tisdag 31 januari 2012

Media med kritiska ögon?

Ja ska vi lita på rubrikerna i dag så ska den stora Niklas Jihde vara tillbaka i AIK.......eller inte bara tillbaka, han ska göra comeback också!
Jippie! Eller inte! För egentligen är det medias tolkning på hela storyn.
I alla fall om vi ska lita på det som Niklas rådgivare säger och det som Niklas tydligen ska ha sagt själv. Trots att de här 2 personerna inte håller sig till samma anledning så säger de saker med samma innehåll.

Niklas rådgivare säger att han inte kommer spela för hans tid är väldigt begränsad medan Niklas mer är inne på att 10 spelare måste bryta benet innan han kliver över sarg-kant igen med stickan i högsta hugg.

Detta framgår om man läser mer än rubriken och tar sig tid att läsa hela artikeln och dessutom granska den lite kritiskt. Jag hickade till när jag såg att han skulle göra comeback. Vad hade jag missat liksom!

Men insåg snabbt att det här handlar om att transfer-fönstret stänger och de sista säckarna inför slutspurt måste knytas ihop. Spelar ingen roll om man har tänkt spela eller inte, man måste ha en klubbtillhörighet senast  31 Januari sen är man inte aktuell för någon som helst insatts i något som helst sammanhang.

Niklas ska till och med ha sagt att han hade sagt Ja till Pixbo om de ställt frågan men att AIK nu var den klubb som frågade när tid ännu fanns och därför var valet enkelt. Att låta en klubb knyta bandet är inte det samma som att säga ja till spel. Det är mer ett sätt att säga nej till spel för andra.

Man kan fundera på om det är värt att betala licens för en spelare som inte kliver över sarg-kanten för match? Men det är ju egentligen det man gör med unga spelare som sitter sina hund-år och nöter bänk och väntar på att få chansen att kliva ut och ta över tronen från dessa fantastiska spelare som heter Jihde, Kohonen, Calebson, Larsson och ett helt gäng till med meriterade namn.

Lite så som livet är i stort. Man föds i fosterställning som ett tomt blad och med lite tur avslutar man även sina dagar i fosterställning men med ett mycket rikare erfarenhetsregister.

Så trots att jag är AIK:are i hjärtat så hoppar jag inte jämfota i tron att Jihde skulle kliva in som lagets frälsare. Speciellt inte som vi redan har ett stort antal frälsare på planen med namn som Thorsson, Lundgren, Lieback Asp, Sinerius, Schmidt, Gafvelin och några till (jag kan ju inte rabbla alla i laget) !

Inga kommentarer: