måndag 28 februari 2011

En smäll på käften!

En helt otroligt strulig resa har avverkats i helgen. Lång bussresa till Umeå som kändes längre än vanligt eftersom vi först tänkt flyga. Umeå är ju en stad som ligger långt i norr men ändå så vansinnigt centralt.
En lättilgänglig stad helt enkelt.

Hur som helst så var det inte det enda som strulade. Hotellet som vi inte brukar utnyttja visade sig ha noll koll på att det finns mycket mer i AIK än 1 lag och en sport. Strul mellan AIK Innebandyns och AIK hockeyns beställningar och helt fel mat före matchen. Inte bra men killarna är fantastiska och grinar inte illa av den anledningen trots att flera av dem upplever att de kommer helt fel in i matchen pga. tyngdkänsla i magen.

Men det som känns värst så har några timmar efter är hur hallansvariga hanterar en situation i hallen. Aldrig någonsin har någon kritiserat AIKs materialare så hårt och så lågt!
Att AIK skulle lämna utrymmena nerskitade så till den grad att man behöver ta ut städpeng?
Nej....det är en skymf för hela det arbete, den tid och det engagemang han lägger ner på att alla ska tycka att det är en trevlig upplevelse att ha AIK som gäster.

Det finns många saker som jag skulle kunna kritisera men i vilket syfte?
Vad gagnar det innebandyn?
Inte någonting!
Jag väljer i stället att lägga energin på en match som var spännande på många sätt och som innehöll många fina sekvenser från båda lagen. Dalen ska inte alls tro att de vann för att AIK spelade dåligt och satt kvar i bussen hela första perioden. De ska förstå att de vann matchen för att de helt enkelt spelade en bättre innebandy än AIK och att de förvaltade sina chanser bättre.
AIK spelade stundtals sitt eget spel och under dessa stunder bjöds Gamliahallens publik på rolig innebandy. Lite otur i avsluten då Dalens målvakt var riktigt vass för dagen och lite misslyckade uppspel med felpassar skapade en del frustration i laget men ändå med en del riktigt härliga besked om formen som ligger under ytan och bara väntar på att få visa upp sig i all sin glans.

AIK och många andra lag har haft tuffa veckor med upp till 3 matcher på veckan....klart det känns i killarnas kroppar. Speciellt om man jobbar mycket med hårda träningar och finslipningar inför slutspelet. Men det är ingen ursäkt till förlusten mot Dalen.
Nej den enda ursäkten är att Dalen var bättre i långa stunder, AIK kom aldrig in ordentligt i matchen och ett mål åt fel håll på fel sätt skapade kaos i huvudet på killarna som med all säkerhet funderade på hur de kunde släppa. Men de fina beskeden tar vi med oss till Uppsala på fredag när det är dax för Storvreta hemma hos dem i Fyrishov.

Förlust med 7 - 5 är inget att skrika högt över i världens snabbaste, bästa innebandyliga.....det är helt normala siffror.

Inga kommentarer: