lördag 3 september 2011

Nu blir det Finska B-landslaget som ska få träffa AIK

Välkomna till floorballkeeper eller Stars are born not made!
I dag kör jag uppdatering i matchen mellan AIK och Finska B-landslaget. Matrchen börjar 18.30 finsk tid och 17.30 Svensk tid :)

Följ med och uppdatera sidan då och då så ni får senaste nytt hela tiden. Jag fyller på inlägget hela tiden efter matchstart. (Måste ju säkra att batteriet följer med hela matchen ).

Synd! Balrog blev av med 1 poäng mot SSV 19:59 då det blev 8 - 7 i deras match. De kommer alltså att spela kl. 09:00 i morgon bitti. Då ligger jag förhoppningsvis och sover fortfarande ;)

5, 60, 10, 89, 93 i förstalinan
3, 14, 12, 76, 66 i andralinan
5, 8, 39, 19, 70 i tredjelinan
de andra finns tillgängliga att byta in vid behov. Utom Jon Möllersten som valt att stå över helt idag också. Klok kille som vill vara tillbaka 100% till seriestrart.

Där gick startsignalen!

Finnarna håller boll och styr i början, Loren får loss bollen och försöker överaska men utanför och finnarna kommer i nästa våg.
Gafvelin snor bollen och AIk får frislag i krysset. Lieback Asp tar ett avslut men finnarnas målis är med.

AIK har en avvaktande utvisning jag tror det är på Ron.
Där kom den och det är Stanley som sitter 2 minuter för låsning av klubba

AIK spelar box och det är Loren, Edgren, Sinerius och Egebrant som får förtroendet. Ausmaa i mål pratar med sina gubbar.
Edgren bryter och Sinerius dribblar iväg och rullar ner till Egebrant som använder dyrbara sekunder. AIK spelar bra än så länge och det känns stabilt trots att finnarna ligger på i ett ganska bra tryck

AIK fixade den boxen riktigt bra! Finnarna ligger långt ner mot Ausmaa och stör backarna men Egebrant håller ton och släpper inte in dem för långt. Högt tryck från finnarna och Lieback Asp gör ett bra jobb på sin kant.

06:01 har vi en utvisning på en finsk spelare och AIK får spela power 2 minuter. Förvalta dem väl för det lär behövas i den här matchen killar.
Det ser bra ut och Thorsson lugnar ner spelet och börjar bygga. Tålamod tålamod.  Åter är det Thorsson som försöker bygga och börjar om hela tiden. Finnarna gör det svårt att hitta luckor
08:05 Hittar Kim bollen efter en spelmiss från Sinerius...passar Ron som sätter bollen distinkt bakom finska målvakten. AIK - Finska B-landslaget 1 - 0

Finnarna tog ytterligare en utvisning direkt efter målet och AIK fortsätter spela i powerplay.

AIK rullar boll och finnarna håller ihop sin box. Tålamod är ordet just nu. Kim och Ron är så sjukt nära att sätta den igen men finske målvakten får ut tåspetsen.

Båda lagen fulltaliga men nu ser det ut som att finnarna har fått lite mer respekt för AIK och är inte riktigt lika dominanta längre. De har frislag från mitten och Ausmaa styr killarna. Alex gör som vanligt ett tungt jobb nere i hörnet och släpper inte fram finnarna utan bjuder på en kontring som Gafvelin tar men det blir inget riktigt avslut på den löpningen.

Thorsson tar för sig vid sarg och går till avslut som finnarna tar hand om och kontrar tillbaka. Ausmaa räddar och AIK flyger över sargen när finnarna verkar bli frustrerade på AIK som spelar ett riktigt bra försvarsspel nu.

Haha....nu är det fysiken som är på planen och inte bollen. AIK får en hel del stötar och en del av killarna flyger över sarg medan det gör ont i finnarna att träffa Thorsson, Egebrant och gänget som är lite stadigare i kroppen.
Egebrant tar en löpning med boll runt egen kasse efter sargen...full fart så en finsk spelare väljer att knuffa honom och han får fortsätta för domarna men AIK hittar inget avslut utan börjar bygga från början. Då kommer finnarna i fart men Thorsson gör sitt jobb.

Marcus Nordgren visar att han inte är att leka med han heller. Stoppar både finsk spelare och boll..AIK börjar om men får ett frislag mot sig.Stolpe ut!

Finland har en avvaktande utvisning mot sig och Ausmaa har lämnat målet
2 - 0 Lorendahl på pass från Kim! Så ska det gå till. Känns som att AIk har matchen om de bara förvaltar den väl.

Finnarna tar en utvisning till direkt i nästa situation.Kim jobbar och visar tålamod. AIK rullar på och Thorsson försöker med ett skott. AIK behåller boll.
Finland får loss bollen och kontrar men Ron och Lieback är genast där och hämtar tillbaka. och Finland blir fulltaliga. precis vid slutsignalen.

En bra första period där AIK spelar innebandy medan Finland är mer fysiska och förlorar på att vara det. AIK visar tålamod och framför allt Thorsson visar stort AIK-hjärta. Egebrant och Lieback är också värda att nämnas.

Nu kommer killarna in igen. Ser ut som att Jesper Larsson ska spela den här perioden. Får se vem som valt att kliva av. Sinerius har valt att kliva av då han känner sig lite energi-fattig. Vi har ju en del förkylningskänningar i truppen.

AIK öppnar upp som i första perioden och det gör finland också. Ytterligare en finsk utvisning.......

AIK rullar boll och Kim tar ett avslut strax utanför. Finland som fick frislaget slår bara upp den på svensk planhalva. AIK rullar runt igen och Kim trillar runt och blir liggande medan Finland tar bollen och går mot Ausmaa men resultatlöst och Kim reser sig och fortsätter....hoppas han inte stukade till sig där men det ser inte ut att vara något problem när han byter

Nej inga problem inte. Camilla vinkas bort och han är på för nästa byte :) Finland har börjat spela innebandy och nu bjuds vi på riktigt fina sekvenser även om de är mycket korta

AIK har en avvaktande utvisning och det är Jesper Larsson som sitter 2 minuter för otillåtet slag. Hoppas AIK kan göra ytterligare ett boxplay utan att släppa finnarna för nära. Tobias Lindström, Kim, Nordgren och Sjöblom får förtroendet men tyvärr.....
06:06 reducerar Finland till 2 - 1 i powerplay.

Kim kommer i fart och försöker hitta Tobias på andra kanten som inte får träff på bollen. Nu är det intensivt men rent och AIK är fulltaligt igen.
Thorsson offrar sig när finnarna kommer i fart och Ausmaa snackar med sina gubbar. Zingo får loss bollen men den går över sarg. Finnarna bygger igen nu svajjar det fram och åter.

AIK känns hetare men finnarna ligger tätt och ger dem inte en hundradels sekund lugn. Men ändå är det AIK som känns som matchförare.
Finnarna jobbar sig in i matchen, hoppas AIK kan ta det där extra lilla steget som behövs för att fortsätta styra. Marcus Nordgren gör en fin insatts och Ulvhag jobbar på bra. Zingo får loss bollen och AIK börjar bygga från egen halva igen.

Egebrant tappar boll på mitten och finland prövar med ett skott men utanför och de jobbar hem för byte och nytt försök som Stanley bryter och jaaaa!
Stanley från Lindström!! 3 - 1 för AIK

12:41 Nordgren bryter boll men halkar och AIK får börja om igen. Gafvelin tar avslut men ovanför .
Finland jobbar för reducering och AIK för att kontra. Ausmaa får jobba hårt idag men han räcker inte hela vägen.....3 - 2.
Lorendahl rensar i nästa sekvens och nu ligger finland på ordentligt. Det känns inte lika självklart att AIK fixar det här längre. Men jag hör att Mika har börjat prata med gubbsen så han kanske har något ess i rocken.

14:41 in i andra bryter finland en kontring från 'AIK men Sverige visar tålamod och fortsätter att spela sitt spel och försöker hålla kvar sitt fina försvarsspel. Samtidigt som de vågar ta kontringslägena när de dyker upp.

Tobias Lindström tar stort ansvar och följer med Kim upp i anfallen utan att släppa hemjobbet. Finland försöker fortfarande få till kontringar och återigen får Ausmaa jobba hårt men Thorsson får tag i bollen och går själv men den här gången är finska målvakten med.

2 minuter kvar och AIK får gärna sätta en boll till för att det ska kännas tryggt inför sista perioden då jag misstänker att det blir en del fysiskt spel från Finland igen.
Finland kontrar och vilken räddning!!!!!

Skönt det höll tiden ut. Vi går till periodvila med 3 - 2 på tavlan och hopp om att AIK kan hålla lugnet och matchen i sin egen hand.
Härligt Ausmaa :)

00:24 in i sista perioden och Finland ligger i anfall
Ulvag bryter och spelar hem till Egebrant som börjar bygga. Resultatlöst och finland rullar på igen.
Lieback Asp får loss bollen men fastnar själv i det finska målet. Finland får bollen och Ausmaa pratar med gubbsen igen...över till Stanley som ger Kim en möjlighet att springa mot mål och AIK får frislag i krysset.

Något som genomsyrat den här matchen är att finnarna gärna låser fast svenska klubbor med armarna men som jag påpekat tidigare så är de internationella domarna inte lika snabba som vi är bortskämda med hemma i SSL....AIK har slutat lägga energi på det utan kör vidare. Trots att det är mycket finsk boll så känns det återigen som att AIK har matchen i sin hand.

Skott från Alex men målisen tippar ut den och i sekvensen efter har vi en utvisning på Zingo för hårt spel så nu kan AIK åter träna boxplay....håll tummarna för att de fixar det.
 Vi har ett frislag i AIK´s högra kryss som Ron bara lägger upp på finsk planhalva
Vi har Kim, Lorendahl, Egebrant och Ron på planen....finland rullar boll och får till en lucka ...Ausmaa håller i bollen och gör ett långt utkast.
07:19 Får Ulvhag bollen av Thorsson och Ausmaa skriker - KÖR Jocke! Resultatet är 4 - 2 till AIK!
Nu mår mina nerver bättre :)
Englund, och Zingo samarbetar men finland bryter och Ausmaa visar väg igen.

Vi har 08:24 på tavlan och finland har mest boll medan AIK producerar bäst.
Thorsson springer loss och vi har 5 - 2 på tavlan! :)

09:06 Springer Ulvhag loss igen men får bollen för långt ifrån sig så finnarna hinner hem och rädda upp situationen och spelat svajar fram i vågor från båda håll. Vi har en utvisning på Egebrant för slag? eller hårt spel.
Just nu har finland svårt att komma förbi mittlinjen och AIK spelar riktigt bra trots 4 - 5

10:57 Tobias fixar boll till AIK på mitten och AIK ligger i anfall under boxplay!

12:01 Thorsson fixar loss bollen och passar Kim ...det blir tätt vid sarg och Finland får en utvisning för hårt spel....AIK spelar i powerplay 2 minuter och de får gärna sätta en boll till :) Känns liksom bäst när slutsignalen låter...innan dess kan allt hända i innebandy

AIK rullar boll, visar tålamod och letar lucka...Kim tar avslut men det blir finskt frislag.....Ausmaa börjar prata men det behövs inte för AIK får frislag vid mitten.

Avvaktande utvisning och där sitter den......Ron sitter för låsning av klubba.
AIK tar time out. 14:11

Egebrant får bollen av Edgren efter vunnen tekning och får frislag upp till Zingo men Finnarna bryter och AIK går ner i boxen igen.
5 minuter kvar och det känns som att finnarna hellre vill snygga till siffrorna än att vinna matchen. För AIK´s del räcker det med oavgjort på pappret men som vanligt går vi för vinst :)
Finnarna prövar en annan teknik...jaga boll konstant....undrar hur länge de orkar med det tempot...tror att det finns risk för fult spel sista minuterna om de fortsätter så här.
Klockan står på 16:36 och de måste göra 4 mål för att få spela finalmatchen i morgon. AIK vill inte släppa en millimeter och visar stort hjärta...Finland tar ut målisen så fort de har en chans.
2 minuter kvar och Finland ligger på. De vill verkligen men håller inte riktigt ännu. Ausmaa tar boll och det blir ett långt utkast som Gafvelin springer på och det blir tätt vid sarg. AIK får frislag.

Kevin Lieback Asp och Egebrant gör ett tok härligt spel bakom kassen och Finland har det inte lätt. MEn de gwer inte upp...tar ut målisen fortfarande. Vi har nu 30 sekunder kvar och vi kan konstatera att AIK spelar final i morgon kl. 14:00 mot SSV. Jag finns med då liksom nu för dem som är intresserade.
AIK står som segrare med 5 - 2 mot Finska B-landslaget! Grattis killar!!!

Tack för idag :) Nu tänker jag bara njuta av dagen och tycker att ni ska göra detsamma =) Lycka till i Tjejmilen ni som springer i vackert väder har jag hört :)

Inga kommentarer: