fredag 26 mars 2010

Nja Peter...nu var jag kanske otydlig.....

Jag menar att en spelare som blir påhoppad och provocerad (vilket du själv kommentarade är felaktigt beteende av supporters) som hävdar att han handlat i självförsvar och blivit polisanmäld inte ska bli avstängd.

Ett mardrömssenario i kväll (rent teoretiskt) :
En Falunspelare blir påhoppad och slagen i huvudet på väg ut från planen genom hålet vid sekreteriatet av en AIK:suporter som hänger sig ut över kanten. Denne Falunspelare håller i sin klubba och rycker upp armen som han håller sin klubba i för at skydda sitt huvud, tyvärr träffar hans klubba en annan AIK:anhängare som polisanmäler saken som misshandel. Ponera nu att Falun går av planen som segrare i kvällens avgörande match. Ska då denne Falunspelare bli avstängd från spel under semifinalen?????

Jag tycker inte det!
Jag tycker att vi ska börja hålla isär spelarna och spelet från suportrarna och suportrarnas beteende.
Det är idrotten/sporten som ska avgöras i hallarna inte anhängarnas uppfostran och den ska dessutom inte få fortsätta påverka idrotten/sporten negativt.
Bli nu AIK-Hockey böteslagda eller ännu värre nekade bublikintäkter så går AIK:Hockey i graven. på vilket sätt gagnar det alla spelarna i laget som faktiskt spelar hockey för att det är roligt att spela....inte för att supportrarna ska ha en anledning att slåss eller bära sig illa åt.

AIK:innebandy har valt att acceptera avstängningen av Egebrant och följer givna order som lagts från diciplinnämnden.

En diciplinnämnd som jag inte förstår mig på eftersom det inte längre är deras ärende.
Personligen anser jag att man ska avvakta det polisiära arbetet och därefter göra sin bedömning. Låt oss säga att ärendet läggs ner av polisen för att det inte finns bevis nog för en fällande dom, då kan diciplinnämnden gå in och lägga en avstängning på Egebrant de första 3 matcherna efter att det beslutet tagits av polisen (må vara hänt att straffet inte känns förrän nästa säsong men då blir det en bra påminnelse om vad som inte är ok beteende). Men om polisen anser att det finns tillräckligt för att fälla Egebrant så har han redan via polisen fått sitt straff.

Man måste någonstans i idrottssverige förstå att det inte är idrotten som är allsmäktig den har bara möjlighet att fostra bra samhällsmedborgare med lagkänsla och förståndiga personer. Att skapa möjligheter till bättre hälsa och förhoppningsvis en trevlig stund för publiken som trots allt betalar för att roas under en stund i hallen.

Har en spelare slagit efter en åskådare med flit så ska han straffas för det men det är inte diciplinnämndens sak att avgöra. Har en spelare slagit efter en motspelare med flit så är det diciplinnämndens sak att mycket starkt poängtera med avstängning att det beteendet inte är acceptabelt på planen. Precis som man faktiskt gjorde med Patrik Edgren nyligen. (Kunde kanske blivit några fler matcher om man verkligen vill statuera ett bra exempel)

Hur det än är med saken och vilka åsikter jag personligen har så har AIK innebandy bestämt sig för att acceptera avstängningen och AIK kommer att ställa upp utan honom i laguppställningen i kväll.

Som AIK:are hoppas jag att AIK samlar ihop sitt lag och håller ordning på sina känslor, spelar den roliga publikvänliga innebandy de kan spela och vinner sin plats i semifinalserien. Men det är som sagt helt och hållet min egna önskan som svartgul råtta ;)

Inga kommentarer: