fredag 14 maj 2010

Snabbtur genom renoveringen..........

Det finns fortfarande många saker att ta tag i och alla socklar och lister väntar på att komma på plats i alla rum :) Men skorpan har sagt att de inte kommer upp förrän allt annat är klart och på plats. Mamman får gilla läget eller göra jobbet själv och det är ju inte ens att tänka på. Men vi kikar in där det hela startade och där det hela kommer att sluta om ca 2 veckor........i köket =)


Gamla tapeten rivs och överskåpet som inte passade till nya kyl/frysen åkte ut :)


Fondtapetens första våd sattes upp och motväggen fick den här tapeten....


Som skapade en häftig kombination av mjuka linjer och kall rå sten :)


Som ger det här mysiga intrycket :)


Måste ju bjuda på tända ljus också :)


Vardagsrummets gamla tapeter fick också ge upp och där satte vi fondtapeterna liggandes i stället för det vanliga stående.


Tokigt? Kanske men det är ruskigt häftigt när tapetens bronsfleaks ligger längs väggen och följer parketten som också ligger åt samma håll :)


Svårt att visa på bild men den grå enkla tapeten som är satt stående mot den liggande tapeten är riktigt häftig.


Sen revs det matta i hallen och Skalman fick gå som hjälpreda åt Skorpan :)


Här har Skorpan lagt mitt klinkergolv över värmeslingorna som KK varit här och lagt åt mig :) Inte helt rentvättat men på plats :)


Parkett golv som ligger så att det följer alla rum genom huset så man får en sån där lite flowekänsla som jag kallar den och mina barn skakar på huvudet och säger lite tjusigt.......Jaja mamma det blir bra med ditt floweflowe men vad menar du???   =)


Det här hörnet har jag varit orolig för sedan dag ett när vi påbörjade renoveringen. Tänk om det kör ihop sig totalt och blir katastrof??? Men nej, det funkar. Stengolvet, parkettgolvet kökets fondtapet mot hallens mörka tegel......Det funkar! En hel massa naturmaterial som går fint ihop trots min oro. Skönt!!


Det här ljuset genom ytterdörren har jag blivit nykär i sedan det blev klart med vägg och golv :)


Under trappan där hunden bodde förr lever nu tända ljus och hunden har fått flytta in till oss i vardagsrummet istället. Han verkar gilla läget eftersom han inte inkommit med några klagomål ännu i alla fall =)
Nu har vi bara ett större projekt kvar och det är resten av köket. Vi kommer ha kvar våra överskåp men de behövde piffas upp innan det nya köket kommer om ca 2 veckor. Då ska det ligga parkett i köket också :)



Det funkar ypperligt bra att måla om sina stommar och bara köpa nya luckor om man har sån tur så man har standardmått i alla fall  =)

Nu har ni fått smakprov på allt som är på gång i huset och snart kan jag säkert presentera en massa andra små detaljer som vi valt att ha. Det får bli ett rum i taget  :)

1 kommentar:

Flisan sa...

Så fiiiiint :) Längtar efter att få se det :) Puss