torsdag 16 april 2009

Morgonpigg????


Det finns säkert de som är morgonpigga men jag tillhör inte den gruppen.
Kroppen vill ligga stilla i sängen och huvudet håller stenhårt med kroppen.
Vad är det då som gör att jag lyckas övervinna kropp och huvud varje dag?????
Ingen som helst aning!
Men kanske är det Nygrens ihärdiga rop på sin fru och hot om att han tänker åka till jobbet och då blir det varken morgonpuss, kaffe och cigg serverad.

Efter att ha jobbat många år i vården som mentalskötare så kan jag bara konstatera att även jag har vissa klart autistiska drag. Jag måste ha varje morgon på samma sätt för att dagen ska kännas bra. sitta på just min plats i köket och alltid ha tillgång till "min" stol. Annars känns det som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv.
Haha...ja ibland kan man ju se sig i spegeln även om man upptäcker lite mindre trevliga sidor hos sig själv.

I går när jag upptäckte att jag stoppat in min älskade mobiltelefon i tvättmaskinen tex. Då trodde jag först att hela världen skulle gå under - hur ska jag kunna komunicera med familjen i Globen? Hur ska jag förmedla till Skorpan och Skalman att jag inte kan svara på deras sms? Tänk om Tian från AIK försöker nå mig för att få de svar han väntar på? Tänk om det händer något med bilen när jag är ute och kör? hur ska nygren då kunna veta vart han ska åka för att hjälpa mig?

Ett djupt andetag senare för att lugna ner den kommande stormen lite så kom jag på att vi har ett antal gamla mobiler i en låda i hallen. Fram med alla (6 st.) och kolla vilken som verkade vara i bäst skick. Vips så var den gamla dödliga Samsungen i bruk igen. Inget fel på den bara inte så modern :-)
När Skalman fått info om vad jag lyckats med så kommer ett lugnande sms till mamman:
- Vänta tills jag kommer hem så ska jag se vad jag kan göra ;-)Men hur kunde du?

Sagt och gjort! Skalman kommer hem och inte vet jag vad han gör men "ungen" måste ha magiska fingrar eller något. Men älskade express music är igång igen. OK, det skorrar lite i hörluren och man hör inte vad jag säger helt tydligt men det beror på att det fortfarande är lite fukt kvar i den säger Skalman. Ge den ett par dagars hämtningstid efter vattenchocken :-)
Så får det bli.

Pantaloc och 4 veckor ska det ta innan Anders magsår förhoppningsvis ska vara läkt och då ska de ev. lägga in en liten ballongliknande sak i skarven för att öppna upp lite till, han har ju lite ärrbildning där de sytt i hop honom så kanalen är lite för trång. Det kan de göra samtidigt som de kollar att såret är läkt och det blir utan sövning. Vi ska också se till att det blir utan lugnande medel för han reagerar ju så in i bomben tokigt på det. (Vilket vi glömde i går) Nåväl i dag är han sig själv igen så nu ska väl alla preparat vara ute er kroppen igen :-)

3 kommentarer:

Lena sa...

Jag sa ju det...ärrbildning.
Vågar nästan slå vad om att magsåret ligger i anslutning till skarven också ;)

Så vad hittade herr Nygren på för bus med rus i kroppen då? Förstår ju att de lyckades få ner kameran, men hur det gick till, är säkert en historia för sig antar jag :)

Kram från syster ystern...den ena

Annica sa...

Hej!
Vilken trevlig blogg du har!
Den var dagens utvalda på min blogg den 12/4!

Ska bli kul att ses i Göteborg den 4/7!

Kram
Annica

Flisan sa...

Va skönt att höra att det gick bra med Anders! Jag saknar dina kommentarer i min blogg ;-) Kram