måndag 12 mars 2012

Blytungt!

Lika blytung som vinsten i förra matchen kändes...lika blytung känns gårdagens förlust i sudden mot Linköping! Luften gick ur när killarna tappar en 3 måls-ledning och dessutom förlorar i sudden. Mot ett gäng Duracellkaniner!

Helt sjuk match där AIK på alla sätt och vis hade kontroll i första perioden och Linköpings kaniner for runt på planen som virriga hönshjärnor. Det var inte vackert, inte roligt utan bara idiotiskt!
Redan här skulle domarna varit snabba på att beivra allt för snabba löpningar som allt som oftast slutade men att sargen fick lagas och allt som oftast var det en svartgul tröja som låg närmast sarg.

Andra perioden blev en jämn historia där de inte producerades någonting utom någon utvisning för ena laget.

Tredje perioden var en uppvisning av hur domare kan styra en match utan att vara medvetna om det. Dessutom var det fortfarande fritt fram för hönshjärnorna att springa både runt och på AIKs spelare lite som det passade dem. Jag brukar kunna hålla mig hyfsat neutral och har bra koll på vad som händer på planen när jag tittar på den (beror mycket på att jag skriver samtidigt, då kan man inte hålla på att stanna upp och känna efter) men det var omöjligt. Det första reduceringsmålet var helt godtagbart...det skulle Linköping bara sätta (annars ska de inte vara i SSL). Men de övriga två, för att inte tala om alla de bollar som låg på mållinjen hos Linköpingskeepern kan man ha allt annat att önska om.

Sudden och återigen så fick man springa sönder både sig själva och motståndare hejdlöst!
Om jag inte mins fel så var jag lika missnöjd med domarinsatsen sist det var det här domarparet som besökte Borgen. De håller inte måttet!
Kan SIBF´s kontrollanter plocka fram fingerkänslan och inse att det finns ett litet antal domarpar som inte klarar av att döma vissa matcher/vissa lag! De har helt enkelt inte förmågan att lägga ribban på samma nivå för båda lagen.
Återigen har man lyckats skapa Egebrant-syndromet. Han spelade inte på den nivån att det skulle rendera 9 (!) minuters utvisning! 2 av 2:orna kan jag köpa men inte 5:an och inte att Linköping fick fälla Kim i friläget och på det sättet!

Linköping behöver dessutom freda sig i media!!!
Pojkar, pojkar....kom in i matchen!
Ni var rejält usla människor igår, sorgligt att se hur ett lag som man mycket väl skulle kunnat respektera och beundra för sitt snabba intensiva spel gör sig själva till ett gäng finniga tonårspojkar.
Diskutera Kims skada eller inte?
Har ni den utbildningen så ni kan göra en kompetent bedömning?
Skulle inte tro det med tanke på "valpnivån".

Nåväl...om AIK spelar slutspel eller inte är något som avgörs på andra hall-golv nästa vecka då samtliga lag spelar samtidigt så ingen kan spela på de andras resultat ;)
Skönt för AIK för då är det i det minsta det sportsliga som avgör och inga domare eller snurrhjärnor. Varje match blir lika mycket värd och varje domarpar blir tvunget att döma för "här och nu".
Det är då AIK får spela om det hela och då som alla har en sista chans att göra sitt lag rättvisa.

Tycker ni att jag varit orättvis nu så kan ni kika in på Jojjes plejs för det intressanta är att se alla klubbor mellan AIKspelarnas ben, alla bilder där AIK ligger närmast sarg och kanske kika lite på när Linköpings keeper funderar på att dra av Kim byxorna (såg inte domarna det så stod de felplacerade!)
Färgad av min kärlek till AIK?
Absolut MEN skulle det vara AIK som uppförde sig på det här viset så skulle de få äta skit i flera veckor efter. Riktigt dåligt av Linköpings spelare! Hoppas alla de trevliga Linköpingsledarna ger dem en rejäl avhyvling och ser till att ge grabbarna en lektion i vett och etikett! För det behöver de när de rullar runt i Sveriges hallar. Vi är ett stort antal ideellt arbetande personer i Sverige och vi ska bemötas trevligt i vår egen hall, oavsett hur ni upplever laget AIK!
Blev så arg att jag skulle kunna resa till Linköping bara för att gå in och spotta på er plan!
Det gör ingen skillnad på resultatet men det skulle vara för j-vla skönt!

Inga kommentarer: