söndag 6 december 2009

Älvsjö AIK vs AIK

I Västertorpshallen som jag lyckades hitta, och jag åkte förbi det stora bruna huset som jag sa igår :)

Nå nu till matchen som faktiskt redan börjat där AIK efter 1,25 satte första AIK-målet för dagen.

Överlag verkar det som att tjejerna i div. 2 som just spelat 5-3 för Älvsjö AIK mot Ingarö tog med sig tempot ut ur hallen. Stämningen är tyst och samlad.

3.03 reducerar Älvsjö AIk 1-1 så det är en del snabba spelvändningar men inget direkt tempo.
Älvsjö vill gärna spela på AIK´s planhalva.

Jaha du, kanske man ska säga när Eddes ben inte går att göra så långt att det täcker hela mållinjen. 4,45 sätter Älvsjö dit 2-1 målet som egentligen bara gick på styrfart, men just sån är plastleken :)

5.46 och sargreparation som slutar med att Älvsjö ligger på uppe i AIK´s planhalva. Tätt och effektivt, jag saknar lite dirrigering från AIK´s målvakt. Jag har inte hört honom en enda gång :(

AIK jagar spelare mer än boll så jag undrar vad som rör sig i deras huvuden?
Snabba spelvändningar som även AIK börjar följa med på och matchen känns genast lite mer intensiv. Spelchanserna för båda lagen ökar och ibland i ett tempo som inte alla AIK:are är med på. 9.29 kan alltså Älvsjö AIk få ett mål till registrerat till sin fördel men det är nog inget kul för AIK:spelaren som gjorde det åt dem :(

10.22 har AIK ett par riktigt fina målchanser men Älvsjös målvakt är bra med på tårna/knäna i dag. Domarna hjälper gladeligen till med att få lite högre intensitet i matchen genom att inte blåsa av för tidigt i situationer :)
Vilket resulterar i att Älvsjö enkelt och fritt mitt i slottet kan trycka in 4-1 kl. 11.52 från halva planhalvan.

13.02 tar Älvsjö återigen tag i bollen och denna gång är det inte lika enkelt att trycka in den men resultatet är det samma. 5-1 till Älvsjö. Det verkar kunna bli en halvtråkig historia denna resa till södra sidan metropolen

Både ljudnivå och intensitet har öket kraftigt de sista 4 minuterna.
Men allt som oftast slutar det med frislag på AIk:s planhalva.
Jag vill nog inte påstå att AIK:spelarna förvaltar bollen väl och då straffar det sig allt som oftast. 18.37 och det står 6-1 till Älvsjö in de faktum

Vi går till period paus med siffrorna 6-1 till hemmalaget.
I Varberg ligger AIK´s herrar under med 1-0 så just nu är det ett par mörkare minuter när man bär AIK-färgerna men ingen match är slut före slutsignal ;)

Det pratas villt mellan coacherna och kanske möblerar man om lite i lägret för att hitta rätt i den här matchen där det verkar som att man kommer längst på ett offensivt spel med hopp om kontringar. Men sen bör man nog få backarna att stänga till lite bätttre och inte låta deras forwards kliva in och förbi så enkelt som de fått göra i första perioden.

Haha...nu har det annamats att man ska byta sida mellan perioderna så nu får jag förhoppningsvis se lite mål på den planhalva jag sitter på igen, om nu bara AIK kan få till sitt spel lite bättre. Nu tar vi oss av andra perioden med en racerstart.
AIk får en straff mot sig och fixar inte Älvsjö det så blir det powerplay för dem istället. tiden 0.06 i andra.
Älsvö AIks nummer 4 får förtroendet och förvaltar det väl :) resultattavlan står då på 7-1 till Älvsjös fördel.

Nu hör jag helt plötsligt en målvakt som pratar =)
Ja då blir jag ju lite extra glad förstås :)
AIK får jobba på att ta emot boll i fart ;) många klara målchanser går förlorade den vägen om de inte hinner fastna på en Älvsöfot på vägen.
Just nu kör Älvsjö lite "långa bollar på Bengt" men det spelar ju ingen roll hur man gör det viktiga är ju att man lyckas med det.
AIK har varit uppe och sniffat på målgården på Älvsjös planhalva så jag har en del kul att titta på. BLA att AIK´s 97 missar en klockren målchans bara 30 centimeter från målgården för at han torkar sig i ansiktet???
Sargen i hallen har sett bättre dagar, den påminner om kära Björkebyhallens, innan de fick en ny.

AIK´s nr 63 hade en bra chans också men den var målvakten helt med på. Trots det blev det en retur men det fanns ingen tillräckligt hungrig AIK:are på plats.
Så det blir spelvändning och Ällvsjö lugnar ner spelet lite grand.
AIK vill dock mer och har börjat jaga boll i stället för spelare vilket genast ger en mer publikvänlig matchbild trots målskillnaden.
AIK+s målvakt har spelat in sig och efter en snygg räddning, ett utkast så kan AIK äntligen trycka in bollen och snygga till siffrorna 7.31 in i andra till 7-2

9.03 får AIK´s nr 5 tag i bollen och gör en riktig insatts genom att springa över hela planen och finta ett skott som glider in mellan benen på Älvsjös målvakt. siffrorna är nu 7-3 :)
Me like =)
AIK´s 89 visar att han brukar spela med wille och intar samma låga kroppsposition, vilket nästan lyckas hela vägen :)

12.02 och AIk´s målvakt Edde visar prov på riktigt snygg räddning för att strax efter se sig besegrad när bollen ligger innanför droppnätet kl. 12.25 och siffrorna är nu 8-3

AIK blir taskigt sura när ett mål döms bort för hög klubba och protesterna leder till en onödig utvisning men jag som sitter vid mållinjen kan inte annat än att säga - det var ett korrekt domslut.
En kort stund märks det inte att AIk spelar en man kort man ligger på uppe på Älvsjös planhalva för att snabbt tryckas tillbaka till hemmaplanen 16.45 och siffrorna skrivs till 9-3. Nu får nog AIK göra ett nytt ryck om det inte ska bli en lång tråkig historia i tredje perioden

AIK-killarna har lite svårt att gilla förstalägena :( vill gärna kommentera och tycka men det är nog inte till deras fördel.
Vi tar andra periodvilan med siffrorna 9-3.

Kan tala om att det verkar som att AIK´s SSL-lag går på pumpen i Varberg nu har Warberg snyggat till siffrorna till 2-0 så det skulle kännas lite skönt med en lite K-J insatts så spelarna får igång sig själva och sitt egna spel.

Då körde tredje igång och AIK släpper en spelare nere brevid målvakten vilket i och för sig ger en mindre i försvar men vad gör det när man trycker in den 2-siffriga 10:an 0.34 sekunder in i sista perioden? Tänk om denne målvakt haft mål i munnen och pratat lite med sina backar så hade den bollen inte varit fritt passningsläge

Kontringsläge för AIk, kan de nu bara vårda boll en stund så kanske de kan snygga till siffrorna lite i alla fall.
Jag tror att Skalman är rätt nöjd med att inte vakta buren i dag men å andra sidan så kan det lika väl vara så att han kunde förvaltat förtroendet bättre. vem vet?
Matchen går inte att spela i repris med annan keeper.
Edde har gjort en bra insatts i det stora, men han är väldigt tyst.
4.50 i i sista så svänger spelet fram och tillbaka. Det är mycket vilja men det blir inte riktigt något bra av det.

5.27 sätter man in Skalman i mål som släpper in den första efter 5.38 men ouppvärmd och efter 5 in i tredje så börjar man släppa matchen så det var inte konstigt.
Nu jävlar hörs målvakten kan jag säga i alla fall :)

Återigen talar Skalman om att det springer en motspelare bakom backlinjen men det verkar inte som att AIK-spelarna är van att dirrigeras så det händer inte mycket.
Dock trycker en Älvsjö spelare till en AIk:are vid sarg och AIK får spela 5-4 i två minuter. En superchans på mållinjen men bollen vill inte jobba med gnaget i dag.

Älvsjö kliver enkelt på och tar med sig bollen vid sarg som det passar dem.
Men det märks att aik gärna vill och känner att de skulle behöva trycka in ett par till i nätet bakom Älvsjös målis. Vilket de också lyckas med 10.00 in i sista.
Nu återstår 10.00 av matchen och det är nog nu AIk ska lägga in den där extra växeln och lyssna på sin målvakt.

11.15 får Älvsjös målvakt göra en insatts och sen blir det snabb kontring.
Trots att Skalman går ut och gör det han ska så får de över bollen till forward rakt fram i slottet men han är för stressad för att träffa nätet och bollen far iväg en dryg halv meter över målburen.
Siffrorna är fortfarande 11-4 när Skalman gör en Skalman-räddning. Man tror inte han har koll men så sitter bollen i handen på honom.

14.22 drabbas AIk av en utvisning för hög klubba, heltoavsiktligt men för hög :(
Det går inte att se bort från den skaderisk det är om man börjar tycka att klubban är lagom i ögonhöjd ;/
Älvsjö ligger på ordentligt men det ser inte helt mörkt ut för det. Skalman är på och med, samtidigt som utespelarna ligger på och stressar så Älvsjö får inte till sina skott. Skalman gör en plocka äpplenräddning och AIk går till anfall men Älvsjö kommer tillbaka i nästa våg.
Inte heller nu får de tid att sikta det gör däremot AIk 17.17 i tredje. siffrorna är 11-5.

18.22 och Älvsjö drabbas åter av en utvisning på deras nummer 4.
Återstår att se om AIk kan förvalta de sista minuterna rätt. Åetrigen hörs Skalmans ljuva stämma när han vill att AIK ska hålla ihop muren bättre. Han gör sedan en bra räddning och ett lugnt och sansat utkast.
Nu återstår 32 sekunder i Västertorpshallen och då åker AIK´s nr 69 på en onödig utvisning till men han har verkligen ingen juste attityd den killen på planen även om han är hur trevlig som helst utanför.
Hur som så blev det ett snabbt frislag som Skalman inte var med på och slutsiffrorna skrivs till 12-5 men föst åker Älvsjös nr 22 ut 2 minuter när matchklockan står på 19.58.
God natt Västertorpshallen, som för övrigt är en helt okej publikhall.
Jag kommer gärna tillbaka.

En sista uppdatering från Varberg innan bilen måste rattas hemåt. 4-1 till Warberg så nog närmar sig den första förlustan alltid.

Inga kommentarer: