torsdag 8 april 2010

Så där ja! Spiken i kistan och vad händer nu?

Ja nu är det tydligen officiellt och klart att AIK startar upp ett samarbete med Hässelby sk eller Hawks som vi här ute i förorten väljer att kalla dem.

Ni som varit med på bloggen från början vet att Skalman lämnade sitt lag i Bele Barkarby IF efter att ha nött bänk i måånga år.
Efter att ha varit utsatt för favorisering av den andra målisen tröttnade han och gick upp en årskull för att få spela matcher också. När det började vibrera i de leden efter att Bele Barkarby bestämt sig för att satsa på Junisarna så valde Skalman att provspela för AIK Juniorer och där har han huserat under säsongen med blandade resultet. Tidigt insåg han att även AIKs juniorer är ett skepp som kommer bli ett vrak, allt för många av killarna valde bort träningar eller viktiga matcher för andra aktiviteter.

Nu ska alltså AIKs juniorer slås ihop med Hawks och där tränar den tränare som Skalman nötte bänk för under alla tidiga år. Där spelar också en av de målvakter som svek Bele Barkarby och skapade luckan i laget som Skalman gick till efter att ha tröttnat på bänken.
Han ser nu hur han kommer att få spela i div 3 B för att han inte kommer bedömmas utifrån dagens insattser och därmed återigen kommer att utsättas för matcher där han inte har det backstöd som en målvakt måste ha i i nnebandyn. Han kommer inte ha ett lag med sig som skapar mål framåt och då blir det återigen en tung säsong med många nederlag rent mentalt.

Nej, nu kan jag inte låta bli att fundera på vad som kommer hända framledes med min lilla målvakt.
Ni vet den där killen som man ringer till när det fattas målis och som alltid ställer upp. Den där killen som kan ta lyror på bollar i 120-130 km/h.
Den där killen som tränat med SSL gubbarna och fått mycket bra feedback och den där killen som spelar med de roliga killarna i Journalistturneringen.
Vem vet? Kanske blir det ett korp lag som får chansen att leka med honom i framtiden, kanske blir matchen i Globen den 17 April hans sista innebandymatch.
Nu undrar jag vad som ska få honom att fortsätta tycka att det är roligt, spännande och värt varje träningstillfälle och varje joggingtur?

Tvi fan för AIK som viker ner sig och ingår samarbete bara för att det är skakigt i juniorleden, vart ska de yngre spelarna ta vägen när det är dax för dem?
Tvi fan för DIF och Balrog som slår i hop sina damlag, kommer tjejerna i DIF att få sspeltid eller petas de för de "duktiga" Balrogtjejerna som ju faktiskt är ett elitlag?

Ja sättet att slå ihjäl den hälsosamma idrotten är många och allt ska bli så bra för det skapar fler lediga halltider och jag vet inte all konstiga förklaringar som ska rättfärdiga detta märkliga fenomen som härjar i Stockholms innebandyvärld.

Eller har jag fel??
Är det på det här sättet vi kan utveckla innebandyn och få fram enbart individuellt specifika spelare som vi sedan kan placera på toppen och vinna allt som finns att vinna i Sverige så att alla andra städer ger upp och slutar bedriva sporten i sina hallar för det inte är någon ide?

1 kommentar:

Lena sa...

Hela innebandysporten är en sandlåda full med olika viljor, där ingen vill se framåt.
Vansinnigt trist.
Liknar lite det som brukar ske när de större fotbollsklubbarna börjar handplocka utvecklingslag runt 10-11 årsåldern. (visst pratade du om sandlåda ;))
Danne får väl börja spela med Stefan, de har åtminstone kul när de utövar sporten :)