torsdag 7 maj 2009

Så sugen!!!


Samtidigt så är det ett stort beslut! Att ta sig an djur är ett ansvar som är superkul men också ett ansvar som ibland innebär svåra beslut som kan sätta alla existentiella tankar på prov.
Jag skulle kunna ta hem alla 10 men gubben min är inte riktigt överens med mig om det. Han tycker att vi haft djur så många år och att vi borde se till att vi inte behöver ta ansvar för några andra än oss själva nu när ungarna börjat klara sig utan oss.
Nåväl, tankarna får spinna en tag till innan vi tar beslut och sedan blir det nog en resa till Hedemora för att träffa de små liven i verkligheten också :-)

Elli är en tjej om jag aldrig träffat i verkligheten men som jag tvärgillar! En sån där tjej som man liksom bara fastnar för, när man läser henne blog Den handlar om en ung tjejs vardag, träning och liv. Intressant och kort uppdatering med ett hjärta av guld. Jag har läst mig till att "Surprise" är ett gäng glada tjejer som åker lagåkning inom konståkningens värld. Tydligen är de inte sämre än att de plockat hem ett VM-Guld och 2 VM-silver till Sverige.
Varför har man inte läst något om det i tidningarna??? Är det bara Göteborg som får glädjas åt att vi i Sverige har så duktiga tjejer????

Skalmans nya tränare berättade i går kväll om sommarträningen som han tänkt sig att genomföra. Han har tänkt samla alla killarna 5 km. från Björkebyhallen och sedan start tidtagar uret för att transportera sig själv till Björkebyhallen i bil, medan killarna ska springa tillbaka och sedan klockar han killarna när de kommer fram. Samma procedur gör han sedan i Augusti för att e hur killarna har hållit igång sin kondition :-)
NEJ, jag skojade bara!
Men han ville på det sättet få killarna att tänka till lite om att det är väldigt viktigt att konditionen hålls på en jämn nivå under året.
Man ska orka hålla ett högt tempo i 1 minut och sedan ha en återhämtnings tid på ca 30 sekunder för att kunna hålla samma höga tempo 1 minut till och detta ska upprepas under 3 x 20 minuter.
Skalman klarar sig säkert han har ju fotbollen under sommaren och sedan har han ju bestämt sig för att följa med Skorpan ut i spåret ett par gånger i veckan. Har jag tur så kanske jag kan få dem att ta med sig Sigge så han får springa av sig lite varje kväll också :-)

I dag är det nationella prov i Engelska A - Listening. Men eftersom att Skalman är ganska duktig på Engelska så är jag inte direkt orolig för honom. Även om han själv är det :-)
Nu ska jag ta en fika med honom innan han ska storma iväg för att komma i tid i dag. (Lyckades han inte med i går)

4 kommentarer:

Flisan sa...

Jag vet kusinvitamin, den där fru Roos ska genast sätta igång och blogga :) Precis som du sa så är hon lika dålig som kusinvitamin ;-) Skärpning Flisan, Fru Roos och kusinvitamin...

Hoppas vi ses snart <3

Flisan sa...

Ps jag ska se om jag kan hjälpa dig hitta på nått kul med bloggen, kan inte så avancerade saker, men kanske nått faller i smaken :P

Elli sa...

Hej igen...
gud va gulligt av dig att skriva så om mig =) Det var verkligen uppmuntrande att läsa, tack!!

Ska försöka skriva lite mer i bloggen om vad jag äter och dricker. Jag jobbar på Bring Citymail som brevbärare, och det är ibland svårt att få till det riktigt bra med maten eftersom vi oftast tar rast innan vi åker ut på rundan, och det kan ibland bli redan vid nio tiden.. Lite tidigt att äta lunch då, och sedan kommer man inte tillbaka förrän vid halv ett, och då har det gått lite lång tid =S Så det är allt ett litet dilemma..

Om du tänker efter lite hur du vill ha det med designen och väljer några färger och foton så kan jag säkert hjälpa dig.. Kolla runt lite och se om det finns någon annan design som du gillar så kan jag säkert fixa något liknande.. I helgen ska vi dock ha förlovningsfest, så kanske blir lite svårt att hinna nu med en gång, men nästa vecka finns säkert mer tid=)
¨
Vi tränar fortfarande på is, men inte alls lika mycket. Säsongen avslutades egetntligen med VM sista helgen i mars. Sedan var vi helt lediga i två veckor, och nu har vi eftersäsongs träning, ca 2-3 ggr i veckan. Bara massa teknikträning, och testa på lite nya saker ex. olika lyft och så. Så tränar vi fram till början av juni (brukar bli typ runt 10:e) och sedan är vi lediga resten av juni och hela Juli..Sedan är det järnet igen med isträning 6 dagar i veckan..
Det var kul att du skrev här i bloggen att du tyckte det var tråkigt att man aldrig hört talas om oss.. Teamåkning är inte så stort i sthlm, men det finns några lag faktiskt. Här i Göteborg däremot vet faktiskt det flesta numera vad teamåkning är för något.

Nu blir det nog lite löpintervaller, trots regnet =/

KRAM KRAM!!

Elli sa...

Haha, oj vad lång min kommentar blev ser jag nu.
Kom på att du kanske vill se oss åka, så här kommer två klipp från youtube.
Det första från VM i år, när vi kom trea, och det andra är VM i kanada för två år sedan, då vi vann. =)
http://www.youtube.com/watch?v=yOCS7obsUTg

http://www.youtube.com/watch?v=5HPfk1dIEuM