fredag 26 november 2010

Första advent, tid för skillnad....

Träningsmatch för 2 (Norge och Sverige) VM-lag i kväll, i Varbergs stora fina hall :)
Hoppas hallen fylls till sista stolen och att stämningen blir hög, en liten försmak av vad som komma skall i denna värld av innebandy.
Nu kan äntligen killarna som fått en blågul tröja få möjlighet att visa oss om vi verkligen behöver frukta Finland i VM eller om formen som vi alla funderat över äntligen börjat infinna sig.
Hur det än är med den Finska truppen så tror jag fortfarande att Sverige är det land som VM-bucklan är rättplacerad i.
Men upp till bevis och tryck igång detta VM´s laddade luft med spänning och glädje.

Den här helgen skulle kunnat vara innebandyfri för familjen, speciellt med tanke på att Plupp kommer till Stockholm för att krama Skalman och mysa lite i soffan med tanten som saknat henne grymt mycket. Stockholms innebandyförbund har istället fixat så vi ändå kan bjuda Plupp på en tur till en sunkig innebandyhall på söndag för att heja på Vesterorts tjejer i div. 3. Där Skorpan huserar denna säsong. Härligt att innebandytarmen ändå kan få sin beskärda del nu när allt annat ligger nere för juluppehåll eller VM-uppehåll.

Pojken i Dalarna har fått tillåtelse av rektor på skolan att slippa rita glada gubbar på pappret och kanske kan vi också få ett svar på hur de tänkte när de skickade ut det där pappret till nästan vuxna personer (ytterst ansvariga rektor hade inte ens sett pappret så han måste verkligen lita på sina arbetsmyror). Ska bli spännande att höra vilken tanke som skulle kunna motivera papprets utförande ;)

I min metropol är köksfönstret redan klart för advent eftersom Plupp kommer ner och snart (under dagen) så ska ljusgardinerna upp i vardagsrummet och stjärnorna ska ställas i fönsterna sedan ska alla tomtarna ställas på sina platser och kanske kanske kan gubben åka förbi hemma hos systeryster som har hittat årets tomte borta på BEA :)
Tur man har systrar som kan se till att traditionen med en tomte om året hålls vid liv, en riktig pärla är vad hon är. Sedan ska jag försöka få tag på lite granris så även vardagsbordet kan få en juldekoration som luktar så där underbart gott som bara julen kan göra.
Börjar tant få julnoja igen???
JA!! Som vanligt så här års så är det tomtar på loftet i tantens värld.
Jag kommer aldrig att växa ifrån glädjen att få vänta på julafton. Att få räkna ner dagarna och att få pynta huset och klä granen bara för att en hel dag få njuta av min älskade familj vid ett vackert dukat bord och spela spel, umgås och skratta åt tragiska julrim och annat kul som dyker upp i huvudet på den här lite tokiga familjen som trivs bäst när vi är nära varandra och njuter av att bara finnas.

Men även det här året skulle jag vilja be er alla om en tjänst.
Snälla ni! Köp en hyacint eller ett par strumpor......slå in ett fint paket och ge till någon av de personer som hänger på torgen utanför glasbolagen. Kanske har de ett barn hemma som inte gläds och ser fram emot julen så som vi andra, kanske har de ingen som ger dem en julklapp.......gör skillnad för dem det här året också....ge dem en liten julklapp. Det är nämligen inte självklart för alla att vara inne i värmen med nära och kära i jultider. Det är inte självklart att ögonen glittrar i alla barns ögon.

GÖR SKILLNAD!
Gör någon till en levande värdig människa som vi ser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Myshelg :) har fortfarande inte fått ett samtal av den andra så vi får se, bäst att det kommer innan utvecklingssamtalet...

På tal om att göra skillnad fick jag höra en underbar sak av ev granne igår. I hennes sons skola (han är typ 8-10 år) samlade lärare å barn in julklappar /lika för alla) det skulle va 1 tandborste, 1 tub tandkräm, ett rikblick, 1 pkt kritor och en reflek... Barnen skulle till det göra ett eget julkort och skicka med paketet. En lärare från skolan åker med alla paket och en stor lastbil till ett fattigt land och spelar in reaktioner från de fattiga barnen som får öppna sina julklappar (så barnen hemma i sverige ser hur tacksamma de barnen blir för det "lilla" ) Tycker det är en underbar idé :)

Puss

Anonym sa...

Ja det är jätte tomt här hemma, fredde sa att jag skulle åka iväg och köpa massa tomtar :) så mera pynt komemr det bli :)

Va mys med plupp där, hälsa massa från mig <3 kram på er alla