onsdag 22 september 2010

Falun utan det viktigaste av allt!

En tuff start på SSL har det blivit.

Hur tänker jag nu??
Med 6 poäng i baggaget så ska man väl inte klaga?

Svaret är enkelt.......jag lever tillsammans med materialaren!  :)
Det betyder att det är min tvättmaskin som snurrar eller att gubben får sova i Borgen när det är kort tid mellan matcherna. Valet är enkelt för vi har aldrig gillat att sova på olika håll.

Den här gången höll det på att sluta illa för jag hade tipsat gubben att ta med sig material för båda matcherna, då skulle vi slippa tvätta 6 maskiner under natten mellan lördag och söndag.
Sagt och gjort vilket innebar att vi inte behövde stressa med tex handukarna.
Vad var då problemet?
Jo Janssons underställ tvättas alltid med handukarna!

Den blick gubben fick av Jansson när han fick veta att den svarta tröjan inte var med är obetalbar.
Panik blandat med ett uns av katastrofvarning och hat sa mer än tusen ord.

MEN de har en materialare som har förmågan att rädda upp varje situation som sker (trots att Jansson är övertygad om att det inte går att få tag på likadant underställ längre). Gubben stormar ner till en sportbutik i Falun och inhandlar ett nytt underställ. Okej, inte exakt likadant men samma material och utan en massa sömmar och ihopsydda olika andningstyger.
Jansson känner, klämmer och tittar.......konstaterar att det kan gå......han tänker i alla fall prova.
Stället är ju ialla fall vitt och inte i någon annan konstig färg.

Vi vet alla som såg matchen att Jansson gjorde bra ifrån sig och att han inte såg besvärad ut alls när han rörde sig i målgården. Understället syntes inte under hans vita vackra målvaktströja och allt blev väldigt bra.

Nu ska det införskaffas ett lager av den typen så att Jansson kan känna sig trygg med att det alltid finns rätt underställ med på matcherna och att han aldrig ska behöva vara orolig för att hans älskade underställ ska glömmas kvar någonstans.

Ja vi vi familjen Nygren vet hur viktigt det är med att allt känns rätt och att allt är som det ska vara när man ställer sig som burväktare för sitt lag. Det finns inget som kan störa fokus så hårt som att det finns en söm i en tröja eller annat skydd som sitter och skaver, sitter för hårt/löst eller på annat sätt känns obekvämt.

Bäst av allt med det vita understället är att det kan tvättas i den maskinen som i vanliga fall bara innehåller Janssons målvaktströja :)

Inga kommentarer: