måndag 1 december 2008

Då är det dax.....

:-)
Innebandy!!!!!
De sista veckorna har mest varit sjukhus för oss i familjen. Anders som patient och vi andra som besökare/anhöriga.
Här kommer en kortare bakgrund för de som ev. inte har full koll på oss.
Anders har genom många år (sedan han själv slutade idrotta) lagt på sig ett ganska stort antal icke helt önskvärda gram som med tiden har blivit kilo.
Efter att ha behandlats för diabetes typ 2 och högt blodtryck samt kolestorol i högre nivåer = 13 tabletter till frukost och 5 sprutor under dagen gjorde tillslut att den läkarrädda Anders tog beslutet att tacka JA till en Gastric by pass operation.
Man tar helt enkelt (!) och gör 7 hål och genom dom så häftar/syr man ihop magsäcken så den inte rymmer mer än 1,5 dl sedan flyttar man upp tunntarmen och syr ihop med den "lilla magsäcken" den andra biten av tunntarmen kopplar man med den "stora magsäcken" för att enzymer och andra braiga ämnen ska kunna sköta sitt jobb med nedbrytningen av födan.

AIK har dahlbjerg utvisad 2 minuter för hårt spel ( kunde blivit mer så där har AIK tur)

Operationen är inte helt riskfri eftersom det är ganska vanligt att man inte lyckas få ihop alla skarvar helt tätt. Det brukar man fixa med ett "stent" = som ett rör som man trär ner från matstrupen genom lilla magsäcken och ut i tunntarmen. Sedan brukar man bli bra igen men en veckas förlängning av ordinarie sjukhustid.

Herr Nygren roade sig med att vara en sådan komplikationspatient så resultatet blev magsyra ute i buken med bukhinneinflammation som följd. Hög feber och lungor som inte ville vara med längre. Det blev några mycket svajiga dygn på intensiven och en del tid i respirator. Många, långa oroliga timmar då man hann tänka många underliga tankar. Ett tag satt jag och beordrade mig själv att andas.

AIK har tagit ledningen :-) :-) Jag är inte ledsen!!!

Nu ska vi i familjen lära oss att det inte funkar något bra med snabbmat och att grönsaker är gott (?????)
Trots att Anders har haft mycket jobbigt under de här veckorna så ångrar han sig inte en sekund!!! Vi är så stolta över honom och naturligtvis håller vi tummarna för att han ska orka fortsätta att ha sin positiva inställning. Den hjälper oss lika mycket som sig själv.

0-2 till AIK på straff av Djurling och jag ler!!!

Nu ska det fikas och tittas lite på tvburken men vem vet kanske dyker jag tillbaka in hit igen under matchen ;-)

1 kommentar:

Lena sa...

Äntligen en uppdatering syster, då faller allt på plats som det ska för en person med borderlinestörning.
Allt har sin plats....och du ska sitta vi datorn och uppdatera blogg ;)