fredag 2 december 2011

Hemmamatch borta i Katrineholm

AIK gör det igen!
Vi åker på hemmamatch på bortaplan precis som vi gjorde förra säsongen.
Trist för våra trogna supportrar som brukar kliva in i Borgen varje gång det ska liras på parketten.
Kul för alla dem i Katrineholms-trakten som får tillgång till lite innebandy i högsta serien.

När vi åker på de här matcherna så blir det en hel del extra arbete för oss som finns runt laget.
Roligt men också lite jobbigt.
I går var gubben och tvättade tomt i Borgen och började packa all utrustning som måste finnas tillgänglig för spelarna och tränarna under match. Dessutom hjälpte han Tian att få ihop all annan utrustning som måste med till Katrineholm. Sarg, avspärrning, AIK-schopen, ADIDAS-corner, speedschooting, sekretariatets grejer med skrivare osv. Uppe på det så måste vi ju se till att det finns lite vatten och läsk till dem som hjälper till runt arrangemanget. Att allting är klart på söndag när det är dax för publikinsläppet.

Vi åker före laget (redan på lördag) och ser till att TV-mattan som ska rullas ut landar på rätt sätt och att den hinner ligga till sig. Det blir ingen TV-match men golvet i Dufveholmshallen är inte i SSL-klass därav mattrullning. Sist hade vi hjälp av Katrineholms juniorlag. Vilka grabbar! Helst sjukt duktiga och snabbt gick det. OK mattan hann inte lägga ut sig helt och ett par bubblor fanns det kvar vid startvisslan men för att vara första gången så var det sjukt bra gjort. Vi räknar med att få komma in i hallen vid 18-tiden lördag kväll och hoppas vara klar vid 23-tiden sen blir det hotellet i Nyköping och frukost innan det är hög tid att åka tillbaka till Katrineholm och fixa det sista med ljud och ljus, Intro-fix och säkerheten.

Sen är det match!
KBK (kör bara kör) med säkerhet bakåt så borde det fungera att kamma hem de 3 så viktiga pinnarna i den här matchen. Skulle göra mycket nytta i huvudet på AIKspelarna och mycket i tabellen. Det är nu vi ska säkra vår plats i SSL. Vi tar en dag i taget och vi gör det bra! Med eller utan slutspel så är vårt absoluta mål att ha kvar platsen i serien så vi kan vidareutveckla vårt nya unga AIK inför kommande säsonger. Hur ska man kunna göra det i någon annan serie?

Därefter väntar några timmars hårt arbete igen. Allt som vi tagit med oss och fixat i ordning innan matchen måste ju med hem till Borgen igen. Allt ska packas, lastas och säkras för hemfärd och med lite tur så når vi metropolen vid kl. 00.30 på natten mellan söndag och måndag. Så kanske kan AIKs fantastiska materialare få 3 timmars sömn innan det är hög tid att ta tag i veckans arbetsvecka på jobbet. För tro det eller inte - han jobbar faktiskt heltid som chaufför också. Det är fantastiskt av Wiklunds Åkeri att de står ut med all hans ledighet och komp-timmar för att han ska kunna ge killarna i laget de bästa förutsättningarna i SSL.

Inga kommentarer: