söndag 6 mars 2011

Inte utan att man funderar...

på vad som händer i årets SSL.
Caperio svajar fram och åter vilket inte kan förvåna särskilt många på jorden, det är ju ingen ny företeelse att man aldrig kan vara riktigt säker på var man har dem.
Dalens form verkar vika ner sig lite lagom till slutspel...vad händer där?
AIK har dålig koll på första perioderna och spelar sedan in sig i matcherna, brukar inte de vara mera jämna under matcherna?
Storvreta har en skadelista som ingen kan vara nöjd med. Viktiga kuggar saknas men samtidigt finns ju bredden att fylla luckorna.
Mest spännande är kanske den nedre delen av slutspelstabellen ändå.
Vilket lag tar sig till slutspel? Det är små marginaler nu.
Jag hoppas att Linköping klarar att hålla sig kvar trots att jag ser AIK stjäla 3 pinnar på tisdag.
Vilken säsong de gjort och därmed förtjänat en slutspelsplats kan man tycka. Men det är ju inte känslorna som styr tabellen det är prestationen så det är bara att hålla tummarna och önska dem lycka till.

Balrog sprattlar för överlevnad.....jag hoppas fortfarande på Mullsjö och att Balrog får börja om eller kasta in handuken för gott. Synd på en hedersam förening med lång tid i högsta serien men man har tydligen inte lyckats förankra sporten i ungdomarnas sinnen och då blir det så i längden. Där har Mullsjö bättre förutsättningar trots Mullsjös brist på NUI-gymnasium så har de en härlig ungdomsbredd att hämta krafter från. Många av dagens SSL-spelare är ju hämtade från den delen av landet.

Matchen i fredags mellan Storvreta och AIK i Fyrishovshallen hade allt man kan önska sig och lite till.
Många kontringar många snygga skott på mål och 2 storspelande landslagsmålvakter. Härlig publik som stundtals visade stor sportslighet för att i nästa stund bua så fort Egebrant hade boll vilket var höjden av lågvattenmärke på publikens uppförande. För hur kan de försvara armbågar i ansiktshöjd????
AIK hämtade upp 3 - 0 och vann med 4 - 6.....sköna pinnar som gjorde att andraplatsen i tabellen känns lite säkrare i alla fall. Linköping och nya utmaningar på tisdag kväll 19,30 i Linköping. Tuff vecka framför oss med ytterligare en resa på lördag då AIK spelar hemmamatch i Katrineholm!
Konstigt men så får det bli när hemmaborgen är uthyrd till stort evenemang trots den så viktiga sista omgången i grundserien. Picbo sparar ca 20 mil och slipper parketten så de lär inte gnälla och har inget att skylla på om de inte tar med sig pinnarna hem. Då kanske det faktiskt kan sitta på sin plats med en snygg kommentar om att AIK spelade bättre och var det bättre laget för dagen. Men vi vill heller inte höra/läsa att en ev. AIK-förlust skulle bero på att man var tvungen att byta till en sunkig hall någonstans i Sverige, att man inte hade publikstödet som en hemmamatch  osv......

Nu ska jag ta vara på solen och dagen...gör så ni också :)

Inga kommentarer: