lördag 7 januari 2012

Läggmatch !! ?


Något av det första som jag hörde i går kväll när det stod klart att Caperio förlorat mot bottenlaget Umeå City och att Mullsjö tryckte till Dalen på bortaplan.
Ibland finns det ingen hejd på alla konstiga tankar och något som närmast kan liknas vid paranoia.

Att Mullsjö sopar till Caperio är ju egentligen inget som är konstigt. Inte om man betänker att Caperio alltid varit lite lagom nonchalanta och har svårt att förstå vikten av att aldrig räkna bort en motspelare förrän slutsignalen redan tjutit i hallen.
Tittar man på period-siffrorna så står det hyfsat klart att Caperio insåg sitt misstag i elfte timmen och började jobba ikapp sig i protokollet under sista perioden.

Gällande Dalen så är det ju ingen nyhet att Dalen haft en tung första halva av serien precis som AIK och Warberg. Tycker nog inte man kan kalla det för skräll med det i åtanke.

Säsongen så här långt är upp och ned vänd och svår att greppa. Påverkas alla lagen i SSL av att AIK gör ett generationsbyte? Knappast!
Vad händer då?
Kan problemet ligga på en annan nivå? Alla har i alla tider haft en gemensam nämnare i sina uttalande om AIK. 
Det är ett av de lagen som har den absolut bästa organisationen i högsta serien!
Vilket jag absolut tror stämmer...med den insyn jag har så är det svårt att inte hålla med.
För AIK´s del så tror jag inte problemet ligger på den nivån ännu, däremot så tror jag att många andra lag har hamnat i den situationen.

Det är både svårt och tungt att driva matcher på den nivån som SSL-lagen gärna vill. Det krävs många eldsjälar som ställer upp utför alla möjliga och omöjliga arbetsuppgifter. Ofta på väldigt kort tid eftersom lagen inte har ekonomi att betala halltid för mer än absolut nödvändighet.
I de lägre divisionerna får spelarna göra mycket av jobbet själva men inte i högsta serien. Där kan de knappt plocka bollarna själva. Ibland slås jag av vilka diva-fasoner spelarna har när de kommer till hallarna. Men jag är ledsen grabbar! Ni är inga proff-slirare, ni är inte ens i närheten.

Kanske är det tid att visa lite mer ödmjukhet för alla ni möter i hallarna, det är folk som är där på sin fritid med enda betalningen att få se er spela innebandy.
Kanske är det tid för lagens högre makter att inse vikten av alla ideellt arbetande runt omkring lagen. 
Det är inte bra att bara ha en liten väl sammansvetsad trupp av eldsjälar......det blir till sist slitningar och tråkigheter och hinner man inte få stopp på dem i tid så blir det snabba och ovillkorliga avslut. 
Resultatet blir att ingen gör jobbet och alla har långsamt hjälpt till att slå ihjäl den sport som vi alla påstår oss älska. Innebandyn!

Inga kommentarer: