söndag 1 januari 2012

2006 + 2009 + 2012? Njae................

2006 tog AIK sitt första SM-guld i innebandy!
Stort för ett stort klubbmärke och för alla dem som var inblandade både på planen och utanför. Ett fantastiskt arbete av hela organisationen som låg bakom gubbarna och en fantastiskt insatts av spelarna på planen.

2009 gjorde man om samma bragd trots att laget såg ut att ligga i brygga halvvägs genom serien. Organisationen och spelarnas vilja och hjärta till klubbmärket visade till sist vägen till SM-final och pokalen.

2012 är ett år som ännu bara står skrivet i stjärnorna. Trots det så är jag säker på att organisationen och spelarna kommer att visa lika mycket vilja och hjärta till märket även detta år, därmed är det inte sagt att det räcker hela vägen det här året också.

Men visst leker jag med tanken att var tredje år är AIK´s år. Visst finns möjligheten där och visst finns viljan.
Organisationen har lagt in alla resurser som tänkas kan och efter juluppehållet är det tid för spelarna att hitta sina positioner och rycka fram mot fronten.
Att spela innebandy är en kamp inte bara i seriespelet utan i varje beslut som tas på planen och mod att våga gå in och stöta från rätt håll, våga spela framåt men också våga spela hem och börja om. Att våga vara i en situation där varje rörelse måste anpassas till just den specifika situationen.
Innebandy är numera en ganska komplex sport med krav på spelarnas förmåga att snabbt välja rätt beslut och  mod att stå kvar vid det samtidigt som det krävs förtroende till sina med-spelare att de täcker upp i varje situation som kan uppstå.

Ja innebandy har blivit en sport som är så snabb att till och med media har svårt att hänga med i den ;)
Ett spännande år ligger framför AIK som reviderat sitt mål för säsongen med att de ska vara ett SSL-lag även kommande säsong. Målet är reviderat från slutspel till att ligga kvar i SSL vilket betyder att klubbmärket är ett märke som har förmåga att revidera sina mål utifrån de resurser som finns att tillgå när det analyserar och kollar av balansräkningen. Skönt att det finns någon som gör det jobbet och vidtar de åtgärder som krävs när balansen inte ligger i fas med det tänkta målet. Vi får göra en ny balanskontroll i slutet av Januari och se om AIK är på väg åt rätt håll igen.

Jag är AIK:are och därför önskar jag AIK ett riktigt gott nytt år 2012 med full fart framåt.
Jag önskar att alla de spelare som tränar så ihärdigt hela veckorna ska få uppleva känslan av att ha klarat av sina mål och känna sig nöjda med sin prestation och att den är godkänd även om den inte räcker till finalen i Malmö.

När jag summerar 2011 så kan jag bara säga att serietabellen är upp och ned vända världen och att AIK inte är det enda laget som haft en märklig första halva av säsongen.

Inga kommentarer: