lördag 28 november 2009

Jul i luckan.......

säger lillasyster Yster och skrattar åt tanten :)
Nu kan du och alla andra galna julälskare få sno tips och idéer hej vilt av mig om man tittar in i juliluckan-bloggen =)
Äntligen har systerYster öppnat sin adventskalender för oss alla. Ska bli skönt att upptäcka vilka roliga, vackra och snygga arrangemang man kan göra med sina gamla krukor och fat som står instoppade längst in i skåpen
Mycket har hänt sedan jag var här och skrev sist fast det bara är ett och etthalvt dygn sedan.
För att börja med det trevliga så kan jag berätta att vi hade goda vänner från AIK-hallen här i går på middag, fredagsmys och annat smått och gott.
Sån där kväll som man gärna gör om med en liten korrigering i registret bara.
Det ville sig nämligen inte bättre än att herr Nygren inte var så pigg. Han hade en väldig yrsel och mådde illa fast han hade inte ont och inte feber.
Nåväl, kvällen flöt på och varken gubben Nygren eller vi andra lät kvällen gå i moll för det. Vi gjorde bara en om möblering och vips kunde gubben sitta i fåtöljen och vara med i alla fall =)
Men väl i morse så tog beslut om att konsultera det gamla "kära" Danderyd sjukhus för att bara be om ett råd med tanke på yrsel.
Då vi berättar om hans mindre trevliga start på dagen i går och att han dessutom faktiskt svimmat hemma i hallen så vill de gärna se honom på plats.
Väl inkomna till Danderyd får Herr Nygren en brits att ligga på och det konstateras att det blir till att ligga kvar på sjukhuset för att man ska kunna plåstra ihop ett magsår som blöder och därför har gubben dåligt blodvärde vilket ger yrsel. Inom loppet av 1.5 timmar har han blivit inlagd på avdelning och sedan börjar väntan på att man ska kunna utföra själva om plåtringen av såret för att man sedan ska kunna få ordning på yrseln genom att man fått stopp på blodförlusten.
Nu vet vi att det inte blir omplåstring förrän i morgon men det spelar inte så stor roll för nu är han ju på ett ställe där de har kontroll på både honom och hans värden. Nu blir det ju ingen Skälby julmarknad för honom i år heller :(
Dessutom missar vi julfikat ute på ön som vi sett fram emot, vi har inte varit där sedan i augusti.
I morgon bitti blir det tidigt, Skalman ska hämtas klockan 8.00 i barkarby för vidare transport till Råstapark där han hoppas att han äntligen ska få spela match med sitt nya lag och inte sitta på bänken en helg till. visserligen tycker han att det är rätt för man kliver inte bara in i ett lag och tar en plats från någon annan - det har hänt honom själv så många gånger- men nu är han bra jäkla matchsugen =)
Hoppas bara han klarar av att hålla fokus och inte tagga över gränsen så att det blir så bra som han tänkt sig ;)
Men eftersom jag inte bara är mamma utan också en förbannat bra curlingmorsa så är det klart att jag ska göra allt för att han ska lyckas med sin vision.
Jag åter kommer säkert efter matchen i morgon för lite uppdatering av både plastboll i Råstapark och livet med gubben Nygren.
Ha det gott allesammans och har en riktigt trevlig första advent.

1 kommentar:

Lilla musen sa...

Va fint det blev.
Tänker på er alla.

Kramar