fredag 2 september 2011

Espon Oilers - AIK i Helsingfors

Det här inlägget kommer att uppdateras under ett par timmar. Lite glimtar från matchen bjuder jag på när det dyker upp roliga och mindre roliga händelser. Så uppdatera sidan då och då om ni vill följa med hela vägen :)

Uppvärmningen pågår ........ längtar till start signal.......

5,8,16,70,39 i en 5:a
3,14,12, 90, 66 i en 5:a
19,60, 10, 89, 76 i en 5:a
resten kommer bytas in efter behov...vilket det säkert blir eftersom vi har lite förkylningskänslor kvar i truppen. Jon har bestämt sig för att vila helt den här matchen...hoppas han är igång igen i morgon.

Startsignalen har gått :)
AIK har boll efter vunnen tekning, tappar den och jagar hem...svajjigt men så kommer Kim Nilsson loss och använder sin härliga bössa...1 - 0 av Kim Nilsson på ass från K-J :)
01.25 AIK får en avvaktande utvisning för spel i målgården......Det är Kevin Lieback Asp som får sitta bot eftersom att vår härliga målvakt PJ räddar straffen!!
02:30 AIk släpper in Oilers för nära och det är reducerat till 1 -1...AIK får jobba på att hitta rätt i sin box....det finns ju tid kvar innan seriestart :)

05:26 Snyggt uppspel av Lieback Asp och Alex till Sinerius .....nära skjuter ingen hare men nästa sätter Sinerius troligen lite lägre :)

Trots att gubbsen varit i hallen sedan kl. 13 och roat sig i ett konferensrum så är det ganska pigga ben som far runt på planen. Ser bra ut i uppspelen och jobbar hem som ett kollektiv.

Lorendahl hittar Tobias Lindström som nästan hittar rätt och AIK ligger på bra med tryck utan att dominera.

Oj oj vilken räddning av PJ! AIK står lite stilla nu och låter Oilers passa både runt och diagonalt...... Ett litet lyft om jag får be? ;)

Braaa Zingo! Så där spelar vi i AIK :)  Ta för dig och vik inte ner dig i kamperna. Gillas

En kasse i baken :( Lite oturligt att det kommer nu när AIK precis håller på att lyfta sig efter en stunds trist spel. 15:25  2 - 1 och AIK får jaga.....

Vi har PJ samt 3 utespelare framför mål när Oilers får ett frislag nästan i målgården :) Men AIK håller tätt. Jansson gör ett bra jobb idag och försöker snacka med sina nya unga backar som lyssnar...lär och gjort rätt i det mest hit in tills. 30 sekunder kvar och vill gärna se att killarna fixar det. Inget kul att gå till paus med 2 mål i baken....Så där ja!

1 - 2 när vi tar periodpaus.
Killarna har spelat bra men lite oinspirerat i perioder. Speciellt Kevin Liebeck Asp. Stanley och Zingo har visat mer än de brukar och det uppskattas från läktarhåll :)

Trist start på Andra perioden...K-J drar på sig en utvisning 00:49 Hårt spel? och 1:23 gör Oilers 3 - 1

AIK får spela powerplay efter att en Oilersspelare åker ut för obstruktion. Oilers får till en kontring men PJ är med och då klipper Ron till efter assist från K-J från PJs utkast.....och siffrorna är 3 - 2 till Oilers

Ytterligare en tokräddning från PJ och AIK blir irriterade när domarna tar en utvisning på Ron Sjöblom och en Oilersspelare för gruff runt PJ´s kasse. Det blir spel 4 mot 4 i 2 minuter

De första 6 minuterna i andra har AIK visat lite mer aggresivitet och har lite bättre fart under sulorna. Oilers målvakt får göra en räddning i klass med Pj´s. AIK kommer i vågor och Kim Nillson sätter målet på assist från K-J och vi har 3 - 3 :) Så där ja...nu vill jag se att ni fortsätter det här spelet och ligger kvar i vågor..
8:42 och Zingo tar ton..tyvärr strax utanför men fler sånt vill vi se!
 9:37 och AIK tar nästa vågs avslut med K-J som målgörare och tyvärr såg jag inte assisten (de pratar bara finska i seket) Siffran på tavlan är 3 - 4 så AIK leder helt plötsligt.

Våra inlånade förmågor visar stort mod och ingen rädsla för att möta stora gubbar men de hinner inte riktigt med. Lorendahl får en utvisning och jag vet inte för vad...men det är ju så här i internationell innebandy. Det är inte alltid lätt att förstå språket och domarna är dålig på att göra tecken...... Nåväl AIk spelar i box igen och vi hoppas att de lyckas hålla 0:an den här gången. AIK har frislag från mitten och försöker behålla bollen så länge som möjligt.

17:30 och lagen är fulltaliga...det känns lite som att det finns frustration i Oilers samtidigt som AIK retar sig på domsluten.....hoppas de inte släpper matchen nu när de har den så nära. 21 minuter till och det finns 3 ljuva poäng på kvittot. Kim samarbetar med Edgren efter Pj´s långa utklast men den här gången är Oilers målis med. Nu slarvas det i båda lagen...trötthet eller bara slarv? K-J till Thorsson, till Kim som sånär sätter den i slutsekund men tutan hinner före.

En bra början av perioden men sen kom tröttheten tillbaka. Hoppas coacherna hittar rätt i peppet under den andra periodpausen. Allt medan tanten går ut en sväng och belastar lungan ;)

Nu kör vi igång tredje och sista. Full fart framåt och håll tätt bakåt.....vore riktigt skönt med en vinst i kväll.
Kim ligger högt och trycker och Thorsson bryter bollbanan i diagonalen. Gå inte ut för hårt nu så det blir kontringsmål!  Jesper Larsson som är inlånad från vår samarbetsklubb Järfälla spelar på spetsen och visar stor hunger och bra fart i benen. Kul att se de här unga spelarna tillsammans. De gör det bra, riktigt bra!

Kul är också att se hur Gafvelin har sansat sig lite och spelar med sitt härliga spelsinne istället för bara rakt på i full fart. Han växer för var dag som går. Det är mycket därför spelet svajar fram och åter. De båda lagen är duktiga på att stoppa varandra. Trots det får Oilers en riktigt bra chans men PJ för en dubbelräddning och får tag i bollen. Utkast som Oilers tyvärr får tag på.
Det känns som att Oilers vill ha med sig en pinne medan AIK inte är lika sugna på att säkra sin vinst och det brukar sällan sluta bra :(

Tobias Lindström!!!!!!!
Helt själv från egen planhalva förbi 3 Oilersspelare och sätter den iskallt i krysset!!! AIK leder med 3 - 5!!!!

Nu kanske AIK kan lugna ner sig lite och bara spela skön innebandy. Oilers har en avvaktande utvisning och AIK tar ut PJ ...Thorsson försöker sig på ett skott men strax utanför...Oilers jagar men AIK håller i...spela gris hör vi från coachen ;)
9:29 får Oilers utvisning och AIK får spela power i 2 minuter :)

AIK rullar boll med 6 gubbar på planen...jagar vi plusmål? Kan ju vara bra med tanke på Balrogs  5 - 5 match tidigare i kväll :)
10:58 Gör Thorsson mål utan assist tror jag :)
AIK har  3 - 6 på tavlan :)

AIK är ju på träningscup och man har styrt runt lite bland spelarna...det verkar som att Mika och Stefan har hittat några nycklar här i Energia Arena. Fler utav de förut osynliga killarna har tagit plats och visat upp sig på ett nytt sätt i kväll...och Oilers har dragit på sig ytterligare en avvaktande utvisning.

Nu kör jag datorn på absoluta sista batteri så försvinner jag så gör jag det när AIK leder med 3 - 7 efter att Lieback Asp sopar in bollen i mål på assist från Kim. Håll tummarna för att batteriet håller till slutsignal!

15:03 och Sinerius bryter en kontring genom att springa ikapp Oilersspelaren och ta tillbaka bollen! Kul kille att titta på :) Zingo får nästan loss bollen men han börjar bli trött och släpper lite för tidigt. Men Alex är på backlinjen så han rycker tag i den istället.

Oilers försöker skapa men har inte lugnet att göra det rätt....AIK får visa upp sitt hemjobb.
Stanley får fritt läge men tyvärr var inte siktet med. Jag vill att killen sätter den utan att tänka nästa gång! Alex jobbar hårt mellan 2 Oilersspelare och använder härliga sekunder :)

19:57 Datorn höll!!! AIK vann 3 - 7 Tack för ikväll från Helsingfors.
Jag kommer tillbaka i morgon och bjuder på mer AIK  kl. 18:30 finsk tid =)

Inga kommentarer: