måndag 17 oktober 2011

AIK vs Warberg! Vad blir det?

Många hade redan räknat ut AIK innan matchstart och några få hade kvar tanken att man aldrig ska räkna bort den svart/gula maskinen. Men hur många hade räknat med en kul, fartfylld och snabb innebandymatch på parkettens nylackade golv?

Kim Nilsson avstängd och utesluten från matchprotokollet och Kapten K-J Nilsson hänvisad till bänken med bara uppvärmningen som ett träningspass för att känna på knäskadans status. Vad finns kvar av AIK då? frågade belackarna. Svaret kunde bli - inget eller så kunde det bli precis det resultat som både Kim och K-J önskade sig - full fart framåt och håll tätt bakåt!
Visa alla att ni kan själva, ge järnet så vi en gång för alla kan få tyst på alla åsikter om att AIK inte är något utan oss två. Att AIK är uträknade om man bara får bort AIK´s allt eller inget Nilssons!
Låt oss få njuta av att inte längre vara dem som ska dra lasset och vara dem som ska rädda AIK säsongen 2011/2012.

Som de gjorde det killarna!
En härlig match där det stod 0 - 1 på matchtavlan efter första perioden. I det här läget var alla mer överaskade att AIK inte släppt in mer än 1 mål och att det var många sekvenser där AIK:arna inte stod på fötterna. Golvet var ju inte särskilt halt för Warberg:iterna! Men AIK behövde förvalta sina chanser bättre och vårda boll lite bättre. Ända mot ända kan ingenting hända....




Sedan blev det en period med mer mål och mer spänning. 3 - 3 på måltavlan efter slutsignal och många började förstå att det finns något i AIK även utan Nilsson´s. Både Kapten Nilsson och Kim gnuggar händerna och peppar laget för att de ska fortsätta att nöta och fortsätta visa tålamod, ni är på rätt väg killar! Gå ut på parketten och vinn den sista perioden för oss :)





Sista perioden blev en nervspänning utan dess like. Lika många mål som AIK inte gjorde i första perioden lika många mål gjorde de i sista. Slutresultatet blev 6 - 5 och det var med en djup suck Alexander Egebrant drog på sig en utvisning i tredje perioden där många menade på att nu tappar AIK matchen. Men inte alls! AIK fixade det galant däremot höll de på att tappa under resten av matchen. 6 - 3  och Alexander var ute i spel igen. Men Warberg ville inte släppa taget, de ville behålla poängen på parketten och spottade in 2 bollar till. Då var det nervöst att vara "neutral" protokollförare. Men ack så skönt när slutsignalen gick över golvet och vi kunde konstatera att AIK hade gjort precis det som vi visste att de kunde göra det. Ta hem pinnarna till parketten utan att behöva ha stjärnorna på plats...för i AIK finns det gott om nya stjärnor och gott om äldre stjärnor som visar väg och tar plats. Sista periodens målspottare var Lundgren, Gafvelin och Egebrant.
(Inga bilder där eftersom min favoritfotograf lämnade parketten för en grön gräsmatta i mitten av ett kokande Råsaunda där AIK skördade ännu 3 sköna poäng. Men Jojje bjuder ändå på denna härliga bild av AIK och det team som finns närmast killarna varje dag, träning, match. I tid och otid.


Nästa match spelas i Umeå på söndag. Som vanligt finns jag på plats och som vanligt är ni välkomna att följa mig på everysport. Vi går mot nya matcher nya möjligheter och nya chanser att skörda poäng. Vi gör det med eller utan Nilssons men vi har dem gärna med oss och helst på planen men då gäller det att killarna fortsätter att våga och visa att de kan klara det på egen maskin. Ta inte ett steg tillbaka utan släpp in Nilssons och låt dem haka på er framåtmarch.

Tack Jojje för bilderna, vill ni se mer så kika in på Jojjes Plejs men glöm inte att fråga om ni får låna bilder ;)

Inga kommentarer: