tisdag 17 januari 2012

Men .....igen(!) Vad händer med Warberg?

För andra gången den här säsongen (som varit väldigt tung) gör AIK 3 pinnar mot Warberg!
Det säger egentligen inte så mycket om AIK som ligger i generationsskifte utan mycket mer om Warberg.
De har helt klart problem med att leverera.

Ändå var det deras match med flest skott på mål och med mest bollinnehav. De spelade runt så där snyggt som de brukar göra men de hade ingen fart på bollen och det brukar de ha. Det var helt enkelt ett slowmotion Warberg som var inne på planen. En del av det jag gillar med Warberg är just deras otroligt snabba spel och fantastiska känsla för bollkontroll i det tempot, men de har tappat farten och då är de inte lika farliga längre.
Hoppas de hittar rätt och kommer tillbaka....det finns ju vissa lag som bara måste finnas i SSL för att det överhuvudtaget ska vara något att titta på.

Vi har svårt med media ändå och behöver inga stora rubriker om att ett eller flera av "topplagen" åkt ur högsta ligan och därmed är udden och finessen borta från planen. Sista dagarna har mediadrevet liksom varit till innebandyns nackdel och många media har roat sig med att skriva rubriker som väcker anstöt.
Innebandyn är en sport som väldigt många unga har som intresse och som de gärna utövar själva men för att sporten ska utvecklas behövs positiva artiklar i media. Det behövs rubriker som väcker intresse för sporten och inte vad som händer i ett fåtal tillfällen av sporten. Dessutom behöver det vara artiklar som är väl undersökta och sanna innan man skriver svarta tjocka rubriker.
Idrottsföräldrar kan vara ett elände och det vet alla som utövar idrott inom vilken gren som helst.
Just nu skulle jag ha svårare att låta mitt barn hålla på med friidrott tex. för det är så många rubriker om hur tränare trakasserar ungdomarna i just den sporten. Känns verkligen som att det har skadat den idrotten när så många kliver fram och berättar.

Finns det ingen risk för att det händer även i innebandyn då?
Jo absolut!
Risken finns i alla sammanhang där vuxna och barn är inblandade. I alla situationer från dagis till elitidrotten.
I alla sammanhang finns det folk som inte borde få vara ensamma med barn och i den bästa av världar ser jag gärna att man alltid behöver vara 2 vuxna och gärna en från varje kön när det handlar om barn och ungdomar. Att alla föreningar gör studiebesök i hallarna när de har träningar som pågår under deras regi.
Det handlar om att kvallitetsäkra ungdomars vardag. Ingen förälder ska behöva bli orolig för att mediadrevet är igång.

Hur som helst så är det ju innebandyn som har mitt intresse och där händer den en del mycket roliga saker, som att AIK faktiskt ligger på slutspelsplats helt plötsligt (vilket inte är målet men ingen gråter för) och att Dalen kommer ner till Solnahallen i helgen. Dalen och Hallstensson som båda ligger varmt om hjärtat. Sen är det självklart att de inte kommer att få ta med sig några poäng därifrån om jag får bestämma......även om jag vet att det är deras mål med resan :)
Nej det vore skönt om AIK kunde säkra upp sin position lite granna nu så risken med att hamna under det nedre strecket kommer lite mer på avstånd. Att vara kvar i högsta ligan är det mål som sportkommittén spikat och allt över det är bonus.

En reflektion i största allmänhet är att det vore fantastiskt (eller inte!) om innebandyn var så stor att vi skulle kunna sälja/köpa spelare så som man gör i ishockey eller fotbollen.
Men vi har en lång väg dit att vandra och det är jag väldigt tacksam för. Den meningen bygger på att jag tycker att de som utövar idrott ska göra det för att det är roligt och för att de har kul. De ska aldrig vara människor som helt plötsligt blir till produkter.
Man kan använda spelare som marknadsföringsprodukt men aldrig glömma bort att det finns en människa med känslor bakom varje sådan affisch. Man ska spela på den nivå man har kapacitet för och man ska spela där man tycker att man har kul.
Jag gillar när unga förmågor tackar för sig i ett SSL-lag för att de hellre utvecklas vidare något år i sitt juniorlag.....speciellt när de gör det på eget initiativ. Varför döda sitt intresse för sporten om man inte klarar av att nöta bänk? speciellt inte om man faktiskt har möjlighet att spela och utvecklas vidare någon annanstans.
Jag gillar när unga förmågor tackar nej till SSL-spel för att de vill vara kvar med sina kompisar och få spela cuper och vara unga ett tag till, det är härligt med förståndiga unga för ibland tappar vi vuxna greppet om verkligheten i vår jakt på uppsatta mål.
Det är då det blir stora svarta rubriker i media.

Ta vara på dagen för det tänker jag göra.

Inga kommentarer: