söndag 4 september 2011

I dag tar vi ton mot SSV Finska mästarna 2011

Matchen börjar kl. 14.00 finsk tid.
Då schemat är förbannat tight i dag så blir det sparsmakat med uppdatering för att vi ska hinna packa ner allt och få in det i buss/bil för direkt vid slutsignal kommer AIK att dra i full fart till båten som lämnar kaj 17.30.
Det är flera moment som är spännande i dag och troligen kommer jag inte att få ner pulsen förrän alla är ombord och allt är klart...så där vid 18.00 tiden i kväll.
Häng med om ni vill eller ha en bra dag i solen som jag hört skiner över vår vackra huvudstad.

Då kör vi!

AIK börjar med boll och anfall. Thorsson lägger in den men SSVs målis är med. I nästa anfall är det SSV som för kommandot och PJ får känna på bollen. Skönt för båda keeprar att ha fått känna på bollen.

01:58 drabbas AIK av en utvisning på Ulvhag för trängning och AIK får spela box i 2 minuter.
SSV söker lucka men AIK håller ihop boxen och Lorendahl bryter och får med sig ett frislag och i nästa situation när Alex går efter sarg så blir han trängd och en SSVspelare blir utvisad även han för trängning

AIK för spelet och rullar runt lite som de vill. De säkrar ett byte och släpper in skottglade Thorsson...får se om han kan hitta på något.
Ja! 04:30 0 - 1 till AIK mål av Egebrant från pass från Thorsson

05:15 gör PJ en kanonräddning och AIK bygger nytt anfall. AIK rullar boll, visar tålamod och mycket vilja.

Dagens förkylningsfall är K-J, Lundgren, Möllerstens ena vad.  =)
Alla andra kör mer eller mindre. Sparlåga på Sinerius som kände sig energifattig i går och tar det lugnt idag.

Ytterligare en SSVspelare sitter på botbänken och då hittar Thorsson målet.
0 - 2 till AIK efter att Thorsson gjort mål på pass från Lieback Asp

10:42 Dubbelräddning från PJ när SSV har ökat på tempot ett snäpp men AIK är ändå bra med och har fortfarande spelet.

SSV kommer i en kontring och PJ är med...AIK tappar markeringarna för en kort stund men hittar sedan rätt igen. Edgren passar tillbaka till back och spelet lugnar ner sig en aning men SSVär snabbt på igen.

13:31 Drar Gafvelin på sig en utvisning för otillåten trängning när det är tätt och intensivt framför PJs kasse tillsammans med honom sitter Egebrant 2 minuter för hårt spel

13:40 SSV tar avslut strax ovanför PJs ribba
14:05 Domaren vill utvisa Edgren också!!!
SSV gör mål och resultatet är 1 - 2 .......verkar som att domarna anser att Edgrens avvaktande är den som täcker upp målet för både Gafvelin och Egebrant sitter kvar på botbänken. Det var Teru Titu som gjorde målet.

15:18 Trasslar Lorendahl sig fram och tar ett avslut men i nästa sekvens kommer SSV tillbaka och det står 2 - 2 på tavlan. Gafvelin får lämna boten men Egebrant sitter kvar. Återigen var det Teru Titu
Nu är AIK fulltaliga igen.

16:51 och SSV gör mål från mittlinjen......resultatet 3 - 2 och AIK är i underläge för första gången i matchen. Tero Tiitu igen!
19:56 Springer Jesper Larsson loss och passar Kim Nilsson som tyvärr missar målet med någon centimeter. Slutsignal på första perioden.

AIK hade första 10 men sedan blev det SSV´s period. Kanske med domarnas hjälp...kanske på eget fall. Svårt att spela internationellt men vi kan dra slutsatsen att utan Teru tiitu så hade AIK varit i ledning.

Då är vi igång med andra perioden

AIK rullar boll men SSV spelarna är snabba på att bryta. Det ser inte ut som att Mika gjort några ändringar i leden. AIK söker byte och SSV passar på att bryta igen. När klocvkan står på 2:19 så känns det mer som SSV´s match men AIK brukar ju kunna jobba sig in i matcherna. De gillar att jobba under tryck.

03:40 och PJ gör en insatts...det är lite tjurigt i det svartgula stället, hoppas Mika och Stefan kan få dem att fokusera på rätt sak. Det brukar du kunna göra så jag har gott hopp även om det ser mörkt ut just nu.

04:45 Ulvhag bryter men hinner inte upp bollen och SSV får börja om.
5:37 AIK har frislag mot sig men de reder ut det och Kim tar ett avslut som SSV-keepern klarar att mota ut.
06:26 Tekning i AIK krysset som AIk vinner och AIK går till anfall. Trots ihärdigt jobb får AIK inte loss bollen i skottläge
8:14 AIK rullar boll. Zingo tar avslut utanför, Gafvelin gör likadant på returen men SSV - kepern är riktigt vass.
9:46 kommer SSV loss och  Thukanen kommer ensam mot PJ. Precis under armen och resultatet är 4 - 2 till SSV.
Finns inte mycket att skriva just nu annat än att det är SSV, SSV och mera SSV blandat med en speaker som jobbar hårt för att få taket i Arenan att lyfta av ljudnivån
13:30 SSV springer loss i rasande fart  (de använder varje hundradelssekund som AIK släpper) resultat 5 - 2

Utan att på något som helst sätt förneka att SSV spelar en väldigt komplett innebandy så kan alla i Arenan konstatera att SSV-spelarna kan skicka ut AIK i ribbstolarna medan AIK inte kan andas i närheten av SSV. 15:15 och Egebrant sitter 2 minuter bot för "rörande på lilltån" ?       =)     (enligt min bänkgranne)

17:15 Vi konstaterar att AIK gör ett bra boxplay i den här turneringen
19:43 Återigen SSV, SSV, SSV medan AIK jobbar hårt i försvaret.

Andra perioden slut. Vi konstaterar helt kort att det var SSV i 20 minuter. Inte mycket mer att säga om det.

Ledsen att jag är sen men ni har inte missat något. tiden in i tredje är just nu....02:00
06:22 Precis som i första och andra perioden bjuds vi inte på något speciellt annat än att AIK spelar ett bra försvarsspel.

07:18 Thorsson tar ett avslut men SSV backarna står ivägen och bollen går ut.
08:14 Thorsson försöker igen nu är det keeperns hand som stoppar bollen.
08:27 Thorsson tar ytterligare ett avslut nu strax utanför.

09:59 Åker en SSV spelare ut för upprepade slag och AIK får spela i Powerplay.
10:53 Tro det eller ej men SSV håller boll och anfall efter att domaren ansett att Thorsson knuffade en SSV spelare. Men han hämtar tillbaka bollen och AIK börjar bygga igen

11:31 AIK reducerar till 5 - 3 genom Kevin Lieback Asp på assist från Kim Nilsson

13:01 är till och med domarna oeniga ...efter att Thorsson gått på avslut som målisen räddade får SSV frislag
14:58 AIK är ordentligt irriterade nu och domarna har börjat tappa matchen. AIK behöver träna på att lägga energin rätt. SSV har inte gett upp de kör för fullt och vill gärna sätta ett par kassar till.

Lika bra jag säger det redan nu...jag kommer inte att ge er de sista 2 minuterna då vi som sagt spelar under tidspress nu. Just nu står matchklockan på 16:09 i tredje perioden och 15:52 på klockan.

Sammanfattningsvis kan vill jag påstå att AIK gjort många saker rätt och haft en del otur med förkylningar och en del saker tar vi med oss hem till Solnahallen för att slipa vidare på.
17:42 Time out AIK
18:00 nu släpper jag er. Vi ses och hörs i morgon, tills dess ta vara på dagen, det gör jag.

Inga kommentarer: