att höra och se! Nästan så man får ståpäls för att använda en annan idrottsmans väl valda ord.
Matchen höjs i intensitet och motståndarna tar ut sin målvakt med 2 minuter kvar. Men AIK står fast och stadigt i sitt försvarsspel och Ausmaa får det lite lugnare trots att allt spel är vänt mot honom. Han har fått en köttmus framför sig som hjälper till.

I det stora hela så kan jag bara beskriva den första försäsongsmatchen som ett löfte om kommande poängjakt med en krydda av glädje, vilja, hård träning och en fantastiskt härlig lagsammanhållning.
Från Prag mot ny match. 

Inga kommentarer: