måndag 10 mars 2008

Måndag efter lunch...summerar jag sista dagarna





Här bredvid ser ni Skalman under uppvärmning, en sån där dag då man ser på hela honom att det ska "hin håle" själv till att göra mål på honom idag. En sån dag som en av föräldrarna kallar "blåbärsplockardag" Skalman roar sig med att plocka bollar i luften och får det att se hur enkelt ut som helst. Den tekniken har han Uffe Svärd att tacka för. En gång i tiden sa nämligen Uffe åt sina killar att möta boll - möt boll, killar möt boll!
Det annamade Skalman och säger att det är därför han ofta lyckas ta dom i luften på väg in i mål. Tekniken ger i och för sig oss i publiken hicka för vi är ju tvärsäkra på att det skulle bli mål, men istället reser han sig upp och spanar in att Haeger är med på sin kant och på väg till anfall. Ett snabbt och långt utkast som studsar mot sarg en gång och Haeger har den på klubbladet långt före både med och motspelare har hunnit vända om.
I hörnet snett ovanför Skalman ser vi BBIF F93 målisen, Matilda Ternvall. En av de målisar som Skalman gärna ger en hjälpande hand. Att hon sedan är kul att titta på både vad gäller målvaktskunnande och i "snygghet" ser han bara som positiva egenskaper hos henne ;-) Det var emellan Skalmans matcher som vi fick möjlighet att kolla in tjejernas match mot Huddinge. Visserligen kände man inte riktigt igen dom, de spelade lojt och var sällan först på boll. Det gjorde väl inte saken bättre när vi hela tiden kunde höra Huddinges målis ropa -Akta 6:an, håll 6:an, kolla 9:an, håll koll på 9:an. Ja 6:an och 9:an fick inte det utrymme de brukar ha och fick inte till sitt extremt fina passningsspel heller. Kanska beror det på att bi Bele Barkarbyare har svårt att få känslan av hemmaplan när vi spelar i Kallhälls Sporthall. Nej, för oss är det nog i alla fall gamla skabbiga Björkeby som är HEMMA.
Uppe i andra hörnet är Skalman på gång igen men nu på "hemmaplan" ?? i Kallhälls Sporthall. Även här ser vi att han käkat taggtråd till frukost. Vi gillar när han vaknar och säger
- idag behöver jag utrymme så i dag ska dom hålla sig utanför stora målgården.
Det betyder att Skalman inte tycker om att ha folk för nära och att han spelar långt ut och använder hela målområdet, eller mer korrekt - anser sig ÄGA hela målområdet.
Visst är det härligt när man ser sin unge hålla tätt och stoppa allt i sin framfart! Men som ni vet så finns det alltid ett par saker att tillägga vid såna uttalanden :-)
Tappar killen humöret så kan han antingen bli tvärtät eller som ett såll. I första matchen mot Danderyd så blev det lite svajigt efter att han själv rullat bollen över sin egen mållinje med foten.
Det matchen slutade 4-8 till BBIF och 3 fina pinnar lades till i P914A där killarna gjort sitt för i år. Nu återstår bara att se vilken placering det räcker till. Det är ju 2 omgångar kvar för de andra.
BBIF f93 matchen slutade 1-1. Synd för tjejerna hade behövt en vinst i den matchen.
I Skalmans sista match blev det till sist 4-4 vilket inte var ett rättvist resultat utan bara visar på hur illa det kan sluta när man inte kan hålla tand för tunga. Mer om det kommer när jag fått i mig lite kaffe och en liten rykpinne ;-) Inte allt för upphetsande läsning men ändå väl värd en tanke hoppas jag.

Inga kommentarer: