måndag 27 februari 2012

Kalle-effekt!

Kan en ensam spelare vinna en match?
Nej absolut inte MEN en ensam spelare kan skapa det där extra i laget som behövs för att vinna matchen.
Vem menar jag då?


K-J är och förblir en viktig person och spelare i laget. Kaptenen som varit skadad och haft det lite tungt under en period som egentligen sträcker sig sedan före jul. Han såg ut at ha kul i går när han fick kliva över sargkanten igen. Tror faktiskt att han kände sig helt återställd och då blir det ju så mycket roligare att spela. Så mycket lättare för alla killar att följa hans snack och åsikter om hur han tycker att man ska ta sig an uppgiften. Denne man kommer att bli en legend om (hoppas jag) många många år.


Lägg därtill en målvakt som inte behövde använda allt sitt kunnande i går. I genomsnitt 6 skott i varje period vilket ger 1 skott var 3:dje minut så arbetar man inte ihjäl sig. Men det är faktiskt de matcherna som är de svåraste att spela. När man måste hålla fokus på något som lätt upplevs som ofarligt.


Sedan har vi ju Loren! Henrik Lorendahl som numera kan skryta med att vara den äldsta i historien som gjort hattrick i en match i högsta ligan. Känns lite vemodigt att det troligen var den näst sista matchen på parketten för Henke. Han hade ju tänkt sluta men det svartgula hjärtat ville ha en säsong till. Den är snart förbi och jag tror faktiskt inte att kroppen och hjärtat vill köra nästa också. Synd! 


I en match där man skulle kunna tro att Helsingborg ställde in skorna på planen för att ta sig en tupplur var det många heta känslor, intensivt spel med fart och fläkt i många stunder.


Även de lite osynliga spelarna var på hugget igår. Det är så skönt varje gång en av de killarna får stänka in bollen. De har allt inom sig men släpper inte loss det så ofta som de borde. 


Nåväl...alla hjälptes åt igår...som en enda stor lagmaskin! Det var tungt för Helsingborg både att resa till huvudstaden och att resa hem. Sådana bussresor har vi börjat vänja oss vid och faktiskt även att hata. Vi vill inte ha fler sådana, vi har prövat det och det är inget vi strävar efter.

Nu är det 3 matcher kvar i serien och som det ser ut nu så är SSL-kontraktet för nästa säsong säkrat. Skönt, så skönt! Visst finns det en liten liten tanke på slutspelsplats också och visst vore det lite skönt för AIK att få knipa en sådan. Då skulle de unga killarna ha med sig en annan styrka i ryggen inför kommande säsong då de ska axla uppgiften utan våra härliga "gamla" AIK-hjärtan.

Inga kommentarer: