torsdag 10 mars 2011

Demonernas tid är förbi

Balrog har efter många år i högsta toppen fallit av pedistalen.
Nästa säsong är det allsvenskan som får vara deras lekpark. Synd och skönt samtidigt.
Balrog är inget trevligt lag att ha besök av i hallen, mycket trashtalk och trist attityd mot ideelt arbetande samtidigt tillför deras attityd en del hetta och intensitet som också är viktig när det spelas derbyn.

Mullsjö har säkrat sin tillvaro i SSL ytterligare en säsong. Jag tror att deras placering nästa säsong kommer att vara en bra bit högre upp i tabellen. Nu vet spelarna hur snabbt det går i SSL och de har fått känna på alla lagen i högsta ligan. De kommer inte vara nykomlingarna nästa år och dessutom så har de mognat och få lag har ett sådan publikstöd som Mullsjö besitter i sin egen hall.

Tränare slutar sina uppdrag och spelare flyttar runt eller förlänger sina kontrakt. Acke stannar kvar i Caperio i 5 år. Det talar för att föreningen har något som tilltalar spelarna. Även om jag personligen inte alls gillar dem så är det ju varje lags unika sätt att ha sitt interna tjatter som avgör om spelarna väljer att forstsätta eller inte och där har tydligen Caperio lyckats bra. Heder till dem.

Linköping har ju gjort en fantastisk säsong och jag misstänker att flertalet av de 4 topplagen gärna vill möta dem i kvarten. Det kan ju bli en lätt kvartserie om Linköping börjar slappna av och nöjer sig med att ha tagiot sig så långt under sitt första år i SSL. Men man ska komma ihåg att de rider på nyhetens behag och varje match de vunnit stärkt självförtroendet och viljan att visa mer så det kan också bli en mardröm att ha valt just Linköping.

Ingenting är längre självklart utan nu är det minst 3 matcher då det är daxform, fokus och vilja som kommer att fälla avgörandet. Hur det kommer att se ut och möjligheterna kommer att te sig vet ingen förrän efter lördagens matcher som alla spelas samtidigt i olika hallar. Därefter släpper klubbarna sina önskemål i turordning och vi alla får svar på den största frågan för året. Vilka lag väljer vilka motståndare?

De flesta andra klubbarna är det hyfsat tyst om. Inga flyttningar eller rokader som det talas högt om i alla fall. Precis som det ska var så här dax i serien. Nu ska det nämligen vara fullt fokus på det som ligger framför oss alla. Slutspelet!
Vad man ska göra sen och nästa år får vara en olöst fråga tills man har tid att fundera på det.
Ingen vill börja fundera för tidigt och tappa fokus på det som man kanske kan få vara med att uppleva den 16 April i Malmö Arena.

Inga kommentarer: