måndag 31 januari 2011

Propagandainnebandy

bjöds vi på i går i Unihoc Arena Mora.
Några fantastiska timmar då jag starkt funderade på varför inte maskinen spelar så här varenda match?

Ausmaa i mål gjorde inga tabbar den här matchen, (han brukar verka lite nervös) säkert och med distinkt självförtroende tog han kontroll på bollen i varje situation. Synd att gubbsen slappnade av en aning i tredje så han fick lite sämre hjälp men han ska vara nöjd med insattsen och dessutom så är jag otroligt tacksam för att han har slutat tänka. Jag menar att han stänger av hjärnspökena som dyker upp från sina första riktigt nervösa insattser i laget.
Han kommer bli stor denna Ausmaa!

Egebrant en hel massa utvisningsminuter för hårt spel igen.
Så trist, så fel och så orättvist. Numera kan man alltså bara se till att man blir nuddad av honom, slänga sig på golvet och rulla lite som att de sista livskrafterna är på väg att rinna ut, då han man fixat PP ett par minuter. Visst vid den andra utvisningen så var det befogat och helt rätt. Man ska inte resa sig och vara aggressiv i sitt kroppsspråk för att man irriterar sig på efterslängar. Så den tar vi (men inte Egebrant, då var han ordentligt sur) den första kan vi låta gå mellan fingrarna för den var nog lite ok i alla fall men den sista? Helt sinnessjukt fel och inte ens publiken köpte den helt förrän domarna gav honom en 5:a då kom applåder och en tro om att det var mycket fult det han gjort.
Men det är ju så att 3:dje utvisningen på en match per automatik ger en 5:a direkt. Därför blev det ännu mer surt och ännu mer sandlåda.

Gunnarzons prat med publiken när de anser att han ska sluta gnälla om efterslängar.......så skön och så korrekt. Saklig trots att han är så irriterad så det ryker ur öronen på honom. Men belackaren i publiken tystnade och var sedan tyst i 10 minuter!
Det kallas visst pondus, vad Gunnarzon sa?
Det spelar väl ingen roll vad det står på tavlan...reglerna ändras inte för det!

Haha...en skön match med massor av fin innebandy, snygga kontringar från båda lagen, en tråkig publik men ett bra arrangemang runt omkring. 3 poäng hem till Borgen och en nöjd tant Nygren =)
Nu vilar vi nästa helg för det ska spelas med landslag och dessutom fyller stora sonen Nygren 25 år!
Kan ni förstå hur gammal tanten är? Har ett barn som levt ett kvarts sekel...........
men still going strong (i alla fall vissa dagar)

Föresten...vad krävs av en målvakt för att få en 5:a av innebandymagasinet?
Att hålla 0:an på bortaplan och få en 4:a...då kan man undra vad mer man kan kräva av dem??
Nej ta bort betygen om det inte ska vara världsklass att hålla 0:an i världens snabbaste och roligaste sport!
Innebandy!

Ta vara på dagen för det tänker jag göra

Inga kommentarer: