söndag 5 februari 2012

Fria till publiken!

Trots landslags-träff i Finland med sisådär-resultat så har inte innebandyn stått helt stilla i landet.

I dag tog vi oss en tur ut till Upplands Väsby där damlaget skulle göra upp med Väsby om andra platsen i serien. En gråtrist hall tänkte jag när jag klev in i den hall som jag var helt övertygad om hette  - Smedsgärdshallen.
Jag bänkade mig tillsammans med Nypan på förtsa parkett och började titta på en halvintressant veteranmatch där man spelade flipper snarare än innebandy. Därefter kom ett gäng mycket korta och unga spelande damer ut och skulle ta sig an sin match.

Jo jag hade åkt dit för att titta på daminnebandy så det artade sig riktigt bra...........
Men var fanns AIKs damlag?

5 minuter efter utsatt starttid inser vi att vi måste vara i fel hall!
Snabbt ut i bilen och sökning på den rätta Smedsgärdshallen....och vi fann den!
På tavlan stod det 12.13 och 0 - 0.
Bra tänkte vi, vi låter inte målisen se att vi finns på plats för då spelar hon bara bort sig.
(Det gäller nämligen att få Nypan att inte sitta och skaka på huvudet eller börja gapa allt för mycket från sidan.) Nåväl....vi hittade platser vid AIK-klacken och det visade sig bli en av de absolut roligaste matcherna jag sett under säsongen 2011/12!

Full fart fram...håll tätt bakåt! En straff som kepern tar men tappar och rullar retfullt in över mål-linjen bakom ryggen på en intet ont anande burväktare.
Sedan är det tryck igen åt båda håll. 1 - 1  blir 2 - 1 som sedan blir till 3 - 1  och 3 - 2  för att stanna på 3 - 3 . Skön känsla och väldigt mycket hjärta för laget och klubbmärket ger AIKs damer en poäng som håller dem kvar på andra platsen i serien. Så skön "seger" för tjejerna som visar väg för varandra i dag.

Sånt fint kvitto på att de kan spela lika bra som Väsby trots att de bara har hälften antal spelare att tillgå då det är sjuktider i landet. Nu när självförtroendet är på topp borde du få ta sig an Kungsängen som ligger i topp och lurar på att få jaga plats i div 2 inför kommande säsong. Allt detta i en hall som är omöjlig att hitta till om man inte har full koll på alla hallar i Väsby och det har man ju inte längre. Annat var det på den tiden då det spelades Gaik-cup 2 ggr om året.

Hur som helst så är det underhållning på hög nivå att gå till hall för att titta på de kvinnliga krigarna i AIK.

Inga kommentarer: