måndag 12 oktober 2009

Ungt kontra gammalt :)

Man kan ju fundera på vad som är bäst i innebandysammanhang och jag har ju länge varit motståndare till att plocka upp en hel dröse med unga spelare i ett seniorlag men igår fick jag även se att det inte finns någon regel utan undantag.

Först roade jag mig med Bele Barkarby If VS Orminge herrlag i Supertrean som spelades i Viksöhallen.
Endast Filip Grapne var ute på planen av de unga om man bortser från Viktor som vaktade buren med ett härligt lugn och kontroll trots ett par billiga insläppta men med många fler räddningar.
Jösses vad glad jag blev och överaskad när jag ser en Fille som håller måttet mer än väl och på ett lugnt och sansat sätt visar vägen i försvarsspelet. Riktigt roligt att se, jag vill påstå att han var bäst på backlinjen och då hör det till saken att de andra backarna på inget som hellst sätt var dåliga - tvärtom!
Det var ju ändå de gamla rävarna som producerade (eller en av dem) Inget lag byggs på en spelare men i går var det verkligen Boris som höll i taktpinnen.
Det som gjorde just Boris till spetsliraren i går var inte hans egen skicklighet utan hela den kedjans intensitet och vilja.
Stundtals så skulle man kunna tro att vi var i Solnahallen och gnistan från Kranberg var i allra högsta grad närvarande :)
BBIf gick hem som segrare med 4-3

Sen tittades det även på Beles unga damlag som stod upp mot Ingarö.
Hela det här laget är för ungt i mina ögon men jag förstår hur klubben tänker. Målet för denna säsong är att hålla sig kvar i division 2 men det verkar som att tränarna har glömt tala om det för tjejerna.
De spelade nämligen en typ av innebandy som inte håller i längden i den här divisionen - snabbt med mycket dribbel och teknik.
Men tjejerna som har några år i division 2 har förstått vikten av att låta bollen jobba och är inte vana vid att möta lag som har det här tempot i benen.
Trots att jag har mina åsikter om unga spelare så måste jag säga att även i denna match fick jag se undantaget.
Man släppte in en ung (94) Anna Dyrhage som både serverade målskyttar och tryckte in bollen själv. En helt underbar skapelse att titta på :)
Så fort hon klev in på banan så satte hon fart och med den bollkontroll tjejen sitter på så fanns inga problem.
Direktskotten satt där de skulle med den fart som krävs för att det ska kännas så där härligt vasst som innebandyn ska vara =)
Här blev slutresultatet 6-2 och det var inte bara Carros förtjänst även om man ser att det är skillnad på lagets prestation när hon är med för dagen.

I övrigt blev Söndagen en lugn tillställning med resa hem från Bresse, lite fika med kusinvitamin innan hon åkte hem till Dalarna igen.
Goffen ska få åka tillbaka till bildoktorn i dag för ytterligare tankning av kärlek och Lovlon ska försöka hitta en besiktningstid :)
Det får bli den här måndagens stora projekt. Känns ganska lagom =)

Ha det gott i dag

Inga kommentarer: