tisdag 6 mars 2012

Förvirrande och nervpirrande spännande och kanske inte helt rolig tid i innebandyns värld. Eller så är det precis vad den är. Alltså rolig och spännande!
Vet inte.....jag är lite kluven på den fronten. Jag vill gärna se AIK som ett av topplagen men jag vill också att det ska finnas spänning med i seriespelet. Det är långt ifrån självklart att AIK tar sig över slutspels-strecket men det är absolut säkert att killarna kommer göra det som krävs för att klara det - om det sedan räcker återstår att se.

Skön stämning i laget när man konstaterar att man inte ska lägga energi på hur de andra lagen spelar......det är här och nu och det är våra matcher som ska vinnas...hur långt det räcker, det får vi se.

Lite skadebreak blev det i sista matchen i en olycklig situation. Alltid synd med skador och speciellt på unga förmågor som spelar i SSL för att de vill lära sig mer och suger all erfarenhet de kan ur de lite mer rutinerade spelarna. Sinerius var under en kort stund stressad över att han nu skulle missa 2 viktiga matcher - de 2 matcherna som han skulle få spela med Lorendahl. Fokus på rätt ställe där Putte! :)

Hoppas det blir lite positiva nyheter när röntgensvaret dyker ner hos medicin-teamet. Att killen blir borta en stor del av ev. slutspel har vi nog förstått allihopa. Håller tummarna för dig!

Umeå i övrigt då?
Jösses vad jag saknade Gammliahallen! Den är så mycket personligare, närmre och intensivare på något sätt. Gammlia Arena är inte rätt hall att spela en lite avdankad vinna-försvinna match i när man inte får med sig publiken och dessutom kör på en läktarsida utan att dra ner mitt-väggen i hallen. Till och med folket runt omkring hade en tendens att bli opersonliga, visa på dåligt självförtroende och uppgivenhet.
Så synd! Killarna i City behöver ha sitt event som stöd, sin publik på plats. Kanske har de haft så låg uppslutning hela säsongen och då kan man ju snabbt räkna ut att deras självförtroende inte står särskilt högt över den sega, sträva, sugande gummimattan i Gammlia Arena.

Men ljuspunkter fanns det ändå massor av i Umeå.......isstatyerna,, bronsstatyn, solen och ljuset och en del härliga Umeå-bor! Kul att träffa Per igen! Saknar hans humor i Borgen och hans sätt att analysera matcherna. Men han verkar vara Umeå trogen om inte amor slår klorna i honom från något ställe söderöver :)

TV-match i går......gick inte riktigt AIKs väg men som sagt killarna tittar inte på de andra lagen  -  men jag kan inte låta bli! Måste ju kika i tabeller, räkna plus/minus mål, fundera på vad som kan hända kontra vad som borde hända. Tyvärr kan man inte säga att tex. Falun kommer plocka poäng från Warberg....Caperio vinner stort över Dalen osv inte i denna säsong! Finns liksom inga garantier för något lag. Alla måste se på sig själva och ge sig själva allt i alla matcher. I år handlar det om hjärta för innebandyn, för laget och förmågan att stänga av jaget.

I kommande helg är det Linköping som kliver in i Borgen. Sist jag såg dem spelade de ett rafflande snabbt spel men bra bollkontroll så nu får killarna jobba lite extra på att inte tillåta motståndarna vara de som tar kommandot. Pratat ihop sig om att använda förmåga att spela i eget tempo och inte dras med i sura kommentarer och gnäll till domare. AIK har inte råd att ha en gubbe sittandes på botbänken.....det är på planen matchen ska avgöras.

Kom till Solnahallen på söndag 17.00 för det är den sista seriematchen i Solna.....har laget otur så är det den sista matchen i Solna för den här säsongen. Viktigt att inte missa alltså!

Inga kommentarer: