söndag 18 december 2011

Viktigaste pinnarna in på kontot.

Lite så som det känns nu.

Glad för dem och lite lugnare i magen.
Visst har tankarna funnits där korta stunder och de stunderna har etsat sig fast i form av dålig magkänning.
Men nu lugnade det ner sig lite. Nu finns det lite mer distans till Allsvenska-strecket så nu är det mer uppåt vi tittar igen.
Det är så mycket skönare att ha blickarna ditåt än magsår för nedåt.

Skönt för killarna i laget och skönt för deras självförtroende och glädjen till plasten. Skönt för deras familjer att få se dem lite glada igen. Skönt för en del av de äldre i laget att de åter kan gå på 3 femmor en hel match.
Det är ju liksom lite av AIKs kvalitetssäkring.
Ja matchen i går var en höjdare för alla i och kring laget utom för Nypan!

Vad hände där?
Jo, med det schema som AIK och många andra lag i SSL har så här före jul så finns det inte riktigt tid att göra allt i rätt tid och ordning. Nypan stod hela Torsdagen i hallen och tvättade utrustningen efter Linköpings-matchen och då var han dessutom tvungen att packa ner det med en gång för jag mitt dumma nöt tyckte att det var viktigt att han var hemma på fredagskvällen för lite mys med andra innebandy och kulturella människor.
Det innebar att han inte hann låta kläderna ligga för ev. kondens-utdrivning efter torktumlarens magiska arbete.
Alltså var en del av killarnas kläder lite fuktiga när det var dax att kränga på sig dem igen.
Nypan som har lagt ribban väldigt högt för hur killarna ska ha sitt material vid matcher kände med en gång att det här inte var bra, det är helt enkelt inte ok för honom att inte killarna är 100 % nöjda vid varje tränings/match-tillfälle.
Det spelar ingen roll att jag försöker förklar för honom att när det inte finns tid till saker och ting så får killarna helt enkelt gilla läget! För i hans värld så kunde han ha åkt till hallen i fredags och fixat packningen då.

Vis av erfarenheten så har vi nu beslutat att det får bli tvättning av stället här hemma i dag. Så alla kläderna får tid att torka till ordentligt innan han åker till hallen för träning och förberedelser för tisdagens match.
Sen får vi fira jul i ett hem som är pyntat med AIKs matchställ för att det inte ska återupprepas när killarna åker på den så viktiga matchen i Fyrishovshallen på annandagen.

Kul för ungarna....eller inte! Men vad annat kan vi göra?
Nypan jobbar ju faktiskt heltid som yrkesman också. Inte ens matrialarna är ju anställda av klubbarna i dag.

Men det löser sig alltid och den här incidenten kommer Nypan att se till inte händer igen....lite på skoj säger damlagets målvakt att det kanske var just därför killarna spelade så bra och vann sin match. De var tvungna att springa sig svettiga så de inte kände att kläderna var fuktiga? =)

En av de grejer som jag kommer minnas från matchen i Jakobsbergs Sporthall är när någon av spelarna helt plötsligt inte mår bra och domarna kräver att vi måste se till att det städas bort. En kommentar om att Nypan (!!) ska ta på sig ansvaret att städa upp gör att jag ser totalt rött!!
Pissförbannad för att man överhuvudtaget kan tänka tanken och för att man inte bryr sig om vad han sedan kan smitta hela AIK med så här före jul i detta mycket känsliga läge för AIK ser jag till att han kliver undan och inte åtar sig jobbet. Hade det varit en av AIKs spelare så hade det varit självklart att han tagit reda på det genast och utan problem men inte när det gäller andra.
Han hade helt enkelt stökat undan det i det tysta för att inte genera spelaren mer än nödvändigt och han hade dessutom sett till att samtliga spelare fick tillgång till desinficering. Den berörda spelare hade fått respass ur truppen för de kommande 3 dagarna för att sedan få återförenas i Uppsala.

Tänk att det ska vara en kärring till att tänka logiskt! ;)

2 kommentarer:

Rosie sa...

Du glömde skriva att det var JAG som tog på mig äran att torka.. Nu återstår att se om jag kommer på tisdag eller inte./rosie

mie sa...

Helt rätt Rosie.
Du är helt enkelt dagens AIK:are!!!
Hoppas nu bara att det inte var någon bacill utan bara att killen tog ut sig lite för hårt. Man kan ju springa tills man spyr så att säga..... Hur som helst ska du veta att du har tilldelats dagens AIK-hjälte den 17 december 2011 av mig personligen. Vilket inte betyder så mycket annat än att du ska veta hur mycket vi uppskattar både dig, ditt arbete för AIK och din härliga blogg - Gnagarborgen! Det är sådana som dig som gör att det är så kul att kliva in i hallarna! Värdefull!!