söndag 20 april 2008

semi HJ19 Hässelby SK IBK vs AIK

Nästa match som kommer spelas är mellan Hässelby SK IBK och AIK som kommer att börja om ca 10 minuter.

Nu sitter vi här och väntar på matchstart, båda lagen är väldigt laddade och det är heeelt okej stämning i hallen. Denna match spelas 3x20 minuter och tre sista effektiv tid.

Matchen har nu börjat och det är redan väldigt laddat mellan spelarna på planen, för att inte tala om på bänken.

Det har redan vart rätt många och snygga skott mot mål men båda målvakterna är väldigt laddade och har väldigt hög standard överlag. Men den som har fått göra mest räddningar än så länge är Hässelbys målvakt Andreas Rehn och han gör ett riktigt bra jobb i kassen.

5.44 in i första perioden tar Hässelby SK IBK ledningen med 1-0 genom Alexander Larsson på assist av Andreas Wårstam.

AIK har många chanser men sätter dom inte utan börjar slarva i stället. Dessutom har Hässelby en underbar backup av deras målvakt och backarna har ett otroligt bra sammarbete. Detta bidrar till att de tiden 9.38 ökar på sin ledning till 2-0 genom Wilmer Viinamäki på assist av Hampus Dorgren.

Denna match är nog den roligaste idag att titta på, det är tuff innebandy men rent spel. Det är så det ska vara.

15.25 in i matchen ökar Hässelby SK IBK sin ledning till 3-0 genom Patrick Häggkvist utan assist. Riktigt snygg drivning framför målet.

Jag måste bara påpeka att det här måste vara den absolut sämsta sargen som finns! Den håller inte ens för en liten spark utan att det ska bli time out för sargen.

Det återstår nu mindre än två minuter av första perioden.

Första perioden av slutade alltså med 3-0 till Hässelby och en väldigt frustrerad nr 8 Erik Isaksson i AIK kliver ut från planen och in i omklädningsrummet.

Andra perioden är nu igång och det är väldigt spänt på planen och det märks i spelet att det är tuffa känslor inblandade.

AIK kommer ut på planen och verkar ha samlat sig rejält efter förra perioden och nu spelar de mer diciplinerat.

4.15 in i andra perioden reducerar AIK till 3-1 genom Andreas Ljungblom på assist av Daniel Jacobsson.

Nu börjar det bli lite ilska på planen och det märks i spelet. Lite puttar över sargen och lite små slängningar med klubbor. Men det är ju trots allt semifinal.

Nu har vi en time out på grund av felskrivning i protokollet. Där blir det en utvisning för felaktig numrering.

30 sekunder kvar på utvisningen tiden 10.49 ökar Hässelby på sin ledning till 4-1 genom Hampus Dorgren på assist av Mattias Norman.

AIK fulltaligt.

Här går det minsann undan! 15 sekunder senare 11.04 ökar Hässelby på sin ledning ytterligare till 5-1 genom Mattias Karlsson utan assist.

Hässelbys målvakt Andreas Rehn är otroligt skicklig och rörlig i målet. Han tar det mesta och är snabbt uppe och tar igen efter sina små små misstag. En stor eloge till honom.

Vi har fått in en rättning på 5-1 målet. Målet gjordes av Erik Abrahamsson på assist från Tobias Ivarsson.

Det är mycket starka känslor på planen nu och mycket onödiga skador. Vi har bland annat en axelskada på en av Hässelbyspelarna och var tvungen att tillkalla läkare/sköterska.

Andra perioden är nu avslutad och det står 5-1 till Hässelby och de fick alltså en axelskada på köpet. Vi får hoppas på att det gick bra och att den inte är av.
AIK såg väl inte allt för glada ut när de vandrade in i omklädningsrummet med mungiporna nere vid knäskålarna. Det ska bli intressant och se hur det gör i sista perioden för att ha någon chans att plocka upp det här så de kan komma till final.

De båda lagen kliver ut på planen och är ganska så lugna faktiskt. Antar att det inte blir lika lugnt när matchen kör i gång igen.

Tredje och sista perioden är igång och det är väldigt dystert och tyst i hallen över lag. AIK börjar med att ta övertaget av bollen men slarvar lite grann ibland. Det ger Hässelby chanser att ta bollen vilket dom gör.

Den här perioden är chanserna lika och även Hässelby har börjat slarva lite.

Vi har en snygg räddning av AIKs målvakt Joakim Hellman tack vare de så kallade "Torkarbladen".. ja ni förstår säkert vad det är jag menar ;) eller hur?

tiden 10.57 reducerar AIKs Christoffer Svanemar till 5-2 utan assist.

tiden 11.16 tar AIK time out som nu är över.

11.33 ökar AIK på sin reducering till 5-3 genom reprisen av 5-2 målet, Christoffer Svanemar.

12.32 ökar de ytterligare på sin reducering till 5-4 genom Emil Swahn på assist av självaste målvakten Joakim Hellman :)

Där tar Hässelby SK IBK time out. Som nu är slut.

Matchen är igång och det blir en het närkamp i målområdet men inget mål.

Det återstår nu 5 min och 30 sek på matchen och Hässelbys målvakt Andreas Rehn blir skadad. Verkar klara sig bra ändå och går vidare på vilja.

15.13 ökar Hässelby på sin ledning till 6-4 med hjälp av Hampus Dorgren på assist av Wilmer Viinamäki. Grymt snyggt!

Båda lagen skaffar sig bra målchanser och det är otroligt jämt spelmässigt när det nu återstår 3 minuer utav matchtiden.

Med precis 3 minuter kvar av matchtid ökar AIK på sin reducering till 6-5 genom Andreas Häggblad på assist av Max Gureng.

Nu återstår det två minuter utav matchen.

19-01 tar AIK ut sin målvakt och tar in ytterligare en utespelare. Det blir spel med 6 mot 5.

19.36 får båda lagen två minuters utvisning på grund av hårt spel. Dom som sitter av tiden är Max Gureng i AIK och Stefan Liljekvist i Hässelby.

Matchen är avslutad och det blir Hässelby SK IBK som går vidare till finalen.

Hässelby 6-5 AIK

Vi har ett lag trötta och besvikna grabbar framför oss som tar emot bronsmedaljen.