söndag 25 oktober 2009

Tack för den timmen

Man ställer tillbaka grillen i förrådet och man ställer tillbaka klockan en timme.
Jag borde jubla över denna extra timme under täcket eller hur??
Vad händer?
Jag somnar klockan 05 och vaknar klockan 07.30 varefter jag upptäcker att jag ska flytta klockvisaren en timme bakåt och resultatet blir 06.30 vilket ju då innebär att jag mentalt sovit en och en halv timme i natt :(

Det lär märkas på humöret under kvällskvisten och det lär vara bäst för hela världen men främst för min familj att jag kryper till kojs tidigt denna söndagkväll.

Tänk att man aldrig kan sova när man får det ??!!

Dessutom fick jag inte ett skit utav mina planer verkställda i natt!
Jag som verkligen behöver få riva runt här hemma i lugn och ro utan störande moment.
Nej jag fastnade i den där förbannade vinkelvolten igen. Under fläkten, med stinkpinnen, kaffekoppen och tankarna som virrar runt så jag blir skvatt galen av skiten.

Har ni någon gång känt att ni inte hinner tänka den ena tanken klart innan den nästa dyker ner och förstör??
Om inte så hoppas jag att ni slipper för det är ruskigt jobbigt.
Man har 1000 och åter 1000 tankar som far runt och aldrig blir klara så man kan lägga undan dem.

Så här kan det vara:
Jag måste fixa tvätt/undrar om Skorpan/kanske kommer Komp/visstfan det är på/måste maila/oj jag glömde ringa/ska ta fram ur frys/vad har hänt med/undrar vad läkarn säger om ma/ska bara röka/oj vem skickar sm/ osv. osv. osv.
Alla dessa tankar inom loppet av några sekunder!!!! Alla dessa tankar som inte blir klara!!!

Det är nu 42 dagar sedan den här konstiga världen öppnade sig för mig.
42 dagar har jag levt i en konstig sience fiktion värld som jag inte för mitt liv kan tro är sann.
Människor gör inte på det här sättet mot varandra, jag vägrar tro på att det är sant.
Hur kan människor utsätta varandra för en sådan mental tortyr??? Hur kan man rättfärdiga sig med att man bara håller ett löfte som man givit någon annan??

Tänker man inte tanken - hur skulle jag velat att människorna gjorde om det var min familjemedlem? Mitt "barn"??

Nej tydligen inte. I stället håller man huvudet högt och vägrar förstå. Kanske säger man att man inte vill ta ställning eller att man försöker prata med personen om att den har ett ansvar att höra av sig.
Jag har verkligen försökt tänka ur andra synvinklar men med den erfarenhet jag nu har som förälder i den här konstiga scarry movie världen (trots att "barnet" är vuxet) kan jag lugna er alla med vetskapen. Skulle era "barn" knacka på min dörr och be mig om att inte berätta det för er så skulle jag lugnt svara så här:
Jag måste höra av mig till din bostad och berätta att du är här men du behöver inte prata med dina medboende själv. Jag har inte med ert bråk att göra och tänker inte ta ställning varken för dig eller dem men de har rätt att veta och ska inte behöva sitta och oroa sig.
Sedan skulle jag fortsätta att ta kontakt med hemmet varje gång jag träffade på era "barn" och berätta hur de mår och hur de har det. De skulle få mat och någonstans att sova men resten skulle "barnet" få lösa själv.
Dessutom skulle jag aldrig låta "barnet" cirkulera mellan andra bostäder utan har jag en gång öppnat dörren och ställt upp så måste jag ta fullt ut ansvar för det.
Det "barnet" skulle helt enkelt få välja mellan min bostad eller sitt egna hem.

Nu går jag en tuff vecka till mötes och jag hade helst fyllt den med raporter från innebandyhallarna men nu blir det lite tyngre och dystrare saker som står på agendan.
Måndagen ser hyfsat lugn ut, tisdagen lika så men då ska det packas och förberedas, Onsdagen tillbringar jag i en bil ner till Lund, Torsdagen träffar ja läkarlaget som ska ge mamma cellgifter och Fredag sitter jag i bilen på väg tillbaka från Lund.
Lördag och söndag lär bli de dagar då jag får betala priset för vad jag utsätter min kropp för. Har jag tur så kan jag ta mig ner för trapporna annars får det bli 48 timmar i sängen :(

Håll tummarna för Skalman som fortsätter provträna, För Skorpan som fortfarande inte vet vilket bygge hon landar på, för Pappa Nygren som har ytterligare en hemmamatch på torsdag - ska det bli en 7:de raka vinst???? Tröjan är tvättad, vikt och ligger klar för segertåget =)

Inga kommentarer: