fredag 26 mars 2010

Skandal eller sandlåda???????

Dagens text vill jag börja med dessa ord:
-Våld på och utanför sporthallar är och kan aldrig bli okey!!!!!!!!!

Straff eller inte är i det här fallet en polisiär sak och då varken ska eller kan diciplinnämnder, idrottsrörelser eller andra styra och ställa eller ens lägga sig i det hela.
Det är helt onyanserat att diciplinnämnden stänger av en spelare under utredning för då tar man sig friheten att ställa sig över Sveriges rikes lag.
Vi har nämligen en grundlag som säger att vi är oskyldiga tills motsatsen har bevisats.

I den sekunden som åskådaren i Falun kurir Arena polisanmälde Alexander Egebrant för misshandel lyfte han själv bort handlingskedjan från diciplinnämnden och riksidrottsförbundet.
Alltså finns det inget att ta ställning till för diciplinnämnden om man inte vill stärka synen på att innebandysverige är en korpidrott och en sandlådeverksamhet.

Sjukt att inte diciplinnämnden ser hur Falunanhängaren i det här fallet lyckas göra narr, inte bara av Egebrant utan också ryggraden i svensk innebandy!!!!!

Sorgligt, sorgligt, sorligt.

Sorgligt är också att AIK´s anhängare kan uppföra sig på ett sådant sätt som i hallen i går mot Rögle...........
Sorgligt att våldet är tillåtet och kan genomföras på det här sättet.........för jävligt för alla oss som faktiskt arbetar runt alla dessa spelare, lag och klubbmärken.
Sorligast att det är supporters och publik som förstör för sina lag.....
Skamligt av både Falunanhängaren i innebandyn och AIK-anhängarna i hockeyhallen.
Ingen suporter är bättre än den andra utan det är samma drägg och svin som skapar rubriker, inte spelarna.

Nog för nu, jag ska ladda inför ett fingerpass på everysport i kvääll direktraportering från Solnahallen där det ska avgöras vilket lag som spelar semifinal i årets innebandyslutspel.

1 kommentar:

Peter sa...

Så du menar på riktigt att en spelare som är polisanmäld för våld i samband med en match ska fortsätta få spela!? Det är självklart att han ska bli avstängd och inte få spela, oavsett om han är polisanmäld eller inte! Blir man straffad av samhället så innebär det inte att man blir straffad i idrotten. Titta på alla fotbollsspelare som blivit dömda för hustrumisshandel och annat...de har fått fortsätta spela. Och om samhället anser att Egebrant inte för staffas för slaget mot åskådaren så innebär det inte att han ska slippa undan straff från innebandyförbundet!

Intressant läsning: http://blogg.aftonbladet.se/slutspelsbloggen
Kan bara hålla med, AIK skämmer ut sig, precis som vissa av sina "fans". Men jag måste säga att det var riktigt korkat gjort av Rögle-spelaren att provocera som han gjorde! Varför nämns inte det i tidningarna!?